A képek nincsenek túlgondolva, egyszerűen elindult egy sorozat, amelyre a Tumblren Csillámpóni hívta fel a figyelmet.

Azt írja: "Egyik ismerősöm kórházba került és minden nap feltölt egy képet a napi menüről. Ettől leszel csak igazán erős és egészséges, ez segíti a gyógyulásodat."

Tumblr
Tumblr
Tumblr

74 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkafőző Rézüst
Legyünk korrektek! Eltérő a kórházak által szolgáltatott ételek mennyisége, minősége! Vannak olyanok, ahol nagyon korrekt, és elegendő a mennyiség, minőség is! És vannak, - sajnos, és szégyen - ilyenek is, ahol gyakorlatilag moslékot adnak, és abból is keveset.
Az eladósodottságuk mértékének függvénye, gondolom.
No de a stadionok jobban kellenek, ugye eftássak?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
volvós
...mint Albániában .
Még szerencsére alatta a cikk jobb oldalon:
Ilyen lesz az uj Puskás stadion...basszus...
dr. prédikátor
A kutyámnak és a macskáimnak is külömb ennivalót adok
volvós
@Pálinkafőző Rézüst: Az uj sesztákrabló keze máris benne van...
Na persze ennyit költenek rá...az nem azt jelenti, hogy ennyibe kerül,
de a csókosoknak is kell egy pár milliárd a zsebbe adó nélkül !!!
1magyar
Csak tudnám mi az a rózsaszín szar a tésztán?
dr. prédikátor
@1magyar: Ráhibáztál pontosan az!!! RÓZSASZIN SZAR!!!
pbalage
abban a nyeles lábosban mi van?
Receptet gyorsan, mert a kenyeret és az ömlesztett sajtot már nagyon unom.
Pálinkafőző Rézüst
Legyünk korrektek! Eltérő a kórházak által szolgáltatott ételek mennyisége, minősége! Vannak olyanok, ahol nagyon korrekt, és elegendő a mennyiség, minőség is! És vannak, - sajnos, és szégyen - ilyenek is, ahol gyakorlatilag moslékot adnak, és abból is keveset.
Az eladósodottságuk mértékének függvénye, gondolom.
No de a stadionok jobban kellenek, ugye eftássak?
Január
@Pálinkafőző Rézüst: Azt sem kell elfelejteni, hogy ha a kórházba megy az ember akkor nem hízókúrára, hanem gyógyulni.
A gyógyuláshoz pedig nem a túlterhelt gyomor vezet, mert a beteg gyógyuláshoz szükséges energiáját elveszi az emésztés. Mi emberek ezt már elfelejtettük, akkor nézzünk rá egy beteg élőlényre, az szinte kerüli az ételt.
m.macskosz
@pbalage: Az bögre, és kakaónak tűnik a tartalma...
m.macskosz
Kórháza és betege válogatja. Van beteg, aki nem ehet sült csirkecombot, én hét évvel ezelőtt azt kaptam. Olyan húslevest, amely egy étteremben is elfogadható lenne. Igaz, ez nem most volt, de
nem szeretnék meggyőződni a jelenlegi állapotokról. :)
pbalage
@m.macskosz: köszönöm, én színvak vagyok, és nem nagyon tudom azonosítani az ilyen dolgokat.
libelle
@Pálinkafőző Rézüst: A férjem a Budapesti Honvéd kórházban volt. Soha nem ette meg azt amit délben "felszolgáltak". Mindig mondta, hogy nállunk esetleg a mosogatóviznek ( citrom) étvágygerjesztöbb illata van mint annak amit ott föznek. Egy alkalommal még délben is a kórházban voltam. A férjem mutatta az ebédet. A levesröl nem lehetett megállatpitani, hogy milyen leves szeretett volna lenni. A második pedig krumlistészta volt. Mindeki tudja hogy milyen a krumplistészta. Ellenben ott egy teljesen uj rezept alapján elkészitett ételel találkoztam. Valamilyen tészta fözve és rajta 7 szem kockára vágott sóba-vizbe fözött krumpli. A felelös Tálcaösszeszedö felemelte a fedelét annak a tányárnak látva, hogy senki nem nyult az ételhez automatikusan elmondta " na izlett az ebéd, egészségére" Na kérem , amennyiben majd a kedves politikusok is kórházba kerülnek, ajánlanám étel helyett az uj puskás stadion gyepére hajtani öket legelni.
bencemacska
@m.macskosz: Hát neked nagyon jó szemed van, én rengeteget morfondíroztam rajta, hogy minek oda az üres serpenyő!!!
qxy
@1magyar: Lehet hogy el is találtad.
qxy
Most én is fotózzam le hogy a Németeknél milyen az étel a kórházakban?
Szépek, guszták, színesek, változatosak.
a folyosón,ásványvíz, üdítő, tea,( filter vagy tíz féle)kávé. Ja és ez mind jár a betegnek ingyen.
nyanya001
@Január: Igazad van, a kórház nem hizlalda !
De ! Talán erre nem kellene adni a kormánynak
scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/t1.0-9/10013770_540102636094341_8021127331783517698_n.jpg

És kevesebb stadionnal is beérné a lakosság !
a gyógyszert is otthonról kell bevinni !
m.macskosz
@qxy: Ilyen nálunk is van, ráadásul teljesen ingyen: államtitkártól fölfelé...
nmaria
@qxy: Akkor azt is meséld el, hogy mennyit fizetsz ezért a magán biztosítónak?
levarosbukta
Ah, mert finnyásak vagytok. Életem legfinomabb zöldbabfőzelékét fasírttal ott ettem. Igaz négy napi koplalás után.
Boszi27
@Január: Na ettől a förmedvénytől, ha volt is csekély étvágya az is elmegy! A hányás is veszélyes, mert kiszáradáshoz vezet!
levarosbukta
@pbalage: Az nem nyeles lábas :), hanem bögre :) :) :)
tivoli
@levarosbukta: ma, 20:35
Na ugye! Egy kis koplalás csodákat tesz! :-))
ila51
abban bíznak , hogy hátha jönnek a látogatók , és hoznak egy kis pótlékot ...:(
nyanya001
Ennek semmi sem drága hiszen az adófizetők
minden allűrjét kifizetik !
A kórházi koszt ehetetlen, gyógyszert otthonról kell vinni,
az orvosok és nővérek elhagyják az országot,
de őkelme csak a várban érzi jól magát !
propeller.hu/itthon/2964774-4-milliardert-koltozik-orban-varba
hattorihanna
Egyik ismerősöm svájcban volt /a lábával lett valami/,kórházban.Minden nap feltette a képeket az aznapi menü egyikéről,mivel több közül is lehetett választani,a facebook-ra és mindenki azt írogatta neki a képek alá hogy már megint hol nyaralsz? :-D
Magyar verzióm,ismerős stroke-ot kapott,kórház stb.ugyanilyen kaja mint a cikkben.Vele szemközti ágyon egy idős bácsika feküdt,akinek nem volt hozzátartozója,nem látogatta senki.Mozgásképtelen volt mert le volt kötve a keze és a lába is.Na ennek a bácsinak reggel hozták a reggelit,délben az ebédet este a vacsorát,és utána szépen el is vitték.Senki nem etette meg.Szóltak a nővéreknek akik sértődötten annyit mondtak hogy nincs nekik idejük minden óhajjal-sóhajjal foglakozni.Egy hétig feküdt ott az ismerősöm,ez idő alatt egyszer sem látta hogy evett volna valamit a bácsi.Nem tudni meddig bírta mert egy hét után áthelyezték másik osztályra.Szégyen!
Desischado
Ezt én is megerősítem, az étel vacak, sokszor ehetetlen, és otthonról kell a kaját hordatni a hozzátartozókkal, ha nem akar az ember éhen halni, mert egy gyereknek is kevés lenne! Pedig nem vagyok nagyétkű!
Vadlaci
Ugyanezt a kaját tudja minden kórház. Egyenkórház,egyenkaja. Államtitkárhelyettestől lefelé persze.
szandokan
@libelle: Csak most lett előttem világos, miért is szoktam tőled kapni amolyan sértésnek is beillő hozzászólásokat. Hiszen te egy nő vagy...:-) Persze, köztetek is akadnak kivételek, de azokat a két kezemen meg tudom számolni. Egyébként a múltkor azt írtad, hogy lazán kicsengetnéd bármilyek magánorvosomnak a tanácsadását. Akkor miért nem ment a férjed magánklinikára? Ott jó az ennivaló, elhiheted.
Cicamama55
3-4 évvel ezelőtt a közelünkben lévő kisváros kórházában is minőség alattivá vált a betegek élelmezése. Előtte a kórházat megszüntették, berendezései akárhová/?/ kerültek, így a konyha is csak szinte tálaló konyha maradt! Messziről szállított, amolyan repülős kajákat adtak a betegeknek. A folyamatos negatív visszajelzések hatására, na meg a főigazgató váltás után visszaállt a rend. Nem azt mondom, hogy éttermi a kaja, régen sem volt az,de azóta nincs reklamáció!
Bástya Elvtárs
Na, persze, nem is kell hogy a kórház hílalda legyen, de azért mutatok egy összehasonlítást a napi menü költségéről 3 intézmény tekintetében:
- kórház: 550 Ft / fő
- börtön: 1680 Ft / fő
- menekülttábor: 2480 Ft / fő !

GROTESZK!
libelle
@qxy: Igen, ezenkivül 3 föétel közül lehet vállasztani, a német korházak nagytöbbségében. Ugyanis mindenki másképpen van ellátva, föggöen, az esetleges operációtól vagy pedig betegségétöl. Reggelire annyit rendelsz amennyit szeretnél, a vacsora szintén igy müködik. Délután hozzák a süteményt, mert Németországban a délutáni kávé-tea sütemény még "tradicio". Miért nem lehet ezt itt megoldani? Itt mindenki visz mindent. Számtalan esetben van skandal itt a szomszédos kis településen müködö Idösek-Otthonában is. Viszik a hust és árusitják söt még az ottlakók pénzei eltulajdositásától sem riadnak vissza
magyarbakancs
Szokták mondani kórház nem hizlalda.
Férre a tréfát a kevés pénzből amiből gazdálkodnak a kórházak elég tűrhető az ellátás.
Látom ,hogy sokan nem is eszik meg az ételt mondja mert íztelen,sótlan.
Kérdezem a beteget vérnyomásos válasz igen.
Akkor ne csodálkozzon nem lehet sósan és fűszeresen étkezni .
A látogatok meg hozzák a hazait.
A diabéteszes ételek szerintem tűrhetők mivel én is azt eszem elég jó adag és ízesek a felszolgált ételek.
libelle
@szandokan: Arra, hogy én nö vagyok, annyit kivánok hozzáfüzni, hogy azt egy nagyon szerencsés állapotnak tartom. Itt egyálltalán nem a másik nem ellen akarok állást foglalni. Mert nekem mint heterónak, nálluk jobb nincs. Nos, azert nem ment a férjem bármelyik privátklinikre mert nem volt lehetösége. Èn ugyanis azt szerettem volna ha hazamegy. De arra a beküldö orvos nem adta a beleeggyezését. Az állapota sürgetett egy azonnali beavatkozást. Miután a laköhelyünkhez közel lévö kórházat semmiképpen nem akartam elfogadni, igy a doktor elmondása szerint a legjobb kórházba küldte. Ez pedig a Honvéd kórház volt. A rehabilitácio viszont már egy otthoni szanatóriumban folytatódott. Szerencsére nincs különösebb személyes tapasztalatunk az itteni betegegészségügyben! Remélem válaszom kielégiti az esetleges jogosan feltett kérdésedet.
libelle
@szandokan: Még annyit ara, hogy "jhiszen te egy nö vagy." és megtudnád számolni , hogy hány normálisat ismersz Hát kérem a hiba akkor az Ön készülékében van! Amennyiben a nökkel szemben nagyképü, pénzeddel dicsekvö flegma vagy akkor semmin nem szabad csodálkoznod. Ugyanis a nöknek még mindig nagy része elösször a férfit látja meg benned azután a karakteredet. Amennyiben ez mind ok akkor egy rendezett anyagi helyzet nem jelent " katastrofát". Te bizonyára mindig a másik réteggel találkozol, aki elösször a pénztárcád vastagságát szeretné tudni.
nyanya001
@Bástya Elvtárs: Bástya Elvtárs ! Kitűnő ! *****
Boszi27
@ila51: Egyúttal meglátják azt a gusztustalan , beazonosíthatatlan, állati takarmányozásra sem való förtelmet!Néhány hónapja egy műtős fiú rakott fel képet arról az ebédről amit ő kapott a kórházban: prézlistészta tükörtojással! Én még ilyen párosításról nem hallottam, nem illik össze ez a két dolog. Ismételten fel vagyok háborodva!
ila51
@Boszi27: ...ja , azon én is megzakkantam , láttuk :(
Cicamama55
@Bástya Elvtárs: Ha ez valóban így van, az katasztrofális, gyalázatos dolog!
Boszi27
@ila51: Ez még mocskosabb! A kutyusomnak nem adok ilyet! Itt meg beteg embereket takarmányoznak
szandokan
@libelle: Nekem több, mint 20 éve ugyanaz a nő a feleségem, van 5 csodálatos gyerekünk, szóval engem nagyon nem érdekel, hogy mit akar bennem látni ma egy nő. A "két kezemen meg tudom számolni" pedig a propira vonatkozott.
Vadlaci
@Bástya Elvtárs: A tarifa felsorolásból a képviselői juttatás hiányzik. Igazán az a felháborító !
Vasárnapiiskolás
@kamazuka: Szép összeg! És mit és mennyiért zabálnak a gyilkosok?
Vasárnapiiskolás
@szandokan: Szóval te már a nyugdijra hajtottál anno tudtál valamit:-)))
qxy
@libelle: Gondoltam hogy ezt is leírom, de úgy gondoltam mégse . Mert nem mindenki hinné el
qxy
@nmaria: AOK ( beteg biztosítás)kártyám van és a kedvesem is biztosítva van én általam. Kevesebbet fizetek mint otthon de többet kapok
Bástya Elvtárs
@nyanya001: Ennyi kalóriabevitellel az afgán patkányok utat is építhetnének!
nmaria
@qxy: Akkor nem tudom, hogy csinálod, de mi rengeteg biztosítást fizetünk, az egyszer biztos. Azt szerencsére nem tudom milyen ellátás van a kórházakban, még nem volt szükségünk rá.
libelle
@szandokan: Super, akkor minden a legnagyob rendben van
magyarbakancs
@Sziszifusz: Köszönöm a megtisztelés kívánságod.
Eszem mert kórházban dolgozom.
Az üzemi koszt sem olyan haj de frankó.
Remélem te minden nap mannát eszel.?
magyarbakancs
@Sziszifusz: Bízom benne te nem vagy cukor beteg.
Csak egy kicsit faragatlan.
Sziszifusz
@magyarbakancs: Nem volt szándékom megbántani téged, ezért bocsánatot kérek..
A megjegyzésem azért tettem mert azt éreztem szavaidból, hogy elégedett vagy azzal a moslékkal amit sok kórházban a betegek elé tesznek.
magyarbakancs
@Sziszifusz: Nem vagyok elégedett igazad van lehetne százszor jobb étel.
Sajnos a kórházak költségvetése gyengécske nagyon.
Én cukorbeteg vagyok énszerintem a diabéteszes étrend elég jó a kórházakban.
A normál ételek azok nem igen jók.
Elfogadom a bocsánat kérésedet.
Tisztességes vagy.
szandokan
@libelle: Szerintem is. Békepipa? Nem szeretem a haragot senkivel.
szandokan
@Vasárnapiiskolás: Ez tetszett, jó poén volt. Egyébként én azt vallom, hogy aktív korunkban igyekezzünk megteremteni a feltételeket a nyugdíjas éveinkhez.
libelle
@szandokan: En nem haragszom rád, absolute nem. Csupán mindig azon csodálkozom, hogy személyek, akik foglalkozásuktól függetlenül természetes intellektel rendelkeznek, nem látják azokat a drámákat amik itt lejátszódnak. A másik amit egyálatalán nem tudok megérteni amikor egy férfi ( vagy olyan aki annak tartja magát) elmond negativ véleményeket a nökröl. Sosem szabad elfelejteni, minden sikeres férfi háta mögött egy még sikeresebb NÖ áll. Különösen akkor, ha még szakmájában is sikeres.Ezenkivül organizálja az egész család életét. Végül is én nem haragszom, néha csipös a nyelvem!
Vasárnapiiskolás
@szandokan: Tényleg annak szántam.Örülök hogy örülsz.
Vasárnapiiskolás
@sírásó: Fasza! Mikor kerül fel a Hungarikum listára?Remélem hama-hama...
szandokan
@libelle: Valójában én nagyon sokra tartom a nőket, az én nejem is sikeres asszony, no meg 5 gyerkőc nagyszerű anyukája. Néha viszont elég idegesítőek is tudnak lenni, mert anyóssá képesek változni, miszerint ők mindent jobban tudnak...:-))
qxy
@nmaria: Ha te is kint vagy, akkor tudod hogy a bruttótóból vonják azt a százalékot ami jár. Most mondjam meg mennyit keresek?
libelle
@szandokan: okay, én nem vagyok anyós. Ellenben ha az lennék, definitiv kedves anyós.
( de, a nök mégis mindig majdnem mindent jobban tudnak ..:-))
libelle
@nmaria: Biztositást mindenki fizet. Attól függ, hogy miket szeretnél biztositani. Ellenben az egészségügyi biztositás, az alapra gondolok mindenkinek kötelezö. Ezért viszont majdnem mindent kapsz. Természetesen ha Zusatzversicherungen akarsz akkor annak határa nincs. Különszoba, professzor és és és. Mi állandóan szidjuk a Német egészségügyet, ide kellene minden Németnek jönnie és itteni egészségügyet "kóstolgatni" 2-3 napot
csip-csop
ez se ujdonsàg! ha el basz@tàk a pènzt (elloptàk) akkor mèg jò hogy ez is van a korhàzakba ès legalàbb ha màs nem is de tulèlik az èhezèsi halàlt, hogy aztàn miben halnak meg a betegek, azt nem is èrdekli a magyar kormànyt. A pocsèk az az ebben a hirben, hogy elmegy kulfoldre is ez a hir, ès akkor mèg itt azzal buszkèlnek, hogy a magyar orvosok vilàghiruek, az lehet, de az egyik kèz mossa a màsikat. 2008-ban anyàmat elvittuk a korhàzba (Budàra) mentem dèlutàn làtogatàsi idoben, akkor adtak uzsonnàt-vacsoràt 16 ora korul, a ètrend zsiroskenyèr, tehàt 16-tòl màsnap reggel 8-ig azzal kellett a betegeknek beèrni, reklamàlàs nuku, mert ez volt a rend, rosszabb mint a bortonbe.
szandokan
@libelle: Igen, legalábbis szent meggyőződésük ez...:-)
Fradigege
Miért is fizetünk tb-t? Erre? Ez már vér-, és lámpavas forraló, ami itt folyik. Teljes vagyonelkobzást és tisztogatást a politikai elitben és a családjaik, rokonaik környékén. A "vezetőkkel" kezdeni. Nehogymá' a sz@r húzza le a wc-t!
jancsik68
A korházba kerülő kisember minél előbb dögöljön meg.Ha fideszes képviselő,akkor a honvédkorházba kerül luxus körülmények közé,lsd Lasztovicza pártei genossét,akit ott ápolnak!!
Feraj49
Nekem van egy "ismerősöm" aki szakácsnőként dolgozott egy óvodába.Majd egy kórházba.Annyi hús és más ételeket vitt haza,még a kutyájuknak is jutott. Két nagy szatyor naponta,alig bírta a buszmegállótól hazavinni,és ezt naponta mikor dolgozott.Most nem tudom mi a helyzet,mert elköltöztek az utcából.

Más: VIP kórházi ellátás JÁR államtitkártól felfelé a családtagjainak is.Nem reménykedjen senki,hogy a"vektorunk" szobájába kerül,és a "kegyelmes úr" által el nem fogyasztott ételt megeheti.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.