Szeptember elsejétől nem szabad forgalomba hozni 1600 wattnál nagyobb teljesítményű porszívókat. Ez azonban nem jelenti azt, hogy rohannunk kell a boltokba. Viszont hosszú távon szívni fogunk – vélik a gyártók.

Forrás: Origo
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

77 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
Műszaki analfabéta vagyok, ezért kérdezem a nálam okosabbakat:
-- ha egy komoly porszívóval öt perc alatt takarítok ki becsületesen,
nem gazdaságosabb-e, mintha egy gyengébb teljesítményűvel fél óráig pöcsölök?
-- ha nekem nem hetente egyszer támad kedvem egy-egy órát porszívózni,
hanem naponta három órát, akkor jön az EU és elkobozza a porszívómat?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Kamcsatka
Ettől még nem hinném, hogy Orbánisztánban a porszívóra kapcsolt nagy többség kevesebbet fog szívni. Ez itt sokak lételeme, annyira sötétek, hogy másképp már el sem tudják képzelni.
m.macskosz
Műszaki analfabéta vagyok, ezért kérdezem a nálam okosabbakat:
-- ha egy komoly porszívóval öt perc alatt takarítok ki becsületesen,
nem gazdaságosabb-e, mintha egy gyengébb teljesítményűvel fél óráig pöcsölök?
-- ha nekem nem hetente egyszer támad kedvem egy-egy órát porszívózni,
hanem naponta három órát, akkor jön az EU és elkobozza a porszívómat?
pityuka
@m.macskosz: Műszaki analfabétizmusod kristálytiszta logikával párosul.
m.macskosz
@pityuka: Kérlek, ismételd meg! :)
/Hadd dörgöljem bizonyos férfiemberek orra alá, hogy az én női logikám nem is olyan rossz!/ :)
perfekt
Azok az alfa-béták--kik hozták eme döntést-azt nem tudják-amit egy logikusan-gondolkodó@m.macskosz: -nevű háziasszony?Vagy már ezzel is csak szívatni akartok minket?!
pbalage
@m.macskosz: A porszívós ügyön érzem az iróniát, úgyhogy kapsz is egy tetsziket, de azért ne nagyon lovald ebbe bele magad, hátha úgy maradsz.

El kell mesélnem egy történetet. Egyszer volt egy barátnőm vagy mittudoménmim, (10 évig bírtam, mert egyébként egész dekoratív volt), egyszer kitalálták, hogy önálló útra térnek és elmentek elvinni az autóját az ő saját barátnőjével ketten szervizbe.
Mindketten a szervizben hagyandó autóval mentek.
Kétségbeesve telefonált, hogy szállítsam őket haza.

(nem rád céloztam, bírlak, tudod csak ez a történet kikívánkozott belőlem)
nemkati
@pbalage: És elmesélted nekik, hogy a 21. században létezik busz, villamos, vonat, hév is? Vagy lovadra pattantál, hős lovag? :DDD
pbalage
@nemkati: voltam olyan gáláns, igen.

Van két másik történetem is.
A Duna partján autóztunk Visegrádnál. Dunakanyar, Zebegény, ilyesmi. Egyszer csak rámutat Szobra, nagyon érdeklődően kérdezi, hogy "Az már a túlpart?"

Egyszer voltunk Isztriában is, mondtam neki vegyen térképet (nem ellenőriztem, hogy mi történt, a lényeg, hogy már arrafelé jártunk, mondom most már vegye elő a térképet, mert ez már gáz, ami az utakkal történik, kezd fingom se lenni róla, hogy most merre is az arra.

Kotorászás, matatás, térkép előkerül, IZLAND bakker, IZLAND térképet vett!
Olyan jót röhögtünk, mint talán életemben azóta soha, felejthetetlen volt, hogy egy Izland térképpel jártuk be Isztriát.
nemkati
@pbalage: Sebaj, lényeg, hogy dekoratív volt. Nem lehet minden egyszerre! :))
Yoda69
Vajon milyen meressel alap[itottak meg hogy 2005-ben 18 terrawattora volt a porszivok fogyasztasa? Es a hutoke?
A masik meg nem mindegy hogy mennyit fogyaszt ha kifizeti a szamlat a porszivozo?
Yoda69
Akkor mar inkabb a vizszuros porszivokat tennek kotelezove a zsakszurosok helyett. Sokkal hatekonyabbak es kornyezet baratabbak is.
pbalage
@Yoda69: az én válaszom sehogy és nem.
Yoda69
@pbalage: Szerintem se, de akkor meg miert nem?
volvós
Szóval:
Hétfötöl korlátozzák a porszivókat
Keddtöl korlátozzák a mosógépet
Szerdától korlátozzák a tévéket,rádiólat
Csütörtöktöl korlátozzák a dohányzást
Péntektöl a mobiltelefon használatát
Szombattól a hangos fingást
Vasárnaptól a levegövételt !!!
Gratulálunk !!!
Yoda69
@nemkati: Ezt peldaul miert kell atvenni az uniotol?
Az Unioban nem szokas terroristakat tamogato orszagokkal uzletelni, mi megtesszuk. Akkor ebben miert nem tudunk unortodoxok lenni?
pbalage
@volvós: ez lehet hogy így van, de ha hátulról előrefelé olvasod a listádat, szombattól kezdve szinte pontosan megfogalmaztad azt, ami Magyarországon már meg is történt.
volvós
@pbalage: Jó megfigyelö vagy !!!:-)))))))
Bástya Elvtárs
Gyorsan veszek egy RAKÉTA márkájút a "Mert hülye azért nem vagyok"-nál!!! Az 40 évig működik...
dr. prédikátor
Akkor most a "gyengébb" teljesítményű porszívóval/ pénzszívóval/kevesebb pénzt tud a fütyi-sz kiszippantyúzni???
pbalage
@almosd: pfff... és a fordított evolúciós elmélet is megvolt? Mert kábé ugyenakkora hülyeség.

tattva.hu/index.php?tattva=cikk&id=67
almosd
@pbalage: Átfutottam a cikket ,na igen ,ebbe nem mennék bele ,na nem azért mert nem olvastam volna hasonlókat ,csak pötyögni nem szeretek :-) .A lényeg az egész videóbol az hogy tényleg megvannak határozva üzemórára a termékek ,a fogyasztás szempontjából , most képzeld el hogy egy porszívó üzemel 20-30 évig , csak egy példa ,vannak olyan nyomtatók házi használatra ami olcsóbban jön ki ha veszel egy újat , és nem patront cserélsz benne.
tivoli
Ki csinálja a diktatúrát? Az unió már beleszól a legmagánabb magánügyembe is. Már annyi minden meg van szabva kötelezően, (mert ha nem, elzárják a pénzcsapot), hogy ez már színtiszta terrorizmus és zsarolás.
JAJMÁR
Igen, fölháborító ez a korlátozás! Igaz, hogy nem a motor teljesítményétől függ a szívóteljesítmény, és mi a csudának vennénk ennél nagyobb teljesítményű porszívót, de akkor is... :)
Egyébként is csak abból tudunk választani amit kínálnak :)
Jankó123
Az ember fenemód harmonizál a porszívóval: porból vétetik, porrá lesz és egész életén keresztül szív!
:-)))
kukac50
Nem az EU korlátozza, a porszívókat csak Orbán ezt akarja a sok más előírás helyett bevezetni.
Nyuszicsibe
@kukac50: mondanám,hogy Vitya itt a kulcs,holnaptól te takarítasz,de amilyen lopós,kipakolná nekem a fél lakást.
karma1
@volvós: Melyik nap kufircolhatunk? Tudod, ez kimaradt az energiatermelo/fogyaszto felsorolasodbol...:o))))

Merthogy a noknek ennyi tilalom utan rengeteg szabadidejuk marad, ha semmifele haztartasi munkat nem kell vegezniuk, nem gondolod?
karma1
@pbalage: Ugy egyebkent imadlak, de mit kezdenel velem? Kepzeld en reggel bemegyek az autommal a szervizbe, EGYEDUL (szoke nokent), majd harom eset lehetseges: 1/ A szerelo bevisz a munkahelyemre (vagy haza, ahova kivanom) a sajat kocsimmal, majd visszater az szervizbe, es megcsinalja a kocsimat. 2/ Auto bevisz, szerelo visszahoz egy MASIK autoval az altalam megnevezett cimre. 3/ Auto bevisz, en az irodaba be, es felkapom a slusszkulcsat a szerviz kolcsonautojanak, es en magam megyek vissza intezni tovabb a dolgaimat.

Este ugyanez a figura visszafele: bejonnek a munkahelyemre, vagy haza, leadjak az automat, es vagy visszamennek az altalam hasznalt szervizauton, vagy 2 szerelo jott, es visszamennek az o autojukkal.

A lenyeg: mivel en vagyok a kuncsaft, en kapom a maximalis kiszolgalast, nem nekem kell agyalni azon, hogy hogyan jutok be dolgozni vagy haza.

Ja, es ez a szolgaltatas TELJESEN INGYEN VAN, csak abba az autoba kell uzemanyagot toltenem, amit en hasznalok, mert azzal annyit megyek, amennyit akarok., szinten ingyen...
karma1
Azert megneznem az eredeti cikket, vajon errol szol-e?

Nem kivanok rosszat senkinek sem, mert az nem jo dolog: minden rosszkivansag visszaszall arra, aki kuldi, DE:

Csak azt kivanom, hogy minden agyament idiotanak, aki ezt kitalalta, legyen egy sulyos asztmas gyereke, vagy felesege, anyja, rokona, legjobb baratja, akiknel rettenetesen fontos a haz pormentesitese...

Mert ha ezt a baromsagot bevezetik, akkor bizony nyalhatja egyedul a padlot egesz nap...(Nekem van egy baratnom, akinek a kisfia volt asztmas a haziportol, ez a baratnom mast sem csinalt egesz nap, mint minimum egyszer alaposan MINDENT kiporszivozott, es naponta 4-5-szor felmosta az egesz lakast, hogy megelozze a fia asztmarohamait. Tobb mint 10 evig tartott ez a remalma, mig kikezeltek a gyermeket, meg persze a kamaszkorral ki is notte azt...)
Fradigege
A porszívók tönkre teszik a föld éghajlatát. 20 ezer évenként jégkorszak van. A felmelegedés magától is beindul. Az is rendszeres. Itt valami más van a háttérben. Különben a ruszkik, a gáz egy részét nem tudják eladni, megy a levegőbe ezerrel elégve. Púder az egész világ.
KERKA
Na, most komolyan kérdezem, minek nekem 1600 W.-nál nagyobb teljesítményű porszívó, ha minden héten takarítok, portalanítok felmosok. Akkora kosz nincs nálam, hogy egy tankkal kellene takarítanom.
Különben a szőnyegek legnagyobb ellensége a porszívó, kiszedi a szőnyeg gyapjú szálait, két három év alatt megkopnak.
KERKA
@pbalage: Most eszembe jutott, hogy időnként felhívnak telefonon, hogy a porszívó ügynök munkatársuk "véletlenül" éppen arra jár, ahol én lakom. Ha akarom, kiporszivózza a szőnyegemet ingyen. (!!!) aztán vegyem meg 450 ezer forintért!
Ezek a csoda porszívók vajon hány wattosak?
pbalage
@almosd: te almosd, én épp nyomtatással foglalkozom, ezt nem a tervezett avulás kategóriába sorolnám, hanem abba, hogy nem a nyomtatót veszed meg, hanem a tintát.
Nem a nyomtatót akarják eladni, hanem a tintapatront, abban van a pénz.
Pl. itt van előttem egy HP, 22 ml tinta a gyári patron, ez csak arra van, hogy kipróbáld, kábé mittudomén 2-300 oldalra elég, ilyen szinten nem foglalkozom vele.
A boltban megvásárolt tintád 44 ml. Nyilván dupla annyi oldalt tudsz nyomtatni vele.

Namárost. A HP azt alkalmazza, hogy a patronon rajta van a fej is (elektronika), ezért drágább, bár 100 forintból megvan az egész.
Az Epson a fejet külön árulta, így látszólag olcsóbb lett a nyomtatás, mert csak minden harmadik patronnál kellett volna fejet cserélni, de elég hamar rájöttek, hogy nem jó bolt, mert rossz fényt vet a cégre, a vásárlók nem tudták, hogy miért romlik el a nyomatkép, a kézikönyvet nem olvasták el, így azt gondolták, hogy rossz a nyomtató.
Jót akartak, de bukta lett belőle.

(NA EZ PL. A TERVEZETT AVULÁS IDEÁJÁNAK KITALÁLÁSÁNAK IDŐSZAKA, de nem tervezték, hanem ELCSESZTÉK.)
pbalage
@almosd: lehet most ezt hülyén fogalmaztam meg, de ugyanez van a mosógép-mosópor vonzatban is. Többet költesz mosóporra, mint mosógépre. A mosóporgyártók támogatják a mosógépek gyártóit, mert az az érdekük, hogy minél több mosóport vegyél tőlük. (még ajánlott mosóport is kapsz tőlük nyugaton)

És ráadásul te is ezt csinálod szerintem, amikor pl. nokedlit gyártasz, és első nap elfogy a hozzá készített pörkölt, de el akarod adni a nokedlit, ezért mondjuk másnap tojásos nokedli lesz fejes salátával.

A tervezett avulás elmélete a putyinizmus kategóriába esik, ne dőlj be neki.
Remélem vágod.
m.macskosz
@JAJMÁR: Jó pár éve vettem akciósan egy kínai nedves-száraz porszívót, egy olcsónak számító porszívó árában. Ismerősöm ugyanazt, csak KÄrcher-t. Az enyém szív, mint az
állat, igaz, hogy elég hangos. Ismerősömé meg elég hangos. Pont.
pbalage
@m.macskosz: eljössz hozzám, megmutatom a konyhát, épp most törtem össze egy jénait, rakott krumpli volt benne, sületlen állapotban. szerintem még a kínai felmosót is végképp elrontaná.
Asszem inkább inkább lapátot fogok használni meg felmosórongyot.
m.macskosz
@pbalage: Én ismerem a seprűt, a partvist és a lapátot is. A rakott krumplid miatt részvétem!
Füstölt kolbász, kemény tojás, besamel mártás, reszelt sajt, tejföl, ahogy illik, a padlaton landolt? :(
pbalage
@m.macskosz: a besamell mártás helyett sima tejföl volt közötte, és kovászos uborkával tervezgettem a dézsmálást.
Alighanem paradicsomleves lesz helyette.
volvós
@karma1: tegnap 23:06

Bár nem vagyok ellene, de elpirultam egy picit !!! :-))))))))
m.macskosz
@pbalage: Na, ahhoz nem nagyon illik a kovászos uborka...:(
pbalage
@m.macskosz: én mondjuk szeretem vele. Te mit javasoltál volna hozzá?
m.macskosz
@volvós: Bocs, hogy a csapos közbeszól,
de karma1 nem mondta, hogy VELED akar kufircolni,
csak úgy általánosságban kérdezte. :)
Persze, ha mindketten úgy gondoljátok...:)
karma1
@m.macskosz: Majd megeszi pari leves utan desszertnek... En akar ugy is megeszem...:o))
m.macskosz
@pbalage: Paradicsomleveshez?!
Talán betűtésztát, de kovászos uborkát semmiképpen.
m.macskosz
@karma1: A kovászos uborka a csoda, amit nem tudok megunni! Én is szeretem önmagában is,
az idén is rengeteget tettem el. Most is van a hűtőben.
pbalage
@m.macskosz: hé te! Nem a betűtésztához, hanem a kukában landolt rakott krumplihoz!
pbalage
na ebből a téridőugrásból már alighanem nem fogok jól kimászni.
karma1
@volvós: 11.43-ra: Draga baratom, Te csak leccives, ne legyel annyira prud, a kerdes ELVI volt reszemrol, ha mar minden ideje be van osztva a szegeny fehernepeknek, akkor melyik napon fogjak azt mondani, hogy "jaj, Lajos, ma faj a fejem, neeeeee..."

Es ne piruljal, mert nem tettem ajanlatot!...:o)))) Nem vagyok en celeb, hogy percenkent ferjhezmenjek, naaaa.;o))))
m.macskosz
@pbalage: Nem mindegy, hogy a nem létező rakott krumplidhoz milyen savanyúságot terveztél?
karma1
@m.macskosz: Csillagom, ne piszkald mar ezt a draga embert, kepzeld bele Magad a tragediajaba: eltorik egy jenaija - nagy baj. Karbaveszett az alapos munkaja , idoveszteseg - nagy baj, Fel is kell takaritania - ido - nagy baj. Kozben ehezik, es csak egy adag kovaszos uborka nezeget Vele farkasszemet... Es akkor meg ki kell talalnia, es meg is kell foznie a kovetkezo etket...

hat nincs baja szegeny embernek? Tobb egyutterzest, Kedves Baratnom, ...

El tudod kepzelni, hogy a paradicsomleves mennyire NEM laktat? Nna, a betuteszta kivalo otlet volt, de tegyel bele pici cukrot is, es zellert!...:o))))))
volvós
@m.macskosz: 12:12
Nem is ugy gondoltam...Te !!!
karma1 a Barátom, mint Te , és tisztellek Benneteket !!!
(...kézzel foghatóan ???:-)))...)
volvós
@karma1: 12:18...nem is vettem a lapot, Barátok vagyunk, nem ???
Akkor ???
m.macskosz
@karma1: Dehogy bántom, szívből együttérzek vele, komolyan!
Rakott krumpli helyett paradicsomleves az egy kisebb tragédia...:(
karma1
@volvós: Draga Csibesz! Mit mondjak, nem vagy egy monogam alkat, de ez nem baj, persze, hogy baratok vagyunk... (legalabbis remelem...:o)))))
m.macskosz
@volvós: Szemmel láthatóan, kézzel foghatóan jobb, mint újkorában. Kösz.
karma1
@m.macskosz: A ketto kozti kulonbseg nekem egy Wagner opera - akkora tragedia...:o(((
volvós
@m.macskosz: Gratula !!! :-)))) jobb is 2 kézzel !!!
karma1
@pbalage: 12.17-re: Tessek nekem megmondani, miert is vagyok en luke? Azert ez egy picit rosszul esett...:o((((( Persze, ha megmondod, hogy miert, lehet, hogy tenyleg az vagyok...:o(((
m.macskosz
@pbalage: @karma1: @volvós: Megyek, mert a billentyűzet nem habarja be:
www.mindmegette.hu/tarkonyos-zoldbableves-gazdagon.recept
Icipici változtatással: lapocka helyett kacsanyak, mert a kutyám is szereti a házikosztot..
pbalage
@karma1: nem vagy az, hanem a paradicsomleves desszertes résznél valahogy úgy éreztem, hogy nem vetted, hogy rakott krumpli volt a kiindulási alap.
Ne haragudj kérlek, tökre kedvességből írtam a lükét, de egyébként is tudom, hogy mindenre figyelsz.
Csókollak.
karma1
@m.macskosz: Na idefigyelj, Draga Baratnom! Letezik nehany szo, amit halalbuntetese terhe mellett TILOS kimondani errefele: ezek kozott a koviubi a 2. helyen van... (Elso az OLDALAS - itt nem darabolnak ugy allatot, hogy oldalasa legyen), a 2.-at tudod, a 3. a GESZTENYEPURE, a 4. a LECSO... (es meg folytathatnam... Bar tavaly mar raallitottam a fonokomet a gesztenye beszerzesere, ez mar tehat szezonban elerheto szamomra... A lecso eleg sz@r kaliforniai paprikabol, sapadtsarga izetlen ausztral paradicsombol, es foleg magyar pirospaprika nelkul...

Szoval legkozelebb a koviubis mondatodat ugy irhatod csak le ide, hogy "es most megyek, es kiveszem a hutobol a par nap alatt erlelt hideg tudodmilyen savanyusagot, uborkabol..."
karma1
@pbalage: Egy finom rakottkrumplit nem lehet nem kiindulasi alapnak eszrevenni... En a mondatommal csak azt akartam kifejezni, hogy barmekkora is volt a torott jenais krumplid, es zokogva ugyan, de egy parileves utan is megettem volna KULON a koviubit, mert az ANNYIRA finom...:o))))) (Foleg, hogy utoljara 2006-ban ettem olyat, amit meg a Mamam csinalt... Olvasd el a @macskosznak irt reakciomat a koviubira...:o)))

Persze, nem is sertodtem meg, mert nem is ugy irtad es ertetted, tudom en azt!...:o))))
Jankó123
@karma1:
@m.macskosz: Üdvözletem Hölgyek!
Itt egy kis segítség a netes főzéshez!

kepfeltoltes.hu/140709/haz_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

-És egy vicc is ajándékba.

kepfeltoltes.hu/140410/vicc_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
almosd
@pbalage: uh te aztán jól átmentél kulináris művészetbe :-))) meg is éheztem :-))). Oké biztos hogy van benne valami amit mondasz ,de én abból indulok ki hogy a háztartásokban nem űzik a nyomtatást ipari mennyiségben ,aztán a tinta beszárad mármint a tűbe ,na most a páciens rájön hogy venni kell másik patront de az sem megy mert a tű nem a patron része ,mit tesz vesz egy másik nyomtatót ,legközelebb már csak nyomtatót vesz újat ,de ezt már neked jobban kell tudni ,ha benne vagy a dolgokban. A porszívóra visszatérve @m.macskosz: rátapintot a lényegre ,egy gyenge motorú porszívóval tovább tart a takarítás több áramot is fogyaszt és ezáltal hamarább is tönkre megy ,gazdaságilag meg megint van jelentősége és munkahely szempontból is ,ez egy nagyon összetett dolog .Na de a lényeg hogy a jó pörköltet nagyon szeretem főleg bográcsban főzve, kint a szabadban :-)))).
karma1
@Jankó123: A vicced ISTENI volt, koszike!...:o)))@Jankó123: Te nem akarsz fozni valamit?
Otthon szerettem a tarhonyas husit (porkolt tarhonyaval), es 12 evembe kerult, mire itt veletlenul megtalaltam a gepi tarhonyat, lanykori neven "uttorogombocot", de teljesen alneven bujdokolt a szentem, ezert tudott sokaig illegalitasban lenni, mert itt ugy hivjak hogy "israeli couscous"...
Jankó123
@karma1: Sajnos nem az én viccem, csak "Plagibáztam".
Vörösboros kakaspörkölt, kapros túróscsuszával? Na ehhez mit szólsz?
- Én speciel a tarhonyát nem nagyon szeretem, inkább galuskás vagyok.
karma1
@Jankó123: Csak annyit, hogyha most tudnam, hol laksz, szemelyesen tennem a kezem a nyakicadra fojtogataskeppen, amikor hazamegyek...:o))))))

Hat hogy szabad ilyen szavakat leirni, hogy "kakasporkolt"? Meg hogy "kapros" turoscsusza?

A kapor otthon gyomnoveny, ha egyszer elszorod, ki sem lehet irtani... Itt meg imadkozni kell azert, hogy egy vanyadt szalacska megnojon fel meter magasra! Torma sincs! Liptoi turo sincs! Halaszlevet nem lehet fozni, mert minden halnak tengeri sos ize van! Nincsen karalabe (illetve magot talaltam, de rogton fas lett, mielott meg eheto mertuve nott volna), viszont a marharepat koritesnek puresitik...! Brrrrrrr!

Szoval, tessek vigyazni, hogy milyen etelekrol irsz, itt ugyanis mimozalelkek is vannak, mint pl. en...:o))))

A galuska pedig minden mennyisegben JOHET!!!...:o))))))
Jankó123
@karma1: Bocsáss meg nekem! Nem akartalak felzaklatni, csak leírtam, ami legelőször eszembe jutott.
Akkó, tojásos nokedli, bármilyen savsággal! :-)))

-Egyébként. Tudod, hogy készül a mákoscsirke?
Úgy, hogy:
(Véletlenül kettőt lapozol a szakácskönyvben.)
:-)))
karma1
@Jankó123: Tojasos noki csak friss fejessalataval jo!!! (Csak jo sok legyen mindkettobol!...:o)))
Jankó123
@karma1: Fejessalátával a legjobb, de az nem mindig elérhető. Így maradnak a szükségmegoldások.
Szeretem, hogy minden nap főztök nekünk itt a Propin egy kis virtuális kaját. Jó feledni néha a sok bosszúságot ezzel a mellékszállal.

De most már elteszem magam holnapra.
Jó éjszakát! :-)
karma1
@Jankó123: Legyen nyugodt almod, legkozelebb kiwi kajat irok le, de ha valaki maori a "mutton bird"-ot ajanlana Neked, azonnal huzz el a kozelebol! En csak egyszer ettem, de sikerult ugy ahogy tulelnem...:o))

Tehat: joejt...:o)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.