A devizahiteles mentőcsomaggal együtt benyújtott kamatemelési tilalom még több pénzt vesz ki a bankokból, a maradék pedig nem lesz elég a működésre, a veszteségekre és a nyereségre. Súlyos pluszterhet rejtett a kormány a pénteken benyújtott devizahiteles mentőcsomagba: mint arról a hvg.hu is beszámolt, a törvényjavaslat kamat-, díj- és költségemelési moratóriumot szab a pénzintézeteknek 2016. április 30-áig. A Portfolio.hu számításai szerint ez a kamatrés és az egyoldalú kamatemelések miatti visszafizetés 900-1000 milliárdos terhén felül további 100 milliárd forintos nettó kamatbevétel-kiesést jelent majd a bankszektornak.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

97 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Meine Ehre heisst Treue
@szandokan: A polgárok többségét ez rohadtul nem érdekli, lévén, hogy nincs mit betenni (legfeljebb a f@szukat a konnektorba); már annak is örülnek, ha étel jut az asztalra.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szandokan
@Horizont: Én sem, mivel olyan szar lesz a betett pénzek kamata, hogy nem lesz érdemes itthon tartani lassan egy fillért sem.
Meine Ehre heisst Treue
@szandokan: A polgárok többségét ez rohadtul nem érdekli, lévén, hogy nincs mit betenni (legfeljebb a f@szukat a konnektorba); már annak is örülnek, ha étel jut az asztalra.
KERKA
@szandokan: Ebben az esetben tökéletesen igazad van. Ilyen kamatok mellett egyik bankban sem tartanám a pénzemet.Ha lenne.
Neked viszont valóban megéri külföldre vinni, még Románia is jobb ezen a téren:))
szandokan
@Horizont: Nem túlzottan, eddig sem sokat tartottam itthon, de ezentúl még ennyit sem fogok.
szandokan
@Meine Ehre heisst Treue: Azok is emberek ám, akiknek meg van, nem gondolod? Most minden a hitelek megmentésére van kiélezve, majd meglátjuk, ez hova vezet.
szandokan
@KERKA: Nem Romániába van, de lassan itthon semennyit nem érdemes tartani, még értékpapírokban sem. Azért léteznek jó befektetések is szerencsére.
Vasárnapiiskolás
Hallod mobil? és dicsekszem?pedig csak öregszem:)
coyote3
Csak a tisztánlátás miatt. Ha nem az adott országban dolgozol, Nem nyithatsz bankszámlát. Csupán talarékbetétkönyvet nyithatsz. Ennek kamata 0,1 % . Igen jól olvasható, nem elírás! Nulla egész egy tized ! Ha egy évre kötöd le, akkor a horribilis 0,3 %-ot fizetik. Igaz ott se számlanyitási, se számlavezetési, se tranzakciós díj nincs. úgyhogy kár csesztetni a bankokat, tudomásul kell venni, hogy egy prosperáló-jól prosperáló-gazdaság szerves és fontos részét képezik. Csak orbán és az ő hülyeségeit benyalók tartják közellenségnek a bankokat.
KERKA
@Horizont: A besurranó tolvaj ott keresi legelőször! Meg a ruhás szekrényben a levasalt ágyneműk alatt:)) Esetleg a könyvespolcon, ha van ideje átlapozni a könyveket:))
Mobil123
@Vasárnapiiskolás: :-))) De csak nem :-))
Mobil123
@Vasárnapiiskolás: :-)) tessen abba hagyni mert csorog a könnyem a röhögéstől:-)))))
volvós
Hát persze, a Bank már csak olyan, hogy belemegy a játékba, még a végén vesztességes lesz...Pl. az én Bankom eddig havi zárás cimen 330 HUF számolt fel, most ez 749 HUF...
Az ingyenes pénzfelvétel elött 50000 HUF felvételénél 222 HUF számolt fel, most ez 382 HUF...Ugyhogy köszönjük Viktorka a kisded játékaidat...megint a kispénzüekkel
[email protected] ki !!!
Mobil123
@Vasárnapiiskolás: de vicces tecc lenni .
miazavalami
@KERKA: @Horizont: hehe! nekem dunsztosüveg alján van. Vigyázok is le ne egye valaki róla a lekvárt...:-)
Mobil123
@Vasárnapiiskolás: A hűtőig sörért mi?:-))
Vasárnapiiskolás
@Mobil123: Leragasztom a kamerát.Nem tudtam hogy üzemel::)
szandokan
@Horizont: Csak ki ne mosd, mert akkor lecsuknak pénzmosásért:-)
KERKA
@miazavalami: az is jó hely, én egy darabig a Film művészet lexikonban tartottam, de amióta művészet beosztani, azóta nincs értelme dugdosni :))
KERKA
@Vasárnapiiskolás: 20.30 Agyon cukrozott cefre, egy órahosszáig főzve:)) Nagymamák ezzel üldözik az unokákat:))
Grafix69
Na akkor a tisztán látás érdekében. A bankok viselkedése csak Magyarországon ilyen és szerintem máshol nem. Például itt Írországban a banki költség annyi,hogy 8 Eurót felszámol a bank kártya használati díjra. Ezen kívül szinte semmit ,ami azt jelenti ,hogy nemzetközi átutalások is ingyenesek ezenkívül ilyen mint tranzakciós illeték nem létezik. Aztán ha felveszel pénzt automatából az teljesen ingyenes , nem egyszer hanem akárhányszor. Ha forintot küldesz ide akkor rendesen váltják át , nem trükköznek. Érdekes de ha kölcsönt veszel fel akkor is általában a vissza fizetendő összeg nem több 20 százalékos emelésnél. Szerintem Magyarországon azért lehetséges ez a sok szemétség mert Magyarok rendezik az ottani bank rendszert. Katasztrófa az egész.
Vadlaci
A bankok a devizaalapú hitelezés árfolyamváltozásaiból extra nyereséget értek el. Ezt az állam különadóként elvette. Most visszaadja, hogy rendezzék az adósokkal a számlát? Ez lenne korrekt. Másik kérdésem: ha az árfolyam változás ellenkező irányú lett volna, a bankok jelentős veszteségeit is ilyen vehemensen próbálná rendezni az állam /fidesz/? Nem hiszem, mert látszik az Eltolcsy féle taktika: a pénzeket kivonni a bankokból és államkötvénybe, kincstárjegybe fektetni, azaz az államnak kölcsön adni, ez a nyilvánvaló kormányzati szándék. Ez növeli az államadósságot? persze,de kit érdekel? A fidesz propaganda szerint a magyar nép ellenségei: gyucsánybajnaieubankok
KERKA
@Vasárnapiiskolás: Ja. Mindennek a palacsinta az oka:))
hetöndöe
@szandokan: Ennyire bízol a kormányban,hogy minden pénzedet külföldre hurcolod?
petike
@hetöndöe: Nekem is ez ugrott be elsőnek: ennyire nagy magyar hazaffy, orbánimádó, mégis külföldön tartja a pénzét.
Mégsem bízik a vezírben?
szandokan
@hetöndöe: @petike: Az ember ott fekteti be a pénzét, ahol a legjobban fial. Ez már régen így van, nem 2010 óta.
pbalage
@szandokan: Ez teljesen jó meglátás, csak az nem mindegy, hogy ki és milyen célból.
Szerintem ne keverjük a mikroökonómiát a makroökonómiával, mert simán megvezetnek bárkit, ha keveri.
bakegya
@coyote3: ó de ezhez,nem csupán pénz,de ész is kellene.A mi hazánkban inkább csakkk nyerni szeretnek az emberek-amit valahol meg is lehet érteni.SAJNOS NAGYON KEVESEKNEK ESIK MEG AZ A LEHETŐSÉGE, MEGENGEDHESSE MAGÁNAK AZT,HOGY A PÉNZÉT ÚGY FEKTETHESSE BE,HOGY AZ IS DOLGOZIK,nem csakkk ő maga adja el a munkaerejét és hozzáértését.Esetleg még a tehetségét is..
Ebbéli mohósága következtében fog az Orbán kurmány is koppanni-olyan keveset forgattak vissza a gazdaságba,hogy az már bőven sok,és sokk lesz a vége.Deflálódunk keményen-a korrupcióról akkor még szót sem ejtettünk.
Most mit tenne ha az összes külhoni bank kivonulna,pl.-mert erre gyúr a marhája-mint ahogy a többpártrendszerkinyírásán is folyton hasal,mindenféle okafogyott furmánnyal..
moiszikf
Vegyenek fel CHF alapú hitelt, oszt lesz lóvé dögivel! (Most akkor fogadjam be az éhező Rothschildokat?)
verőce21
Nagyon szűk a sáv, amiben a bankok optimálisan működhetnek. A 2,5%-os kamatfelár rendkívül szűknek tűnik ahhoz, hogy fedezetet nyújtson arra, amire kellene:
"- a hitelállomány fenntartásával kapcsolatos működési költségekre,
- a hitelállományon képződő kockázati költségekre (hitelezési veszteségek a nem fizetők miatt) és
- a bank nyereségére."

A korábbi 4%-os kamatfelár viszont óriási nyereségeket biztosított a bankoknak.
karma1
@miazavalami: 20.20-ra: Jegkockaba fagyasztva? Tudod, a brilleket szoktak igy tartositani...:o))
karma1
@Grafix69: Ja, ez mifelenk is igy van: 4 szamlamat kezeli ugyanaz a bank, havi 10 dollarert,(2010 forint) akarhany ki-es betet TELJESEN INGYENES, kartyahasznalattal, ha csekket allitok ki, akkor 30 centet kell fizetnem, kulfoldre kuldesnel mindenkor az osszeg nagysagatol fuggetlenl 25 dollart. Tartos lekotesekre 3,6,12,24 honapra az osszeg nagysagatol fuggoen 3-4-8 %-os kamatot fizetnek, de ebbol van 15 %-os AFA levonas a kifizeteskor. De meg igy is boven megeri. Hitelkamat epitesi kolcsonre 5,5 %-tol, tobbfele visszafizetesi konstrukcio elkepzelheto, mindenki a bukszaja szerintit tudja kivalasztani.
A recesszio idejen nem volt 0 %-os lakashitel (ami azt jelentette, hogy a hitelt keronek SEMMIT sem kell betennie a lakasvasarlaskor), altalaban a vetelar 10 %-t kellett berakni torlesztoreszletnek.Mostanaban jon vissza a "Welcome Home loan" amihez nem kernek onreszt.
karma1
@verőce21: Normalis allamokban, bankrendszerekben mukodik a hitelek melle KOTELEZOEN megkotendo elet- es balesetbiztositas, ami arra az esetre van kitalalva, ha a hitelfelvevo baleset kovetkezteben tartosan megrokkan, vagy meghal, vagy "csak" elveszti a munkahelyet, es nem tudja tovabb fizetni a reszleteket.
Ez a fedezet a bankoknak a penzuk BIZTOS megterulesere, es ha azt nezzuk, akkor ezzel az adost meg jobban kenyszeritik a hitel pontos vissafizetesere. Senki nem berzenkedik ezellen, mert mindket felnek biztonsagot ad.

Vajon a magyar devizahitelek melle kellett valamilyen biztositast kotni? (Azert kerdezem, mert nem tudom, nekem nincs ilyen hitelem).

Ha az otthoni bankok nem kotottek ilyen biztositast, akkor bizony most szopni fognak, mint a torkosborz... Valahol megsem sajnalom oket, csak azokat, akiknek tovabb passzoljak az allami megszoritasokat...
Nagy Testvér
Nem kell ennyi bank! Aki állja a sarat az alá lehet tömörülni!
Elég 3-4 bank egy ilen kis országban ahol a betétesek többsége nyugdíjas!
Yoda69
@Nagy Testvér: Ez hulyeseg. Miert kellene szabalyozni a bankok szamat, ha szabad versenyrol beszelunk.
Kommunizmusban persze igazad van. Ott eleg 1 bank is.
Nagy Testvér
@Yoda69: Itthon elég 3! Nem 1, mint a kommunizmusban, bár ott is volt az OTP, és Takarékbank (takszövök)!
A demokráciában is vannak szabályok, melyek logikusak!
Magyarország alig 10 millió lakosából 2,5 millió fő az aktív kereső! Ebből 1,8 az állami szférában, illetve 700 ezer vállalkozó és annak alkalmazottja. Erre a létszámra nem kell 36 bank!
Németországban csak német bankot láttam!!!
verőce21
@karma1: Itt is vannak ilyenek, már előttem beírták.
De a legtöbben éppen ezekbe a "biztosítékokba" rokkantak bele, hogy a hitel mellett nemcsak életbiztosítást, de még egy Lakáskassza szerződést is köttettek velük. Ha nincs ez a biztosíték, lehet semmi bajuk nem lenne.
(Ahelyett, hogy a tőzsdén fedezeti ügyleteket kötöttek volna)

A bankoknál más a helyzet, mert a "devizahitelekre" az árfolyamváltozás miatti "ellenkötéssel" kell fedezni az ügyleteket. Így a bankok semmit nem veszítettek az árfolyam-emelkedéseken, sőt!
miazavalami
@Vasárnapiiskolás: Hát olyan sűrű gyümölcsből főzött sütibevaló , kenyérre kenhető finomság! :-)
miazavalami
@Vasárnapiiskolás: Ja! Elfelejtettem, ha Papus hamarabb szedi le mint én akkor pálinka lesz belőle...:-)
JAJMÁR
@karma1:
Az életbiztosítás egy megtakarítási forma is, ezeknek pedig kezd leáldozni, úgy látom. Jönnek helyette az újak.
Nemrég az Eon-tól kerestek, hogy havi 300 Ft-ért tudják biztosítani nekem - de csak azért, mert én egy rendes fizető vagyok, mondták, és hát "kidobott" a gép - , hogy 4 órán belül kijavítják a hibát, legyen az áram, gáz, netán csőtörés... szóval felárral, de ők aztán gyorsak!

Eddig úgy tudtam, hogy ez felár nélkül is így van, de nem ám, mondták, ez csak akkor jár, ha kötök rá biztosítást.
(A rezsicsökkentés mennyi új dolgot hoz magával, ugye ? )
JAJMÁR
@Nagy Testvér: 08:23 Milyen előnyei lennének, ha Mo.-n csak 3 bank lenne? Főleg, ha mindhárom állami? Nem értelek!
Milyen hátránya van annak, ha sokféle bank van az országban, többféle kínálattal?
(A verseny lényege! )
miazavalami
@Vasárnapiiskolás: Valahogy sejtettem! :-)
miazavalami
@Vasárnapiiskolás: Sose nyerek...:-)
Sztem te még segítenél is Papusnak..:-) Már a tavalyi kifőzésből alig van neki Az idei most érlelődik. Jó büdös, de aszonnya abból lesz a jó pálinka..:-)
miazavalami
@Vasárnapiiskolás: És még csodálkoztok néha ha félrebeszélek egy kicsikét...:-)
Tudod a másnaposság...
Nem kenózom, csak lottó de asejönbeafeneegyemeg!
miazavalami
@Vasárnapiiskolás: de azért rájöttem ma valamire. Józanon jobb az élet. Az a baj hogy az "illatától" berúgok. :-) Tegnapelőtt hozták haza az idei első párlatot. Ha nem kóstolom meg Papus megsértődik, hiszen ő is eszi a lekváromat, meg a befőttjeimet... :-)
Húúú basszus, kicsit mámoros voltam két napig.:-)
miazavalami
@Vasárnapiiskolás: Aha.:-)
Jó éjt neked, megyek olvasni. Jó kis horror. sietek vele, mert silbert ajánlott egy másik könyvet. Rövid az élet , ahhoz hogy mindent elolvassak.:-)
rugacs
@JAJMÁR: Többféle kínálat? Hol?
Gyakorlatilag mind ugyanazt kínálja, ugyanazon az áron!
Néha van néhány tized % eltérés... néha.
hetöndöe
@szandokan: Azt hiszem,tényleg nagyon hülyének kell lenni ahhoz,aki elfogadja a fenti magyarázatot,tehát magyarul leszarod az ország sorsát,csupán a saját boldogulásod számít a többi fitymaszos patkánnyal együtt.
tivoli
@hetöndöe: Ha mindenki síránkozás helyett a saját boldogulásán dolgozna, az ország sorsa sínen volna.
karma1
@Horizont: Nagyon orulok, hogy ilyen ugyi voltal, hiszen minden biztosito azon igyekszik, hogy meg veletlenul se kelljen betartania azt a szerzodest, amit a biztositottal megkot. En egyik biztositotarsasagot sem sajnalom, annyi a lovejuk, amennyit nem szegyellenek...

Remelem, minden OK a ferjeddel... A Kekgolyot en is megjartam, dr. Daubner Kornelnal, es amikor vette a biopsziat tolem, azzal a "baratsagos" megjegyzessel engedett el, hogy "Ha az eredmenyei alapjan megtudom, hogy rakos, akkor nem engedem ki innen!" Ekkor voltam 30 eves, egy negy eves gyerekkel...
karma1
@verőce21: Csak azert nem ertek veled egyet, mert az ilyen tipusu elet- es fedezetbiztositasok nem akkora osszeguek, amibe bele lehetne rokkanni, ahogy irtad, viszont teljes biztonsagot adnak. Aki ki tud fizetni hetente 100 dolcsi torlesztest, annak 10 dollaros heti biztositasi osszeg mar semmit sem jelent. (Egy kilo finom sajt ara ez itt).

Es nem kell ezt a kisse nagykepu megjegyzest elengedned, hogy "tozsdei fedezeti ugyleteket " kellett volna kotniuk, mert az atlagember NEM megy tozsdezni (nincs is mibol neki), a bankok viszont az ATLAGEMBERREL kotik a szerzodest, mikor lakashitelt adnak, szegyentelen kamatra.
JAJMÁR
@rugacs: 21:06 Ha így van, akkor sem értem miért zavar egyeseket, hogy több van három banknál ? A bankokat zavarhatja, hiszen versenytársak, de minket...?
szandokan
@hetöndöe: Mindenkinek a saját boldogulása a legfontosabb, meg a családjáé. Ha mindenki így gondolkodna, akkor a többi embernek sem volna problémája, meg az országnak sem. Aki dolgozik, és jól keres, egyrészt megél, másrészt meg jó adófizető is. Hol itt a gond?
szandokan
@tivoli: Ahogy mondod. Aki dolgozik, az adót is fizet, azaz a dolgozó is megél, és az ország állapotához is hozzátesz.
verőce21
@karma1: Félreérthető volt, valóban, így visszaolvasva, amit írtam, mert próbáltam rövidíteni. (Azért, mert számomra érthető, másnak nem biztos.)

Leírom számokkal. Egy lakáshiteles általában havi 50-55 ezer Ft törlesztőrészletet vállalt. Ehhez a kötelező életbiztosítás havi 1-2 ezer Ft volt, valóban ésszerű, nincs is vele semmi baj.
De sokakat köteleztek mellette a Fundamenta lakáskassza megkötésére(hogy így olcsóbb hitelhez juthatnak), ami 20 ezer Ft/hó volt. Erre írtam, hogy sokakat ez tett tönkre. Főleg amikor a lakástörlesztő már felment 55-ről havi 80 ezerre. Mert a Fundamenta teljesen fölösleges kiadás és "biztosíték" volt, inkább plusz teher. Az alapkezelőjének pedig tiszta haszon, a más pénzét részben saját hasznára fiaztatni. Ehelyett, ebből a havi 20 ezerből a Fundamenta inkább köthetett volna "tőzsdei fedezeti ügyleteket" a kuncsaftok részére. Nem a kisemberre gondoltam.
JAJMÁR
@Nagy Testvér: 07:21 Na, akkor már közeledünk... szóval van három magyar bankunk, amelyik... kié? Az államé, vagy az állam mondja meg, hogy kié? Hurrá !!! Okos vagy.
rugacs
@JAJMÁR: Az engem sem zavar, ha nem 3, hanem 30 bank van. Tőlem lehetne akár 300 is, akik mind az én kegyeimet keresi! :-)
Bár én többet az életben fel nem veszek tőlük hitelt! A pénzemet is inkább elásom a kertben!
Emlékszem, a régi rendszerben ha volt valakinek egy betétkönyve, amiről megfeledkezett, aztán egyszer csak előkerült, volt nagy öröm, mert sokkal többet ért - kamatozott.
Most ha beteszek pár ezer Ft-ot a bankba, a bank pár hónap múlva felszólít, hogy tegyek még rá, mert rég felélte!
JAJMÁR
@verőce21: @karma1: Leírom, mit jelent a kombinált hitel. Jó esetben előnyös a hitelfelvevőnek!
Ha valaki úgy vesz fel hitelt, hogy valamelyik termékkel (életbizt., Lakáskassza, Fundamenta) kombinálja, - Fundamentát egyből nem is lehet, azt fizetni kell előtte 2-4 évig, Otp.-nél lakástakarékot lehet - akkor az első időszakban a hitelnek csak a kamatait fizeti, és a többit a megtakarításba tolja be! Ehhez az állam minden évben hozzátesz vissza nem térítendő támogatást, plusz, kamatozik. Így, kb. 4 év múlva ez a megtakarítás felturbózva rámegy a hitelre, ami ekkor jelentősen lecsökken. Ezután pedig már nem fizet a megtakarításba, csak a maradék hitelt.

Nem tilos, hogy a bank ezt és minden befolyt pénzt közben megforgatja. Így aztán mindenki jól jár. Nem ezzel van, volt a gond.

Nekem ilyen hitelem volt. Akkor ment rá a megtakarítás a hitelre, amikor a nagyon "okos" politikusaink éppen megszólaltak, az árfolyam az egekbe szökött.
Bizony, mert ezek beszélnek össze-vissza, meggondolatlanul? ?

A bankok tönkretétele sem véletlen. Nem hiszem, hogy össze-vissza és meggondolatlan lenne :( Csak a Nagy Testvér hiszi azt, hogy őmiatta .
Yoda69
@rugacs: Ez azert van mert eltolcsiek szerint nincs inflacio Magyarorszagon, es levittek az MNB iranyado kamatratajat 2,1%-ra. A kereskedelmi bankok ez alatt kell adjanak kamatot a penzedre. Nos ilyen 1%-1,5%-os kamatra mar valoban nem eri meg betenni, mert tobbet visz el a koltseg, mint amennyi hozamot megkeresel. De ismetlem, ha hihetunk eltolcsinak akkor ez nem gond, mert a forint orzi vasarloerejet. Csak persze nem hihetunk, mert hazudnak. Tovabbra is 5-6% a maginflacio, a forint pedig 4 eva alatt kozel 30%-ot esett koszonhetoen az unortodox dilettantizmusnak.
verőce21
@Horizont: A hitelfedezeti védelem mindenképpen megéri, pontosan ezt szajkózom egyfolytában.
JAJMÁR
@rugacs: 08:49 Erre a nosztalgiára épít a jelenlegi hatalom. Az a világ elmúlt, SOHA nem jöhet vissza! A múltat pedig mindig megszépíti az emlékezet.
Épül valami, ami emlékeztet erre az időszakra, de - és már késő - ha belemászunk, nincs visszaút! Számomra már rég kiderült, hogy ez egy csapda!
Látom azt is, hogy sokan haraptak bele a csaliba, de az a baj. hogy hoznak magukkal mindenkit.
verőce21
@JAJMÁR: @JAJMÁR: "...a kombinált hitel. Jó esetben előnyös a hitelfelvevőnek!" - úgy ahogy írod. Csak nagyon kevés a jó eset.

A halasztott hiteltörlesztés - hogy csak a kamatot fizessük az első 5 évben -, pedig egyértelműen csak a bankoknak jó. A legnagyobb szélhámosság, amit kitaláltak pénzügyekben a világtörténelemben.
verőce21
@JAJMÁR: A két megszólítás sajnálkozást akart kifejezni! - az ábrándosan együgyű tájékozatlanság miatt. :)
JAJMÁR
@verőce21: 09:24 Az árfolyamgát nem egy "halasztott hiteltörlesztés"?
Minden hitel kockázat, a bankok pedig ebből élnek.
Minden ember pedig a saját lehetőségeit kell, hogy mérlegelje. Erre viszont meg kellene tanítani az embereket, hogy "jól" mérlegeljen, és nem pedig elvenni tőle ezt a jogot.
(Az MNB elnök beleszólása, a bankok hibáztatása... stb.)
Mindig a szegény emberekről van szó, mert ők nem tudnak bánni a pénzzel - azzal nehéz, ami nincs -, de van az a gazdag réteg, akik szintén nem tudnak bánni a pénzzel. Nem hiszem, hogy a pénzszerzésben merül ki a felelősség.
verőce21
@JAJMÁR: (09:34) Az árfolyamgát is egy annuitásos hiteltörlesztés, csak rögzített devizaárfolyamon, hogy kiszámítható legyen a havi törlesztő mértéke az adósoknak. Ebből a szempontból még a halasztott törlesztés sem bizonyult kiszámíthatónak, mert a kamatot folyton változtatták a bankok.
Abból a szempontból sem számít az árfolyamgát "halasztott törlesztés"-nek, mert a 20-25 év végére visszafordulhat az árfolyam.(nem történne meg)
A másik dolog, ami miatt nem "halasztott törlesztés" az árfolyamgát, mert az állam kb. ezeken az árfolyamokon kivezeti a devizahiteleket. Tehát minek megfizetni most olyat, ami nem jár majd. (Van olyan elmélet is, hogy a szerződésekből azt is ki lehet következtetni, hogy az devizaárfolyam változása a bankokat terheli.) :)

A többi, amikről írsz értelmezhetetlen, mert senkitől nem vették el a jogot, hogy gondolkozzon, még a kisembertől sem!
JAJMÁR
@verőce21: 10:41 ...és még Te nevezel engem "ábrándos... "-nak, ezt egyébként dicséretnek vettem, mert akkor kezdesz el másokat minősítgetni, ha nincsenek érveid.
Hogy milyen "elmélet" van, az most lényegtelen, hogy ebből mi valósul meg, az meg a jövő titka. Én már nem "ábrándozom"
Ami van: az árfolyamgát fölötti rész, egy külön számlán halmozódik, amelyet egy adott időponttól kezdődően, - ha jól tudom, ez 5 év - el kell kezdeni fizetni. (Az én esetemben ezt egy összegben kellett volna, -több százezer - mert 5 év után 2 hónappal lejár a hitel.) Tehát, halasztott hitel... és bizony van minek halmozódnia, "köszönet" a gyenge forintnak, meg jó kormányunknak.

Van egy bibliai mondás: - azért hivatkozom erre, mert nemzeti, keresztény kormányunk van.
"Nem bűn, ha valaki gazdag, de az bűn, ha a pénzbe szerelmes. Nem bűn, ha valaki szegény, de az bűn, ha pénzét értéktelen dolgokra pazarolja. A Biblia következetesen azt tanítja a pénzünk kezeléséről, hogy legyünk bölcsek."
Nem voltam bölcs, hibáztam, de - bár önkritikus vagyok - mégis, hol van ez ahhoz képest, amekkorát hibáznak folyamatosan azok, akiknek nem a saját egzisztenciájuk a tét, hanem az országé?

Az emberek figyelme most tudatosan a bankokra van irányítva és sikerrel, örül mindenki, mert meg is lesznek a csúnya bankok büntetve. "Apánk" elintézi, nekünk meg elég lesz 3 bank, és a mindentlátójegybank figyel, nehogy már megint...
(Egyébként remélem, valamelyik elméleted megvalósul :) )
verőce21
@JAJMÁR: (12:59) Te eseted mindig egy speciális... :)

De már erősen mellébeszélsz, a Bibliától a "mindentlátójegybank"-on keresztül... "Apánk" -ig. Ezt már "bölcsen" nem kommentálom. :)
kamazuka
,,A várható következmény ennél világosabb: a bankok leszűkített kamatfelára nem lesz elég a hitelállomány fenntartásával kapcsolatos költségekre, a veszteségekre és a nyereségre, és a bankok alkalmazkodási képessége jelentősen csökken."

Azért ez így nem teljesen fedi a valóságot.
Akinek kell egy kis ötlet,nyugodtan keressen meg!
JAJMÁR
@verőce21: Azért ne becsüld le a jegybank törekvéseit, igenis mindent látni akar. Nézz csak bele a szemébe egyszerre, ha tuccc :-D
Nagy Testvér
@JAJMÁR: Magyar, ez a lényeg! Nem külföldi, aki kiviszi a hasznot országunkból!!! Nézd meg a németeket!!!
Nagy Testvér
@rugacs: Na, látod?! Akkor minek 10 millió emberre 30 bank???
JAJMÁR
@Nagy Testvér: 06:58 Neked az garancia, hogy magyar? Szerinted hogy kerültek magyar milliárdok egy svájci bankba? Te azt hiszed, hogy a magyar cégek mind visszaforgatják a hasznot, a multi meg mind kiviszi? Hát, ezt gondold újra Testvér, a gondolkodás szabad, ezt fent írta valaki éppen:)
Nem érzed a bankmutyi születésének szelét?!
Aztán mi lesz a huszonvalahány bank dolgozóival? munkanélküli, vagy közmunkás?

Engem nem a bankok száma zavar, nem a multi ittléte, vagy nemléte, hanem az a "rátelepedés" , ami zajlik. Tévedés, nem az Eu., nem a bankok...
Szóval, gondolkodj kérlek !:)
Ha itt megél 30 bank, akkor éljen. Ha neked a magyar bank a megbízható, oda vidd a pénzedet, megteheted. Ha minden magyar magyar bankot választ, a többi nem fog itt megélni... Nem gondolod, hogy az a cél, hogy Te pont azt a bankot válaszd? Gondolj bele, ha 30 bank eléldegél, 3 mekkorát kaszálna...
Nagy Testvér
@JAJMÁR: Nekem csak a magyar a garancia! ENNYI!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.