Az Eurostat frissen kiadott statisztikái azt mutatják, hogy Magyarországon drámaian terjed a szegénység.

Tavaly Magyarországon 100 ezer fővel nőtt azoknak a száma, akik a szegénység vagy társadalmi kirekesztettség kockázatának voltak kitéve. Így már 3,3 millió magyar tartozik e körbe, ez a lakosság 33,5 százalékát jelenti. 2012-ben ez az arány több mint egy százalékkal alacsonyabb volt, 2008-ban pedig csak 28,2 százalékos – olvasható a napi.hu összefoglalójában.

Mivel azóta sem sikerült megfékezni az elszegényedést, tavaly már több volt a hasonlós státusszal bíró magyar, mint a Bokros-csomag idején.

Magyarország lassan új országcsoportba kerül, és nem érdemes már hazánkat Csehországhoz, Lengyelországhoz vagy Szlovákiához hasonlítani, az itthoni adatok sok tekintetben inkább a román vagy a bolgár statisztikára hasonlítanak – teszi hozzá ezt már a 444.hu.

191 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equilibrium
Ugyan kérem! Ma reggel láttam egy Hummert, huszonéves srác vezette.
Ismerem őt, a szülei trafikosok, kocsmások és önkormányzati képviselők.
Még pár év türelem és mindenki vehet Hummert.
Vagy nem.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Equilibrium
Ugyan kérem! Ma reggel láttam egy Hummert, huszonéves srác vezette.
Ismerem őt, a szülei trafikosok, kocsmások és önkormányzati képviselők.
Még pár év türelem és mindenki vehet Hummert.
Vagy nem.
tivoli
Ne parázzatok emberek. Ami most Ukrajnában folyik, az a valós veszély. Ha így haladunk, lassan nem a gazdagságunkat, vagy szegénységünket kell félteni, hanem a még megmaradt javainkat, s egyáltalán az életünket, a családunkét, szeretteinkét.
m.macskosz
@Equilibrium: "Még pár év türelem és mindenki vehet Hummert."
És mehet vele fakutyázni a Balaton jegén, mert az olyan vicces...
Na ezeket az aljadékokat utálom, mint a ß@RT, meg azokat, akik
nem tesznek ellene, hogy így legyen.
mate03
@Equilibrium: Én adatok nélkül is tudom,hogy szarabbul,élek mint öt éve!
nemjoezigy
A másik végletről miért nem írnak egyszerre? Talán önvédelemből?

Mert egyre gazdagabbak a gazdagok.

Tehát úgy szólhatna igazán a cím, hogy "Drámaian nő a szegénység, de a gazdagok rohamosan gazdagodnak!"

Addig amíg a szakember úgy nyilatkozik, hogy a vásárlók 85%-a az árakat nézi amikor vásárol akkor a kormány jól teljesít? Persze a mindenki annyit ér amennyije van, és a hasonló jelszavak mögé felsorakozó kormánytól és gazdagéktól mit várhat az ember?
Ennek tükrében érthetetlen a választáskori "győzelmük", hiszen ugyanezt csinálták a választás előtt is.
Ebből látszik, hogy éretlenek azok a bérből és fizetésből élők, akik szegények, a fideszre és a műkeresztényekre, vagy mondhatni álkeresztényekre szavaztak.

STB. Tovább is van mondjam még?
kata53
@Equilibrium: Azért nem mindenszülőnek van trafikja meg egyebe! Sok millióan élnek mély szegénységben!
kata53
@nemjoezigy: Mondjad! Minél hangosabban és minél több helyen!
Desischado
Az Unió is csak szövegel, de nem csinálnak semmit! Pedig az Alapjövedelem lett volna a megoldás, de ők meg nem törődnek vele! Magyarországon meg ne csodálkozzon senki! Fő, hogy orbánbánék remekül élnek!
szandokan
@m.macskosz: Utálsz te mndenkit, aki jobban él nálad.
szandokan
@Desischado: Így van, legyen alapjövedelem, és akkor nem kell dolgozni, meglesz a nagy öröm. Persze akkor ez még elfogadható lenne, ha minden más juttatást megvonnának, nem lenne gyes, gyed, stb., akik pedig dolgoznak, duplájára kellene emelni minimum a fizetésüket.
szandokan
@kata53: Ja, sokmillióan...Tudod te, kik azok a mélyszegények?
szandokan
@mate03: Arról valószínűleg te tehetsz.
mate03
@szandokan: Tudod barátom,én le dolgoztam 40-évet,mellette kis iparom is volt!Nem panaszkodom a nyugdíjamra,(meg dolgoztam érte)!Én csak a tényekről bátorkodtam írni!
1magyar
A "szabadságharcos" népet így ki lehet fosztani??? A szegények szegényednek a gazdagok gazdagodnak.
70+30 az arány kb.
szandokan
@kata53: Láttam már mélyszegény embereket, akik itt vannak a propin, biztosan nem tartoznak közéjük. Akinek semmije nincs, de szó szerint, azok a mélyszegények. Akik autóval járnak hetente nagybevásárolni, netezgetnek otthonról, közben sírnak folyton, azok a...mindegy.
szandokan
@mate03: Rendben, örülök, hogy nincsenek gondjaid.
m.macskosz
@szandokan: tegnap, 00:17
Aggódom érted:
a fóbiád kezd elhatalmasodni.
lajospapa
Szerintem már van annyi szegény, hogy ha valaki megmutatja nekik,hol a palota, akkor el tudná foglalni. Ez a valaki azonban még nincs meg, ezért még csak a szomszéd tyúkóljábol, meg a Tesckótól lop.
Majd lesz olyan valamely szélső oldalon aki irányt mutat!
verőce21
"Nem gondolkozom, tehát vagyok.
Ha gondolkoznék, talán megsemmisülnék."
szandokan
@m.macskosz: Nem kell aggódnod, nincsenek fóbiáim. Mindössze annyi történt, hogy ez az állandó gyűlölködés kissé megülte a gyomromat, legutóbb a mostani tüzijáték kapcsán. Nem fogok jópofizni a továbbiakban csak azért, hogy szimpibb legyek bárkinek is. A barátkozósabb énem nem vezetett sikerre, de nem is baj.
m.macskosz
@szandokan: Ez az! "A barátkozósabb énem nem vezetett sikerre,..."
Látod, ez a baj! A barátkozósabb éned kapott egy csomó lájkot tőlem,
azt hittem, talán jobb belátásra tértél, néhány hozzászóló meggyőzött,
hogy talán nem te őrzöd a bölcsek kövét. De kibújt a szög a zsákból:
te úgy válogatod a véleményed, ahogy épp a szél fúj. Látod, ez az, ami
nekem nem a sajátom. Ez meg nem egy társkereső oldal, hanem egy
politikai fórum, ahol az emberek elmondják a véleményüket. Aztán más
ezt a saját vérmérséklete szerint kommentálja.
tivoli
@szandokan: ma, 14:01

Ha cukrot osztasz, nem azt mondják, hogy kösz, hanem hogy bezzeg neked van, honnan loptad.
Ha nem osztasz, akkor azt, hogy bezzeg neked van, honnan loptad.
Szóval mindegy.
Mélynyomorgók.
szandokan
@m.macskosz: Na, ez tényleg igaz, ez itt nem a társkereső oldal. Mindettől függetlenül kevés értelme van annak, hogy az ember bebeszélje azt magának, hogy az ellenzéknek lehet, hogy mégis csak igaza van ebben-abban, egyetértsen velük olyasmikben, amik ellentmondanak a saját gondolatainak. Neked az lenne a jobb belátásra térés, ha Fidesz ellenes lennék, bedőlnék minden propaganda maszlagnak, médiahírnek, amit a baloldal folyat mindenfelől. Amúgy a bölcsek kövét valóban nem én őrzöm, de nem is én találtam fel, én valami egészen másban vagyok jó. Ami pedig a széljárást illeti, én soha nem fordultam el a Fidesztől, és ha teszem fel veszítene legközelebb, akkor sem tenném. Inkább gúnyosan mosolyognék azokon, akiknek akkor sem lesz jobb.
tivoli
Semmilyen széljárás nem jó annak, aki nem tudja melyik kikötőbe tart.
Vagy valami ilyesmi.
m.macskosz
@szandokan: Felnőtt ember vagy, azt csinálsz, amit akarsz. Én viszont nem vagyok szemellenzős balos, meglátom a rosszat mindenhol, és örülök a jónak, bárhonnan jön!
A kormányoldal véleményét is elolvasom, meghallgatom, ha az arra érdemes, és az ellenzéknek sem hiszek, ha hazudik.
szandokan
@tivoli: Látod, amikor a gyerekeknek segítesz, ök örülnek, és nem kérdeznek semmit. Bennük még nem alakult ki ez az irigység, legalábbis nem annyira. Amikor állatoknak segítesz, ők ugyan nem tudják, hogy miért kapják a finom ételeket, de nem is hagyják veszni hagyni...:-)
szandokan
@m.macskosz: Viszont hamarabb elhiszed azt, amit az ellenzék elhint. Sokszor nincs valóságalapja pl. a HVG - nek, a Hír 24 - nek, de akik nem jutottak soha egyről a kettőre, azok bármit elhisznek, még azt is, hogy Orbán egy diktátor, meg miatta van árvíz, hiszen ő maga az Isten, szét is lőhette volna a felhőket...Látod, Fidesz oldalról nem is jön ide szinte senki vitatkozni, mert nem látják értelmét. Úgyis csak azokat a jelzőket kapná meg mind, hogy csókos, seggnyaló, tolvaj, stb. Nem mindenki tudja ezt kezelni, elfogadni. Én igen.
tivoli
A végén még megtérek és Orbán hívő leszek. Az itteni kommentelők meg vannak győződve, hogy bármi történik is az országban az csak Orbán tudtával, engedélyével, személyes ráhatásával lehetséges. Bármiről is van szó, csak az ő részvételével, jóváhagyásával képzelhető el.
Nem utolsó sorban sokan tőle várják sorsuk jobbra fordulását, s ha nem jön mégse, akkor lehet válogatott jelzőkkel illetni, mert az ő háta (arcbőre, pofája, csüngőhasa, fényesre nyalt segge stb.), mindent kibír.
Milyen remek, sokoldalú ember!
JAJMÁR
Nos, engem nem érdekel a mini elnök személye. Ő egy választott tisztségviselő, addig marad a hivatalában, ameddig a nép jónak látja, de nem örökké. Aggaszt picit, hogy ezt mintha ő, nem éppen így gondolná... pedig így lesz!

Akármilyen fényes is már... imitt-amott :)
JAJMÁR
@szandokan: 21:13 - ...csak nem irigyled őket? Picit úgy "hangzik" :)

Mert ha nem, akkor nem mindegy neked, hogy mivel, és hányszor, és kivel, és miből??:...mert ha mindezt abból, - a statisztikai adatból - akkor nagyon ügyes emberek :)
m.macskosz
@szandokan: Azt azonban el kellene ismerned, hogy az itt kommentelők igencsak kulturáltan válaszolnak az elvakult jobboldaliaknak is. Néha el-ellátogatok más oldalakra is, látom, milyen a jobbos stílus. :(
szandokan
@m.macskosz: Én is szoktam néha átnézni más oldalakra, és látom, milyen az alpári stílus, oldaltól függetlenül...Azokhoz képest itt még tényleg van némi cizelláltság.
szandokan
@JAJMÁR: Ugyan kit kellene nekem irigyelni? Én csak arra akartam rávilágítani, hogy vannak emberek, akiknek nem elég az, amennyijük van, annyit szeretnének, mint amennyije a szomszédnak van:-))
szandokan
@tivoli: Tényszerűen feltártad a lényeget. Térj meg...:-))
dzurinda
@szandokan: Neked nincsenek saját gondolataid a politikában, csak azt gondolod, amit a Fidesz mond, hogy gondolnod kell. Ha lennének saját gondolataid, akkor nem értenél velük mindenben egyet, nem bólogatnál mindenhez.
JAJMÁR
@szandokan: 16:16 Picit "félreolvastam" a beírásodat, először úgy értettem, hogy a mélyszegénységben élők neteznek, meg autóval járnak vásárolni, és hogy ezen kiakadtál - bocsi - ... :)
(és egyébként lehet, hogy így van, neteznek is, meg autóznak is, mert ez még egyáltalán nem jelent gazdagságot, mert mindez manapság nem luxus, csak szólok... )

A mélyszegénység szerintem nem a teljes nincstelenséget jelenti. Az a fejlődő országokban van, és nem az a cél nálunk ugye?
Pedig afelé tendál a helyzet... csak le kell venni a szemellenzőt, az nem érv, hogy nekem még jó... mert senkinek sem lesz jó, ha odaérünk.
m.macskosz
@tivoli: "Az itteni kommentelők meg vannak győződve, hogy bármi történik is az országban az csak Orbán tudtával, engedélyével, személyes ráhatásával lehetséges."
Én bizony valóban hiszek benne. Nem állítom, hogy minden az ő ötlete, de a presztízs kedvéért hagyják őt abban a hitben élni, hogy minden rajta múlik. Mocskos dolog a politika, nem is nagyon lát bele az egyszerű halandó, de Orbán bizony nagyon is összefogja valami módon a fideszes és nem fideszes oligarchákat, bár azok meg őt szorongatják valamivel.
Róka fogta csuka...
tivoli
@m.macskosz: ma, 16:41
Csupán erről van szó, a fideszes és nem fideszes oligarchák megmondják neki, hogy mi a helyes és mi nem. Ezért áll ő ott ahol, hogy legyen kit szidni, dicsérni, mert ha tudnánk, hogy mi mozog a háttérben..
kamazuka
Az,hogy ma magyarországon van szegény ember egyetlen dolognak köszönhető.
Az alaptörvénynek!
Egyetlen szavat kell megváltoztatni a megfelelő helyen és a probléma megoldatik.
A nem tudjuk,és a nem akarjuk válaszokat nem tudom elfogadni!
kata53
@szandokan: Nem járok hetente kocsival nagybeásárolni. Napi 2 órám van a netezésre ha éppen nem vagyok kórházban. Vedd el, ha van szived!
tivoli
@miazavalami: ma, 17:09
Ki az, aki mindent tud? Még Orbán sem :-))
F_Viktor
@tivoli: Írod:
"Az itteni kommentelők meg vannak győződve, hogy bármi történik is az országban az csak Orbán tudtával, engedélyével, személyes ráhatásával lehetséges. Bármiről is van szó, csak az ő részvételével, jóváhagyásával képzelhető el."

Ezt ő maga, személyesen nyilatkozta a TV2-ben. Akkor említette meg, hogy keveset alszik, de olyankor is íróeszköz, papír ott van az éjjeliszekrényén, mert álmában jönnek a nagy ötletek, s hogy el ne felejtse ezeket, jegyzetel.
Mikor 1993-ban megszüntette a hat tagú, fityesz elnöki teendőket ellátó szóvivői testületet és megválasztatta magát (örökös, kihívó nélküli) elnöknek, na, akkor szűnt meg a fityesz, lett belőle Orbán-párt.
Igazán a ló 210-től szaladt el vele, több esetben hír volt, hogy a párt, a fityesz frakció olyan döntéseket hoz, amiről fogalmuk sincs, Orbán utasításait hajtják végre.
Legutóbb például a titkosított paksi szerződés parlamenti elfogadását.
Mi ez ha nem egyszemélyi hatalom a párton, a frakción és az ország irányításában? A demokrácia elemeinek lebontásával, megspékelve ezzel a személyi kultusszal, következik a diktatúra, a diktátor személye.

Írod:
"Nem utolsó sorban sokan tőle várják sorsuk jobbra fordulását, s ha nem jön mégse, akkor lehet válogatott jelzőkkel illetni, mert az ő háta (arcbőre, pofája, csüngőhasa, fényesre nyalt segge stb.), mindent kibír."

Ő, mint az ország egyszemélyi irányítója, neki kell az emberi sorsokat jobbá tenni. Méltán tőle várják a Zemberek ezt a feladatot. S mikor minden nap azt látják, hogy mennyi közpénz kerül kiosztásra a haveroknak, mennyit lopnak el belőle, akkor nem kell csodálkozni a felháborodáson.

Orbán már túllépett Kádáron, ami itt megy az a Ceausescu Romániájához hasonlít mind a gazdaságban, mind a bel- és külpolitikában.
szandokan
@kata53: Dehogy akarom én elvenni. A mai mobilnet világában az ember akkor is felmehet a netre, ha éppen egy üzleti tárgyalás utáni ebédet fogyaszt el jó étvággyal. Nekem csak az állandó nyafogás nem tetszik.
szandokan
@kamazuka: Miért, te min változtatnál? Erre piszokul kíváncsi lennék.
szandokan
@dzurinda: Én véleményt nyilvánítok a politikával kapcsolatosan, a saját gondolataimnak, munkámnak meg az életemet köszönhetem. Nem keverem a kettőt. Akinek ez nem tetszik, túlléphet rajtam. Te is.
szandokan
@JAJMÁR: Szerintem a mélyszegénység egészen mást jelent. A mélyszegénység egyenlő a nincstelenséggel, ott még messze nem tartunk.
samuel
@szandokan: Feltehetően fogalmad sincs arról,hogy mitr hordasz össze.A jelenlegi kormánynak nevezett csürhe az egy kulcsos adóval és az aránytalan-igazságtalan nyugdíjjal jelentősen növelte a létminimum alatt élők és az alultáplált gyerekek számát,mert a bruttó 220 000 ft és az atalatt keresők nettóját csökkentették az EGOISTA senkiháiak.Amit EZEK elkövettek az átlag emberekkel azt jobbhelyen keményen büntetik.
samuel
@szandokan: Vissza lehetne állítani az arányos teherviselést és megszüntetni a szervezett RABLÁST, amit a kormány a cSÓKOSOK részére létre hozott.
szandokan
@samuel: Nekem mindenről van fogalmam. Az egykulcsos adó elhiszem, hogy sokaknak fájt, hiszen többet hagyott a gazdagok zsebében is, az pedig nem tetszik az átlag embernek. Viszont az átlag ember nem véletlen átlag ember, ahogy a legtöbb mélyszegény sem véletlenül lett az.
szandokan
@dzurinda: @m.macskosz: @JAJMÁR: @F_Viktor: @köhögő bolha: @nemjoezigy: Egy 2007 - es cikk részlete, megtalálható a neten: "A statisztikai adatok szerint az egygyermekes háztartásoknál a szegénység aránya 29 százalék, a kétgyermekeseknél 34 százalék, a három vagy több gyermekeseknél viszont már 60 százalék." Akkor hogy is van ez?
miazavalami
@tivoli: Na ő aztán tényleg nem. Még azt se tudja hogy érdemes hallgatni a nála okosabbakra, mert oly beképzelt , hogy nem éri fel ésszel , hogy vannak olyanok is...
JAJMÁR
@szandokan: 22:54 Nem tudom, hogy mihez képest számították ezeket az adatokat, pedig az fontos a megítélésnél. A szegénység és a mélyszegénység fogalma is megtalálható a neten, mert ezeknek megvannak a kritériumai, amelyek alapján mérik. Nem a nincstelenség, ugyanis egy fiatalember, akinek még nincs magántulajdona, de megvannak a képességei az egzisztencia megteremtésére, nincstelen, de sokkal jobb helyzetben van, mint az a hátrányos helyzetű. elszigetelt településen élő ember, akinek háza van. Olvasd ezt el, jól példázza ezeket a leszakadó térségeket, igaz, ez az Ormánságról szól, de a helyzet szerintem hasonló. A megoldást nem lehet az itt élő emberektől várni, mert ha tudnák a megoldást, nem itt tartanánk.
igydolgozunk.blog.hu/2012/09/07/hogyan_elj_az_ormansagban
F_Viktor
@szandokan: Ez a cikk egy kolozsvári, román oldalon jelent meg ( vilag.transindex.ro/?hir=7633&nyomtat=1 ) amit átvett pl. a baloldalinak nem nevezhető, nem Gyurcsány fan oldal.
Az adatokat az érdekes nevű Magyar Szegénységellenes Hálózat szolgáltatta. Weboldaluk azóta huss, eltűnt ( www.hapn.hu ).

Meggyőződésem, hogy az akkor olya jellemző Gyurcsányt lejárató cikk egyike volt.
F_Viktor
@szandokan: Még annyit tenénk hozzá, hogy említenek KSH adatot, ott viszont létminimum szerepel.
Megsúgom, tavaly a létminimum összege egy főre 87 510 forint volt!
Tehát egy négy tagú családnál tavaly, havonta 350 000 forintos jövedelemnél létminimum alatt éltek!!!
szandokan
@F_Viktor: Hát hogyne, minden, ami a szocialisták ellen szól, az lejárató, ami a Fidesz ellen az meg a valóság. Egyébként nem ezeken az oldalakon jelent meg a cikk, hanem a Stop.hu - n.
szandokan
@JAJMÁR: Az a fiatalember, aki szerinted még nincstelen, de a képességei megvannak, lakik is valahol, még ha szülői házban is, de nem hajléktalan. Neki semmije nincs még akkor, azaz nincstelen, még ha a szülők jól is állnak teszem fel anyagilag. Aki elszigetelt helyen él egy kis viskóban, nyomorúságban, az valóban nincstelen, és az is marad. Lehet, hogy valami ilyesmit írtál te is? Képzavarba kerültem...
F_Viktor
@szandokan: Tudod, 2007-et írtunk...
De igazad van, mindenki az MTI-re hivatkozik.

A KSH adatok kézzel foghatóbbak, mivel nem ismerjük ennek a Magyar Szegénységellenes Hálózat mérési módszerét, tehát ma hány 4 tagú család él nettó 350 000 forintos jövedelem alatt? Hány családban nem éri el az egy főre jutó nettó jövedelem a 87 510 forintot?
szandokan
@F_Viktor: Máskor meg éppen a KSH adatait nem tartja senki kézzelfoghatónak, persze csak akkor, amikor pozitív dolgokról számolnak be.
miazavalami
@F_Viktor: Nagyon sok családban. Ha jól meggondoljuk minden másodikban, de ez azt hiszem távol áll a szegénység fogalmától. Főleg a mélyszegénységtől. Ezzel nem azt akarom mondani , hogy nincsenek , de a számok relatív dolgok.
F_Viktor
@miazavalami: Azért nem tartják hitelesnek a KSH adatait, mert lehet trükközni a statisztikai adatokkal. Erre jó példa az infláció mérése.

Én sem tartom reálisnak, mint szegénységi küszöb a létminimumot, a 87 510 forintot.
Ezért is nem ez alapján állapítják már meg a szegénységi küszöböt, hanem egységes EU-s mérés alapján.
Ezért nem lehet összehasonlítani egy 2007-es százalékpontot egy maival.
szandokan
@szandokan: Miazavalami megelőzött a konkrét válasszal, de én sem tudtam volna mást írni. A mélyszegénység nem itt kezdődik.
F_Viktor
@szandokan: Ezt neked szántam:
Azért nem tartják hitelesnek a KSH adatait, mert lehet trükközni a statisztikai adatokkal. Erre jó példa az infláció mérése.
szandokan
@F_Viktor: Magamnak írtam, amit neked akartam. Hiába, későre jár...
szandokan
@F_Viktor: :-)))))))) Szerintem menjünk aludni.
m.macskosz
@szandokan: tegnap, 22:54 Ez az adat önmagában a világon semmit nem jelent,
kellene egy ugyanilyen módszerrel készített 2013-as adat, ha ilyennel tudnál szolgálni,
az sokat segítene.
m.macskosz
@F_Viktor: A 87.510 Ft-os létminimum az egyedülállókra vonatkozik, a következő link szerint a két gyerekes családok egy főre jutó létminimum összege 63.445 Ft. Azt hiszem, itt a fő szempont a lakásrezsi összege, hiszen egy családi ház költsége akkor is annyi, ha hatan laknak benne, mint ha egy egyedülálló lakja. Elméletileg a KSH-nak megvannak az erre vonatkozó módszerei, hogy mennyire korrektek, az már egy külön lapra tartozik. A stat.adatokkal bizony lehet trükközni, szoktak is, nyugi bele!
www.13keruleti-hirhatar.hu/hirek/48-millioan-elnek-a-letminimum-alatt
Yoda69
Gazdasagilag bolgaria, politikailag E.Korea.
Szuper jo! Gondolom az orbanfanok elelveznek oromukben.
tivoli
@F_Viktor: tegnap, 19:03
Butaság amit írsz. Gondold el, hogy adva van egy népes család, ahol az apa, a zsarnok családfő megtervezi mindegyik hozzátartozója helyét, dolgát, a ranglétrán, melytől nem lehet eltérni. Szerinted minden úgy van, ahogy ő elképzeli? Tud ő mindenről? Hát nem. Pedig ez esetben közel sem egy országról van szó.
Fizikai lehetetlenség.
dzurinda
@szandokan: "Én véleményt nyilvánítok a politikával kapcsolatosan"

Nem, te a Fidesz propagandáját böfögöd vissza. A kritikus gondolkodás és a propaganda feltétel nélküli elfogadása között óriási különbség van, te az utóbbit műveled ezen az oldalon. Ilyen értelemben nincs különbség közted, és egy alacsony iskolázottságú párthívő között, annak ellenére, hogy te sokkal többet értél el az életben, mint az alacsony iskolázottságú párthívő.
F_Viktor
@tivoli: Nyitva lenne a szemed akkor látnál is, látnád, hogy Orbán beleegyezése nélkül ma nincs döntés Magyarországon. Az Orbán-párthoz tartozó politikusaiban, trolljaiban még annyi önállóság sincs, hogy más szavakkal mantrázzák Istenüket és parancsolójukat.
samuel
@szandokan: Továbbra is azt állítom, hogy aluljájékozott. Aktív koromba az általam vezetett cégnek közel 600 dolgozója volt a létszámarány 70% fizikai 30% szellemi 38 fő volt a diplomás ,lehet, hogy nem hiszi el de naqgyobb %-volt a fizikaiak között a RENDES ember és nem mindenki a saját hibájából az ami. A jelenlegi országgyüllés elnöke nem azért jutott felvételi vizsga nélkül az egyetemre mert tanulmányi versenyt nyert,hanem az ősei ELLENFORRADALOMBA TANÚSÍTOTT ELÉVŰLHETETLEN ÉRDEMEI miatti kitüntetéssel és most a legvéres szájubb KOMENYISTÁZÓ. Ennyit az ÖN-höz nasonlóan gondolkodókról.
samuel
@szandokan: A jelenlegi RABLÓBANDA ugy dotálta 2013-ban a harmadik gyereket ,hogy a minimál bért keresők harmadik gyerekére 21 400 ft pluszt kapott az átlagbéres 28 900 ft-ot ,míg ROGÁN a harmadik kölykére 100 400 ft-ot HOGYIS VAN EZ??
kata53
@szandokan: És az amit a fidesz csinál az tetszik? Több millióan nem nyafognak, vagy ha igen akkor van miért! Egy fideszes csak akkor nyafog, ha kegyvesztett lett!
tivoli
@F_Viktor: ma, 14:47
Ez egy igazi jó vicc, csak ha sokadszorra hallja az ember, már unalmas.
Egyébként elárulom neked, hogy nem vagyok fideszes, nem kedvelem orbánviktort, nem szavaztam sem rá sem a politikájára, sőt másokat is óva intettem tőle. De azt hiszem ezt már mondtam.
Ettől függetlenül még láthatom racionálisan a világot és ami benne folyik. És elszomorít. :-((
Grafix69
@szandokan: Olvasom a véleményedet a szegény emberekről és gyakran az jön le nekem ,hogy aki szegény az feltétlenül magában kell keresnie a hibát. Mindig az jut eszembe milyen érdekesek a gazdagok mert biztosan okosabak és tuti nem alkoholisták tuti nem dohányoznak meg olyan puritán életvilelel élnek amiért sikerült nekik össze gyüjteniük a vagyonkáikat . Tényleg láttam 19 éves gazdag csemetét 20 milliós autóban száguldozni stb. Nem is kell neked megérteni milyen az amikor szöre ki kell számolni a pénzedet minden napra. Ti a nagy gazdagok semmit nem akartok a javaitokból adni a szegényeknek ,tudod a szegényebbek simán adnak 100 ft ot a nincsteleneknek de az olyanok mint te egy büdös vasat sem adtok senkinek ,annyi a szociális érzékenységed a leírtakból mint a béka valaga ,remélem sőtkívánom neked tapasztald meg azt a helyzetet amiben azok az emberek élnek akik máról holnapra tervezgetik a nemléttező jövöjüket. Gratulálok .
samuel
@szandokan: " Annyit szertnének ami a szomszédnak van" Kire gondoltál a KÖZGÉPES Simicskára vagy a Felcsuti polgármesterre.. Szépfiu csak igazságos elosztást szeretnénk és az miért BŰN ? Arról,hogy ki milyen oldalt tart elfogadhatónak ,annyit mindíg az LOP-LOPOTT többet aki a hatalmat BITOROLJA- BITOROLTA, a nem kis különbség az ,hogy EZEK a SZABADRABLÁST törvényesítették. A beírásodban olvastam ,hogy MINDENT TUDSZ, válaszold meg , miért nem kérte a FŐÜGYÉSZ a Svéd főügyész által felejánlott GRIPPEN dokumentumot,? Arra is kitérhetsz,hogy miért hoztak olyan törvényt,hogy a közpénzek felhasználását csak a SZÁMVEVŐSZÉK és a KEHI vizsgálhatja, miéert van szerződésben kikötve,hogy TILOS harmadik fél részére az árak közlése,ha véletlenűl nem tudod érdeklődjál SIMICSKÁNÁL. Semmiképpen nem kérem állítsák vissza a népi ellenőrzést ,de azt jogosan ,hogy ne nézzenek HÜLYÉNEK.
JAJMÁR
@szandokan: 00:22 Igen ilyesmit írtam :) Írhattad volna azt is, hogy megértettél, és igazat adsz, - nem lennél a szememben kisebb, ne hidd - de jól van így is, tudom, hogy a "képzavar" nálad ezt jelenti :)))
szandokan
@Grafix69: Én sem voltam mindig jómódú, elhiheted. A jótékonykodásba meg inkább ne menjünk bele, mert nagyon meglepődnél.
F_Viktor
@tivoli: Írod:
"...nem kedvelem orbánviktort, nem szavaztam sem rá sem a politikájára, sőt másokat is óva intettem tőle."

Amiket eddig olvastam tőled arra következtetek, hogy a demokráciára, az EU-ra sem szavaztál, tehát marad a Jobbik, vagy az, hogy otthon maradtál.
Ergo a fityeszre, bocsánat, Orbán Viktorra és a "folytatjukra" adtad a voksodat.
Nem ismered Orbán kultuszát saját pártjában, nem tudod ennek milyen vonzata van Magyarország számára, azt jelenti, hogy nagyon sok mindent nem tudsz.
Azt tudom tanácsolni, hogy olvass, nézz utána az új infóknak, s majd utána vitázz.
+ egy tanács: Ne csak a kuruc.infoból tájékozódj.
szandokan
@samuel: Nem tudom, milyen céget vezethettél ezzel a helyesírással, ahol 600 ember dolgozott...:-)
szandokan
@kata53: Egy Fideszes nem feltétlen tartozik bele Orbán családjába, sem a rokonai közé. Ennyire nehéz elhinni, hogy érdek nélkül is lehet Fidesz pártinak lenni? Pedig nagyon is lehet.
szandokan
@dzurinda: Én nem is a politikai vonalon váltam sikeressé. Elismerem, nem vagyok egy közgazdász (még szerencse, mert akkor csak lexinokból tudnám, hogyan kell egy céget vezetni), viszont nagyon tudom érzékelni a különbséget a Kádári és a mostani kormány között. Hiába állítjátok, hogy ez most rosszabb.
F_Viktor
@samuel: Az összes hozzászólásodat végigolvastam, mindenben egyetértek veled. Még Polt Péter szerepét is jól látod, pedig a hozzáértőknek is fejtőrést tud okozni, mert a háttérben keveri Orbán kénye-kedve szerint a lapokat.

Egyetlen dologban egészítenélek ki:
"... EZEK a SZABADRABLÁST törvényesítették."

Nem, nincs szabad rablás, bárki nem lophat, csak központilag lehetséges, csak a hatalom beleegyezésén keresztül és csakis a hatalom által kiválasztottaknak.
A Norvég pénzeknél is ez volt a probléma, hogy a hatalom tudta-, beleegyezése nélkül, nem központilag voltak a (nem közpénzek!!!) külföldről kapott pályázati pénzek kiosztva.
Ezt az Orbán diktatúrában nem lehetséges, ez nagyon rossz dolog, ezt meg kell támadni, ezt üldözni kell. Az, hogy ez az ország peresztisének mit árt, mekkora károkat okoz, az őket nem érdekli.
Leszögezhetjük, hogy Orbán Viktornak két célja van/volt, a hatalom megszerzése, megtartása és a pénz, amit a hatalmon keresztül tud elvenni, illetve szétosztani.
Az ország érdekei iránt teljesen közömbös, nem érdekli.
F_Viktor
@szandokan: Írod:
"Ennyire nehéz elhinni, hogy érdek nélkül is lehet Fidesz pártinak lenni?"

Idéznék valami fityeszes állami cég vezetőjét:
van a "szervilisek" kategória, akik nem anyagi érdekből követik a diktátort.
Ezeket nevezem trolloknak, agymosott b@rmoknak, hülye birkáknak...
szandokan
@F_Viktor: Tudod, ahhoz képest, hogy neked vannak felém sanda gyanúid azzal kapcsolatosan, hogy nem vagyok e mégis troll, te vagy az, aki a leginkább tolja az ellenzéki propaganda szöveget. Nem mondom, hogy az ő emberük lennél, de ekkora elánnal ezt még senki nem tette idáig.
F_Viktor
@szandokan: Ha a baloldal fele ekkora "elánnal" támadná Orbánt, akkor áprilisban nyertek volna :-)
Viccet félretéve:
Utálom a hazugságokat. Miért?
Munkám során 4 csoport munkájának adatira támaszkodva tudok csak dolgozni. Fizikailag képtelenség mindenkit kint terepen folyamatosan ellenőrizni. Viszont ha valamelyik csoport is sumákol, akkor én a rossz adatokból téves eredményt szolgáltatok a megrendelő felé, amivel 150-250 000 USD bukó származik. Tehát amit nagyon nem szeretek, az a sumákság, a hazugság. Orbán pedig az az ember, aki nem ismeri az egyenességet, a becsületességet, tehát ő az a figura aki megtestesíti előttem minden rosszat.
Szociális érzékenységemet, empátiás készségemet pedig otthonról hoztam. Magyarországon úgy választottak meg szakszervezeti bizalminak, hogy nem voltam szakszervezeti tag, a jelölésemmel egyidőben léptettek be.
szandokan
@F_Viktor: Akkor engedd meg, hogy gratuláljak, én azt vallom, hogy egy névtelen oldalon nincs miért valótlant állítania senkinek magáról. Egyébként Mészáros 5 éves sikertörténete már nekem is necces, de ez maradjon kettőnk között...:-))
F_Viktor
@szandokan: Én is ezt vallom. Kaptam is már hideget meleget itt, amiért nem munkanélküliként és hajléktalanként állok ki az Orbán rezsim kárvallottjai mellett. Szerencsére nem ez a jellemző.
tivoli
@F_Viktor: tegnap, 22:43
Nagyon furcsa rugón jár az eszed, vagy nem is rugó az, hanem faék?
S ha hiszed, ha nem, szavaztam annak idején az unióra, jól megetettek a maszlaggal.
És azt hiszem, hogy éppen nagyon is sokat tudok a dolgok menetéről, mert nemcsak a balos lózungokat olvasgatom, és terjesztem, hanem nyitott szemmel járok a világban.
"Amiket eddig olvastam tőled arra következtetek, hogy a demokráciára, az EU-ra sem szavaztál, tehát marad a Jobbik, vagy az, hogy otthon maradtál.
Ergo a fityeszre, bocsánat, Orbán Viktorra és a "folytatjukra" adtad a voksodat.
Nem ismered Orbán kultuszát saját pártjában, nem tudod ennek milyen vonzata van Magyarország számára, azt jelenti, hogy nagyon sok mindent nem tudsz.
Azt tudom tanácsolni, hogy olvass, nézz utána az új infóknak, s majd utána vitázz.
+ egy tanács: Ne csak a kuruc.infoból tájékozódj."
Ezzel a süket dumával gyerekem, akkora öngólt lőttél, vidáman bizonyítja, csak azt látod hallod, amit más mond, hall, s ebből vonsz le következtetéseket.
Tanácsolom, hogy saját kútfőből okosodjál, értőn olvasva mindent ami a gazdasággal, párti ideológiával kapcsolatos, s ne csak azt, ami neked éppen ízlik. Tévútra visz.
S megkértelek rá, hogy ne húzzál rám skatulyát, mert fogalmad sincs a dolgokról és a rám aggatott hülyeségeid csak a sekélyes gondolkodásodból fakad.
tivoli
@F_Viktor: "Munkám során 4 csoport munkájának adatira támaszkodva tudok csak dolgozni. Fizikailag képtelenség mindenkit kint terepen folyamatosan ellenőrizni."
Nem-e? Akkor nem is vagy alkalmas cégvezetésre, mukikám.
dzurinda
@szandokan: "viszont nagyon tudom érzékelni a különbséget a Kádári és a mostani kormány között. Hiába állítjátok, hogy ez most rosszabb."

Én nem állítottam soha, hogy rosszabb. Én azt állítom, hogy egyre jobban hajaz a mostani politikai berendezkedés az akkorira, és ez egy aggasztó folyamat.
samuel
@szandokan: Nem erősségem a figyelmes gépelés, de mindíg jobb mintha elfogult SEGGNYALÓ lennék. Remekűl müködött a cég a vezetésem alatt, a fizikai bérszínvonal 30%-al volt magasabb az országos átlagnál.A feltett kérdésre válaszolj NAGYESZŰ, csak nem magyar tanár vagy, mert akkor reálisabban látnád az elkeserítő valóságot éa a sötét jövőt.
samuel
@Grafix69: @F_Viktor: Hiányos a megállapítás azon része,hogy a SZABADRABLÁST TÖRVÉNYESÍTETTÉK ,helyesen ígyangzik :: SZABADRABLÁST SAJÁT ÉS SLEPPJÜK RÉSZÉRE TÖRVÉNYESÍTETTÉK: Az előző Orbán kormány idején az út-hídépítések hozták a kormány részére a nagy pénzeket, amit a Szoci kormány 2002-után folytatott,de a GVH vizsgálatok komoly milliárdos birságokat eredményeztek és ezért a jelenlegiek indok nélkül eltávolították a talpig becsületes GVH vezért NAGY Zoltnt'.
F_Viktor
@tivoli: Írod:
"S megkértelek rá, hogy ne húzzál rám skatulyát..."

Írásaid alapján tudlak elhelyezni értékrendem alapján. Ezt meg is tettem. Nem tetszik neked? Sajnálom, ne politizálj, tartsd magadban véleményeidet. De lehet vitázni is, de nem úgy, ahogyan teszed.

Írod:
"Akkor nem is vagy alkalmas cégvezetésre, mukikám."

Munkámról írtam, nem a cégemről. Ez két külön dolog. A munkám egyik szerelmem, a cégem pedig a hobbim.
Sajnos - Orbánnak köszönhetően - egy másik hobbimat fel kellett adnom. Remélem csak átmenetileg, hamarosan lesz itt még demokrácia.
tivoli
@F_Viktor: ma, 11:45
Ezért tart ott a világ ahol, mert az okostóbiások oktatják a nagyérdeműt, hogy miről mi legyen a véleményük, miről beszélhetnek, s miről nem.
Ha azt állítod, hogy mindez fidesz mentalitás, akkor te kökemény fideszes vagy!
Egyébként nem politizálok, gazdasági eseményekről beszélgettem volna. Ha lehetett volna, de nem lehet, mert néhány mukinak mindenről orbánviktor jut eszébe. Szarni sem tudnak nélküle.
szandokan
@samuel: Az általam vezetett vegyesvállalat a mai napig piacvezető, ennek már több évtizede, szóval a seggnyalózást nyugodtan befejezheted. Ha te akkora ember voltál (a párttitkároknak jól ment akkoriban a sora mások munkájából), gondolom, összegyűjtöttél nem keveset, és remek nyugdíjad is van, szóval javaslom, iratkozz be egy esti tagozatra, és tanulj meg írni is helyesen. Sajnálom, de az alapműveltséghez ez is hozzátartozik nálam. Kicsit szánalmas, amikor a hozzád hasonló emberek akarják itt nekem osztani az észt. Szerintem felejtsd el, hogy itt vagyok, találsz itt még jó néhány partnert magadnak. További kellemes napot, és jó étvágyat! :-))
szandokan
@dzurinda: Remélhetőleg nem lesz igazad.
F_Viktor
@tivoli: A média csapjaiból a jobboldali ideológia ömlik a Zemberekre, jobberré vált közgazdászok magyarázzák el az unortodoxia létét, a jobberré vált történészek írják át a történelmet.
Ez nem befolyásolás? Ez nem a vélemény befolyásolása?
Akiket ez meg tud győzni, hatással vannak, rájuk igaz a szervilis fityeszes támogató/szavazó.

Írod:
"...néhány mukinak mindenről orbánviktor jut eszébe."

Mivel 2/3-os többséggel ötödik éve ő irányítja az országot, nem Kádárban keresem minden rossznak okát, nem fogok elmútnyócévezni, mert elég csak körbe nézni az országhatártól pár száz kilométerre, s látható, akik még 2008-2009-ben hozzánk képest gazdaságilag, erkölcsileg mögöttünk kullogtak, azok már 4 év előnyt vertek ránk.
samuel
@szandokan: Öcskös!
Igy 80 év körűli korban valószínű,hogy különbözik a vélemény az aktív megváltókétól. Amit tegnap ,22-én 16:40-kor 16:47-kor és18: 48-kor írtam ,nem szabad hogy bárkit is sértsen , a véleményem továbbra is fenntartom, kiegészítve azzal,hogy normális országban ÉPESZŰ kormány nem hoz létre olyan egykulcsos adórendszert ami a felső TÍZEZER zsebét ugy tömi,hogy a foglalkoztatottak szegényebb 60-%-ának a nettóját csökkenti és közben okoz több mint évi 500 milliárd hiányt a költségvetésnek.A közgazdász fiam azt mondta az egykulcsos adó bevezetésnél,hogy jól jön a családnak a nettó 150 000 ft többlet ,de sír a lelkem mert tudom,hogy azoktól meg elvesznek akinek eddig is kevés volt. Nem zavart a sávos adózás,pedig volt olyan év amikor csak a személyi jövedelem adóm évi 10 300 271 ft volt a bruttó jövedelem 39,4 %-a jelenleg az adó és járulék együttes levonás 34,5-%.A tevékenységemről annyit, mindíg a versenyszférában dolgoztam,nem szükséges sajnálni mert a nejjemmel együtt 83-éves munkaviszonnyal mentünk nyugdíjba, az igaz,hogy aki azonos feltételekkel ment nyugdíjba az utóbbi években a nyugdíja 170 000 ft körűlivel magasabb. A cikk a szegényedésről szól, Fónagy János államtitkár 2002-ben ment nyugdíjba a 2013 évi havi nyugdíja 197 186 ft volt az a képviselő aki 2013 ban hasonló feltételekkel ment nyugdíjba a havi nyugdíja több mint 340 000 ft,míg a minimál nyugdíj 2002-ben 20 200 ft volt 2013 ra 8 300 ft-al emelkedett. Erre mondom én, hogy aki a jelenlegi jövedelmi viszonyokat elfogadhatónak tartja az nem lehet ÉPESZŰ ember,persze tudom,hogy Simicska évekkel ezelőtt megmondta,hogy "Mindenkinek alkotmányos joga HÜLYÉNEK lenni.Engem az sem zavar ,hogy ilyen sokan élnek az alkotmányos jogukkal.
kata53
@szandokan: Na most fejeztem be. Egy fideszesre több időt nem szánok!
kamazuka
@szandokan: Az az egyetlen szó ér annyit,amire mondani szokták,,,van az a pénz!
szandokan
@kata53: A te dolgod. Ha te így választod meg a beszélgetőpartnereidet...Azért remélem, családon belül beszélsz azzal, aki mondjuk más ételt szeret, mint te.
F_Viktor
@szandokan: Gondolom nem az "étellel" van problémája @kata53: -nak, inkább a hüllőagyadatra unt rá .-))
szandokan
@F_Viktor: Mit jelent az, hogy hüllőagyadatra?? Te sem tanultál meg helyesen írni az idők folyamán? Javaslom, a sértő megnyilvánulásaidat fejezd be viszont.
F_Viktor
@szandokan: 6+1 újjal gépelek, előfordul az ilyen.
Mi problémád a hüllőkkel?
szandokan
@F_Viktor: A nílusi krokodillal például semmi. Erős és könyörtelen, megszerzi, amit akar.
1szomjas
@F_Viktor: Hogy írhatsz le ilyeneket a Nemzetmegvezető Viktátorról ? Ő soha nem hazudik ! Ő maga mondta...
samuel
@szandokan: Nagyon megköszönve a helyesírási figyelmeztetést,ami ugyan nem befolyásolja a mértéktelen elszegényedést és a mesterségesen kialakított jövedelem és támogatási aránytalanságot. Azon nem csodálkozom,hogy az elkeserítő állapothoz nem tudsz értelmeset hozzá fűzni,csak az érzelmi politikai lózungokat tudod hajtogatni.A 21-én 21:35-kor 22:32-kor és a 22-én16:40-kor 16:47-kor 18:48-kor tett bejegyzésemre keressél értelmes ellen magyarázatot.Azt is szivesen olvasnám miért is van az,hogy az 1 millió ft bruttót keresőnek a harmadik gyerekre miért jár 35 800 ft-al több havi támogatás mint a bruttó 110 000 ft-ot keresőnek.Természetesen tudomásúl veszem azt is ha rangon alúlinak tartod a párbeszédet.
F_Viktor
@szandokan: Akkor viszont reklamációnak helye nincs.
F_Viktor
@samuel: Írod:
"Természetesen tudomásúl veszem azt is ha rangon alúlinak tartod a párbeszédet."

Nem, nem ez a problémája veled, próbálkozik (ideológiailag, a Hír TV-n, Echon elhangzottak alapján) megmagyarázni a megmagyarázhatatlant, de van mikor már az ő erkölcsi értékén is túlmutatna a hazugságok tömkelege, ilyenkor kezd el terelni.
tivoli
@F_Viktor: ma, 12:26
Nem telefon ez, hogy belebeszélj.
Miért gondolod, hogy te mindenkinél mindent jobban tudsz, még a mások gondolatait is meg tudod magyarázni? Talán a saját magad magyarázatát kéne bővítened, mert itt-ott elég zavaros.
F_Viktor
@tivoli: Igazad van, ez nem telefon, ellenben egy fórumon vagy! Ha zavar, hogy mások is olvassák írásaidat, s másoknak is meg van a lehetőségük, hogy használják a Hozzászólás küldése r.g.-ot, akkor javaslom a privátba írást!

A trollokat mindenki ismeri, "gondolkodásukat" (sicc!) "megfejteni" nem ördöngösség, semmilyen különleges képesség nem szükséges hozzá.
Ezért nem szükséges engem túlmisztifikálni, s bízok benne F_Viktor fóbiában sem szenvedsz :-)
tivoli
@F_Viktor: Messzi tévútra vezethetnek az ilyen koncepciók, talán hagyni kéne, hogy mindenki saját maga alakítsa ki a képet a másikról. Befolyásolás nélkül.
Misztifikálás? Messze vagy te attól. De fóbiám még lehet, mert ekkora ... ritkán találkozik az ember. :-))
F_Viktor
@tivoli: Írod:
"...talán hagyni kéne, hogy mindenki saját maga alakítsa ki a képet a másikról."

Ne legyél álszent, Orbán sem e szerint cselekszik.
tivoli
@F_Viktor: Semmi közöm Orbánhoz, s neki sem hozzám. Miért kell mindenbe belekeverni?
Vagy példaképed, az Orbán babérjaira törsz?
F_Viktor
@tivoli: Felőlem helyettesítheted Vonára, vagy Hír TV-re, esetleg Echora, mert csak őket tudod mantrázni.

Elhiheted nekem, nem fáj a gondolkodás :-)
tivoli
@F_Viktor: ma, 17:13
Ami nincs, az nem fájhat. :-))
kata53
@samuel: Jókat írsz, bár engem azért zavar az alkotmányos jog, mivel nem mindegy mire megy el a pénz. Stadionokra vagy kórházakra.stb.
tivoli
@kata53: ma, 17:26
Nem mindegy az neked? Úgyse látsz belőle egy kanyit se.
samuel
@kata53: Jó a meglátásod, a debreceni stadiont megnéztem májusban egy helyi barátommal,megdicsértem a létesítményt,mire Ő azt felelte,hogy sajnos az osztályomon a klinikán két életmentő műtét maradt el pénzhiány miatt.
samuel
@tivoli: Nagyon jó annak aki kevésbé tájékozott,még jobb annak aki a kormány szóvivők hazugságait hallgatja és boldog a havi 2-3 000 ft rezsicsökkentéstől.
tivoli
@samuel: ma, 18:21
Milyen igazad van. Van aki az anyját is eladná egy kis eu-s segítségért.
F_Viktor
@tivoli: Igen. Eladta valaki a lelkét, mert EU pénzek nélkül téged is meg kellene lopnia, hogy jusson a bandájának új Bentleyre.
Mészáros belefingott a 40 millás AMG Mercijébe, s a kényes orrú nemzet gázszerelője most a 160 milliás Bentleyből akarja megnézni csalánjait a falu szélen.

A bibi pedig ott van, ha téged is meglop (ugyebár már nincs mit ellopni ha az EU-tagállamok adófizetőinek pénze nem jut ide), akkor a mi kis Csipke Rózsikáink felébrednek, s huss, nincs is már 2/3!
samuel
@tivoli: Kár,hogy fogalmad sincs arról milyen alapon melyik országok kapják az EU-s támogatást. Jobb ha tudod nettó befizetők vagyunk és ebből megy a építőipar I-féléves kiugró teljesítményének a 85-%-a. Azt hogy ebből mennyit lopnak el nem fogod megtudni,mert a 2/3-os RABLÓBANDA a közbeszerzési törvényt úgy módosította,hogy csak a KEHI és a Számvevő Szék jogosult az árakba való betekintésre, a szerződésekben titkossági fogadalom van kikötve.Az egyik barátomnak Mezőkövesd Zsórin van üdülője,képzed,hogy az országgyűllés azért hozott olyan törvényt HELYESEN,hogy az építőipari beruházásoknál a 150 millió alatti munkáknál meghívásos versenyt lehet alkalmazni a nyilt verseny helyett a HRELYI KIVIZELEZŐK védelmében. A helyi Fideszes polgármester nem hívott meg helyi ,nem hívott meg 50-KM-en belűli és nem hívott meg megyei kivitelezőt,hanem egy Nyíregyházi egy Dunántúli egy Budapest-i kivitelezőt. Erre mondom én a TÖRVÉNYESÍTETT SZABADLOPÁST.Remélem egyetértesz az általam írottakkal.
F_Viktor
@samuel: Írod:
"Kár,hogy fogalmad sincs arról milyen alapon melyik országok kapják az EU-s támogatást."

Akkor újra, hogy @tivoli: se hülyén haljon meg:

wapbooks.tuti.hu/kepek/eu_budget_2011.jpg

Csatlakozásunktól 2011-ig vannak itt adatok.
Látható, hogy 2011-ben 4,4 milliárd euróval, azaz 1 300 milliárd forinttal kaptunk többet, mint amennyit befizettünk.

S a jelen:

"Magyarország a 2014-2020 közötti költségvetési ciklusban összesen 20,5 milliárd eurós kohéziós forrással számolhat, valamint további 4 milliárd euró körüli összeg agrár- és más támogatás formájában érkezhet hazánkba."
Forintosítva 7 700 milliárd!
Grafix69
Azért nő az elszegényedés mer nincsenek normális termelő munkahelyek ,ha vannak akkor meg balkáni fizetésekért kell dolgozni viszont európai árak vannak a boltokban .80000 ezer forintokbol vegetálnak, és nem mindenki alkoholista és nem mindenki buta stb. A gazdagabbak féltik az egzisztenciájukat és bológatnak a hatalom felé, a hatalom meg dotálja a gazdagokat a szegényebb rétegek kárára. Mindent kiügyeskednek dologtalan politikusok és haveri körök,szociális és morális érzékenység nélkül. Az emberek elmennek ,nem csak fiatalok hanem idősebbek is .Nincs jelen és nincs jövő sem ,halvány lila elképzelése sincs senkinek hogyan maradjanak életben azok akik becsületesek és bérjövedelemből élnek. A bank rendszert is csak a kirakat politika hajtja ,mindig akkor szapolják őket amikor szükséges, választások , hangulat keltés stb. A magyarországi betétek semilyen hozamot nem hoznak csak veszteséget a betéteseknek ,kívétel az ügyeskedő pénzes haverok akik azonnal tudják mikor kell forintot vagy eurót venni a tőzsdén, baromi nagy haszonnal eladva. Az átlag emberek ezt nem is értik csak a rájuk nehezedő nyomást. Magyar mentalitásal megáldott vezetők keresztül gázolnak mindenen és mindenkin akik önös céljaikat nem támogatják. Kilátástlan igazságtalan moslék jövő, kihalnak nemzedékek és kultúrák, hivatkozva az állandó támadásokra mi bennünket és . Moslék az egész.
samuel
T. @Grafix69: Higyje el,hogy lehetne arányosabb igazságosabb elfogadható jövedelem elosztással a szegénységet jelentősen csökkenteni, akkor ha nem SENKIHÁZI EGOISTÁK pöffeszkednének a parlamentben és nem HAZUG RABLÓBANDA lenne a kormány. Nyugdíjasként írom ,hogy normális országban ÉPESZŰ kormány nem hoz létre olyan aránytalan jövedelmi elosztást amit a jelenlegi CSIRKEFOGÓK létrehoztak.2013 ban két átlag öregségi nyugdíjasnak 113 013 ft volt az egyfőre jutó nettója ,szemben a két átlagkeresetű kétgyermekes család adójóváírással növelt egy főre jutó nettója 85 560 ft al . 32 %-al többet kapnak az átlag öregségi nyugdíjasok, ilyen igazságtalanság a világon egyetlen országban nem fordul elő, ha valaki tud írja meg. Az sem fordulhat elő amit EZEK a matematikai ANALFABÉTÁK a nyugdíjarányokkal elkövettek a második ORBÁN királyság idején megállapított EMELT nyugdíj átlagok 44%-al magasabbak mint az első ORBÁN királyság idején megállapított EMELT nyugdíjak. A 2002-ben megállapított nyugdíjak 60 %-a volt az akkori nettó átlagbérnek ,míg a 2011 utániak 80%-a . Ennyi HÜLYE mint akik a mindenkori kormányokban a nyugdíjakkal foglalkoznak-foglalkoztak sehol nincs.
Grafix69
@szandokan: Na te nem űtlag ember Te aki átlagon fellüli vagy mer olyan átlagoktól mint én lenézően beszélsz , te aki az átlag emberek elrabolt pénzéből vagy átlagon fellüli , mert amikor az 5 gyereked mindegyike megkapja az állami támogatást jővedelemtől függetlenül akkor érezni azt az óriási külömbséget a Te féle átlagon fellüli juttatások és az átlagos 5 gyerekes csorók közt.Gratutlálok az átlag feletti gondolkodásodhoz.
Grafix69
@samuel: Egyetártünk , de én műr nem élek Magyarországon mert buta voltam.
szandokan
@Grafix69: Ne haragudj, de tényleg gondok vannak veled, ha ilyeneket írsz, hogy én bárki pénzét is elrabolom. A gyerekeim, sok más 5 gyerekes családdal ellentétben meg nem azért születtek, hogy pénzt kapjak értük, hanem mert képes vagyok őket felnevelni, és nagyon szeretem a gyerekeket. Kicsit most tényleg átlag alatti voltál.
F_Viktor
@szandokan: Biztosan ismered John D. Rockefeller szállóigévé vált kijelentését...
szandokan
@F_Viktor: Az enyémet nyugodtan meg lehet kérdezni.
bundi
@szandokan: most mit vársz másoktól... ilyen polírok után amiket megeresztessz...
kimennél falura a nyírségbe ott ennyivel nem úsznád meg, ha ilyen szöveget megeresztenél hidd el...
bundi
@samuel: bocsi de mo épp nettó haszonélvező és nem befizető...@F_Viktor: bocs de a hivatkozásod nem műxik...
samuel
@bundi: Kösz a észrevételt,de értelemszerűen a nettó befizető azt jelenti kevesebbet fizet mint ami kap.,azaz még a támogatott szegény országként kezeli az EU.
szandokan
@bundi: Az "értelmiségi" parasztoknak már annyi is elég, ha arra tévedsz mondjuk a luxusautóddal. Meg sem kell szólalni ahhoz szerintem, hogy egyből neked menjenek. A primitív embereknek nem számít az, ha tanult ember vagy, megdolgoztál mindenért, ők annyit érnek, amennyijük van...
samuel
@bundi: Szerencsés volt be linkelni az //iksz.beszólkunk.hu/ Betüszerinti idézet"" Azaz negyedik helyen állunk a legtöbb támogatást kapó(nettó egyenleg) országok rangsorában stb. -- A hvg.hu -ból szintén betüszerinti idézet . "Tény hogy a nettó befizetők és a nettó kedvezményezettek küzdelem stb... Azokat az elesetteket nettó kedvezményezetteknek nevezik akik többet kapnak mint amit befizetnek.. DE ettől még nem oldódik meg a 3,3 millió létminimum alatt élők gondja. Azokat nézi a jeéenlegi kormány FEHÉRNÉGEREKNEK.. Lézeres LÁZÁR szerint "Akinek annyija van annyit is ér".
bundi
@szandokan: ez kissé erősre sikeredett...
és csodálkozol, hogy fújnak rád...?
ha esetleg leereszkednél a felhők közül nagyon is csodálkoznál...
és ha neked vagy másnak több is van...az nem jelenti azt, hogy több is vagy náluk...
sőt ilyen kirohanások után pont nem azt jelenti...
bundi
@szandokan: www.zoldmuves.hu/sites/zoldmuves.hu/files/tervezok/herczeg_agnes/kalakak/kalakak-00.jpg
ezen a képen a legtőbben mérnökök...több diplomások...
mellesleg a jobb szélen én vagyok a feleségemmel...
mondjuk ez erdély...de hidd el máshol is lehet együtt élni és dolgozni az "értelmiségi parasztokal"...
bundi
@szandokan: csak egy dolog... ha így vélekedsz róluk...hamar a szádba lépnek...az erdélyiek meg még hamarabb...
F_Viktor
@szandokan: Írod:
"Az "értelmiségi" parasztoknak már annyi is elég, ha arra tévedsz mondjuk a luxusautóddal."

Van benne igazság, csak a következtetésed nem helyes!
Tavaly barátom Tesla Roadsterjét (nem 150 millás luxusjárgány, 45 000 euros egyszerű elektromos sportautó). Szegeden, gyalogátkelőhelyen egy ipse leköpte a motorháztetőt.
A járókelők 50 százalékának szeméből nem a szeret volt kiolvasható.

Nemrégen Dániában, munkatársam egy éves V8-as Audi S8-asában (piaci értéke 35-40 misi) ilyet nem tapasztaltam, senki nem csulázta le.
Pedig Dániáról tudni kell, hogy autóparkjuknak 80 százalékát 12-16 éves olcsó járművek teszik ki (adó oka van).

A magyarok viselkedése nem a primitívségükből akad, hanem ismerik az országot, tudnak a mutyikról, az adócsalásokról, s úgy gondolják, hogy becsületesen nem lehet senki milliomos itthon.
Te ezért megveted, lenézed, "értelmiségi parasztoknak" nevezed őket. Pedig ők látják jól mi folyik ebben az országban, látják, hallják a minden napra jutó mutyikat, az 1 000 milliárdos adócsalásokat, s azt is látják, hogy mindezeknek semmi következménye nincs.
A dán embernek ilyen eszébe sem jut, ők azt tudják, hogy ott az Orbánéhoz hasonló kormányt az első mutyi után elzavarnák. Ott ezt a politikusok is tudják.
F_Viktor
@bundi: Írod:
" ez kissé erősre sikeredett...
és csodálkozol, hogy fújnak rád...?"

Én is meglepődök néha miket ír :-)
Arra nem gondol, hogy melósai közül is olvassa valaki írásait? Van itt orosházi lakós?
Avagy Dancsónak, volt fityeszes kedvenc polgármesterének nem okozhat kellemetlen perceket?
tivoli
@F_Viktor: ma, 19:34
Azért mert valaki szegény, vagy nincs diplomája, még nem kell bunkónak lennie.
bundi
@F_Viktor: bocsi de most milyen melósokról beszélsz?
és a másik erre a dancsóra gondolsz?
oroscafe.hu/2012/02/08/cerlux-a-termekek-tobbsege-az-usa-ba-kerul/cikk/kezisrac
miazavalami
@F_Viktor: Ma : 19.34 -re
Egyet kifelejtettél. És ők teszik a seggük alá a millás járgyányokat. Mert ahhoz hogy nekik legyen valakiktől nagyon sokat el kell venni!
JAJMÁR
@szandokan: 16:30 Hoppá! Visszautalnék itt egy másik cikkben a hozzászólásodra, ahol kifejted, hogy igyekszel a keresztény szellem, meg értékrend szerint élni. (Ezt mondja minden jobboldali...) de ...
keresztény ember nem mond olyat, hogy "mindenki annyit ér, amennyije van"! Mert azt, hogy ki mennyit ér,nem lehet látni kívülről, és nem jogosult az ember a másikat megítélni, az Isten privilégiuma. (Minden ember Isten képmása, és Te Istenre mondod, hogy "annyit is ér"! Mert nincs olyan autója, meg háza, mint neked.) Érted-e?
rugacs
Gondolom tök véletlen, hogy az Eurostat ugyanúgy luxemburgi, mint az a Jean-Claude Juncker, akit az EB elnöki posztjára jelöltek, s aki ellen O.V. volt az egyik ellen szavazó!
Ezek után kérdés sem lehet, hogy mi érdeke lehet ennek a luxemburgi hivatalnak Magyarország vagy még inkább a magyar kormány lejáratása?!
Mellesleg az Eurostat sem mentes a botrányoktól:
"2003: Szabálytalanságokra gyanakodnak az Eurostatban, botrány robban ki.
2010: Az Unión belülről és kívülről is érkeztek kemény kritikák amiatt, hogy Görögország hogyan nyújthatott fals adatokat anélkül, hogy az Eurostat ezt észrevette volna.Az Európai Közösség utasította az Eurostatot, hogy vizsgálja felül a nemzeti kormányzati adatokat."
"Eb ura fakó"
miazavalami
@rugacs: Erre majd rájönnek, vagy már rá is jöttek magyarországgal kapcsolatban is.
tivoli
@JAJMÁR: ma, 19:55
A mondás félreérthető. Lázár arra gondolt, hogy kinek minél nagyobb a vagyona annál inkább figyelembe veszik mit mond, a szegény ember szavának nem sok a súlya politikailag, közéletileg.
Ezt tényként, nem sértésként kell felfogni. Nem tudom, érted-e?
JAJMÁR
@tivoli: 20:09 A Lázár ettől sem lesz a szívem csücske, - attól, hogy annak a szavára figyel, aki vagyonos - de olvasd el a Szandokan 16:30 hsz-ét, neki és arra válaszoltam a fentit. :)
F_Viktor
@tivoli: Írod:
"Azért mert valaki szegény, vagy nincs diplomája, még nem kell bunkónak lennie."

Telik az a bizonyos pohár, a Zemberekben fokozódik az ellenszenv, s van aki így reagálja le, van aki még nyel egy nagyot, s nem ereszti ki a csulát.
Valami ezt kiváltja belőlük. Hamarosan meg kell szüntetni az "okot", s akkor megszűnik az "okozat" is.
F_Viktor
@miazavalami: Írod:
"Egyet kifelejtettél. És ők teszik a seggük alá a millás járgyányokat."

Megértettél :-)
S ezt a csulázók is tudják, ezért nem tudom őket elítélni, @szandokan: jelzőivel illetni őket.
miazavalami
@tivoli: Ma 19 44.re.
Ha minden szegény diploma nélküli ember bunkó lenne, a föld már rég kihalt sivatag lenne.
F_Viktor
@JAJMÁR: Írod:
"...keresztény ember nem mond olyat, hogy "mindenki annyit ér, amennyije van"! "

Ő is annyira keresztény, mint a KDNP-s és fityeszes képviselők.
Igazi Istenfélő keresztények hülyítése, becsapása demagóg dumával.
tivoli
@JAJMÁR: ma, 20:19
Elolvastam. Valahol neki is igaza van, mert tényleg sokan vannak akik úgy gondolják, ha valakinek valamije van, ahhoz csak tisztességtelen úton juthatott hozzá. Csalta, lopta, rabolta, és csakis és kizárólag őtőlük, ők biztosan azért szegények. Holott...
miazavalami
@F_Viktor: De nem vallják be! Mert ők megdolgoztak érte , megérdemlik.
Nem is az a baj hogy nekik jóval több van mint nekem , vagy neked hanem az hogy vannak akiknek szinte már semmi sincs. Mi itt ülünk viszonylag biztonságos jólétben, és nem azt nézzük hogy a rezsicsökkentéssel mennyink maradt hanem azt hogy akinek kikapcsolták annak semmi sem. Nem szabad elfelejteni hogy vannak nálunk szegényebbek, elesettebbek. Na ez a kersztényi gondolkodás nem z amit a papok papolnak.
Hallod?
@szandokan:
tivoli
@F_Viktor: ma, 20:29
Nem kéne aludni menned? Szerintem ma már nagyon fáradt vagy.
F_Viktor
@tivoli: Írod:
"A mondás félreérthető. Lázár arra gondolt, hogy..."

Érdekelt téged azok véleménye akik megmagyarázták Gyurcsány öszödi beszédét?
Lézer a fiacskájának hozományával mire utalt ugyanezen beszédében? Ő váltja majd a legkisebb Orbán-gyereket a trónon, hogy "figyelembe vegyék mit mond"? :-))
F_Viktor
@tivoli: Írod:
"Holott..."

Holott tényleg csaltak, loptak, hazudtak...
tivoli
@miazavalami: ma, 20:34
Erről van szó. Ha az emberek 90%-a vagyoni helyzetétől és iskolai végzettségétől függetlenül tud normális lenni, a maradék miért nem?
miazavalami
@tivoli: Jó kérdés?
Holnapig gondolkodom rajta.:-)
Jó éjt nektek.
JAJMÁR
@tivoli: 20:37 Szerintem a szandokan még a dicsekvés "bűnében" is szenved, és nem lehet ebből kigyógyítani.
Ki nem hagyna egyetlen alkalmat sem, hogy felhívja a figyelmet arra a "hatalmas" kontrasztot, ami közötte és a szerencsétlen emberek között van, de szerintem a kutyát nem érdekli, hogy neki mennyije van :-D Azért jó fej :)
Azt pedig lehet tudni, hogy ki gazdagodott meg a munkájából, és ki a kapcsolataiból. Persze, vannak irigykedők is, ahogy dicsekvők is. A legrosszabb fajta azonban a képmutató, hízelkedő, a haszonleső... na, őket nem tudom elviselni !
(Ezek pedig minden rétegben vannak...)
JAJMÁR
@F_Viktor: 20:35 Tudom. Meg is kapta a magáét tőlem, főleg a "keresztény értékrend" elszólása miatt :)
samuel
@miazavalami: Nem kellene a tényeket figyelmen kívűl hagyni, ez az EGOISTA kormány arról papolt,hogy a rezsi csökkentés évi 100 ezer ft-ot hagy a ZEMBEREK zsebébe,HAZUGSÁG,, Megjelent az interneten 9 CSIRKEFOGÓ /képviselő/ villáinak a mérete Boldvaitól --Orbánig a 9 villa összzes terűlete 3 439 m2 azok rezsicsökkenése több mint a vezetékes gáz nélküli Szarvaskő 100 családi ház rezsicsökkenése. A HUGYAGYU kormány bedobta az egyszámjegyű személyi jövedelem adó bevezetését ami a több mint 1,5 millárdot keresőknél / SAJÁTJUK/ minimum havi 105 000 ft-ot jelent míg a bruttó 108 ezer ft os minimálbéreseknél havi 7 560-ft-ot . Játszva HÜLYÉNEK nézik a szegény embereket,
szandokan
@bundi: Ez egy 2012 - es cikk, a létszám azóta bővült.
szandokan
@bundi: Nem vélekedek én sehogy, csak egy ember, ha már ember, legyen képes viselkedni is kulturáltan.
szandokan
@F_Viktor: A magyarok mindig is élen jártak az irigységben, ez nem tudható be annak, hogy szerintük mi zajlik az országban. Amikor én még nem voltam gazdag, eszembe nem jutott egy csodaautót leköpni, megnéztem, megdicsértem a tulajdonosát, és elhatároztam, nekem is lesz majd ilyen. A magyarok többsége szerint minden gazdag ember tolvaj meg csaló, miközben a legnagyobb adócsalók éppen ők, csak hát ugye szerintük a kicsi az nem csalás. Sok kicsi sokra megy.
miazavalami
@samuel: Erre majd rájön az eu is, csak addig mi nagyobb sz@rba leszünk mint hinnénk.
verőce21
@szandokan: (22:44) Ne viccelj, abszolút alkalmas lehetett cégvezetőnek, mint csizmadiaivadék, vagy úriszabó. Ráadásul neki nem is volt szüksége "szülei érdemei”-re a foxi-maxi felvételihez, mert akadálytalanul kilógott szájából a kapanyél, bizonyítandó, hogy szellemi szegény.
verőce21
@JAJMÁR: (19:55) Csak az ilyen intelligens nőket szeretem. Egyszerűen lenyűgöznek!
m.macskosz
@szandokan: ma, 01:39 Könnybe lábadt a szemem ekkora szívjóságtól,
kár, hogy a szép szavak mögött a tények másról szólnak! Engem vádolsz gyűlölködéssel, holott te vonod felelősségre az itt kommentelőket, hogy milyen alapon nyilvánítanak véleményt, ha se diplomájuk, se vagyonuk, se rangjuk! Egyáltalán rendre felelősségre vonsz minket, hogy ki miért lóg állandóan itt, holott ehhez sincs közöd. Szóval az irgalmas szamaritánus nem te vagy, én meg soha nem attól sajnálom, akinek az esze, a keze munkája tisztes jólétet hozott,
hanem azokat, akiket te oly nagyon védesz, és a tisztességes, becsületes, ám nem dúsgazdag emberek fölöttinek érzi, tartja magát, mint te is!
1magyar
Vesszen a selejtje! Az önkormányzatnál meg kávégépekre költenek 6 millióért! Elvesznek mindent az emberek kétharmadától az egyharmad meg pazarol.
F_Viktor
@szandokan: Írod:
"A magyarok mindig is élen jártak az irigységben..."

Ennek is megvan az oka. Nagyon nem akarok visszatekinteni a múltba, de a Kádár rendszerétől is az volt a jellemző, hogy csak bizonyos "simuló" körök élvezhették a hatalom anyagi megbecsülését.

Mutyival kapcsolatban ide másolom azt a kérdésemet amit egy másik cikkhez írtam:

"@szandokan:
Elmeséled nekünk miért Felcsútnak nyomatjátok a Tao-t?
Az észjárásodra lennék kivi, hogyan választod ki a kedvezményezettet."
szandokan
@F_Viktor: Szerintem semmi közöd ahhoz, hogy kinek "nyomatjuk" a Tao - t.
F_Viktor
@szandokan: Érdekes válasz.
Eddig bárkitől kérdeztem kinek ajánlotta fel az egy százalékát, meg merték mondani. Kivétel nélkül mindenki.
Tehát a Zemberek nem tévednek mikor a Tao-t Orbán szent fejőstehenének tartják?
miazavalami
@F_Viktor: Én a könyvtárnak adom évek óta...:-)
F_Viktor
@miazavalami: Az melyik mutyi? :-))
Tankönyvmutyiról már hallottam...
miazavalami
@F_Viktor: Nem mutyi. A helyi könyvtár igen csóró. Már gyerekkorom óta rendszeresen járok, és segítek ha tudok...:-)
F_Viktor
@miazavalami: Poén volt :-)
A lényeg, aki nem mutyizik, annak nincs oka titkolózni.
szandokan
@F_Viktor: Miből gondolod, hogy nem merném megmondani? Egyszerűen semmi közöd hozzá.
JAJMÁR
@verőce21: 06:46 Ez nem hízelkedés, - csak hízelgés - azt nagyon is el tudom viselni.
Isten hozott a virtuális világomban, régen jártál erre :)
verőce21
@tivoli: (08:33) Nagyon egyetértek a leírt megállapításaiddal. Én már régen megírtam neki, hogy a világon semmihez sem ért!
(de okoskodik mindig, a lájkok végett.) :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.