A jövőben nem kaphatnak drága kezelést a reménytelennek ítélt rákbetegek. Sajnos úgy néz ki, hogy a kormány nem a javadat, hanem a javaidat akarja... A tb-t mindenki fizesse csak be, de ha úgy dönt a kormány, hogy nem gyógyítható valaki jó eséllyel, akkor a kezelés helyett egy fityiszt kaphat a beteg!!! A kormány a maradék reményt és lehetőséget is elveszi a betegek elől. Pedig nagyon sok esetben ez a mocskos politika vezet ahhoz, hogy az emberek megbetegednek. Már nem elég, hogy nem védi meg az emberek lakását a kormány a bankokkal szemben, már a rákos betegeket sem fogja meggyógyítani, ha azokat reménytelennek ítélik.

Feltöltő: Boszi27
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

57 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Ismerősné most diagnosztizáltak rákot. A százezernél is többe kerül havonta a kezelése. A rokonok, barátok próbálnak neki anyagilag segíteni. Ő így még meggyógyulhat, de mi lesz a többi útszélén hagyott kevésbé szerencsés emberrel?
A KDNP meg pont most ünnepeltette magát születésnapján, mint a kormányzó párt álkeresztény féregnyúlványa.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Boszi27
Istenem! A képmelléklet elintézte a napomat! Ezek a jó keresztények azt akarják, hogy ilyen ártatlan kisgyerek szenvedését tétlenül nézzük??? Rajtuk akarnak spórolniiii!??? A szülők nem így működnek!!! Akinek a fejéből ez az ötlet kipattant, nem is ember!!Egy pillanatra azt gondoltam része legyen benne, de még neki sem kívánok ilyen szörnyűséget!!
human
Ismerősné most diagnosztizáltak rákot. A százezernél is többe kerül havonta a kezelése. A rokonok, barátok próbálnak neki anyagilag segíteni. Ő így még meggyógyulhat, de mi lesz a többi útszélén hagyott kevésbé szerencsés emberrel?
A KDNP meg pont most ünnepeltette magát születésnapján, mint a kormányzó párt álkeresztény féregnyúlványa.
1magyar
@human: Én nem engedtem anyámnak a rákkezelést amikor 20 éve rákos lett. Azóta is él.
Ezek a drága gyógyszerek csak pénzlenyúlások.
bundi
Gondolom a rákbetegek kétharmada is erre adott felhatalmazást...vagy a szüleik... És most elégedetten nézik a sok épülő stadiont és új műfüves focipályát amire a jelek szerint nagyobb szükség van...
Boszi27
@bundi: Dőljön rájuk az összes stadion összes betonja, és takarékosság címén maradjanak is alatta. Ez a hír tönkretette a napomat, lehet hogy az egész hetemet. Akinek ez az eszébe jutott egy pszichopata, őrült. Az ötlet megvalósítása bűncselekmény, és erre kényszerítik az orvosokat is, mert ellentétes a hippokratészi esküvel.
bundi
@Boszi27: a hipokrateszi eskü is olyan mint a politikai korrektség...ne légy már olyan maradi...nézd unortodox szemmel a dolgokat...ami nem nyereséges vagy nem hoz pénzt azirszágnak az mehet a levesbe...
Boszi27
@bundi: Én csak emberszemmel tudok nézni, és nem is szeretnék másfajta szemet. + nem bírom "a mást mondok, mint amit csinálok" típusú alakokat sem. Abban bízom. hogy lesz majd olyan időszak, amikor ezek az emberszerű lények lapos-kúszásban közlekednek az utcán a szégyen, és megvetés miatt. Azt olvastad hogy a parlagfű-mentesítésre felajánlott 1%-ot is lenyúlták? Ha ezt magukhoz szólították, akkor a többit is. Idén be is fejeztem a felajánlást!
bundi
@Boszi27: ha olvastad akkor gondolom káttad hogy írtam is alá...
Egyébként ha fordzlnak a szelek a köpönyegek is fordulnak vele... Ész az élet megy tovább...
Boszi27
@bundi: Igen az "ész" is tovább megy néha!! :))
Jankó123
"Ha a kormány elfogadja, 1-2 milliárdot spórolhat a költségvetés, ..."

Amelyik "seggnyalonc" ezt kitervelte, illetve elfogadja, az (ugyan, jó érzésű ember ilyet senkinek sem kíván) legyen másnaptól gyógyíthatatlan rákbeteg, és kínok-kínjával, jó sokáig szenvedve dögöljön meg!
B@ßátok + a dögöt a mutterotok temetésén!
Lexarom, ha kitiltanak is!
:-(((
hetöndöe
Emberbőrbe bújt patkányok martaléka lett Magyarország.
szandokan
@bundi: @Boszi27: Úgy csináltok, mintha ez már egy olyan hír lenne, ami való is. Egy hír akkor lesz csak igaz, ha azt majd törvénybe is foglalják. Addig ez az egész nem más, mint valami spekuláció a Fidesz ellen ismét.
magyarbakancs
Keresztény demokrácia előnyeit most fogod élvezni.
Mert a kormányod az zemberekért vannak.
Nem hagynak senkit az út szélén,csak a sírgödörben.
Milyen társadalom az ,hol a betegektől még a remény látszatát is elveszik?
Szerintem létrehoznak egy nemzeti gyertya és mécses gyártó vállalatot.
Temetkezéssel kiegészítve.
Jó pénz van benne.
Retteghetnek a temetkezési cégek.
Sziszifusz
Keresztényi szellemű kormány ilyen intézkedést nem hozhat. Amennyiben megteszi akkor még egyértelműbbé válik, hogy a keresztény erkölcsre való hivatkozás csak egy máz, amely már eddig is olvadozott.
A máz alól pedig a hazug, gátlástalan, erkölcstelen, kegyetlen arculat tűnik elő.
Amúgy meg az olasz maffia tagok is mélyen vallásos képet mutatnak magukról.
bundi
@Boszi27: elnézést de telefonról írok...
human
És jogos a kérdés, hogy ki fogja tudni megmondani és mi alapján, hogy valaki menthetetlen vagy sem. Vagy a kórház anyagi helyzete fogja eldönteni? Esetleg, ha a beteg eléggé "hálás" tud lenni, akkor javul majd az esélye a túlélésre?
Ráadásul akiknek az abortusz és az eutanázia erkölcsi problémát vet fel, azoknak ez az intézkedés már nem okoz lelki traumát?
tivoli
Nekem az egészről az a véleményem, hogy ez a módszer már régen működik, csak nem mondták ki ilyen nyíltan.
Ez az egyik. A másik pedig, hogy szegény rákbetegek ha meg "akarnak" gyógyulni, meggyógyulnak maguktól a sok drága és haszontalan kisérletező kezelés ellenére is. Akik meg nem, nincs értelme tovább szenvedtetni, mint amennyire úgyis szenved, mert az nem szeretet, hanem könyörtelen kínzás a halálos ítélet megtörténte előtt.
Tehát csak azt érdemes gyógyíttatni, akinek esélye van a felgyógyulásra.
Bocsánatot kérek azoktól, akik nem így gondolják.
bundi
@szandokan: fussunk neki még egyszer...
"A nagy értékű gyógyszeres kezelések számának drasztikusan csökkentését tervezi a kormányzat az Emberi Erőforrások Minisztériuma honlapján megjelent előkészítő anyag szerint.
Ha a kormány elfogadja, 1-2 milliárdot spórolhat a költségvetés, viszont azok az áttétes rákos betegek, akiknek már csak néhány hónapjuk van hátra, első körben nem juthatnának hozzá az életüket nagy eséllyel meghosszabbító modern gyógyszeres kezelésekhez.
Az Országos Onkológiai Intézet nemrég körlevélben magyarázta a rákbetegkezelésben érintetteknek, hogy szükség van az erőteljes spórolásra az onkológia területén is. A minisztérium ezután tette közzé az „egyes egészségbiztosítási tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról” szóló közleményében az rákbetegségekre vonatkozó új irányelveket.
A hírek szerint akik vastagbélrákkal küzdenek, azokat érinti ez az új szabályozás a legintenzívebben, de a mellrákosok közül is kiválogatnák azokat akik nem biztosan, hogy meggyógyulnak és nekik nem adják meg a megfelelő kezeléseket."
tehát szerinted az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Országos Onkológiai Intézet rosszhiszemű spekulációkat terjeszt...ezt kifejtenéd bővebben?
vagy másik oldalról megközelítve...a minisztérium közzéteszi a tervezetet...az emberek elolvassák, ha valami gondjuk van vele, felemelik a szavukat és jelzik, hogy ezt azért nem kellene...de ha a te logikád követjük, csak akkor kellene szót emelni ellene, ha már törvénybe lenne iktatva?...
ennyire szeretnéd a rákosok likvidálását is? vagy csak a passzív eutanáziát pártolod?
és ezt az úgynevezett modera néven beregisztrált orvos fiacskád is tudja?
Sziszifusz
@tivoli: Hol a határvonal, a gyógyulási esély és a gyógyíthatatlanság közt ? Ki mondja ki a biztos halál ítéletét ? A TB. vagy a kezelő orvos ?
Ha csak egy beteg is meghal akinek a kezelés elmulasztása miatt, pedig lett volna esélye, kinek a lelkiismerete bánja ?
Senara
"Ha a kormány elfogadja, 1-2 milliárdot spórolhat a költségvetés, ..." tehát valaki beterjesztette , cikkből nem derült , hogy ki . Viszont ekkora aljasságot nem feltételezek róluk ,lehet ez egy feladott labda a kedves vezetőnek ... ó nem ilyet kereszténydemokrata kormány vezetése alatt nem történhet meg .
tivoli
@Sziszifusz: ma, 11:46
Van határ, józan ésszel belátható, ha például áttátes a daganat, vagy nem műthető. Más a helyzet, ha saját magunkról vagy szerettükről van szó, mert ott a remény ad erőt és hitet,
de akkor is azt mondom, hogy csak drága pénzen meghosszabbított szenvedés és vegetálás. S talán a beteg maga sem szeretné tovább, ha egyáltalán van még választási lehetősége.
S a tervezet is a reménytelennek ítélt esetekről szól.
Sziszifusz
@tivoli: A végstádiumban maradjon a beteg joga a döntés, így korrekt.
A társadalom pedig köteles biztosítani amit kell.
bundi
@tivoli: és ezt elmondod a beteg gyerekek szüleinek is? vagy ezt tegye más?
tivoli
@bundi: ma, 12:09
Nem tudom mit tennék, ha olyan helyzetbe kerülnék. Most úgy gondolom, hogy egy szülő számára az a legnagyobb boldogság, ha gyermekét egészségesnek látja, s a legszörnyűbb, ha szenvedni látja.
tivoli
@Sziszifusz: ma, 12:06
Láttál te már végstádiumos beteget? Amikor messze van már minden emberi méltóságtól, önrendelkezési lehetőségtől?
Én nem szeretném, hogy mesterségesen hoznának olyan helyzetbe, ahol már csak a gépek és a fájdalom tart életben.
Yoda69
Most mar nem csak "temesd el magad", hanem "old meg magad, ha rakos vagy" kormanyunk van. Ennyire embertelen es csak a penzt es vagyont hajszolo kormanyunk meg sosem volt. De ez nem is csoda. lezerjano mar evekkel ezelott kiadta az ukaszt: "annyit ersz amennyid van"
pbalage
ha nincs zsebkendőd a közelben, amibe majd a könnyedet törlöd, meg se nézd ezt:
www.youtube.com/watch?v=WMyLr0uTcsk
szandokan
@bundi: A fiam szívsebész lesz, nem onkológus. Az eutanáziát egyébként bevezetném, ha rajtam múlna, hiszen sokan szeretnének inkább meghalni, mint még egy hónapig kínok között élni.
lajospapa
Reménytelen betegeken érdemes 1-2 milliárdot spórolni. Hiszen néhány év alatt összegyűlne egy kisebb stadion!
Toby
Továbbá nem kaphatnak kezelést a baloldaliak, a liberálisok, akik PM-es vagy Gyurcsány-jelvényt viselnek, akik bármikor bármilyen ügyben panaszkodtak Brüsszelnek vagy Strasbourgnak, akik szerint nem teljesít jobban az ország, a Heti hetes figurái, a Népszava és Népszabadság valamint a NOL újságírói, szerkesztői, főszerkesztői és olvasói, a Propeller szerkesztői és olvasói...stb.
A többinek jobbulást !
Boszi27
@tivoli: Szombaton reggel halt meg egy ismerősöm, csontáttétes mellrákban. Gyógyszerész volt, pontosan tudta mi vár rá. 36 éves , és nagyon-nagyon élni akart. az utolsó erejéig dolgozott. Egy hónapja fel szeretett volna hívni és már az ápolót kellett megkérnie, hogy nyomogassa be a számot, mert nem bírta. Most csütörtökön is beszéltünk, mondtam pénteken bemegyek hozzá. Mentem, de már nem ismert meg. Megsímítottam a kezét, elhúzta, fájt neki. Szombat reggel elment. Itt akart lenni, amíg lehetett. Ez így könnyebben elfogadható, mintha kormánydöntés lenne.
tivoli
@Boszi27: ma, 21:03
Sajnálom... 36 évesen valóban nagy gonoszság a sorstól...:-((
Ezt nagyon nehéz megérteni és megértetni.
Boszi27
@szandokan: Jobban utánanéztem ennek a hírnek,2012. dec-ben született ez a humanitárius és keresztényszellemiségű, családbarát tervezet, nem kacsa.
www.origo.hu/itthon/20121214-elfogadhatatlannak-tartja-az-ombudsman-kezelesek.html.
Egyenlőre nincs bevezetve, ettől kicsit mérséklődött a felháborodásom.
Boszi27
@bundi: Nem akartalak megbántani, nem is rád gondoltam, mikor azt írtam hogy néha az ész is elmegy.Mindenkivel előfordul, hogy mellényom.
micfild
@Senara: én még ennél sokkal nagyobb aljasságokat is feltélezek róluk. sőt.. azt is, hogy ez már most igy van. Az elmúlt 1 évben.. 10 ismerős halt meg rákban akinek nem kellett volna meghalnia.
Utoljára anyámék szomszédja.. májusban felfedezték hogy daganata van.. de nem mütötték meg.. csak augusztusban.. mondván.. nem sürgős. Augusztusban felnyitották.. aztán visszazárták.. és ennyi volt. két hete eltemették...
Mi a fenére vártak? hogy ne kelljen neki nyugdijat fizetni?
micfild
@Boszi27: Nem lájkolom.. nemrég nekünk is igy halt meg egy ismerősünk.
micfild
@Boszi27: Szerintem meg be van vezetve, csak nem nyilvános.
Mindenki elhiszi amit mond neki az orvosa... és aszerint cselekszik. Az orvos... meg hát.. vagy van benne emberség vagy nincs.
Boszi27
@micfild: Valószínű, hogy igazad van. A hozzátartozók a facebookon szoktak segítséget kérni a kezelésekhez, esetleg külföldi műtétekhez, mert itthon nem foglalkoznak vele.
Boszi27
@micfild: Én is tudok olyan esetről, hogy tavaly májusban merült fel valakinél hasnyálmirigyrák gyanúja, és augusztusra kapott időpontot diagnosztikára. Kikészültek az idegei, de szerencsére nem igazolódott be a gyanú.
micfild
@Boszi27: igen.. ez meg a másik. .( hónapok az időpont bármi van. aztán mire diagnosztikára kerül az ember addigra eléri a menthetetlen állapotot. igy oldják meg.
bencemacska
@tivoli: Csak akkor álszenten nem szabadna tiltani a passzív eutanáziát, (amely már régen van. )
Gyógyíthatatlan rákbetegek gyógyítása egyébként is paradoxon! Náluk csak életmeghosszabbítás lehetséges, elfogadható életminőséggel!

Hogy én szenvedni akarok, vagy meghalni, jó lenne, ha én mondhatnám ki, és nem valamelyik Fidesznyik, aki meg akarja spórolni a nyugdíjamat!!!

Követelem a passzív eutanázia engedélyezését, nagyon szigorúan szabályozott feltételek mellett!!!
tivoli
@bencemacska: ma, 22:01
Ez a kérdés még nemzetközi viszonylatban sem egyértelmű, s valószínű, hogy itt is uniós irányelvek lesznek majd.
bencemacska
@Boszi27: Az, hogy tervezet maradt és nem emelkedett törvényerőre, nem jelenti azt, hogy nem alkalmazzák!!!
bencemacska
Egyébként pont a vastagbélrák az amelyet legtöbbször későn ismernek fel. A diagnosztikai várakozási idő túl is lendíti a műthetőség határán.

Nem régi tapasztalat: 100 ezer Ft és 4 hónap a gyanútól a kórszövettani leletig. És azt tartalmazza, hogy a szétterjedés előtti szakaszban volt!
szandokan
@Boszi27: Na ugye. Nem kell azonnal pánikhangulatot gerjeszteni.
Desischado
A szicális temetés kiagyalóitól mit lehet várni? Ezektől minden aljasság kitelik! Anyám is rákban hunyt el, későn vették észre, de az utolsó ideig küzdött, pedig tudta, hogy reménytelen a helyzete. A legvégén csontvázzá aszott, nem ismert meg senkit. Inkább az eutanázia, de ne egy mocskos fidesznyik mondja meg, meddig élhet egy rákbeteg! A jó curva édes..a...jukat! Aki ezekre szavaz, annak csak képletesen egy arculköpést és a legmélyebb megvetésemet tudom küldeni! Ilyen embertelen aljas, szemét kormány még nem regnált ebben az országban! És m,meg lehet nyugodni, a nyakam a guillotine alá, hogy törvényre viszik!
kkalman
Fogadja mély megvetésemet mindenki, aki ezekre az aljas férgekre adja a voksát!
bakegya
@kkalman: a tettlegesség erejével csatlakozom ha így folytatják!!!
Desischado
@bencemacska: Én is!!! Egyébként hol vannak ilyenkor a fanok?!?!?!
kkalman
@Desischado: Az ilyen cikkeknél nem tudják védeni a védhetetlent. A párt se ad nekik egyértelmű utasítást, hogy mit kell mondani, ezért nem szólalnak meg.
szandokan
@Desischado: @kkalman: Ha nem vettétek volna észre, én már írtam ide. Vagy én nem számítok fannak?? :-)
kukac50
Már évekkel ezelőtt Orbán megmondta kár pazarolni rájuk a drága gyógyszert!
Aki beteg haljon meg,ássa meg a saját sírját, ez a Fidesz szemlélete!
Sajnálom a politikusokat,hogy minden emberi érzés kihalt mindegyikből!
Desischado
@szandokan: Az eutanázia bevezetését én is pártolom. De konkrétan mi a véleményed erről a borzalomról?! Ez is okés? Remélem, nem! Én azt mondom, aki ezt kitalálta, akik ezt megszavazzák, rákban dögöljenek meg iszonyú kínok között! Már csak az ombudsmanban és az Unióban reménykedem, hogy megtudják akadályozni ezt a szörnyű törvényt, amit a fidesz - ez az emberségéről és igazmondásáról híres párt - akar bevezetni! Gratulálok mindenkinek aki erre a mocsok ganéj bandára szavazott, illetve szavaz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.