A magyar kormány eltökélt abban, hogy megvédje az étkezési utalványok új rendszerét – reagált Kurucz Éva kormányszóvivő arra, hogy a francia Sodexo cég amerikai választott bíróságon perli a magyar államot.

A kormányszóvivő MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében leszögezi: a kormány minden fórumon – így az amerikai bíróságon és Brüsszelben is – kiáll az Erzsébet-program mellett, amely a társadalmi szolidaritás egyik legsikeresebb programja Európában.

Az étkezési utalványokból származó bevételek ma már nem a multinacionális vállalatok extraprofitját gyarapítják, hanem az Erzsébet-programot erősítik, amely több tízezer hátrányos helyzetű gyermek, idős ember és fogyatékkal élő állampolgár üdülését teszi lehetővé – áll a közleményben.

A Magyar Hírlap a szombati lapszámában írt arról, hogy Washingtonban választott bíróság előtt perli Magyarországot a Sodexo Pass International SAS. Az amerikai bíróság honlapja szerint a Sodexo kérelmét augusztus 15-én iktatták. A tájékoztatásból nem derül ki, hogy mit követel a francia cég; témaként megadva az étkezési utalvány szerepel.

Ez utóbbiból az újság szerint arra lehet következtetni, hogy az Orbán-kormány által eszközölt átszervezések, illetve az Erzsébet utalvány bevezetése a perindítás oka. A Sodexo ugyanis egyértelmű vesztese volt a milliárdos magyarországi utalványüzlet állami kézbe vonásának.

A lap emlékeztet arra is: az ugyancsak francia Le Cheque Déjeuner csoport már tavaly decemberben elindította kártérítési eljárását ugyanezen a bíróságon e témában.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

joopapa
"fogyatékkal élő állampolgár üdülését teszi lehetővé – áll a közleményben". Itt gondolom a politikusokra gondolnak, mert azok eléggé fogyatékosok!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
joopapa
"fogyatékkal élő állampolgár üdülését teszi lehetővé – áll a közleményben". Itt gondolom a politikusokra gondolnak, mert azok eléggé fogyatékosok!
Mobil123
@Horizont: pl. Áfa, és szja az államnak.
Mobil123
@Horizont: Sajnos a Sodexo oldalát én sem ismerem teljesen és így nem akarok hülyeséget írni (de utánna járok majd ).
vukkocska
Na, már megint megyünk háborúba. Meg választások vannak. Ez olyan, hogy megvédi a betéteseket is, csak mindig azt felejti el, hogy 2001-ben ő indította útjára. Az, hogy valaki(k) ezzel éltek, nyilvánvaló. Senkinek nem jutott addig eszébe ilyen nyomorba tartó kölcsön-rendszer. Persze, amihez hozzájárul a forint nagyszerű negatív értéke, amihez ennek a kormánynak - természetesen - semmi köze. Akác után méz, majd ez, hát, mi jön még? A választások után megint a különféle lenyúló adók. Mert ugye Magyarország jobban tejesít. Soha ilyen magas államadósság.
nusika
Évek óta nem adnak utalvány, abban a korházban, ahol dolgozom.Tényleg megvédi, nehogy hozzánk kerüljőn.
pbalage
@Horizont: figyi nincs kedvem leírni az egészet, de a lényeg az volt, hogy a vitya első próbálkozása volt az államosításra, ez volt a teszt arra, hogy mit lép az eu egy ilyen esetben.
Volt két cég, a sodexo meg a club dejeuner, akik kiépítettek egy rendszert az utalványok (béren kívüli juttatások) előállítására, elfogadására, feldolgozására. Nagyon frankó rendszer volt.

Jött a vitya letesztelni az eseményeket, hogy mi lesz akkor, ha ezt a két céget kirúgja az országból.
Semmi nem történt, 4 év alatt semmi, pedig úniós elvekkel ütközött az esemény. Ezen felbátorodott, nekiállt államosítgatni mindent, mivel rájött, hogy az únió az efféle gyökérségekre egyáltalán nincs felkészülve.

Nemsokára fel fog készülni erre az únió, de akkorra mi már félázsiában leszünk, amire a békemenet és egyben az ország nagy része vágyik.

Hogy mi volt a sodexo? Ugyanaz volt mint most az állami Erzsébet utalvány.
(és kábé 1 milliárd plusz bevételt hoz a magyar államnak a kezelési költségekből)

Az első perek még csak most indulnak.
1magyar
Tökéletesen egyetértek a kormánnyal! Anno a franciák is nagyon védték a libamájukat, nem engedték be a magyart.
Az a pénz is maradjon itthon, papírokat gyártani nem nagy ügy ekkora pénzért!
Toby
Na wazze, már megint báncsák a " magyar embereket !"
pbalage
@1magyar: azért van ezzel egy kis gond, pl. azt mondod, hogy te kipucolod a cigányok vécéit 200 forintért, (tegyük fel, hogy 1magyar vagy).
Faszán veszel lapátot, meg vödröket, megy az üzlet.
Jön a vajda, mondja, hogy menj a francba, de a vödröket meg a lapátokat itthagyod!

Gennyes egy ügy lesz ez.
1magyar
@pbalage: Roggyant agyú példádra reagálva, a cigányok pucolják a sajátjukat! De egyáltalán miért kell a fizetéseket ilyen körmönfont papírfecnikkel, sok egyéb használót bevonva, sok pénzért, még a bankokat is, így adni.
Egyszerűbb lenne ha a fizetést nem terhelné akkora adó,járulék stb.
Grafix69
Ezért kell a reklűm pénz ( Bözsi utlvány) .
100 ft brutto nevezzük nevén a gyereket , 47 forint lejön mert adó járulék stb. Na marad 53 ft . Azt beteszed a bankba ott megfialik mondjuk olyan -3 forintal akkor mikor kiveszed marad 50 ft. Na emész vele a boltokba meg ide oda aztán ellop az állam belőle 13.50 et mert 27 százalék áfa van ,nem mindenen de ez kell . Na marad 36.5. Ha van egy kis deviza részleted akkor e fenti folyamat miatt az euró folyamatosan drágább lessz igy a maradék 36.50 ből befizeted a részleteket ami 30 ft és szépen megélsz egy gyerekel a 6.50 ből egy hónapig na ennyit ér a pénz ,mivel folyamatosan lopnak.
Grafix69
Jaj még elmonodom a hogyantot műsik országba. 100 ft brutto az állam elvesz belöle 27 ft ot de mivel nős vagy vissza a d neked 15 ft ot .Azért adja visssza mert támogatja ha gyermeked van stb na akkor marad 88 ft na ezzel be is fejeződőtt a levonásod. Ha beteszed a bankba akkor havi 1 ft a kártya használat és nem veszit semmit az értékéből a pénzed. Ha élelmiszerre költöd az import kivételével áfa mentes . Ja és ha bérelsz egy lakást akkor le kell vonni belőle 28 ft ot és marad 60 a rezsid meg olyan 6 ft. megmarad 54 ft kajára ,ruhűra stb.
pbalage
@Grafix69: ez jutott eszembe róla:

30 ezer fel akarva az 28.500, kilenc nap az átfutási idő, 28.500 átfutva 9-cel, az 2.300.

www.youtube.com/watch?v=U-NVFRJ0M9A

jó mulatást! (ha még nem láttad)
köhögő bolha
Örökké megvédenek,szabaságharcolnak,békemenetelnek,pedig csak normális fizetések,és vezetők kellenének!

hungarianvirus.files.wordpress.com/2012/08/hofi-orban.jpg
csikknorisz
Erzsébet-program: 3,5 milliárd egy évben. Kaszinósok adókedvezménye: 7 milliárd egy évben.
Desischado
Én például még soha nem kaptam 200 ft-os utalványt sem. igaz, bocsi, közmunkásnak, minimálbéresnek nem jár. Amúgy Grafix69 leírta a lényeget. Orbánbánnak és a bandájának kell a pénz! Nehogy má' ebből ne lopjanak! Hát hogy képzeli ezt bárki is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.