Bár egy 28 éves nő beismerte, hogy ő követte el a pusztulást okozó állatkínzást a gazdagréti lakótelepen, a rendőrség megszüntette a nyomozást, mégpedig bűncselekmény hiányában.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

mariaberta
A kutya akkor támad gyerekre, ha megengedik a gyereknek, hogy kínozza a kutyát.
Szerintem a nőt utána kellett volna dobni , hátha élvezte volna a repülést és a földre
érést.
Ennyit ér az állatkínzásra vonatkozó törvény!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
mariaberta
A kutya akkor támad gyerekre, ha megengedik a gyereknek, hogy kínozza a kutyát.
Szerintem a nőt utána kellett volna dobni , hátha élvezte volna a repülést és a földre
érést.
Ennyit ér az állatkínzásra vonatkozó törvény!!!
szaboria1
@mariaberta: A lényeget írtad le. A kutya főleg gyereket csak úgy nem támad meg.
darwin
@szaboria1: Ebben nincs igazad.Kicsiként /5-6 évesen/ soha nem bántottam a kutyákat,mégis megharapott
Régen,ha gyereket harapott meg egy kutya,nem volt mese,hívták a vadászt.
pbalage
egyszer én is elrendeztem egy vascsővel öreganyám kutyáját, németjuhász volt, 3 éves gyerekemet támadta meg, a feje a szájában volt, meglátta hogy megyek, nekem ugrott.
Először tökön rúgtam, akkor elkullogott a parasztja, utána a gyereket ápoltam, a fognyomok még most is megvannak a fején.
Én ugyan nem hívtam ki semmiféle sintért meg állatvédőt, hanem szemtől szembe 5 perc alatt elmagyaráztam neki a dolgot, aztán elástam a diófa alá.

(előtte már másik gyerekre is támadt).
szandokan
@pbalage: @darwin: Egy jól tartott, nevelt kutya ok nélkül nem támad meg olyat, akit jól ismer. Azt viszont tudni kell, hogy elég egy nem szándékos rossz mozdulat is, amit fenyegetésnek, vagy támadásnak vél.
pbalage
@szandokan: jól volt tartva, nyugi, öreganyám külön főzött rá, csak az volt a baja, hogy egy elmebeteg tahó volt. Szerintem számára a világ nem volt teljesen tiszta.
Szép kutya volt, ez a része is okés volt, de végül Darwin evolúciós elmélete legyőzte a szaporodási lehetőségét.
Desischado
@szaboria1: Tökéletesen igazad van. Én mint gyakorló állatbarát ezt csak megerősíteni tudom. A gyerekeknek még nincs annyi eszük, hogy rájöjjenek, hogy a nyúzás, nyaggatás fáj az állatnak. És igen, gyerekere főleg nem támadnak ok nélkül. A némbernek remélem, soha nem lesz állata, mert egy bolhát sem érdemel!
tivoli
Nekem az a véleményem, ha egy kutya gyerekre vagy emberre támad, az megbocsáthatatlan bűn. Nem kőszívűség miatt, hanem ha az állat egyszer megtette, legközelebb is meg fogja. Ez a saját természetéből ered, s nincs mit tenni, el kell pusztítani, hacsak nem harci kutyának vagy őrző- védőnek van kiképezve, ahol ezek a tulajdonságok előnyt élveznek.@Desischado:
szandokan
@pbalage: Attól még, hogy külön főzött rá, nem jelenti azt, hogy nem érthet félre bizonyos mozdulatokat. 3 éves gyereket meg eleve felelőtlenség kutya közelébe engedni.
pbalage
@szandokan: ne magyarázz, 6 méterre volt tőlem, csak odasétált, én is bántam, hogy pont akkor nem néztem a dögre, egy pillanat műve volt, így nem tudom mi történt, de ez már történelem. Az kutya már nem kutya.
Viszont azót van egy saját kutyám, amelyiket én szocializáltam, (amúgy ilyen falusi korcs típusú gyönyörűség, na jó, nem valami szép), viszont végtelenül kedves, érdeklődő és nagyon sok mindent megért.
Még a saját kajájából is hozott egyszer ajándékba, mikor egyszer úgy érezte, hogy szomorú vagyok. Akkor elgondolkodtam rajta, az nagyon szép volt tőle.
szandokan
@pbalage: Látod, mégis csak nevelés kérdése egy kutya. Nálunk külön elkerített helyen van a két kutya, amikor a két kicsi kint van, onnan ki sem jöhetnek, éppen azért, hogy nehogy félreértsenek tőlük bármit is a kutyák. Azért annak örülök, hogy nem lett nagyobb baja a gyerekednek.
Szimba
Magyarországon az állatvédelmi törvény nem ér semmit. Legalábbis nem alkalmazzák elrettentő példaként. Igazándiból nem bünteti az állat kínzóját, gyilkosát. Kiró némi pénzbüntetést, azt annyi. Felháborító. Bevezették az iskolákba a kötelező erkölcs vagy hittant, de bevezethetnék az állattartási, állatvédelmi tant is. Elképesztő: Megkínoztak egy sünit Heves megyébenÖngyújtóval égették és forró műanyagot csepegtettek rá. Sikerült megmenteni. Egy a millió közül.
Felháborító, hogy nem büntették meg a nőt.
mariaberta
@darwin: Bármit gondolsz, a kutyát nevelni kell és nem bántani. A pitbullok sem úgy születtek, hogy harci kutyák, arra kiképezték őket. Mert voltak akik a kutyaviadalokban nagy pénzt láttak.
És a rendőrség ezen a téren sincs a helyzet magaslatán.
darwin
@mariaberta:
Az embereket is nevelni kéne,azoknál sem sikerül.Miért pont a kutyáknál lenne így.
És hogy mit gondolok?Aki gyereket bánt ,azt ki kell irtani,ha ember,ha kutya.
Macskaszem
Ó, basszus, ha láttátok a képet, ez egy kis töpörtyű kutya. Lehet, hogy csak ugatott, esetleg a szőnyegre vizelt, a hülye tyúk meg bepöccent és kidobta. Aztán, hogy mentse a szaros bőrét, kitalálta ezt a mesét. Ezt a ribancot én is szivesen kidobnám...akár a tizenötödikről is.
Vasárnapiiskolás
Tehát ha kihajigálnám a parlament ablakán az elszaporodott aljas kutyákat/hovatartozás nélkül/ semmi sem történne???
tivoli
@Macskaszem: ma, 12:02
Ezek a kis szarosok a legrosszabbak. Neked esik, habzik, a lábikrádon szájzárat kap, oszt mit tudsz tenni? Lefújod paprika sprével, vagy kidobod az ötödikről.
Macskaszem
@tivoli: Én nem szoktam mérgelni sem kiskutyát, sem nagyot, ezért nem szoktam kidobni egyiket sem. Na meg azért sem, mert nincs kutyám, mert nics kedvem hajnalban, meg késő este, meg esőben viharban sétálni. Javasolnám, akinek nincs türelme, az se tartson kutyát, aztán ha mégis ideges lesz, vesse le saját magát az ötödikről.
tivoli
@Macskaszem: ma, 12:59
Ha nincs kutyád, akkor meg ne is szólj bele ki mit tegyen, mert fogalmad sincs mit várhatsz el tőlük, mit nem.
Nekem elhiheted, volt kutyám néhány, pulitól a bobtélig, de még bullterrierem is, amely egy igazi "pitbull", ha úgy nevelik. Na Ő volt az, akit a macska is megkergetett. :-))
mariaberta
@darwin: Ha ember??? Tudtommal Magyarországon nincs halálbüntetés, tehát kiírtani nem tudod, csak azt a szerencsétlen kutyát, aki egy ilyen ...hoz került. Szerencsétlenségére.
darwin
@mariaberta: A gondolataimra voltál kíváncsi,megosztottam veled az álmaimat.
Egyébként @tivoli: -nakigaza van.A túltenyésztett kis mopszok,csivavák,egyéb apróbb kutyák a legidegesebbek,legtámadóbbak.Ok nélkül is.Mopsztulajdonos ismerősömhöz már látogatók sem mennek,a kutya rühelli őket,harap,támad.Inkább nem is fogad vendéget.Mint amikor elkényeztetnek egy gyereket.Nevelni kellene őket?Nem nevelik.Ehhez is szakember kell.
Vannak kutyáim,szigorúan munkakapcsolat van köztünk,én etetem,ellátom őket,ha betegek hívom az orvost,ápolom,ezért ők őrzik a tulajdonomat.Ha valamelyik elpusztul,hozok másik kutyát.Nem áll az emberrel egy szinten,Nem élünk lelki életet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.