Újabb harci beszéddel lepte meg a miniszterelnök az Országgyűlés első őszi ülését. Napirend előtti felszólalásában Orbán Viktor elsőként megdícsérte az árvízi védekezésben résztvevőket, hosszasan taglalta a ravasz bankok elszámoltatásának sikerességét, riogatott kicsit "Brüsszellel", és a többi ilyenkor szokásos ellenséggel.

Keddtől a Murára és a Drávára helyeződik át az árvízi "fenyegetettség" súlypontja, mindkét folyón a valaha mért legmagasabb vízszint feletti tetőzésre kell számítani – közölte Orbán Viktor a parlament őszi ülésszakának első napján, napirend előtt. "Felkészültünk", és ha kell, az ország állni fogja a sarat – fogalmazott a kormányfő.

Orbán beszédével kezdődött az őszi Országgyűlés

Elmondta azt is, hétfő délelőtt jelentést kapott a katasztrófavédelmet vezető Bakondi Györgytől és Pintér Sándor belügyminisztertől, akik beszámoltak neki a sok eső okozta áradások miatt szükséges eddigi védekezési munkálatokról.

Abcúg bankok

A bankok elszámoltatásáról szóló törvényjavaslat kapcsán Orbán azt mondta, az igazságosság eszménye, a méltányosság követelménye és a tisztesség elve áll a középpontjában. Felszólalásában jelezte, hogy a kormány elfogadta a Kúria érvelését, miszerint az egyoldalú szerződésmódosítás helytelen, igazságtalan és ezért tisztességtelen gyakorlatnak minősül.

A bankok elszámoltatását a kormányfő a közjó szolgálatával indokolta. Kifejtette: a szabadság fontos, nélkülözhetetlen, de nem cél, csak előfeltétel, a cél a békés és igazságos élet. A közélet pedig csak akkor lesz igazságos, ha a politika célja a közjó keresése, kijelölése és végül a közös jó szolgálata – hangsúlyozta Orbán Viktor. Hozzátette: igazságos életet úgy teremthetnek, hogy ha mindenki megkapja azt, amit megilleti, mindenki megteszi, ami tőle telik. A bankok elszámoltatása éppen erről szól – mutatott rá.

A miniszterelnök szerint összefogással végig lehet vinni a bankok elszámoltatását. A devizahitelesek ügyében a kormány nem egyszerűen igazságot akar szolgáltatni, de jogállami és demokratikus küzdelemben akar győzni a Kúria döntését vitatókkal szemben – mondta.

A kormányfő szavai szerint Magyarország ma már elég erős ahhoz, hogy meghozza, betartassa, kikényszerítse a szükséges döntéseket. Úgy fogalmazott: ha van összefogás, minden lehetséges. Ezért pártállástól függetlenül támogatást kért az országgyűlési képviselőktől.

Kitért arra is: ésszerű és indokolt felkészülni a küzdelemre, mert látni, hallani lehet "Brüsszel mozgolódásait", a bankok pedig önmagukban is erősek, bátrak és ravaszak.

Rezsisűrítmény

A rezsicsökkentésről szólva Orbán szerint kormányának sikerült változtatnia "a mindennapi élet két korábbi nyomasztó jelenségén", ugyanis megfékezték az áremelkedést, a hitelesek megsegítésével pedig belátható időn belül "a reménytelen adósságtól" is meg lehet szabadulni vagy legalábbis az elviselhető lesz.

Úgy fogalmazott, a rezsicsökkentés "egész politikánk sűrítménye". Jelezte egyúttal, hogy a rezsicsökkentés folytatódik.

Felszólalásának végén Orbán az október 12-ei önkormányzati választáson való részvételre buzdította a választókat. Kijelentette: aki nem áll ki a véleménye mellett, annak sosem lesz igaza.

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
@pbalage: Hát ez az...a 2/3 háttérrel mindenkit porig alázhatnak, mindenkit
aki nem az Ö nótájukat fujja, becsmérelhetnek...szidhatnak, mert a Házelnök
ugysem szól rá... Ezt meg a kormánypártiak ki is használják...
Ez már nem parlament, hanem Nemzeti Szinház 2 ...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
pbalage
Gondolom az a múltkori gumicsizma már rajta is van, amiben lezavarta a védekező embereket a győrszentiváni gátról, csak hogy lefotózhassák, miként segíti a népet.
coyote3
Eszetlen harci törpe! Ha azt kapod, ami megillet, akkor egy börtönlakóval több lesz...
volvós
A szokásos agymosás a 2/3-os gombnyomogatóknak !
pbalage
Rogán: A szegénység az EU-s átlag alatt van itthon (14:15)

Munkát kaptak azok, akik eddig csak segélyből élhettek. Kétszázezer közfoglalkoztatottnál is több dolgozott. Ők el akarják mondani, hogy nem segélyből élnek. Ez az első lépcső a visszatéréshez a munka világába, ne becsüljék le se őket, se a közmunkát.
pbalage
Orbán: Döbrögi és az MSZP elfenekeléséről (14:27)

Orbán most Tóbiás Józsefhez fordul, emlékezteti őt a legutóbbi választási eredményekre. Hányszor fenekelje el önöket a magyar nép, hogy emlékeztessék, változatniuk kellene a politikájukon? Döbröginek három is elég volt, önöknek hány kell?
pbalage
@pbalage: amikor a magyar népet emlegeti, kifordul a belem.
Yoda69
Orban hazudik.
Agusztusban a nominal inflacio 0,1% volt a maginflacio pedig 5-6%
1magyar
Én szívesen hallottam volna tőle, hogy a folyómedrek kikotrása, patakok,csatornák tisztítása,mélyítése folyamatban van.Vagy víztározók kiépítése.
Yoda69
A rekordszinten levo allamadossagrol es a 320-as Euro arfolyamrol miert nem beszelt a taho?
volvós
@pbalage: Hát ez az...a 2/3 háttérrel mindenkit porig alázhatnak, mindenkit
aki nem az Ö nótájukat fujja, becsmérelhetnek...szidhatnak, mert a Házelnök
ugysem szól rá... Ezt meg a kormánypártiak ki is használják...
Ez már nem parlament, hanem Nemzeti Szinház 2 ...
volvós
Ez most egy állókép, vagy video ???
Miért nem indul el...
pbalage
ez az ürge tényleg csak egy 5 milliós magyar nemzetet akar, akik alattvalók. A többi meg menjen a pics@'ba.
Van egy rossz hírem:
a nyugdíjasok nem fognak elmenni.
Mit fog tenni? Behozza a pakisztáni rokonokat, akik majd dolgozgatnak?
Mi ez? Ország vagy egy multi?
Mert Orbán úgy csinál, mintha csak egy multi főnöke lenne.
Ez nem államférfi, hanem valami más.

Blöeeeeee..
pityuka
"Döbröginek három is elég volt, önöknek hány kell? "

Remélem nektek csak egy lesz, de akkor rögtön a talpatok alatt fog fütyülni a szél.
JAJMÁR
Ha a magyar nép a Ludas Matyi, akkor a hatalom a Döbrögi, na és kié a hatalom?

Hoppá !
Megmondta a Ludas Matyi, háromszor veri majd vissza ... !
pbalage
egyébként meg ma 15 kilométeren belül háromszor (3!) állítottak le a rendőrök, hogy ellenőrizzék az autót.
ELKÉSTEM EGY MEGBESZÉLÉSRŐL, ÉS MOST MÁR A TÖKÖM TELE VAN EZZEL AZ EGÉSZ ORSZÁGGAL!
pbalage
A Köztársasági Elnöki Hivatal honlapján Braille írással van kitéve valami szöveg!!!

www.keh.hu/

Mi az? Van köztetek vak, aki le tudja tapogatni?
Dr. Felipe
Unalmas már ez a szabadságharcos nyilas duma. Ezzel már csak a birkákat tudja etetni, igaz neki ennyi épp elég hogy hatalomban maradjon.

Hát már épp ideje lenne összefogni a 6 millió magyarnak a 2 millió birka ellen, mert a 6 millió mégis csak több mint a 2 millió még a fideSS matek szerint is.
verőce21
@JAJMÁR: (14:53) Ezt a helyszínen hallottad, vagy a TV-ből?
keresztapa
@pbalage: Megbeszélésre igazi üzletember időben indul el, a szervező és a meghívott közt össze köttetés mobilon, megoldható egy őszinte indoklással.
Felesleges rendőri ellenőrzésre hivatkozni késői indulás miatt.
keresztapa
@pbalage: 14:30-ra Akkor te "C" - avagy nem államalapító 13 nemzetiséghez kisebbség -hez tartozol. Mert a Zs az nem államalapító nemzetiségi.
JAJMÁR
@verőce21: 15:20 Mesélj róla, élőben mi hangzott el?

':)
tivoli
A mai országgyűlésen hangzott el:
13.32 Nullszaldó
"Sikerült megegyeznünk az unióval a mostani ciklus támogatásáról. Orbán úgy számolja, a várható pénz nagyjából annyi, mint amennyit a nyugati multik kivisznek innen profitként."
Hát nem ezt mondom mindig én is? Csak abból adnak vissza, amit előtte elvittek, oszt ti meg boldogan tapsoltok.
vukkocska
@tivoli: Ne hergelj engem légyszíves ilyen idézetekkel. :) Nem hogy befogná már végre a száját. Teljes napig csöndbe volt, amíg a szerződést alá nem írta a több ezer milliárdról. Már megint beszél baromságokat. Azt hittem, hogy már nincs lejjebb.
tivoli
@vukkocska: Nem akartalak én hergelni, bocsi...
vukkocska
@tivoli: tulajdonképpen nem Te hergelsz, hanem ez az agyament, Te csak idézted. :)
tivoli
@vukkocska: De én is azt szoktam mondani...Hamu fejemre :-//
Vasárnapiiskolás
Elqrtam mert lemaradtam.Aki látta azt mondta nem "beszéd" volt ,hanem felolvasóest...
silber13
" Úgy fogalmazott: ha van összefogás, minden lehetséges. Ezért pártállástól függetlenül támogatást kért az országgyűlési képviselőktől..."
Ez a szellemi sötétség nem veszi észre, hogy a híres "viribus unitis" kora réges rég lejárt? Szerintem tudja ő, csak jó süketelni.
köhögő bolha
Orbán: "Nem szeretjük, amikor valaki civilnek mondja magát, miközben fizetett politikai aktivista."

Kedves csúti kokeró! Akkor CÖF majmok már nem békemenetelhetnek?
Vasárnapiiskolás
@köhögő bolha: Rosszul közelítesz,vagy nem:)))
világlátó
Jól beszéltek. Látom kezdünk egy húron pendülni. Csak attól tartok a parlamenten belül is ez a helyzet. Miután nincs ellenzék, a média pedig iszonyú erős, aki mégis szólni mer annak annyi, így a teljes parlament behódol mert nincs más lehetősége. Máris kész a totális pártállami hatalom. Mert ki is az ellenség? Meri bárki is védeni a bankokat? Mer valaki is Brüsszelbe szaladni panaszkodni? Itthon a saját szimpatizánsai is fábri szintjére amortizálódva megtagadják. Ez itt a vég. Hölgyeim és Uraim , Kedves Barátaim ! Győztek ! Jajrá Magyarország, Hajrá magyarok ! Azt hiszem CÖF aktivista leszek, ott sokan vannak, talán nem veszik észre hogy nem vagyok igazi, csak alakoskodom.
Tulipánfa
A közélet pedig csak akkor lesz igazságos, ha a politika célja a közjó keresése, kijelölése és végül a közös jó szolgálata – hangsúlyozta Orbán Viktor. Hozzátette: igazságos életet úgy teremthetnek, hogy ha mindenki megkapja azt, ami megilleti, mindenki megteszi, ami tőle telik.
Hívői ettől elájulnak, és nem gondolnak arra, hogy maga az élő Istenük mondta: Ne azt figyeljék amit mond, hanem azt amit csinál. Az ő vezetése alatt a fenti szöveg csak hazug kábítás.
Desischado
A szegénység Uniós szinten van... - Mondta rogán tonyó. Nem tudok róla, hogy bármelyik Uniós országban 2800 ft segélyből kéne megélni! hányadék féreg, hazudozol össze vissza!
mate03
@1magyar: Én el sírtam magam olyan szépen beszélt a semmiről!
mate03
@JAJMÁR: Mi hangzót mi hangzott volna? A szokásos,nesze semmi fogdmeg jól!
JAJMÁR
Nem szívelem a Jobbikot, de jól beszélt a Vona Gábor, akárcsak Tóbiás József és Schiffer András is. Ezekre az érthető és világosan megfogalmazott kérdésekre a lealázó, cinikus stílusban adott kitérő válaszok, mindent elmondanak a mai országunkról.

Lényegtelen, hogy ezek a pártok, hogyan szerepelnek választásokon, mert akármilyen kisebbséget is, de teljes joggal képviselnek.
Őket sikerült lealázni, a szavazók százezreit, miközben egyenlőségről meg igazságról, tiszteletről ömlik a szó belőlük... és a civilekről még nem is szóltam. A "civil" egy tág fogalom, beletartozom én is, lehet, hogy te is.
Ha gyanú van - ha tényleg - az Ökotárs Alapítvány pénzkezelésével szemben, akkor azt emlegessék, van neve!
(Attól tartok, a "civil" szféra lejáratása itt a fő szempont. Abba pedig beletartozom én is, Te is.)

Ej, de jó lenne, ha egyszer kimondnák, hogy akiről bebizonyosodik, hogy tisztességtelenül szerezte a vagyonát - szakértői, akár eu-s vizsgálattal - annak a közéletben nincs helye. Ezt a tettet megtapsolnám!
.Most innentől kezdve hogy vehetném hitelesnek bármelyik bemondott "szép" adatot?
varrólány
@JAJMÁR: "Ej, de jó lenne, ha egyszer kimondnák, hogy akiről bebizonyosodik, hogy tisztességtelenül szerezte a vagyonát - szakértői, akár eu-s vizsgálattal - annak a közéletben nincs helye."

Bukna szinte mindenki! Elég lenne egy személynek mondani hogy " ha én egyszer kinyitom a számat..."
Biztos ismered a régi kabaréban , hát sajnos már akkor is aktuális volt...
silber13
"...sikerült változtatnia a mindennapi élet két korábbi nyomasztó jelenségén", ugyanis megfékezték az áremelkedést..." Téged kellene már megfékezni..!
JAJMÁR
@varrólány: 09:53 Igen, ez eléggé kabaré színvonalú, csak még nem nevetünk . (Talán a "ha én egyszer kinyitom a számat..." ember fél? )
silber13
@JAJMÁR: Hát valahogy nem tükröződött az arcán Mucius Scaevola rettenthetetlen és elszánt bátorsága!:-))
JAJMÁR
@silber13: 10:18 Hát nem, de kétségeim vannak, hogy itt és most Scaevola tette elég lenne-e?
silber13
@JAJMÁR: Igazad van, a szóban forgó római tettének mostani megismétléséhez túl gyáva, egyenest beszari.
világlátó
@JAJMÁR: Egyetértek. A sejtéseim, viszont nem optimisták. A FŐCSAPÁS iránya a fidesz részéről olyan erős / a nemzeti populizmus túlcsorog- szövegben, így még azok is benyelik, akiknek nincs deviza alapu hitelük, mégis kilóg a fenekük a gatyájukból, akik szinte nincstelen számkivetettek és rajtuk a fidesz sem segít /, hogy a ma még ellenzéknek mondható " fékek és ellensúlyok " is pusztán praktikus , egzisztenciális okok miatt behódolnak.Az őket megválasztókat már megnyerte az állampárt, akkor pedig már nincs kit képviseljenek mint ellenzékiek. Amúgy is elfogynak, mert akiben van még gerinc otthagyja őket. Hogy a maradók a parlamenti esküre és a választók iránt érzett felelősségükre hivatkoznak majd, már okafogyottá vált.Itt egyedül a jobbik nyerhet, mert most az októberi választásokon megerősödik, ennek eredménye / inkább következménye / révén nyomást tud gyakorolni a kormányra, szépen , lassan, belopja a törvényhozásba a saját elveit, elképzeléseit. A mai baloldal pedig már maga sem tudja baloldal e egyáltalán. A korabeli, mondhatnánk klasszikus baloldali elveket már átvette a fidesz, kilopva a sajtot a holló csőréből. A baloldal pedig folyamatosan elszenvedi a térvesztést, embervesztést, mindent. Mintha kialudt volna a tűz, már parázs sincs a hamu alatt. Szeged népe , bármennyire is becsüli a vezetőjét, engedni fog a nyomásnak, mert nem akar kollektív büntetésbe vonulni. A város és intézményei további fejlődése állhat meg, ha dacol a fidesz kormánnyal. Jól kitalált stratégia ez. Orbán és legszűkebb törzse a gazdaság, a pénzvilág , az igazságszolgáltatás, az államapparátus oldaláról, Semjén és a CÖF a nemzeteggyesítés bajnokai pedig az egyházak és a megrögzött fidesz szavazóbázis segítségével a társadalmi, szociális, de előbb mint utóbb a kultúrális és szellemi élet oldaláról egybegyúrja egy magyar nemzeti, össznépi akarattá az országot.
Aki nem akar ebben részt venni, megteheti hogy elmegy , vagy mélyen hallgat és ezzel él itt tovább.
JAJMÁR
@világlátó: 10:55 Jól megfogalmaztad, ez a magyar valóság :(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.