Bokros Lajos szerint az önkormányzati választáson az általa elért eredmény a diktatúrában győzelemnek számít. A Modern Magyarország Mozgalom baloldal által támogatott, második helyen végzett főpolgármester-jelöltje erről vasárnap késő este, a MoMa budapesti eredményváró rendezvényén beszélt.

"Hiába örülünk a 36 százaléknak mint győzelemnek – ugyanis a diktatúrában ez győzelem – látni kell, hogy nagyon sokat kell dolgozni azért, hogy Magyarország 2018-ban lerúghassa magáról a polipot" – fogalmazott Bokros Lajos, aki köszönetet mondott azért, hogy több mint kétszázezer budapesti szavazott rá.

Kijelentette: szívesen gratulálna Tarlós Istvánnak, a Fidesz-KDNP újraválasztott főpolgármesterének, de ezt nem teheti, mert "a választás ugyan szabad volt, de nem volt tiszta".

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
@aloe: Helyes! Akkor cselekedd azt, amit te javasolsz másoknak! Húzzál el! Jó messzire.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
aloe
csak azért nem volt tiszta mert egy olyan mocskos alak mint Bokros elvtárs is elindult...de láthatja...bármilyen ármánykodás, és riogatás ellenére...narancssárga az ország...és ész...ellehet huzni...de nagyon messz.e
Törölt felhasználó
@aloe: sajátos demokrácia felfogás, köszönjük az építőjellegü hozzászólást, te sutyerák buta paraszt!:)
Yoda69
@aloe: Es ki marad te pontagyu? Nem veszed eszre, hogy az ilyen hulye dumaval te is csak tovabb osztod a magyarsagot?
silber13
@aloe: 23:57-re : Megint idedugtad a képeet Tavaszi? Tuccmán hejessen irni??:-))))
silber13
@aloe: Helyes! Akkor cselekedd azt, amit te javasolsz másoknak! Húzzál el! Jó messzire.
Yoda69
36% nem rossz eredmeny, de sajnos keves.
Attol felek 4-5 mulva csak rosszabb lesz a helyzet, mert megtobben fogjak itthagyni az orszagot, s tobbnyire nem a fideszfanok kozul kerulnek ki akik elmennek.
JAJMÁR
@aloe: "narancssárga az ország...és ész...ellehet huzni...de nagyon messz.e"
Az ész már elhúzott, maradt a narancssárga... az esztelenség színe!
dr. prédikátor
@aloe: Te is elhúzhatsz, de nincs az a távolság amilyen messzire kellene menned hogy elég messzi légy!!!
pityuka
@aloe: Pofád lapos legyen te tetvedék.
Yoda69
@tivoli: Ugyan miert? Ha navracsics seggberugasa gyozelem a fidesz reszere, akkor a 36% tamogatottsag is egyfajta gyozelem Bokros reszere.
tivoli
@Yoda69: ma, 13:32
Én nem hasonlítgatnék. A hülyeségnek mindegy melyik oldalon áll. S ne mondd, hogy Bokros most okos, mert ilyen szánalmasan mentegetőzik.
senkifia68
Kedves Yoda69!

Elhagyott az erő???
Olyan mérhetetlenül silány ahogy menteni akarod a menthetetlent és mosni a most már igen csak megtépázott szennyest is!!!
Bokros 36%-ot szerzett? Nagy eredmény!!!Gyakorlatilag beállt mögé az összes bukott, liberátor! Még Demszkyt is haza zavarta a liberátor nemzetköziség, hogy segítse kampányával azt a Bokrost, ak az MSZP pénzügyminisztereként bukott, majd az széteső, megszűnő MDF-től kapott EU parlamenti mandátumot, melyet a párt jogutód szervezetének nem volt hajlandó vissza adni!
Ez a választás megmutatta, hogy a liberálisok az egész országban ennyien maradtak!
Sőt még ennyien sem, hiszen jól lehet az MSZP országos vezetése nem támogatta Bokrost, a Kunhalmi vezette Bp-i vezetőség viszont arra szólította fel híveit, hogy szavzzanak rá! És ugyan ez a helyzet az önkormányzati helyekkel is. Mnd a DK-nak és mind az Együtt PM-nek csak ott volt esélye nyerni ahol a szocialisták támogatták a jelöltjüket. Ami így utólag orbitális baromság volt, és ezt fogalmazta meg Tóbiás, nagyon helyesen!
senkifia68
@Yoda69: Ha felvételizel egy munkahelyre és elfogadják a pályázatodat, de nem azt a munkakört kapod amire pályáztál, az seggberúgás?
Nem egyértelmű siker, de nem kudarc!

Kovács László esetét is seggberúgásnak értelezted?
senkifia68
@bencemacska: Huh!!! No! Ez aztán nagyon magas labda volt! Leüssem? Ne üssem???
Attól, hogy a válsztásokon a lebonyolításban részt vettél (utcai prospektus terjesztő, netán szavazati ellenőr voltál?) még nem látom meggyőző bizonyítékát annak, hogy tisztában vagy, voltál a válsztási törvénnyel!!! Ez az érvelésed úgy hülyeség, ahogy leírtad.
Tudod Ron Werber az MSZP izraeli kampány irányítóját semmiképpen nem nevezném a szívem csücskének, de a 2002-es választási kampányban tartott előadásának volt néhány, minden párt számára megszívlelendő mondatat
" Az utca embere a válsztási időszakban aszerint döntenek, ahogy élnek! A választásokat nem a Gerbaud kávéházban lehet megnyerni,hanem az utcán"

Nem tudom, mire gondoltál a proletár diktatúra emlegetése kapcsán, de jó lenne a felébrednétek végre, vagy ha az kellemetlen számotokra, inkább hagyjatok fel a politikával! A választások (legyen az parlamenti, EU parlamenti, Önkormányzati, vagy előre hozott rendkívüli) nem egy jó léthez,hatalomhoz és befolyáshoz szokott kivételezett társadalmi réteg kiváltsága! Persze lehet most gyalázni a birka szavazókat akik a FIDESZ-re szavaztak és anyázni azokat akik nem mentek el szavazni RÁTOK, de ez ettől még nem proletár diktatúra!
Tudod mi volt az? A Kádár-rendszer korszakának egy része, úgy a 60-évek elejétól a 70-es évek közepéig! Az diktatúra volt! Ha akkor nem mentél el szavazni az MSZMP, a Hazasfias Népfront valamelyik jelöltjére, másnap a munkahelyeden már nem is kellett bejelentkezned!!! És Bokros ezt nem tudja? Egy diktátornak nagyon fontos a látszat! Ki mert volna otthon maradni egy diktatúrában???
Orbánra baromira haragudtam 2002-ben mert nem volt hajlandó gratulálni a nyertes Hornnak és ez minden jó szándékú embert megbotránkoztat!
A 2006-os választásokon elsőként gratulált Gyurcsánynak bár sejthető volt, hogy valami nagyon nincs rendben.
De ne haragudj barátom!
2010-ben egy ezer taggal sem rendelkező pártocska karrierista kalandor politikusa, akinek megadatott,...
senkifia68
2014-ben egy ezer taggal sem rendelkező pártocska karrierista kalandor politikusa, akinek megadatott, hogy jelentéktelensége, hiteltelensége és etikátlansága ellenére a főváros lakónak egy része a főpolgármesteri szék közelébe tolja minimális elvárás, hogy diplomatikusan, tisztességesen szavazói, szimpatizánsai méltóságára való tekintettel érett emberként viselkedik.
bencemacska
@senkifia68: 1. Már elmondtam, soha nem voltam semmilyen pátnak a tagja. Már nem is leszek!
2. Mindig csak olyan munkát, feladatot vállaltam el, amihez értek, így a választási szabályokkal is tisztában voltam és vagyok!
3. A kötelező szavazás létezett, de az általad emlegetett retorzió csak a párttagoknál lehetett, vagy az én szavazatom nem hiányzott!
4. Azt viszont tapasztaltam, hogy aki az általad jelzett időszakban engem zaklatott a szavazás napján (már délben!), hogy miért nem mentem még szavazni, az 1990-ben az egyik nagy ellenzék korifeusaként keresett fel!!!
5. Csak úgy mellékesen mondom 2002-ben nem nyert választásokat Horn, nem kellett neki gratulálni, hanem csak képviselői mandátumot szerzett listán! 2002-ben Medgyessy Péter nyert az MSZP színeiben pártonkívüliként!

A többi no komment!
senkifia68
Azta!!! Ezt jól benéztem bencemacska!

Köszönet a kiigazításért! Tulajdonképpen nem is tudom miért írtam Horn-t hiszen ő jóval korábban volt pártelnök és miniszterelnök.
Kovács Lászlót és Lendvai Ildikót ostorozom folyamatosan és Kovács et. lett volna valójában az alanya mondatomnak. Medgyessy pedig független indulóként az MSZP támogatásával nyert 2002-ben parlamenti választást.
Szimba
@ziziplanet: sutyerák buta paraszt, bokros - szerinted. Na de te ki vagy? Vitted valamire is ami hozzá közelít?
Szimba
@aloe: Tarlós - Bokros: csak 13% különbség . Ez azért nem annyira narancssárga.Nagyon halovány.
Szimba
@tivoli: Jaj ne. Miért rosszabb, mint szolga fideszes tarlós?
Szimba
@tivoli: Ebben igazad van, a vereség, ha ki különbséggel is, nem győzelem.
Szimba
@Szimba: Jav: Ebben igazad van, a vereség, ha kis különbséggel is, nem győzelem.
tivoli
@Szimba: ma, 20:52
Tarlós szereti a városát és arra gondol, hogy mit tehetne érte még.
Bokros meg az embereket szeretné megkopaszintani, és azon töri a fejét, hogyan lehetne még.
moiszikf
Diktatúrában igen, itt meg "ezüstérem". Diktatúrában nem szokása az ellenzéknek választáson indulni, inkább a börtönben csücsülnek.
human
Azért jobb ha az ellenzék elsősorban azt tarja észben, hogy nem sikerült megszólítani a választókat. A fidesz annak ellenére győz folyamatosan, hogy egyre kevesebben szavaznak rájuk, de az ellenzékre ezzel egy időben még kevesebben szavaznak. Ezt kell látni. És, hogy mi a fidesz sikerének titka a demagógián és hazugságáradatukon kívül? A mozgósítás. És ez a legmunkásabb része.
Szimba
@tivoli: Annyira szereti, hogy még azt is megengedi, hogy beépítség a Városligetet. Annyira szereti, hogy a közlekedés érdekében nem tett semmit, lsd. mindennapos dugók. Annyira szereti, hogy megengedi főleg tavassza és ősszel, majdnem minden- hétvégeken, hogy mindenféle rendezvény miatt megbénuljon a város. Stb.
tivoli
@Szimba: ma, 07:48
Nem tisztem Tarlóst védeni, mert nem vagyok pesti, de ahogy ő beszél városáról, sokkal szimpatikusabb, mint amire Bokros készült. Azt a pökhendi bankárfajzatot a hatalom közelébe se szabadna engedni, mert még a bagópiszkot is kirázza az emberek lajbizsebéből.
tivoli
@Szimba: ma, 07:48
A Városliget beépítése akkor is megtörténne, ha más lenne a föpolgi.
A közlekedés olyan, amilyen, talán folyamatosan kellet volna tehermentesíteni Budapestet, ahogy a forgalom nőtt. Ez csak úgy maradt rá a mostani főpolgira, mint a csurig telt pöcegödör.
A rendezvények folyamatos jelenléte népigény, és minden féle párt és náció képviseltetheti magát. Az lenne az furcsa, ha egyiknek lehetne, másiknak nem. Megoldás csak az lehetne, hogy soha senkik nem gyülekezhetnének, abból viszont megint balhé lenne, mert mindenkinek joga van! Mindenhez!
Kíváncsi lennék, hogy ki lehetne az aki varázspálcával rendelkezik és egy csapásra olyanná tenné a várost, amely mindenkinek kedvére való lenne.
Egy biztos, Bokros bankár sem tudna csodát tenni csupán azzal, hogy megadóztatná az üres lakások tulajdonosait.
Szimba
@tivoli: Véletlenül nyomtam tetsziket, nem akartam. Tisztázzuk: Budapest nem tarlós városa. Illetve csak annyira, mint mindenki másé. Hogy ki a pökhendi, arról lehet vitát nyitni, ha tarlóst nem tartod annak, akkor még nem hallottad nyilatkozni. Ehhez még hozzájárul mérhetetlen bunkó modora is.
Szimba
@tivoli: A Városliget beépítése a fidesz fejéből pattant ki, egyáltalán nem biztos, h más főpolg. beleegyezne. Közlekedés: "Tarlós szereti a városát és arra gondol, hogy mit tehetne érte még."- hát ez az, a közlekedéssel semmit nem tett. "rendezvények folyamatos jelenléte népigény, és minden féle párt... " a futóversenyekhez, a critical masshoz semmi köze a pártoknak. Téged azért nem zavar, mert pesti vagy, mint írtad. Vigyék ki ezeket a jó levegőre, városon kívülre. Nem is értem mi az egészséges a flaszteron való futásban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.