Rezsicsökkentés helyett energiahatékonysági beruházásokat sürget a Modern Magyarország Mozgalom főpolgármester-jelöltje, akit több baloldali párt is támogat.

Bokros Lajos szombaton Élő Norberttel, a Demokratikus Koalíció budapesti X. kerületi polgármesterjelöltjével a fővárosban közösen tartott sajtótájékoztatóján beszélt arról is, hogy mind a Budapesten, mind Kőbányán "ki kell söpörni a korrupciót". A szocialista politikus ezt szimbolizálva a tájékoztatón egy narancssárga seprűt is átadott a főpolgármester-jelöltnek.

Bokros Lajos arról beszélt: nem az a feladat, hogy "a hanyatló nyugat pénzéből" nem hatékony, rossz minőségű beruházás valósuljon meg "a közpénzek jelentős részét eltulajdonítva", hanem az, hogy a fővárosiak érdekében minél több költségtakarékos fejlesztés történjen.

A politikus a rezsicsökkentést minden szempontból károsnak ítélte, és a többi közt azért bírálta, mert nem ösztönöz az energiahatékonyságot növelő beruházásokra. Szerinte a forrásokat nem "a veszteségbe hajszolt" közműszolgáltatók támogatására kellene költeni, hanem a végső felhasználókat kellene segíteni belőle az energiahatékony készülékek beszerzésében, a lakások szigetelésében.

Bokros Lajos egy nemrég nyilvánosságra került közvélemény-kutatás eredményét firtató kérdésre válaszolva azt mondta: szerinte a 200 budapesti megkérdezésével készített felmérést, amelyet még Falus Ferenc, a baloldali pártok főpolgármester-jelöltjének visszalépése előtt készítettek, azonnal közzé kellett volna tenni. Úgy vélte: az, hogy Falus Ferenc előnyének eredményét a visszalépése után tették közzé, nem szolgál más célt, mint a demokratikus ellenzék megosztását.

Élő Norbert szerint Kőbányán is korrupciós esetek tömkelegével lehet találkozni. A politikus a többi közt azt kifogásolta, hogy a közbeszerzésekről egyetlen pályázó jelentkezése esetén is döntés születik.

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Desischado
Egyetértek Bokrossal. Az energiahatékonyságot kéne kiaknázni. Renoválásokkal korszerűsítéssel nagyon sok energia spórolódna meg. A rezsi csökkentését rászorultsági alapon adnám meg.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Desischado
Egyetértek Bokrossal. Az energiahatékonyságot kéne kiaknázni. Renoválásokkal korszerűsítéssel nagyon sok energia spórolódna meg. A rezsi csökkentését rászorultsági alapon adnám meg.
bretagne
Igaza van Bokros Lajosnak. Már példák is vannak arra, hogy bizonyos helyeken már nem szállítanak szemetet. Milyen dolog az, hogy a katasztrófaelhárítók viszik el???
szöszmösz
Lehet igaza a Bokrosnak, de a szavazókat nem érdekli a holnap, csak a ma megspórolt kétszáz forint, amiből kijön akár egy kisűveges havonta egyszer.
tivoli
Ez a Bokros még csak jelölt, de máris ő mondja a tutit? Mi lesz, ha kiválasszák? Mindenható?
tivoli
@Desischado: ma, 00:08
Dézikém, síránkozás helyett menjél dolgozni, hogy ne legyél rászoruló.
Energiát úgyis lehet spórolni, hogy nem égeted a villanyt fölöslegesen, nem használsz elektromos cuccokat, és hűvös lakásban nem a kályhát rakod meg tökig, hanem felveszel egy kardigánt.
magyarbakancs
Bokros: rezsicsökkentés helyett energiahatékonysági beruházásokat!
Bokros úr szabályozni és korlátozni kell a szolgáltatókat mert az isten pénze sem lenne elég nekik.
Falusi régi házakat külső hőszigetelése értelmetlen mert penészedés fog törtnéi.
Az orvosi számlákra és a gyógyszerekre fogja költeni az energia megtakarítását.
Mert az ilyen házak penészednek .
tivoli
@magyarbakancs: ma, 10:06
Ja! Belezavarni a lakosságot újabb kölcsönökbe, hogy korszerűsítsenek. Oszt mire kifizetné hitelét, addigra szétrohad a háza.
tivoli
Emlékszem olyan költségkímélő megoldásra, amikor a fogyasztás mértékén múlott a tarifa. A kisfogyasztásúak lényegesen olcsóbban kapták az energiát, a nagyfogyasztásúak számlája progresszíve emelkedett.
Magyarul, aki reflektorokkal akar éjszakai fürdőzést az fizesse is meg, s ne azoknak spóroljon az állam.
Zsuga
@magyarbakancs: A mi házunk még nincs szigetelve, és állítólag éppen ezért penészedik. Nem a falak külső szigetelése okoz penészedést, hanem a nyílászárók hermetikus szigetelése és a szellőzetlenség. Ezekre viszont van megoldás.
senkifia68
"Bokros Lajos szombaton Élő Norberttel, a Demokratikus Koalíció budapesti X. kerületi polgármesterjelöltjével a fővárosban közösen tartott sajtótájékoztatóján beszélt arról is, hogy mind a Budapesten, mind Kőbányán "ki kell söpörni a korrupciót". A szocialista politikus ezt szimbolizálva a tájékoztatón egy narancssárga seprűt is átadott a főpolgármester-jelöltnek."

Bocsi, bocsi, bocsi!!! Hol van itt egyetlen SZOCIALIST POLITIKUS???
Zsuga
Hát Bokros uram tutira nem lesz népszerűbb ezzel a kampányával az egyszerűbb, pór nép szemében, akik boldogan olvasgatják a számlájukon naranccsal kiemelt szöveget. Még mindig nem tanultak eleget, hogy az őszinteségnél mennyivel többre lehet vinni a népbutító hazugságokkal?
magyarbakancs
@Zsuga: A penészedés meg jelenik mert nincs alap szigetelés.
A lábazat felett 50-70 cm-re kvízesek a falak.
Főleg a 60-70 években épült házakkal van gond ha le szigeteled.
Penészednek a sarkak ami asztmát okoz.
Takaríthatod éjjel nappal.
Yoda69
Ezt probalta Bajnai is, Sajnos egy bizonyos IQ szint alatt ezt mar nem ertik meg az emberek.
Zsuga
@magyarbakancs: Nálunk nem a lábazat felől penészedik, hanem a hőhidak miatt.
senkifia68
@magyarbakancs: Nekem úgy tűnik, hogy Bokros Lagzi Lajcsi rákattant Bajnai Gordon korábbi antirezsicsökkentési energetiakai hitelrabszolga programjára!
Vagy plagizált a szőrös szemű, vagy ugyan az a megbízója!!!
senkifia68
@Zsuga: Ez a lényege a Bokros programnak! Hitelből szigeteld a házod alapját! Aztán ha megjelennek a hőhidi penészedések, akkor hitelből szigeteld a falakat! Miután víz sem alúról nem juthat a házadba, a hidegtől meg védi a kurva drága hőszigetelés, a penészesedés újab oka a légpangás lesz. Hitelből szerelj a házadba légkondit,hogy valami cserélja már ki a bélgázt amit a falszigetelés, és hiperszuper nyilászárók nem engednek át. Csakhogy akkor majd hitelből tuningolnod kell a légkondit is mert az viszont nem kellő karbantartás esetén légúti fertőzést okoz. És még nem is beszéltünk a FŰTÉSRŐL!!!.
Mert jön az a fránya tél a levegő lehűl és a tested által felmelegített szobalevegő hőmérsékletétől legfeljebb a hidegveríték ül a homlokodra. Mert az energiahatékonyság jegyében akkor már érdemes zárt égésterű kombi gázkazánt venned! Ahhoz viszont hitelből béleltetned kell a meglévő kéményedet, de ha nem jattolsz hitelből a műszakiszakértőnek, előfordulhat, hogy vagy újat építtet, vagy nem engedélyezi a bekötést.
Mire idáig eljutsz rájössz, hogy jobban jártál volna, ha egy új házat építesz, ha még marad erőd az új hitelhez és megfelelő összeg az önerejéhez. Hiszen a korábbi hiteleidet még ki sem fizetted és banki barrendszer kapásból sorolja, hogy hányszor és miért vettél fel hitelt!!!
human
Bokrosnak igaza van abban, hogy a technológiát kell támogatni, amivel csökkenthető a fogyasztás. A szigeteléssel első sorban a paneloknál lehet a legnagyobb megtakarítást elérni és ott a penészedés esélye is kisebb.
A házak szigetelése valóban bonyolultabb mert a szigetelés utáni penészedésnek sok oka lehet. Van ahol a rendszeres szellőztetés megoldja a dolgot, van ahol állandó szellőztetést kell biztosítani, vagy légkeverést, van ahol az épület alulról felázik és ez miatt jelenik meg a penész. Ahány ház annyi fajta megoldás szükséges.
Zsuga
@human: Azért én már jó néhány olyan családi házról tudok, ahol a felújítással, korszerűsítéssel komoly fűtés megtakarítást értek el és amellett megszabadultak az egészségkárosító penésztől is. Levegőcseréhez pedig nem légkondi kell, kazánt pedig rezsicsökkentés mellett is kell időnként cserélni, és persze akkor már nem mindegy, hogy milyenre. Az otthonteremtés pedig nem egészen úgy működik mindig, hogy ha elavult, tönkrement a régi, akkor építsünk újat helyette kb. 20 évenként. Folyamatos felújítást, korszerűsítést minden épület igényel, és nem mindegy, hogy ahhoz milyen segítség adódik.
coni
Nem kérdés, hogy a jövő a Bokros által támogatott piaci alapú, szigorú gazdálkodás és nem a szocialista tervgazdálkodás irányába mutat (pl. energiahatékonyság kontra rezsiszámla csökkentés).

Ugyanakkor még nagy tömegek mindig nem értik miért volt anno és most is fenntarthatatlan a 3.60-as kenyér.
Csak azok fognak Bokrosra szavazni akik legalább minimális közgazdasági ismerettel rendelkeznek és nem hisznek a demagóg mesékben...
És akiknek nemcsak a jelen, de a jövő is fontos.
coni
@senkifia68: Érdekes, hogy az osztrákoknál nem penészednek az utólag szigetelt épületek sem.
Való igaz olcsóbb eleve passzív, vagy aktív házakat építeni, de ez a vonat nálunk elment, mivel nincs állami támogatás rá, de van rezsi számlacsökkentés, ami nem ösztönöz hosszú távon megtérülő befektetésre. Fejlett országokban mindenki kap támogatást minimális energiaigényű ház építésére.
senkifia68
@Zsuga: No persze, ez a laikus mantra! Több mint 40 éve dolgozom az iparban, annak több mint felét az építőiparban, hidd el bőven vannak gyakorlati tapasztalataim a technológiai fejlődés áldásairól. Sétálj néh nyitott szemmel a panelek között, s ha a kiválóan hőszigetelt házak külső felén netán szürkés, zöldes foltokat vélsz felfedezni, hát barátom az ott a penész!!! Kivül!!! Energiatakarésok megoldások miatt!
Nincs tökletes technológia. Viszont ha azt ami van ráadásul szakszerűtlenül kiviteleik (már miért ne???,így valamivel olcsóbb és az állami támogatásból is le lehet csípni más célokra), vagy szakszerűtlenül üzemeltetik, kezelik, a karbantartás pedig csak a fiktív számlákon létezik megette a fene az egészet!
senkifia68
@coni: Coni!!!
Nagyon le maradtál te a Bokros csomag értelmezésével.
2007-ben jelent meg egy nemzetközileg elismert szaktekintélynek számító magyar közgázprofesszor kötete a Bokros csomag valóságáról. Nem szólt az barátom semmi másról, mint a Horn kormánynak beígért IMF hitel feltételeinek előkészítéséről és végrehajtásáról. Lényeges eleme volt ennek az akkor nyugdíjrendszer befizetéseinek a manyupokon keresztül történő nyugati alapkezelőkhöz irányítása!!! Azzal indokolták, hogy különben borul a nyugdíjkassza!!!Csakhogy a nyudíjjárulékok nagyrésze ettől kezdve nem a nyudíjalapba hanem a manyupokba vándorolt, onnan a külfödli bankokba, pénzintézetekbe míg végül a tőzsdén landolt az egész.
Annyira szarban volt a nyugdíjalap, hogy Hornék éppen ekkor hoztak törvényt a fegyeres testületekben 25 évet dolgozók (nem csak az utcán járőrözők és bűnözőket üldözők, hanem a telefonos kisasszonyokra vonatkozóan is) nyugdíjazására.
Ha nem volt pénz a nyugdíjkasszában miért terhelték meg százezrekkel azt? Mert Lala tündér úgy okoskodott, legyen az már más baja!!! Horn-ék bukását akkor sem a FIDESZ, hanem Bokros okozta!
Arra kíváncsi vagyok,hogy lesz e bármelyik liberátorban annyi gerinc, hogy a brutálisan elvesztett önkormányzati választások után a kamerába mondja (Hoffyt idézem) "Hülye vagyok anyám!!!"
coni
@senkifia68: Éppen ez a gond az unortodox érveléssel:
"egy nemzetközileg elismert szaktekintélynek számító magyar közgázprofesszor"

Hiányoznak a tények. De segítek: Bokros nem csak ígérte, hanem valóban leszorította az államadósságot rövid időn belül. Természetesen ennek ára volt. De ha továbbra is maradt volna, akkor most nem lenne 85% a GDP arányos államadósság és a gazdasági szerkezetátalakítás, valamint a nagy elosztó rendszerek reformján már túl lennénk és nem lennénk sereghajtók a térség országai között.
Első kőrben nézz utána az ÁKK államadósság görbéjének rendszerváltás óta...
tivoli
@coni: ma, 11:40
Miért fontos neked az államdósság visszafizetése, ha közben kinn a valagad a gatyából? Előbb varrjunk magunknak egy gatyát, amit felvehetünk. Aztán varrjunk még egyet a piacra, aztán annak a hasznából fizessünk. S ha varrunk még egy-két gatyát, az már tiszta haszon, és hitelre se lesz többet szükség.
Na, a Bokros ezt akarja megelőzni.
tivoli
@coni: ma, 11:40
Ha a rendszerváltás óta a magánszektor erősítése a cél, akkor miért nem hagyják kibontakozni, termelni, gazdálkodni? Miért nyomorítják mindenféle adókkal, járulékokkal a vállalkozásokat, hogy az un. államadósságot kell fizetni?
Talán, mert a cél egészen más??
senkifia68
Coni!!!
Rizsa helyett itt van néhány konkrétum...

’94-ben nem volt válság, ’96-ra – a csomag hatásaként – viszont lett válság - adja meg az alaphangot Gazdag László, a pécsi közgáz docense, a csomag kérlelhetetlen elutasítója. A közgazdász szerint 1989 és 1993 között kétségtelen, hogy drámai módon zsugorodott az ország gazdasági teljesítménye, de ’93-ban elértük a „gödör alját”. 1994-ben pedig már elkezdődött a kilábalás: 2,9 százalékkal nőtt a GDP, 16,6 százalékkal az export. Szerepet játszott ebben a külföldi tőke bejövetele is, ami elkezdte végre éreztetni hatását. Úgy tűnt, hogy a rendszerváltás kínjaiként átélt válságon túljutottunk – értékeli a ’94-es esztendőt Gazdag.

És hogy lásd ez ellentmodást itt áll egy Bokros hívő ellenérve!

Homlokegyenest ellenkezőleg vélekedik a Bokros-csomag szükségességéről Petschnig Mária Zita, a Pénzügykutató Zrt. főmunkatársa

"1993-ban a fizetési mérleg hiánya 3 milliárd, ’94-ben 3,9 milliárd dollárra ugrott meg, nemzetközi mércével mérve is kiugró deficitnek volt tekinthető, amire a külföldi befektetők is mérhetetlen bizalmatlansággal tekintettek. Nem igaz az sem, hogy a csomag csak úgy kipattant, hogy az kizárólag a ’94 nyarán hivatalba lépett Horn-kormány némileg megkésett agyszüleménye lett volna."

Figyeld meg a dátumokat!! Tulajdon képpen a hölgy csupán azt ismételte meg, hogy a helyzet 1993-ra tragikusság vált, de elfelejti indoklásában figyelembe venni a közgázprof által közölt, KSH statisztikai adatokat!!
Ez pedig így nem indoklás, hanem csúsztatás! Szép nagy csúsztatás.

És akkor egyszer csak jött Bokros, amitől a magyar, ha ezt a nevet hallja még mindig megbokrosodik!!!
IMF hitel és megszorítások! A nyugdíjkassza kirablása, a nyugdíjjárulékok nyugati bankokba és a tózsdére utalása mindenféle kidolgozott törvény, és hatátanulmány nélkül!!!

Ja barátom, így még a városligeti hajléktalan is tudott volna válságot kezelni!!
IMF hitel, egy rakás értelmetlen megszorítás, a gazdaság fejlődése gyakorlatilag...
senkifia68
IMF hitel, egy rakás értelmetlen megszorítás, a gazdaság fejlődése gyakorlatilag megállt!!!Hitelből finanszírozott HUF stabilitás és államadósság csökkentés!
Hogy lehet ilyenről beszélni egyáltalán amikor az IMF hitelt még csak nem is a Horn kormány fizette vissza!!!
Gondolkozz már ember!!!

De van más is! Róna Péter aki éppen nem mondható fidesznyiknek szintén azt állítja, hogy a Bokros csomagra semmi szükség nem volt, a gazdasági mutatók közül csupán a Fortin árfolyamát stabilizálta. Az meg mire és kinek kellett leginkább? Ki kapta Magyarországon USD-ben a fizetését???
www.vg.hu/gazdasag/vg_online/gazdasag_-_belfold/090407_rona_268238
(hogy konkrét legyek)!!!
coni
A KKV-k megerősítésére a válság utáni elmúlt 4 év alkalmas lett volna, mivel több mint 1000 Milliárd uniós kohéziós pénz ömlik be hozzánk évente (2004 előtt nem voltunk tagja az Uniónak).
Ennek ellenére 2015-re a magyar KKV-k teljesítménye hozzáadott érték és foglalkoztatottsági számok alapján várhatóan alacsonyabb lesz mint a román, bolgár, lengyel, vagy szlovák. Miközben a 19,6 E Milliárdos adósságunk 24E Milliárd felé emelkedett (+3000Mrd MNYP pénz). Az eladósodásnak csak akkor van értelme ha azt
coni
Az eladósodásnak csak akkor van értelme ha azt a gazdaság fejlesztésére fordítják.
F_Viktor
Elolvastam amiket írtatok. Elképesztő Orbán mennyi hülye magyart termelt ki pár év alatt.
Olyan téma, mint szigetelés, politikát kreálni, nem semmi...
Aki azt gondolja, hogy az orbáni rezsicsökkentés nem hitel, az nem tudja mit beszél. Fogalma sincs mit jelent a fenntarthatóság. Nem tudja, hogy már most mindenki fizeti a hitelt, pl. a Főtáv évi 3 milliárdos veszteségét.

Aki 20 éve foglalkozik szigeteléssel és csak penészedő falakat hagy maga után, annak fogalma nincs a szakmájához, a hibát magában keresse, én szakbarbárnak nevezném. Ismerek olyan magyar vállalkozót aki Szlovéniában 8 brigáddal már túl van az 500. ház szigetelésen. Ő tudja mi az a hőhíd, használja a fejlett technológiát, mint pl. hőkamerát.

A Bokros csomag szükségszerűségéről kár vitázni, ha nem lett volna, akkor jelenleg Orbán csak a múlt lenne.
senkifia68
@coni: Ezt nagyon leegyszerűsítetted!
A gazdaságot hitelből lehet fejleszteni úgy is, hogy a büdös életben nem szabadulsz ki az adósság csapdából. Csak akkor van értelme a gazdaság fejlesztés hitelből történő finanszírozásának, ha az nem a meglévő állapotok restaurálására fordítódik, hanem a termelékenységet és a versenyképességet növeli. Ezek viszont eleve feltételezik a FIZETŐ KÉPES PIAC jelenlétét!!!
senkifia68
@F_Viktor: Okos tojás!!! Te mi szarnak böfögsz bele olyanba amihez lila fingod nincs?
Tudod a szövegértés nem ördögtől való tudomány és csapzott elmékkel csodát képes tenni! Ki a tököm írta,hogy 20 éve foglalkozik szigeteléssel.
Te viszont vazze, úgy látom legalább ennyi ideje foglalkozol szarkeveréssel!!!
Lehet, hogy neked kár vitázni a bokros csomagról (és ebben valószínüleg igazad van), de engedd meg, hogy a többség ne ragadjon le a te 75-ös IQ-dnál!
A Főtáv évi 30 milliárdos vesztesége valszeg a hozzád hasonló gondolkodású sanyarúsorsú kiebrudalt liberátorok agyréme, és a fogalmakat nem kellene szándékosan összemosni, a várható osztalék (nyereség nyereség) elmaradása, csak nálatok , ja és a bankszektorban számít veszteségnek!!! A 30 milliárdos veszteséget egyébként miben érted? USD-ben EUR-ban vagy ondóban?
Mert véleményem szerint az utóbbiról lehet szó az pedig legfeljeb évi tíz alkalommal elmaradt magömléssel egyenértékű.
F_Viktor
@senkifia68: Írod:
"A gazdaságot hitelből lehet fejleszteni úgy is, hogy a büdös életben nem szabadulsz ki az adósság csapdából."

Igen, Orbán-Eltolcsy unortodoxiáját ez jellemzi.

Írod:
"Okos tojás!..."

Nyugi van :-)))
Tehát iparban eltöltött éveidnek több mint felében nem csak penészedő házakat tudsz felmutatni? Hogyan írtad? Szigetelt házak "külső felén netán szürkés, zöldes foltokat" látunk, az a penész? :-)) Te, mint SZAKI, biztosan nyitott szemmel járkálsz, majd jöhet egy kép egy ilyen külső szigetelés külső felén lévő penészről :-)))

No, mesélj a Bokros csomagról, de ne az HírTV, Echo TV által felszívott, magukat világhírnévnek örvendő közgazdásznak titulált szakmáját megtagadókat idézgess.

Főtáv:
30 milliárd? Ezt hol álmodtad? 51 milliárdot értenék, de az most más tészta, én csekély 3 milliárdot írtam.
Mit mondott a FŐTÁV vezére 2014. június 18.-án?

"Fekete Csaba úr, a FŐTÁV Zrt. vezérigazgatója előadásában elmondta, hogy a
szabályozási környezet változásai, külön kiemelve a rezsicsökkentéseket
miképpen gyakoroltak hatást a cég működésére.
A távhőszolgáltatók, így FŐTÁV is a rezsicsökkentések következtében
elszenvedett bevételkieséseiket központi kompenzáció által kapták vissza. A
FŐTÁV 2013 évben két alkalommal (összesen 20%) lezajlott rezsicsökkentések
alkalmával 8,6 mrd Ft bevételkiesést szenvedett el. A kompenzáció mértéke a
veszteségek kb. 60 %-át fedezte. A 2014. év elei újabb rezsicsökkentés eddigi
negatív hatása1,4 mrd Ft."

Akkor most már vágod, hogy sem USD, sem EUR! Az ondós poénodat most nem kommentálom, de sejtheted mit gondolok, mi lötyög a fejedben.
senkifia68
@F_Viktor: Viki!!!

Nem én keztem sértegetni a vitapartnert, de jogom van hasonló hangnemben folytatni!(bár nem szívesen teszem, de teli van a tököm azzal, hogy ha valaki nem ért egyet a balliberátor mentalitással azt a fórumokon a magukat baloldalinak beállító köcsögök azonna gyalázkodni kezdenek!!!

Tehát...

A Matolcsy gazdaságpolitikáját az jellemzi,hogy kurva drága deviza alapú hitelek helyett igyekszik az MNB korrekt feltételek mellett nyújtható hitelek kihelyezésére!!! Aki ezt tagadja, az nincs magánál! Nem beszélve arról, hogy a hitel kihelyezés szabályainak módosításával gyakorlatilag rákényszeríti a bankokat a tisztességes és felelősségteljes hitelezésre.
Úgy emlékszem, hogy Matolcsi kinevezésekor teli üvöltötte a liberátor banda a világot, hogy most jaj a magyar gazdaságnak és az EU-t is magával rántja! És lám-lám! Büdös nagy csend uralkodik a pénzügyi berkekben legfeljebb a Bajnai-Bokros féle gazdasági bérgyilkosok visítoznak a megrendelőik támogatásának arányában!

Ha még nem láttál külső penész foltot szigetelt házakon és főleg paneleken neked fogalmad nincs arról, amiről itt nagy arccal cinikuksan nyikorogsz! Helyi példát mondok, gyere nézd meg!
Pécsett a Hungária út Magasház utáni négy emeltes paneljein mást szinte nem is látni! De számtalan így szigetelt családi ház is hasonló gondokkal küzd a város több helyszínén.
Képet pedig láthatsz,ha a google keresőben a magasház után épületet az utca nézetben megtekinted. Egy zöldséges pavilon melletti lépcsőház bejárata feletti szakaszon látható szürkés-zöldes foltok mind penész! És hasonlókkal van teli a többi is!
Nyilván nem a frissen egy-két éve szigetelt házakról írok, de ha lenne fogalmad a penész tulajdonságairól nem rugóznál ezen a témán!!
Vezérig! Úr elmondta a kötelező mantrát,de elfeljtette közölni az ADÓZÁS UTÁNI NYERESÉG értékét!
Az ugyanis a 2013 évben 1.560.127.000 Ft volt

Úgy, hogy barátom a hülyére vétel valszeg a te oldaladon történt és úgy látom nem is akármilyen mértékben...
senkifia68
@senkifia68: Úgy, hogy barátom a hülyére vétel valszeg a te oldaladon történt és úgy látom nem is akármilyen mértékben.

Egyébként elgondolkodtató az is, hogy vajon melyik kompenzációval jár jobban a fogyasztó? Azzal amit ő kap de a szolgáltató úgy emeli a díjat, ahogy nem szégyenli,vagy ha az az állami (önkormányzati cég)amelynek költekezését törvényekkel korlátozzák, szabályozzák, ráadásul úgy, hogy az állam egyik zsebéből a másikba teszi (átcsoportosítja) a pénzeket. Ez idő alatt ugyanis semmiféle jövedelmeket terhelő adót vagy járulékot nem emeltek!!!

Arról pedig végképpen nem én tehetek, hogy a Bokros szemöldök eltakarja a kilátást, akadályozva ezzel a tisztán látásodat!
Érdekes módon az nem tört utat agyadban, hogy az ország a kurva nagy IMF hitel visszafizetése mellett építette újra a gazdaságot és éppen az EUSTAT adatai alapján cseppet sincs miért szégyenkeznünk!!
F_Viktor
@senkifia68: Nyugodj meg! :-))

Még mindig fenntartom, aki több, mint 20 év építőiparban szerzett tudásával azt állítja, hogy a külső hőszigetelés fabatkát sem ér, az nem ért a szalmájához.
Aki a hosszú távon fenntarthatatlan Orbán féle rezsicsökkentést kedvezőbb megoldásnak tartja, mint az energiatakarékos beruházások támogatását, az nem tudja mit beszél. Nem tudja, hogy a rezsicsökkentés mellett ez utóbbi még milyen gazdasági-, gazdaságélénkítő előnyökkel jár.

A KKV-knak juttatott MNB hitelekkel semmi problémám, csak nem látom őket. Viszont hasonlóan kedvező konstrukciók mikróhitel néven kereskedelmi bankok is nyújtanak.

Eltolcsy magasztalását máshol mantrázhatod, nálam rossz ajtón kopogtatsz.
Az, hogy Magyarország gazdasága még nem omlott össze (de fejlődés sem látható), az köszönhető a több, mint 30 új adónak, az önkormányzati bevételek elvonásának, a 3 000 milliárd forintos MANYUP pénzek lenyúlásának és a tengernyi hitelfelvételnek.
Ez utóbbiról csak egy példa: Biztosan nem mantrázták neked a Hír TV-n és az Echo TV-n azok a nemzetközileg elismert közgazdászok, hogy április közepén 3 milliárd(!) USD 5, illetve 10 év futamidejű államkötvény került kibocsájtásra 4,15, illetve 5,56 százalékos kamattal! Meg is nézheted a jelenlegi államadósság mértékét, mit ér, hol tart a szabadságharc.
Ezek a Bokros csomagot 3-4-szer meghaladó megszorításoknak köszönhetően van még talpon az ország, s jutnak a milliárdok a fityeszes haveroknak magánfelhasználásra.

Főtáv:
Olvasd el újra, a vezér szavait, s próbáld meg értelmezni:
"A távhőszolgáltatók, így FŐTÁV is a rezsicsökkentések következtében
elszenvedett bevételkieséseiket központi kompenzáció által kapták vissza. A
FŐTÁV 2013 évben két alkalommal (összesen 20%) lezajlott rezsicsökkentések
alkalmával 8,6 mrd Ft bevételkiesést szenvedett el. A kompenzáció mértéke a
veszteségek kb. 60 %-át fedezte. A 2014. év elei újabb rezsicsökkentés eddigi
negatív hatása1,4 mrd Ft."

Érthető volt?
F_Viktor
@senkifia68: Eltolcsyhoz még annyit, hogy amit véghezvitt, azt egy másodéves közgáz szakközépiskolás is kiötölhette volna, de dolgozatát tanárának értékelése tuti elégtelen.
tivoli
@F_Viktor: ma, 10:33
Hogy a csodában tud megragadni annyi szám a fejedben?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.