Magyarország azt kéri szövetségeseitől, hogy segítsék az országot a magyar érdekek érvényesítésében – mondta csütörtökön a Magyar Állandó Értekezlet budapesti ülésén Orbán Viktor, a béke, az energiabiztonság és kereskedelmi lehetőségek hármasában összefoglalva a magyar érdekeket.

Orbán közölte, Magyarország gondolkodás nélkül teljesítette mindig a kötelezettségeit: a NATO tagjaként Magyarország elment Afganisztánban, az Egyesült Államok kérésére pedig Irakba. Most itt Közép-Európában történnek dolgok, és azt várjuk el minden szövetségesünktől, hogy a magyar álláspontot képviseljék – fogalmazott.

Orbán: ne zavarják meg önöket a lökdösődések

A miniszterelnök szerint akkor sikeres a magyar külpolitika, ha a világ minden jelentős szereplője Magyarország sikerében érdekelt és ma "ebben a pozícióban vagyunk".

A felszínen zajló politikai lökdösődések ne zavarják meg önöket – mondta, hozzátéve: a mélyben erős, kölcsönös együttműködések alakult ki.

Orbán arról is beszélt, hogy 2015 a szakképzés éve lesz a Kárpát-medencében. Kifejtette: jelenleg mintegy 28-30 ezer diák vesz részt szakképzésben Kárpát-medence szerte magyar nyelvű oktatási intézményekben, az ő számukat szeretnék jelentősen növelni.

Közölte azt is, hogy a szakmunkásképzésben részt vevő fiatalok számára kárpát-medencei ösztöndíjprogamot indítanak.

68 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyarbakancs
@tivoli: Szerintem mindegy mely szakadék felé száguldunk.
Szakadék olyan,hogy nem válogat és mindig tragédia a vége.
Orbán úr és kedves kormánya öntelt nem veszi észre a nyilvánvaló jeleket amit képvisel,csinál az az egyszemélyi diktatúra felé taszítja az országot.
Múlt héten a Kossuth rádió 180 perc című műsorát hallgatva felfigyeltem egy két mondatára." én megteszem én intézkedem,én el intézem."
Ez az egyszemélyes diktatúra jele.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
magyarbakancs
A szakadék felé rohanunk miniszter úr és ön szerint ez jó út akkor lelke rajta.
tivoli
melyik szakadék felé?@magyarbakancs:
magyarbakancs
@tivoli: Szerintem mindegy mely szakadék felé száguldunk.
Szakadék olyan,hogy nem válogat és mindig tragédia a vége.
Orbán úr és kedves kormánya öntelt nem veszi észre a nyilvánvaló jeleket amit képvisel,csinál az az egyszemélyi diktatúra felé taszítja az országot.
Múlt héten a Kossuth rádió 180 perc című műsorát hallgatva felfigyeltem egy két mondatára." én megteszem én intézkedem,én el intézem."
Ez az egyszemélyes diktatúra jele.
tivoli
@magyarbakancs: ma, 10:54
Ha jól értem, akkor szerinted be kell ülni egy sarokba kuksolni, mert bármerre indulunk, tragédia?
Nekem személy szerint egyre jobban tetszik Orbán játéka, még a végén beállok a csodálói közé. Bátor, merész, kitartó. A vele packázók is kezdik belátni, hogy jó játékos.
Az " én megteszem én intézkedem,én el intézem." annyit tesz magyarra fordítva, hogy vállalja a felelősséget minden tettéért.
Még mindig nem vagyok fideszes, csak így látom a pillanatnyi helyzetet.
pbalage
A Magyar Állandó Értekezlet mozaikszóban MÁÉ.
Nagyon nehéz kimondani.
Én úgy ejtem, hogy MÁLÉ.
pbalage
@tivoli: én mondjuk utálom a ruszkikat, ezért nem óhajtok újra Oroszország része lenni, szóval részemről inkább az eu, nem pedig a káposztazabálók.
tivoli
@pbalage: ma, 12:47
Szerintem nincs ruszkiveszély, csak kereskedni akarnának velük. A gazdaságnak jót tenne!
darwin
Kárpát-medencei ösztöndíj program? Miért nem magyar?A magyar szakmunkásképzést verték szét ,úgy az oktatásban,mint a megalázó szakmunkásbérekkel.Aki mégis megtanulta a szakmát,az megy külföldre dolgozni. Már a lengyel munkavállalás is vonzó lett.
Megint az lesz mint a nyugdíjakkal?Néhány ezer szavazó miatt milliárdos nagyságrendű nyugdíjat fizetünk ki ukránoknak,románoknak.
Hellcat
@tivoli: Orbánék vállalják a felelősséget? Ez a hónap poénja. Mondjál nekem példát amikor vállalták a felelősséget. Én csak az állandó másra mutogatást látom több éve. A szocik a hibásak, a gyurcsány, az eu, a zsidók, a libsibolsik, a spekulánsok, amerika. MINDENKI csak nem ők. Bármi gond van mindig másra fogják.
Szar a gazdaság? Emútnyócév.
Jövőre is szar? Emútnyócév.
Azután is szar? Emútnyócév.
Zuhan a forint? Spekulánsok.
Áfacsalás? Amerika a hibás mert nem ad bizonyítékot...(ha adna akkor meg azért lenne szemét mert beleszól az ország ügyeibe...)
Megszorítások? Az EU akarja...
Befektetési visszasorolás? Az EU spekulál...
és még lehetne sorolni. utoljára aki beismerte hogy elkúrta és vállalta is az csúnya gonosz gyuresz volt. Mára ő népellenség. A folyamatosan hazudozó qrbánnak meg kezet csókolnak. Itt tart ma a politikai erkölcs idehaza.
Hellcat
@tivoli: (12:47) Kiszámoltad te a paksi hitelt?
Hellcat
@tivoli: Van még...
„Magyarországnak nincs semmi keresnivalója Keleten, mert ott semmilyen babér nem teremne országunknak, csak alárendeltség és kiszolgáltatottság"
„Európában, bizony, elszaporodtak Putyin pincsijei, és ezt már mindenki kezdi veszedelmesnek látni”
Orbán Viktor
(Lakitelek, 2007. szeptember 30.)
tivoli
@Hellcat: ma, 13:17
Minden fideszellenességem félretéve, sajnálattal kell megállapítanom, hogy igaza van. Ami hitelt felvettek 2010-ig a szoci-szadesz koalíció, azt ennek a kormánynak kell visszafizetnie. Ennek a levét isszuk mindannyian.
tivoli
@Hellcat: ma, 13:21
Ki kéne számolnom? Nem az állam, hanem az MVM üzletel állami garanciával.
tivoli
@Hellcat: ma, 13:26
Akkor, annak a közönségnek azt kellett mondania. :-)) Ne azt nézd, hogy mit mond...
Hellcat
@tivoli: Szóval ma minden azért szar mert a szoci hitelt nyögjük. A fidesz rossz kormányzása még csak fel se merülhet. Köszönöm a választ...eddig tartottam értelmes hozzászólónak.
JAJMÁR
Már megint mondott egy "semmit", és már megint vannak, akik ezt "nagynak" képzelik.
pbalage
@tivoli: pfff... ugyanazok az intézkedések Orbánnál, mint a ruszkiknál... alattomos egy fajta egy, most nem kifejezetten tankokról van szó, bár később még az is előfordulhat persze, hanem a zűrzavarkeltésről, a fejekben történő elmeborulásról van szó.
Pszichológiailag ugyanarról van szó nálunk is, mint ott, csak itt Brüsszel szab meg egy határt (elég gyengécskén), ha azt átlépjük és az EU azt mondja, hogy akkor kapjuk be, kábé 5 perc alatt az oroszoké leszünk, és a lükék még majd örülnek is neki, hogy végre újra itt a kommunizmus.
Hát valahogy így.
bretagne
Kegyetlen dolgok történnek itt. Mi az, hogy most velünk legyenek szövetségesek? Zsarolás??? Ha szövetségben vagyunk valakikkel, akkor részt kell venni abban.
Hellcat
@tivoli: Egy kis segítség a hitelhez.
2008 ban felvett IMF hitel 20 milliárd EUR akkori árfolyamon 5400 milliárd HUF átlagos 3.4% os kamattal 5 évre. összesen ~6400 milliárd HUF
Paksi hitel 10 milliárd EUR forintosítva 3100 milliárd 4,5 százalékos átlag kamattal 21 évre. összesen ~7812 milliárd HUF
(és a szocik az imf hitelnek csak a 70% át hívták le)
silber13
@tivoli: Még mielőtt beállnál a csúti rinocérosz csodálói közé, ne felejtsd el a gyógyszereidet bevenni!:-)))
tivoli
@Hellcat: ma, 13:34
Egyébről se hallani itt, csak a fidesz rossz kormányzásáról, de szó sem eshet arról, hogy mi volt előtte 20 évig?
tivoli
@pbalage: ma, 13:36
Szerintem ez csak lázálom, semmi alapja sincs. Legalábbis egyelőre. Csak kereskedni akarnának.
Az Amcsi meg fél, hogy nem az ő palagáza kell majd.
Hellcat
@tivoli: Mert arról tudjuk, hogy rossz. Arra nem gondoltál, hogy mi van ha a fidesz 2002 ben kurva nagy rumlit hagyott maga után? Hogy nézett, volna ki ha a szocik 4 évig emútnégyéveznek aztán 4 évig minden a válságra fognak. Szánalmasan nézett volna ki nem? Akármennyire rosszak voltak ők legalább elismerték. Az őszinte politikusoknak viszont nincs nagy népszerűsége idehaza. Bezzeg aki vigyorogva a pofádba hazudik.
Hellcat
@tivoli: Egyébként a fidesz a rossz kormányzását nem menti fel az hogy előtte is rosszul kormányoztak. Ettől ők még csinálhatnák jól és becsületesen...de eszük ágába sincs.
tivoli
@Hellcat: "2008 ban felvett IMF hitel 20 milliárd EUR akkori árfolyamon 5400 milliárd HUF átlagos 3.4% os kamattal 5 évre. összesen ~6400 milliárd HUF"
Na és azt ki fizette ki? Mert úgy tudom, IMF hitel nincs már.
A paksi hitel az MVM ügylete.
tivoli
@silber13: ma, 14:09
Oké! Adjak neked is belőle? :-))
silber13
@tivoli: Nem vinne rá a lélek, tóled elfogasni, mikor neked égető szükséged van rá!
Hellcat
@tivoli: Te meg én. Ha meg már nincs akkor mire megy tovább az a rengeteg megszorítás? Mert olyan rohadt jól teljesítünk? Ne viccelj már. Az eltapsikolt manyup pénz se fogja összehordani magát.
tivoli
@Hellcat: ma, 14:21
A manyup pénzből a ruszkiktól vásároltak vissza MOL részvényeket. (na kik adták el?) Nem bizonyíték-e arra, hogy csökkenteni kívánják a ruszki befolyást?
Hellcat
@tivoli: Egy 7000 milliárdos hitel az nagyon csökkenteni fogja a befolyást...
Manyup...kizsarolták az emberekből a magánnyugdíjpénztárakban tárolt pénzüket arra hivatkozva, hogy ott csak eltőzsdézik a pénzüket. Megfenyegették őket, hogy ha nem mennek vissza államiba akkor elesnek a nyugdíjuk egy részétől (ezt később nem váltották be) majd mit vettek a pénzből? MOL részvényeket...
tivoli
@Hellcat: ma, 14:40
Butaságot beszélsz. A manyuposok a befizetett tőkéjüket visszakapták, a hozam részét vesztették csak, amit addig a mindenkori állam hozzátett. Ami többnyire államkötvénybe volt fektetve. Tul.képp. az állam visszavette amit addig adott, de a manyuposokat konkrét kár nem érte.
Hellcat
@tivoli: Meg lettek fenyegetve a kormány által! A manyup pénztárak érdekes mód szépen növelték azoknak az embereknek a pénzét akik voltak olyan bátrak, hogy ott maradtak, arról nem beszélve hogy az ott tartott nyugdíj még örökölhető is. Szerintem elég nagy kár érte őket.
troppauerhumer
@tivoli: Mi is történt? 2010 végén Orbán éa a FideSS azt üzente a magánnyugdíjpénztári tagoknak: lépjetek vissza az állami rendszerbe, és nem mellesleg: adjátok be a közösbe a felhalmozott megtakarításaitokat. Mert ha nem, majd nem kaptok állami nyugdíjat a tényleges befizetéseitek után sem, egyébként meg ha az tetszik nektek, hogy van egyéni számla, ahol látjátok majd, mit fizettetek be, hát jó, csinálunk. Fedezet nem lesz ugyan mögötte, de miért ne?

Korbács és mézesmadzag, igen. A korbácsot az év végén, az ez ügyben is nagyon határozatlan Alkotmánybíróság szándékainak kiszivárgásakor (meg a manyup-rendszerbe utalás eltörlésekor!) letette a kormány: igen, kapunk állami nyugdíjat. Most meg közlik azt is, hogy coki nektek, kedves visszalépők, nem lesz egyéni számla. Érdemi indoklás nincs. Végtére is mindkettő megtehető lépés technikailag, a pénz besöpörve, forradalom nincs, a Kossuth téren sem gyülekeznek a csalódott népek. És hát a nyugdíjvédelmi megbízottat is suttyomban és nagy csendben képezzük át közgépvédelmi megbízottra, nem kell közönség hozzá, nincs itt semmi látnivaló.

Azért három következtetést vonjunk le:

Ekkora betűkkel még nem írták ki a NER cégérére, hogy "hazudtunk reggel, éjjel meg este". Pedig most pontosan ez történt.
Vajon a kb. 3 millió volt magánnyugdíjpénztári tag közül az a pár százezer, akinek ez tétel (és, jaj de csúnya leszek: aki érti is, miről van szó...) indíthat pert megtévesztés miatt? Akik jogfenntartó nyilatkozatot tettek, azok szinte biztosan, a megtévesztés fennállni látszik...
És ez a lényeg: bebizonyosodott, hogy a FideSS és a kormány zsarolása esetén az ellenállás, az akár névvel-aláírással vállalt más vélemény a jó stratégia!

Éljünk hát vele.
bencemacska
@tivoli: Csak max. 16. Mert a 20-ból 4 szintén a Fideszé volt!!!
Csak pontosan szépen,...
tivoli
@troppauerhumer: " tivoli
@Hellcat: ma, 14:40
Butaságot beszélsz. A manyuposok a befizetett tőkéjüket visszakapták, a hozam részét vesztették csak, amit addig a mindenkori állam hozzátett. Ami többnyire államkötvénybe volt fektetve. Tul.képp. az állam visszavette amit addig adott, de a manyuposokat konkrét kár nem érte.
Tetszik Válasz erre Jelentem ma, 14:50"
tivoli
@bencemacska: ma, 15:15
Jogos! :-))
És valójában akkor alapozták meg a fideszközeli céghálózatot. Sajnos az nekik, és nagy pofáraesés volt, amikor 2002-ben nem ők nyertek, mert az akkori privatizáció még nem volt befejezve.
De mindegy is, mert a liberálszocialisták hagyták a dolgokat a maguk medrében folyni, csakhogy nekik is simábban menjen az üzlet.
Közös buli ez barátaim, bárki, bármit mond is.
bencemacska
@tivoli: Ne felejtsd el, hogy az valódi koalíciós kormány volt, két önálló párttal és nagyon kis többséggel. Meg kellett egyezniük minden törvény beterjesztésében. Ha 2 képviselő átszavazott, kiszavazott, esetleg csak távol maradt már nem is volt meg a többség!!!

Ott a demokrácia túlzott fajtája volt, itt meg a diktatúra legkeményebb fajtája van, párton belül is. Kérdezd meg a "kiugrottakat!"
bakegya
Igen vicctor,gondolkodás nékül féke vesztett indulattal csináltál ki magadnak a rokonnyaidnak,strómanjaidnak,egy posztkommunista maffia államot.Magyarországot zsebre tetted.
bencemacska
@tivoli: ma, 14:50

"Butaságot beszélsz. A manyuposok a befizetett tőkéjüket visszakapták, a hozam részét vesztették csak, amit addig a mindenkori állam hozzátett."

Te meg tévedsz.
Nem a tőkét kapták vissza, hanem a hozamot.
A tőkét simán lenyelték a 16 %-os SZJA kompenzálása fejében! Holott azt az államadósság csökkentésére kellett volna befizetni, mert onnan vették el az előző kormányok.

Magyarul átcsoportosították a kis keresetűek pénzét a gazdagoknak!
tivoli
@bencemacska: ma, 16:48
Már megint mentséget keresel. Ha olyan jó volt a koalíció, akkor miért nem a nép érdekében szavaztak, miért az egymás kedvéért? Csak nem a saját sütni való gesztenyéjük lebegett a szemük előtt?
volvós
"...Orbán közölte, Magyarország gondolkodás nélkül teljesítette mindig a kötelezettségeit: a NATO tagjaként Magyarország elment Afganisztánban, az Egyesült Államok kérésére pedig Irakba..."

Ez tényleg ennyire primitiv ???
Ha valaki tagja a NATO-nak, azt kell csinálnia,
amit a NATO vezérkara ELÖÌR !!! Ök nem " kérnek ",
hanem utasítanak, parancsot adnak ki...
hendecsabi meg szó nélkül vigyázban áll, és
ugyis az övé az utolsó szó : - ÉRTETTEM !!
bencemacska
@tivoli: Ez nem mentség, hanem tény. nem tudom milyen volt a koalíció, mert csak távolról láttam!
Ha úgy viselkedett volna az SZDSZ, mint most a KDNP, mennyivel többet lehetett volna tenni!!! Még lopás terén is!!!
Mutass nekem egy gazdag SZDSZ-est!!!
tivoli
@bencemacska: ma, 17:10
Mind az. Ráadásul ők rendezték le a kórházakat. Karcsúsítottak, összevontak, megszüntettek, kvótát állítottak fel, várólistát vezettek be. Vizit díj is volt egy darabig, (meg páncélszekrény és vizitdíj automata kötelezően minden kórháznak saját költségére). Mi kell még? A szocik meg hagyták. Vagy közös volt az érdek?
bencemacska
@tivoli: Nekem tetszett a vizitdíj. Nem kellett órákat várnom az orvosnál, ha kéthavonta egyszer kifizettem a 300 Ft-ot.
Tudod mennyivel kevesebben voltak! Nem jártak oda beszélgetni!
tivoli
@bencemacska: ma, 17:29
A vizitdíjat magát én is helyeseltem, annak ellenére, hogy nagyon belefutottam. Akkoriban volt életem legmozgalmasabb eü-s időszaka. :-))
bencemacska
@tivoli: A kivétel erősíti a szabályt!!!
A betegség jön, azt nem kell megrendelni. Én az idén "fogtam ki", ezért ezt az egészgégügyet tudom megítélni!
bencemacska
@bencemacska: Folyt. javítva: egészségügyet
tivoli
@bencemacska: ma, 17:45
Sajnálom. :-(( Remélem, már jól vagy?
bencemacska
@tivoli: Köszönöm! A körülményekhez képest igen!
Toby
"A miniszterelnök szerint akkor sikeres a magyar külpolitika, ha a világ minden jelentős szereplője Magyarország sikerében érdekelt és ma "ebben a pozícióban vagyunk".

Ezt tudják már a jenkik is, csak kitiltások formájában segítenek ! Nem elég ?
bencemacska
@Toby: Te érted ezt a mondatot?
Én azt értem belőle, hogy mindenki dobja sutba a saját és barátai érdekeit, csak OV-ét vegye figyelembe!
Nem rossz ötlet - velem is kivételezhetne így valaki -de azt hiszem ilyen hülye nincs a világon!
Toby
@bencemacska: Nem tudom jól éretelmezem-e, de ha igen, akkor ez annyit jelent, hogy a "Magyarország sikere" megfogalmazás valójában Orbán egyedi, sajátos elképzeléseit fedi, na, ezt az elmebeteg elképzelés-gyűjteményt kellene mindenkinek jól megtámogatni, s ahogyan írod, még a saját érdekek elnyomása árán is !
Ez az a bizonyos "fogd meg szabad kézzel a forróvizes lábast és add oda, mert nekem most kell a forróvíz" típusú politikai, beteges egoizmus !
bencemacska
@Toby: Szerintem ilyent józan ember legfeljebb gondol, álmodozik, de nem mond, mert hülyének nézik! Pláne mikrofonok kereszttűzében, plénum előtt!!!
bakegya
A svájci pincérnőképzőben gyűrődni kényszerüllő rasinak üzenné még érthető volna,na de így...nevezséges...
ENGEM MÉG MINDÍG AZ ÉRDEKELNE KI ÉS MINEK OKÁN NYÍRTAQ KI néhai VÁRADI ANDRÁST???
magyarbakancs
@tivoli: Nem szeretnélek meg sérteni de te hol élsz?
Gondolom imádod a Orbán úr politikáját?
Éltél te a komcsi rendszerben?
Mert ez a sok propaganda duma engem erre a rendszerre emlékeztet.
További jó imádatot és ébresztő!!!
tivoli
@magyarbakancs: ma, 09:20
Hsz-aim melyik részét találod propagandának? Mert egyiket sem annak szántam.
Csak arra szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy mióta élünk, egyformán keserves volt mindig minden kormány alatt mindenkinek, aki nem tartozott az elithez, és hogy ez a szarság nem az utóbbi 5 évben kezdődött.
herczeg0210
@magyarbakancs: Ceausescu is ezt tette. Aztán az Elenával együtt falhoz állt, mert a Népnek elege lett...
bencemacska
@tivoli: Nem kezdődött, de hatványozódott!
magyarbakancs
@tivoli: Az egész Orbán jelenség propaganda.
Ilyen volt Rákosi éra ,Kádári éra is csak kicsit finomított kivitelben.
A papír és a Tv és a monitor minden propagandát elbír.
Jóbban teljesítünk,minket követ Európa,tisztelet a Magyaroknak.
Ez mind süketelés.
Akkor teljesítenél jobban az EU-ban ha nettó befizető volnál .
Tisztelet a Magyaroknak akkor jár ha nem páva táncot járunk.
Sváb nagy mamám azt mondott egy közmondást "egyszer így egyszer úgy ,hogy igazat sose tudj" na ez Orbán politikája.
Hozzá teszek még egy közmondást"amannyit a kocsikerék fel ugyanannyit le".
tivoli
@magyarbakancs: ma, 13:35
Azokat a korokat is csak a történelmi távlatból látjuk, azt se tisztán. Egy biztos, hogy mindig valamely nagyhatalom kénye kedvére voltunk kiszolgáltatva, s mint olyan, a tisztelet is kicsit másabb, mint szeretnénk.
S ha engem kérdezel, én nem akarnék semmilyen befizető lenni és nem is kérnék semmit, csak békességet, önállóságot, szabad kereskedelmi lehetőséget. Aztán jöhetne a tisztelet is.
magyarbakancs
@tivoli: Köszönöm a soraidat.
Tisztességesek.
magyarbakancs
@magyarbakancs: Minden fajta ideológiát utálok főleg azt mikkor az embereket palira és hülyére vesznek.
Számomra egy számít az emberség ez felül áll mindenen.
Foglalkozásom is olyan.
Gyógyfoglakoztató pszichiáteri terápia vezető.
magyarbakancs
@magyarbakancs: inden fajta ideológiát utálok főleg azt mikkor az embereket palira és hülyére vesznek.
Számomra egy számít az emberség ez felül áll mindenen.
Foglalkozásom is olyan.
Gyógyfoglakoztató pszichiáteri terápia vezető.
Én barom még a gépen is tévesztek elnézésed kérem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.