A Jobbik elnöke támogatja, hogy a koronázási jelképek és ereklyék Székesfehérvárra kerüljenek, mert szavai szerint azoknak az egykori koronázóvárosban van a helyük.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke szerdai, székesfehérvári sajtótájékoztatóján elmondta: a helyi politikai erők körében párthovatartozás nélkül mindenki egyformán támogatja az ereklyék városba kerülését, azonban a nem székesfehérvári vagy országos politikai vezetők véleménye is fontos e kérdésben. Javasolta, hogy a pártok vezetői folytassanak le erről érdemi konzultációt és teremtsék meg a költöztetés és a méltó elhelyezés feltételeit.

Úgy vélte: a lelki és szellemi jelentőségén túl a koronázási ékszerek Székesfehérvárra kerülésének kulturális és idegenforgalmi vonzereje lenne, amely anyagilag mérhető bevételt jelentene a városnak.

A pártelnök rámutatott: Székesfehérvár nagyszerű adottságokkal rendelkező település, de akad tennivaló, főleg a gazdaság területén. Mint mondta, a hazai, magyar tulajdonú kis és középvállalkozásokat erősítenék meg. Ennek érdekében a városban helyi pénzt vezetnének be, a Fehérvári Korona ugyanis segítené a helyi cégek piacra jutását.

Vona Gábor kiemelte: az önkormányzati választásnak nagy a tétje, mert eldől, hogy mely párt lesz a Fidesz kihívója 2018-ban. Hozzátette: a Jobbik pozíciói egyelőre jók, amit az európai parlamenti választás is bizonyított, a jelöltállítási statisztika pedig megerősített.

Közölte, hogy a Fidesz után a legtöbb jelöltet a Jobbik állította, majd "egy szakadék után" következik az MSZP és a többi baloldali párt. A baloldalnak együttesen sincs annyi jelöltje, mint a Jobbiknak és a 10 ezer fő feletti településeken országosan nekik van a legtöbb indulójuk – mondta.

Megjegyezte: pártjuk stabilizálta a második helyet és "onnan a legkönnyebb elsőnek lenni 2018-ban".

Horváth-Tancsa Ágnes, a Jobbik székesfehérvári polgármesterjelöltje elmondta, 32 oldalas programjuk van, amely folyamatosan bővül szakmai és civil szerveztek kritikái, észrevételei, ötletei alapján. Hangsúlyozta, hogy a program erős gazdasági és kiemelkedő kulturális résszel bír.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Vasárnapiiskolás
Menjen az anyjába minden koronabuzi.Vagy tegyék múzeumba, vagy olvasszák be. Ez a megoldás:
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr. Felipe
Szerintem meg úsztassuk megint a kusza szem gyorsnaszáddal mint a régi szép időkben Esztergomig és vissza.
A gripenek adják a légi fedezetet, majd Kanada fizet.
meta
Jóhogy el akarja vinni, há színesfém!
Szimba
Azért érdekes, hogy miért fantáziálnak egyesek a korona helyéről. Miért nem jó egyszerűen múzeumban, ahol mindenki megtekintheti. Miért kéne ide-oda hurcolni?
moiszikf
@mate03: Vannak, akik kutatják ezt a témát, keress rá!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.