Gőzerővel folyik a 2015-ös büdzsé előkészítése. A menetrend szerint gyakorlatilag kész a tervezet, jelenleg már az utolsó egyeztetések folynak a NGM és a szakminisztériumok között – írja a Napi.hu.

Annak ellenére, hogy jelenleg bőven 90 százalékos készültségben van a 2015-ös költségvetés tervezete, a kormány hallgat a részletekről, sőt a Fidesz tapolcai frakcióülésén sem szerepel témaként – legalábbis is az eddigi nyilatkozatok szerint.

A NGM elutasította például a Költségvetési Felelősségi Intézet közérdekű adatigénylését a témában. Ettől függetlenül a témában a Napi.hu is megkereste a NGM-et, ám egyelőre nem válaszoltak nekik.

Az áprilisi konvergenciaprogramban a kabinet még azzal számolt, hogy a gazdasági növekedés 2015-ben gyorsulhat, akkor az idei 2,3 százalék után 2,5 százalékot vártak. A növekedő trenddel egyedül áll az előrejelzések között a kormány, ráadásul a vártnál erősebb első félév után a következő negyedévekben már lassulhat a gazdaság – így feltehetően a kormány is az idein 3,1 százaléknál kisebb növekedéssel számol 2015 egészében – olvasható a Napi.hu cikkében.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
A választásokig még visszafogják magukat aztán elszabadul a pokol...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bretagne
Nekünk is van fantáziánk, képzeljük, milyen meglepire számíthatunk!
nyanya001
A gondolkodni tudókat nem fogja meglepni
de a bégetőket annál jobban !
Egy biztos, sok jóra senki ne számítson !
Hellcat
A választásokig még visszafogják magukat aztán elszabadul a pokol...
pityuka
Egy biztos. Jobban élünk , mint jövőre fogunk.
magyarbakancs
Nem szabad meglepődni az Orbán kormány intézkedésein.
Mert minden kiszámítható.
Mert mindent megváltoztat a maga szája szerint.
human
Ha jó intézkedések lennének, akkor már rég azzal kampányolnának. Ezért jóra nem számítok én sem.
tivoli
Valamikor, még a múlt században, minden évértékelő termelési tanácskozás így kezdődött: Elvtársak! Az elmúlt gazdasági év nehéz volt, ezt tudjuk. De! A következő mindenképpen könnyebb lesz, javulnak a gazdasági mutatóink, a külkereskedelmi mérlegeink. A folyó öt éves terv részadatai szerint is minden reményünk meg van a felemelkedésre.
Ésígytovább, ésígytovább... Évtizedek, kormányok, politikai rendszerek jönnek-mennek, a retorika marad.
pbalage
én már nem fogok meglepődni semmin sem, az tuti, de hogy valami susmus van, azt is ki merem jelenteni.
perfekt
jaj de izgis:Én már tisztítom kiccsizmámat--hogy ki tegyem az ablakba--nem oda nem, mert ellopják--szóval nagyon várom már--de ahogy az öregebbek errefelé mondják--azt kapjuk majd ,ami a deresnek már születésekor megvan.Belefér ez a kiccsizmámba:(((?
tivoli
@perfekt: ma, 12:04
Az öregebbek errefelé azt is hozzáteszik, hogy "Há mé a segged tetted az ablakba"
coyote3
Milyen meglepi??? Lesz néhány új adó és kész...
pbalage
@coyote3: én a munkaalapú államot úgy képzelem, hogy lesz mondjuk 1000 féle adó, hogy ugye minél jobban el lehessen igazodni, aztán mikor végképp összezavartak, akkor megmondják, hogy nem kell ezzel foglalkozni, majd ők megoldják, nyitnak egy weboldalt,
beírod mennyit kerestél, kiírja mennyit kapsz. (a másik részt eltitkolja)

Ha pl. dolgozol egy hónapban 172 órát, beírod pl. hogy 400, kiírja, hogy 20.
Az algoritmus még nincs kidolgozva, most azon megy a vita, hogy osszuk-e el 20-szal, vagy szorozzuk-e meg 0.05-tel.
Eddig még nem született egyetértés az ügyben.

:))
dr. prédikátor
Az lenne a meglepetés ha nem lenne meglepetés!!!
Rózsika Hatházi
Túlságosan nincs min meglepődnöm. Eddig is afrikai ( Kongó) volt a pénztárcám, ezután is így marad.
joopapa
Mindenki fényesítse ki a csizmácskáját és tegye ki az ablakba a "jó" orbán apó tesz bele újabb nemmegszóritásokat !
Desischado
Egyetértek Nyanyával, én sem számítok semmi jóra, épp ellenkezőleg! "Felszabadulnak" a választási macerából, nem kell a fanok kedvét keresni, szabad a vásár! Lesz olyan feketeleves hogy szédülni fogunk tőle! Remélem, a birkáknak tátva marad a szájuk, és elfelejtenek bégetni!
karma1
@Rózsika Hatházi: Vigyazz, nehogy krokodilborbol legyen, mert ezutan a budzse utan ugyan ures marad, de mar harapni is fog!...:o)
karma1
@tivoli: 10.25-re: En nem voltam azon a partertekezleten, ahol ezeket mondtak (sem akkor , sem most nem politizalok), de azt tudtam, hogy a karacsonyi bevasarlaskor nem csak az ajandekokat kellett megvenni, hanem egy joadag penzt felretenni az extra cukorra, uzemanyagra, mert bar haladtunk folfele, (hatar a csillagos eg!), de azert januar elsejetol mindig minden sokkal sz@rabb lett...

matol elmosodtak ezek a hatarok, orban kepes volt elerni, hogy egesz evben mindennek az ara folyamatosan emelkedjen, ne csak januar 1-en.
mate03
@Desischado: Gondolod,egyszer el jutunk odáig,hogy a birkák hallgatnak?
bakegya
Nincs itt meglepetés egy szál se-nyiltan és látványosan cselekszik-dumál és elszámoltat a vicctor,még az EU-NÉPPÁRTOSAIN KERESZTÜL ÁTNYÚLVA IS! KOSSUTH 2014.0.8 ÉHGYOMORRA"-fontos hogy ne veszítse el senki a józan eszét...MINDENKINEK A SAJÁT ÉRDEKEIT KELL KÉPVISELNI"...
"-az elmúlt években 16%-át költötték a gazdaságfejlesztésre az EU-pénzekből,ettől az évtől kezdődően,60%-ot költünk fejlesztésekre..."
"-ezek a pénzek Magyarországnak járnak-mindenkinek meg kell kapni a magáét..."
"-Magyarországon vannak törvények és aki azt nem tartja be annak számítani kell a következményekkel"-vonatkoztatta ezt a bankokra,de a norvég-civil szervezeti pénzek elosztására mindenképp...a szakpolitikai érveit mindíg és minden téma kérdéskörében kikerülve-"most,had ne menjek bele...stb,stb,..."(aztán a háttérben 100 milliárdnyi kötvényt nem talál a vörössegüek védelmi készültsége a matocsyval az élen)HÁT MI A FASZRA LENNÉNK MI KÍVÁNCSIAK HA NEM A RÉSZLETEKRE-DE EZ A SEGG ARRÓL A FELSÉGES TÖBBES JOGÁN SOHA NEM MEGY BELE A NYILVÁNOSSÁG ELŐTT,DE MÉG A 2/3-asai előtt sem a parlamenti üléseken,csakkk saláta megszavaztatja... A 16% -TÓL RAGYOGNAK A SIKEREI - kilenc év kormányonlétével CSINÁLT EGY TUCAT OLIGARHÁT,SAJÁT MAGÁVAL AZ ÉLEN-na ezt meg a magyarok nem fidesses többsége nélkülözheti meg-de erről sohasem fog beszélni?-most azon mojol,hogy az európai pénzeket a büdzsének,vagy az önkurmányzóinak a zsebébe juttassa-a mAGYAR GAZDASÁGBA BEFORGATÁSÁRÓL EGYETLEN SZÓT SEM KÖPÖTT KI.áLLAMOSÍTANI FOG-HOGY AZTÁN A ZÜRICHI BANKOKBA VÁNDOROLHASSON A CSALÁDDAL ÉS A HAVEROKKAL-MI EBBEN A MEGLEPETÉS.
Egy szélhámos,dilettáns zsivány ez a vicctor-a fidesskurmányzóságával együtt KÜLÜGYESAN IS,DE BELÜGYESEN MINDENKÉPPEN.
tivoli
@karma1: ma, 02:33
Amit leírtam, az nem pártértekezleteken hangzott el, hanem termelési tanácskozásokon és nem mostanában, hanem a múlt században. Akkoriban Orbánviktor még csak focista akart lenni.
Rózsika Hatházi
@karma1: Lacoste. Remélem, jól emlékszem a márkanévre.
miazavalami
@köhögő bolha: Háááát..:-) Na ez BABÁS!
Nil
Én csak egy meglepetést kérek: A fidesz veszítse el az önkormányzati választásokat nem kicsit nagyon
Desischado
@mate03: Ki tudja? De abban reménykedem, hogy talán rájönnek arra, amit mi tudunk, hogy micsoda rablóbanda ül a nyakunkon!
Toby
@Desischado: Nem jönnek rá ! Azért nem, mert a csókos birkáknak ilyen-olyan módon odaadott lóvé megváltoztatja az etikai felfogásukat is !
Pénz beszél...tisztesség sehol ! Ez a trendi !
Vadlaci
Meglepetés csak azokat érheti, akik jobbat várnak.
kkalman
Nem lesz semmilyen meglepetés. Újabb nem megszorítások lesznek benne, oszt jó napot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.