Jól járnak a képviselők az adósmentő csomaggal, amit a jövő hét közepén fogadhatnak el a parlamentben. Ezt azért írja a Blikk, mert a 197 fős parlamentben 100 képviselőnek van hitele.

A lap összesítése szerint nem is aprópénzről van szó, mivel a júniusi vagyonbevallások szerint több mint egymilliárd forintra rúgnak ezek a hitelek.

Ha figyelembe vesszük, amit Rogán Antal mondott, miszerint 25 százalékkal csökkenhetnek a törlesztőrészletek, akkor kiderül, a honatyák mintegy 300 millió forintos adósságtól szabadulhatnak meg.

Gyurcsány Ferencnek 67,1 millió forintos bankhitele van, s akár 20 millióval is csökkenhet a tartozása, míg A második legnagyobb banki tartozása Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszternek van. Az ő 32,5 milliós adóssága tízmillióval csökkenhet – olvasható a Blikkben.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Gusztustalan fergek. Van pofajuk az adofizetokkel kifizettetni a tartozasukat, amin luxusnyaralot, villat, meg luxuskocsikat vettek.
Ennek a torbenynek nem szabadna a torvenyhozokra es csaladtagjaikra vonatkozniuk, mint azt Gyurcsanyek javasoltak korabban.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
volvós
...Bárki beirhatja a bevallásba, hogy " tartozom " Volt olyan képviselö,
akinek 170 milliós " megtakarítása " mellett 20 milliós tartozása volt.
Akkor hogy is van ez ??? Mint gyözike , aki kimenti Luxemburgba
a vagyonát, miközben több tizmilliós adótartozása van, és ezt még
felteszi a FB-ra, a hülyéje !! Persze, ha a NAV engedi...:(
gödörben
Ez aztán a nyerészkedés. Meg a múltkori 180,-Ft-os saját mentésük. Az a sok kedves honfitárs aki a devizásokat (akik többsége nem nyerészkedésből vettek fel hitelt) szapulja, gondolkozzon el ezen.
Hellcat
Mint a végtörlesztés...mentik a saját bőrüket közben meg eladják az intézkedést nagy devizahitel elleni harcnak.
Meine Ehre heisst Treue
@gödörben: @nyanya001: @Hellcat: Ugye, ezt csak ők vehetik igénybe?
Meine Ehre heisst Treue
@gödörben: @nyanya001: Ugye ők vehették igénybe a végtörlesztést?
m.macskosz
@Meine Ehre heisst Treue: @Meine Ehre heisst Treue: Védd csak a védhetetlent!@Meine Ehre heisst Treue:
Meine Ehre heisst Treue
@m.macskosz: Pusztán feltettem egy kérdést a torz igazságérzetükkel mellüket döngetőknek. Nincs ebben semmi rossz. Én eddig is nagyon szépen védtem a magam igazát...
m.macskosz
@Meine Ehre heisst Treue: Az egy nagy igazság, hogy egyesekben az empátia vagy ki sem alakult vagy nullára csökkent, amikor a húsos fazék közelébe kerültek. Melyik parlamenti képviselő szorul/szorult rá, hogy hitelt vegyen fel?! Melyik szorult rá, hogy ne forint, hanem
deviza alapút? Melyik szorul rá, hogy éljen a maguk által kezdeményezett adósságmentő
lehetőséggel. Én erre azt a példát tudom felhozni, amikor egy tehetős ember sorba áll az
ingyenkonyhán, mert őt is megilleti az a babgulyás, ami a csórót.
Meine Ehre heisst Treue
@m.macskosz: Igazad van, ők egy másik kasztot alkotnak, más az anyagi helyzetük. Megtehetik és kész.
Nem tudunk vele mit kezdeni.
verőce21
Nem kellene ezt a dolgot a honatyákra kihegyezni. A végtörlesztővel is több mint 170.000 család élt az országban! Mind "honatya" volt?
m.macskosz
@Meine Ehre heisst Treue: Na, örülök, hogy ebben a kérdésben de egyetértünk.
Bizony, ha lenne erkölcsi tartás ezekben az emberekben, nem volna pofájuk
élni azzal a lehetőséggel, amely a rászorulónak elérhetetlen. (Itt most a 180 Ft-os
végtörlesztésre gondolok.)
Meine Ehre heisst Treue
@m.macskosz: A meztelen csiga hozzájuk képest gerincoszlop. Sajnos a szabályokat ők alkotják és vissza is élnek vele rendesen. Az a legrosszabb, hogy ezek a férgek választás útján kerültek oda, ami a demokrácia megcsúfolása.
Yoda69
Gusztustalan fergek. Van pofajuk az adofizetokkel kifizettetni a tartozasukat, amin luxusnyaralot, villat, meg luxuskocsikat vettek.
Ennek a torbenynek nem szabadna a torvenyhozokra es csaladtagjaikra vonatkozniuk, mint azt Gyurcsanyek javasoltak korabban.
m.macskosz
@Yoda69: Bizony, ez olyan eset, mint amikor a sorsolásos nyereményekkel sem élhettek az ottani alkalmazottak.
szaboria1
Van valahol olyan statisztika ahol szám szerint kivan mutatva bankokra hány fő vett fel hitelt?Mert van erős gyanúm sokan megszokásból az OTP-nél adósodott el. Nekik még mindig sokáig fog tartani ez a játék mert az OTP alkotmánybírósági elbírálásra került.
m.macskosz
@szaboria1: Fél füllel azt hallottam, hogy az adósok 80%-a a külföldi bankoknál adósodott el,
tehát 20% az OTP-nél van. Kérdés, összesen hány adós van? Veszélyes még tippelni is, de
annak alapján, hogy a nem igazán szegény ogy.képviselők 50%-a adós, akkor a Csányi bankjának akár 600ezer ember is tartozhat.
szaboria1
@m.macskosz: Most találtam az OTP tulajdonosi megosztása 2014 júniusi állapota, állam t5,1%1 vezetők és alkalm. 1.3%.OTP Nyrt 1,3%, HAZAI BEFEK. 18,2%, Hazai tulajdon 26%, Külföldi befek. 67,5%, egyéb 6,5%.
Magyarán az OTP sem magyar már.
m.macskosz
@szaboria1: Ez már évek óta tudott volt, csak a köztudatba úgy szeretnék sulykolni,
de semmi jelentősége, mert a publikum előtt zajló Csányi-Orbán csatározások a
színfalak mögött ki tudja, mit takar? :(
nyanya001
@Meine Ehre heisst Treue: Igen és ők valahogy mindig jól, sokkal jobban járnak !
Meine Ehre heisst Treue
@nyanya001: Biztos, hogy csak ők vehették igénybe?
nyanya001
@Meine Ehre heisst Treue: Akiknek volt pénzük azok vehették igénybe !
Gondolod, hogy nem vette volna igénybe mindenki ha tehette volna ?
Meine Ehre heisst Treue
@nyanya001: Olvasd el az utolsó harmadát, amelyben macskosz-nak írtam lényegről.

Egy dolog, hogy nem komálom a politikusokat és egy másik a végtörlesztés lehetősége.
human
@m.macskosz: Rossz volt az ingyenkonyhás hasonlatod, amit @Meine Ehre heisst Treue: -nek írtál. Átírnám ha nem bánod.
Van ugye a Hilton étterem. Van egy étlapja, ami szegény és gazdag számára egyaránt hozzáférhető. Van benn szék és asztal ahol gazdag és szegény egyaránt leülhet. És igen, gazdag és szegény egyaránt rendelhet bármilyen ételt. A lehetőség adott.
@Meine így gondolkodok kedves macskosz. Az meg nem érdekli, hogy a szegény azért nem jár a Hiltonba mert nincs pénze rá. Számára az a fontos, hogy a lehetőség adott volt "mindenkinek".
Január
Már megint úgy hoznak törvényeket, hogy az a húsosfazékhoz közelülők számára felel csak meg. Kérdezem: Érdemes valakit is akár a húsosfazék mellé juttatni.
Ugyanis ezek a "herék" választás útján kerülnek döntéshelyzetbe.
Itt most sem az állampolgár, hanem a saját érdekükben, valamint a nyerészkedésüket lehetővé tévő bankok érdekében dolgoznak.
Hiszen mit lehet ott várni, amikor azt mondják, hogy a hitelüket lezárt devizahitelesek is kárpótlást kaphatnak az árfolyamnyereség, és az egyoldalú kamatemelés miatt, csak - éppen pereljék be a bankot. /Tegnap ezt valahol olvastam itt a neten./
Na most akkor mi van? A jogtalanul felszámolt pénzemért most pereskedhetek, ha akarok valamit látni belőle.
Azt azért nem szabad elfelejteni egy per kimenetele kétesélyes, a bank erőfölényben van, ügyvéd nélkül még a bírósági bejárati ajtót sem szabad ma kinyitni, s egy per költséges is... vagy hagyjuk a fenébe az egészet, s szavaz mindenki úgy, hogy főleg sikerélménye legyen a képviselő jelöltnek.
tivoli
@human: ma, 11:58
Ez a lényeg, hogy a lehetőség adott mindenkinek. Az más kérdés, hogy van aki igénybe veszi, van aki nem.
human
Ha a már előtörlesztettek szintén kaphatnak vissza pénzt, akkor hogy lehet, hogy akiknek már elvitte a bank a házát, azok nem kaphatnak vissza? A helyzet legalábbis tudtommal így áll.
tivoli
@human: Mert az úgy volt, hogy volt többek között egy Floridában bejegyzett ügyvédi iroda, mely azzal foglalkozott, hogy a bankok által lefoglalt jobb, mutatósabb házakat még melegében áron alul átjátszott igényes vevőknek. Nem gondolom, hogy az új gazdák hajlandók lennének utólagosan áldozni az értékkülönbözetre.
human
@tivoli: Ehhez szerintem a vevőnek semmi köze. A banknak kell visszafizetnie a jogtalanul beszedett extra lóvét a hitelesnek. Ő megkapta a házat, az már az ő privát dolga volt, hogy kinek, hogy és mennyiért értékesítette.
tivoli
@human: Nem egészen, mert ez tudatosan volt így rendezve. A bankokkal kapcsolatban álló ügyvédi iroda által a megrendelő "vevők" első kézből értesültek a jó vételi lehetőségekről, meg is köttetett a bolt, aztán vagy maguknak vették meg fillérekért, vagy közvetítőként vettek részt az ügyletben, mint egy lakásmaffia.
Az ócsai lakóparkkal kapcsolatban került köztudatba ez a lehetőség. Mert ugye ahhoz, hogy a hiteladósok oda költözhessenek, bizonyos kritériumoknak meg kellet felelniük. Ilyen elvárás volt pl. hogy a lefoglalandó házuk kifejezetten luxus kategóriájú legyen.
tivoli
@human: Ja, és ha egy éven belül nem kelt el az ingatlan, akkor visszaköltözhettek.
m.macskosz
@human: Ez is jó szempont, és igazad van,
bárkinek jogában áll a Four Seasonsben
reggelizni, ebédelni, vacsorázni...ma, 11:58
a
Meine Ehre heisst Treue
@human: Nagyon szépen tetszett fogalmazni. Örülök, hogy érted, de mi a gond ezzel?
Egy flancos luxusszállodában a minimálbéreseknek külön étlap kellene vagy az árakat hozzájuk kell igazítani? Érdekes téma...
human
@Meine Ehre heisst Treue: Igazából még mindig nem értelek, hogy miért tartod ezt rendjén valónak. Valahogy másképp látjuk a világot. De alszom még rá párat, hátha ráhangolódok az agyhullámaidra :)
lajospapa
Szegény képviselők! Mennyit kellett erre várni, hogy egy kicsit szabadulhassanak kínzó anyagi gondjaiktól!
Desischado
Ez a pofátlanság csimborasszója! Ehhez nincs mit hozzáfűzni, mert kisülne a monitorom, és kitiltanának! Aljadék egy banda, annyi szent!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.