A NAV a Bunge Zrt. bejelentése alapján két vizsgálatot folytatott, 2011-ben a vetőmag-felvásárlásnál, 2013-ban az élelmiszeriparban elkövetett bűncselekmények gyanúja miatt – közölte az adóhatóság azután, hogy a hvg.hu arról írt, hogy az amerikai tulajdonú cég majdnem kéttucatnyi étolajmárkát, importőröket és forgalmazó cégeket nevezett meg, szállítóleveleket, számlákat, konkrét áfacsalási sémát vázolt föl 2012 elején az adóhatóság központi hivatalának elküldött anyagában.

A portál szerint azonban a listára került étolajmárkák három évvel később, ma is ott találhatók a boltok polcain.

A NAV csütörtök délutáni közleménye szerint az eljárás mindkét esetben különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszervezetben elkövetett, költségvetési csalás miatt zajlott illetve zajlik. A NAV feltárta, hogy az elkövetők több éve működtettek egy olyan bűnszervezetet, amely 12 magyarországi székhelyű gazdasági társaságból állt. Ez a bűnszervezet áfabefizetés nélkül különböző élelmiszeripari termékeket – például cukrot, étolajat, kávét – hozott be Magyarországra Szlovákiából és Csehországból, valamint Ausztriából. Az így elkövetett kár meghaladja a 2 milliárd forintot – áll a közleményben.

A NAV közleményében hangsúlyozza: saját felderítő tevékenységének eredményeként idén februárban 50 helyszínen tartott házkutatást az érintett cégeknél, könyvelőknél és ügyvezetőknél. Májusban újabb 400 helyszínen zajlott az összehangolt akció. Eközben a NAV-nál több mint 300, az ügyhöz kapcsolódó vizsgálatot végeztek el.

A közlemény szerint mindennek eredményeként sikerült azonosítani a bűnszervezet vezetőjét is. Eddig 16 embert gyanúsított az ügyben, nyolcan már vizsgálati fogságban vannak költségvetési csalás gyanúja miatt, négyen előzetes letartóztatásban. Négy személyt közokirat-hamisítással gyanúsítanak. A NAV emellett együttműködik a cseh és a szlovák nyomozó hatóságokkal, mivel nemzetközi ügyről van szó.

Az elkövetők bűnszervezetben végrehajtott költségvetési csalás bűntett miatt akár 20 évig terjedő szabadságvesztést is kaphatnak. A NAV a Bunge Zrt. által rendelkezésre bocsájtott konkrét adatokat minden esetben eredménnyel hasznosította – hangsúlyozza az adóhatóság.

57 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
@Toby: a NAV szoftverében van egy "átvizsgálom az egész hóbelevancot" feliratú gomb, ezt minden éjjel meg szokták nyomni, a programfutás eredményét a torolni.txt állományba gyűjti.
A másik rendszer a torolni.txt-t keresi, fél óránként törli az ilyen nevű állományokat.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Toby
Szép munka ! Ez - ha minden beleszámoltam - összesen 1 ( azaz ein, vagy agyin, vagy one, vagy egy ) ügy, s minden bizonnyal a jenkik nem egyetlen egy szem ügy miatt tiltják ki a korruptakat !
A kitiltás nyilvánosságra kerülésétől mennyi idő is telt el és vajon mennyi idő telt el, mire megtalálták ezt a nyomzati anyagot ? A kis sztahanovista NAV-osok...az még nyitott kérdés, hogyan lehet két nap alatt átvilágítani egy NAV tevékenységét, vagy aspirálnak a Nobel-díjra ?
pbalage
@Toby: a NAV szoftverében van egy "átvizsgálom az egész hóbelevancot" feliratú gomb, ezt minden éjjel meg szokták nyomni, a programfutás eredményét a torolni.txt állományba gyűjti.
A másik rendszer a torolni.txt-t keresi, fél óránként törli az ilyen nevű állományokat.
Dr. Felipe
A fecnit? Horváth András nem ezt mondta. Én inkább neki hiszek mint a korrupt NAV nak.
craven
ezek mindent megmagyaráznak baz+...én még ilyet nem láttam...undor...
lópicigáspár
Persze, hogy kivizsgálták, pont ezért tiltották ki az elnöküket. Most csak azon kérdés villog a fejemben, mi történt volna, ha nem vizsgálják ki!? :-)
kovacs zoltan
Kérlek titeket forumozókat értelmezzétek ezt a cikket, mert engem nagyon sért, de lehet félreértelmeztem!
nezelodo
Basszus, még néhány napja is fecnizett az a hazudós Jakab...
nezelodo
@kovacs zoltan: Orbán még néhány napja is azt mondta, nem kapott értékelhető adatokat, csak néhány fecnit. Az a harminc oldal volt a fecni, cégnevekkel szállítólevél és egyéb bizonylat másolatokkal? Jó még kiderülhet most is a "nem volt aznap közgyűlés" amikor a dokumentumokat átadták.
kovacs zoltan
@nezelodo: ok, hazudik Orbán, de értelmezd már a cikket, ne gyere Orbánnal!!!
nezelodo
@kovacs zoltan: Arra akarsz rávilágítani, hogy túlzó az amerikai vállalkozások jelenléte? Nem csak azoké... Igen az de a rendszerválás kezdetére emlékezz vissza, szabad préda lett a gazdaságunk. A dörzsölt karvaly cégek olcsón hozzáfértek az ellehetetlenült cégeinkhez, olcsó volt a munkaerő, szinte ingyen profithoz jutottak. Ja és most is az olcsó munkaerővel tarhál a befektetők után a kormányunk. Netán szeretnéd keleti cégekre cseréltetni őket? Ezt még át kellene gondolni. Miért nem a hazai befektetőket támogatjuk? Ja abc sorrendben, atyafiakat, barátokat, cimborákat. Ezzel kiirtjuk a piaci versenyt, amihez amúgy tőke is kell ahhoz meg finanszírozó bank, amelyeket most államosítunk vissza a tőkeszegénységbe. Ja és tekintsük át az adó és járulék rendszerünket, az EU-pályázatok tisztaságát. Szóval nem éppen rózsaszín a gazdaságunk kilátása.
nyanya001
A Simon 240 millióját március óta vizsgálják, itt a milliárdokkal
egy - kettőre végeztek !
Rohadt aljas hazug tolvaj banda !
kovacs zoltan
@nezelodo: Nem arra gondoltam ami a cikkben a Brien életéből idéznek és ezt a jelenlegi helyzettel állitja párhuzamba a cikk irója, ahol is elhangzik a cikkben leirt beszélgetés, amiben ugye megszemélyesitődik képletesen a nyugat (vagyis jelen esetben roma), és a magyarságot (jelen esetben a viccesen buta emberek). És ez nagyon sértő a magyarságra mert az sugallja , hogy amerika és jelen esetben norvégia nélkül a magyarok semmit nem érnek, ha nem esett volna le???!!!
kovacs zoltan
@nezelodo: nem olcsón hozzáfértek hanem az állami vállalatokat szándékosan leépitette a szoci bagázs és fillérekért kiárulták, és az öt vagy 6 cukorgyárból egy lett és inportáljuk a cukrot, vágod!!! Persze a szociknak megérte mert a nagy zsetont zsebbe fizették!!!
kovacs zoltan
@nezelodo: Te is az a fajta vagy aki azt akarja bemagyarázni, hogy milyen jó nekünk , mert a multik jót tettek velünk mert szivességből ide hozták a tőkét!!!, mert a magyar nem képes egyedül semmire.
Nem kivánok a kelet felé huzni, csak az ország érdekeit nézem és nem azt fujom ami a lefizetett sajtóban van!!!
nezelodo
@kovacs zoltan: Alighanem nem érted, mi a különbség a kívánatos meg a lehetséges között. Kívánatos lenne hazai cégeknek működtetni a gazdaságot. Mi kellene hozzá? Tőke, bejáratott piac és tisztességes politikai akarat. Melyik áll rendelkezésre? Példának megemlítem a Kékkúti ásványvíz üzemet, (ma Theodora névre hallgat). Az eredeti tulajdonos éhen akart halni az üzemeltetéséből. Pitiáner összegű forgótőke hiányzott állandóan a napi működésből, akadozott az értékesítés, korszerűtlen volt a termelő berendezés, nem tudták bevezetni a terméket a nyugati piacra, hát eladták. Ma ezerrel termel,különösen a szezonban, nem hiányzik a termeléshez egy nyamvadt rozsdamentes töltőszár, vagy egy targonca, sem egy kamion. Mi mért nem tudjuk megcsinálni? Persze politikai szónoklatokkal, beruházás fékezéssel, járulék emeléssel, hülyére adózással nem megy. Érdekes, ha ideszédül egy nyugati befektető egyből van ötéves adómentesség, ami végtelenné válik, mert a lejártakor kamueladással megújul az adókedvezmény. Miért így működik az ország, mert amatőrök vezetik, csupán a lenyúlásban profik.
nezelodo
Az ország gazdaságának szétverése Antall kormányának érdeme, a koronát a kótyavetyére az azt kővető kormányok tették fel. Egyik oldal sem volt tisztakezű. Érdekes lenne azért látni a privatizáció részletes listáját megjelölve a strómanok tömegét is.
kovacs zoltan
@nezelodo: A cikk csak engem sért?, csak nem akarsz véleményt formálni.
Döntsétek már mi a baj az adókedvezmény vagy az agyonadóztatás, mert szerintem mindkettő mig a fidesz csinálja. Értem én a birálatot nem is ellenkezem, hogy sok esetben jogos , de mond egy jelenlegi jobb alternativát??
LMP?
MSZP?
JOBBIK?
???
GYURCSÁNY?
BAJNAI???
???
kovacs zoltan
@nezelodo: ebben egyetértek, jó lenne látni a listát, de leragadtam, még mindig a cikknél tartok. Szóval téged nem sért? Lehet velem van a baj
nezelodo
@kovacs zoltan: Vállalkozóként éltem át az elmúlt huszonegy néhány évet, ne mutasd be nekem egyik kormány, politikai oldalt és azok vezetőit. Nem kell bemutatni az egymás követő kormányok kapkodó amatörizmusát sem. Elég jó rálátásom volt egynémely hatalmi játszmára is, ami a közmédiában megjelent közleményekkel köszönő viszonyban sem volt. A hatalomban lévőknek fogalma sincs mi van az országban, elképesztő hogy mennyire nem a földön járnak. Éppen a közelmúltban egy vacsorán ámultam el az egyik főméltóság családtagjának megnyilatkozásán. Az álomvilágukat valóságként élik meg, és tuti tapasztalatként hirdetik. Ideje lenne kimenni az utcára, míg nem az "utca megy be hozzájuk".
kovacs zoltan
@nezelodo: Nem is vitáznék ebben, nem pártoskodnék nyugodt szivvel sem a bal sem a a jobb oldal mellett, viszont ez az óriási médiaviszhang amerikában , németországban stb., és ezek a sorozatos tüntetések nem véletlen események eszkalálódása, hanem tudatos háttérmunka, és ez nem miattad és nem miattam történnek!!!
Egyébként meg a cikkről akartam vitázni!, mert engem nagyon sért!
nezelodo
@kovacs zoltan: Én egy kicsit visszamennék időben, kegyelmi állapot volt a rendszerváltás és a ránk árnyékot vető hatalom eltűnése. Erre mit ad Isten közfelkiáltással vonulunk be a NATO-ba majd az EU-ba! Történelmi léptékkel egy percet sem bírtunk ki más hatalmak fennhatósága nélkül, és ez elsősorban az önmagát átmentő politikai elitünknek köszönhető.
Az hogy mi történik és miért, annak történelmi hagyományai vannak. A mostanra annyira felértékelődött Erdély politikai sajátja volt az a hintapolitika, ami mindig Magyarország ellenfelei mellé sodorta őket. A ma hatalmon lévők is ugyanezt tették ellenzékiként, és az akkori kormányok emberei mai ellenzékiként teszik ugyanezt.
Mikor lesz ennek vége?
Természetesen megvan a véleményem az amerikai demokrácia és kultúra exportjáról is. Hosszú háború lista kíséri az útjukat, mindenütt megoldatlan politikai és gazdasági helyzetet hagytak maguk után, nevezhetjük nyugodtan csődtömegnek is. Nem gondolom. ha innen is "elszólítja az érdekük" őket, másként történne.
kovacs zoltan
@nezelodo: mi nem is vitázunk ezek szerint!!!
Hellcat
A NAV állítja én meg nem hiszek adócsalóknak :) Mintha rendőrök törtnének be házakba.
nezelodo
Szerintem sem nagyon szorulunk látásjavításra... Ábrándozni sem fogok, hogy a gyarló politikusaik valóban a tíz parancsolat szerint fognak élni. Az viszont aggaszt, hogy a gyerekeimet szelíd szóval sem tudtam eddig az ország elhagyására bírni a jövőjük érdekében, most viszont maguktól dobozolnak...
keresztapa
@kovacs zoltan: A magyar mindég, azaz történelmünk folyamán soha nem bízott önön magában, saját nemzetében. Önálló cselekedetre, önerejéből nem tartotta valószínűnek; a társadalom fejlődését, az ország biztonságát, nem volt olyan vezető személyiség aki bizonyította volna, az önállóságát önön fejlődését az országnak. Bizalom hiányban kényszerült, a nagyobb hatalmak alárendeltségébe, akik megetették a közt, azzal, hogy egyenlő jogokkal, és kötelezettségekkel rendelkező tagnak szerződtünk. Ez így is történt a szerződés aláírásáig. Utána a kötelezettségek csak a csatlakozottra érvényes, a befogadóra nem! A nagy testvér mondja meg, hogy mit tehetünk, és mit egyáltalán nem! Politikailag, gazdaságilag; az ország érdekét alá kell rendelni a nagy testvér, gazdasági, politikai mindenkori érdekének. Ha ezt nem tesszük, mert az ország érdeke nem ezt kívánja, akkor mink árulók, szerződés szegők, nemkívánatosak, vagyunk a nagy testvérnek. Mindenkor a vesztes testvért szolgálta az ország vezetése, miért lenne másként ez most is, a fene nagy demokrácia égisze alatt, amit ők tartanak, saját akaratuknak megfelelően demokráciának, amiből kihagyják a népet, mert a nép az nem lehet demokratikus, csak a politikai, gazdasági vezetők.
Főlökött
Ma hallottam egy aranyos kérdést...

Mi a különbség az ebola és a NAV elnök között ?
- Az ebolát beengedték az USA-ba :)
Toby
@kovacs zoltan: A Teszkó 20.000 munkavállalójának ortbán fog adni munkát, ha kiüldözi a Teszkót is innét ? És ez csak egy "nemkívánatos" cég...
kovacs zoltan
@Toby: Nyugodj meg a Tesconak eszébe sincs kimenni, az országból, ugy ahogy a bankok sem mentek ki, miért? Mert sookkal jobban megy nekik itt mint a nyugati központjaikban, csak az a helyzet, hogy mivel multinacionális cég oda könyveli a nyereséget ahol kevesebbet kell adóznia. Érdekes módon a bankok sem mentek ki, miért, mert hülyék lennének, magyarországon kaszálnak, csak ugye megszoktak egy szintet , és hát nem igazán engednének belőle , ha nem muszáj. Érdekes a devizahitelek miatt is a kormány ellen tüntetnek, miért nem a bankok munkáját nehezitik sztrájkkal, talán a fidesz székházban vették fel a hitelüket, Orbán beszélte rá őket a devizahitelre??? Mert nekem is volt devizahitelem és hidd a szerződés egy oldalán nem szerepelt a fidesz, sem orbán, sőt nem is ők ajánlották. akkor miért nem oda mennek tüntetni kérdezem ismételten???
kovacs zoltan
@keresztapa: Teljesen igazad van, bár mások is ilyen tisztán látnák!!!
Toby
@kovacs zoltan: 1/ - Az a tény, hogy a nagy bankok(!) maradtak, világosan bizonyítja, hogy amíg a devizások belerozsdásodnak a már 5 éve nem rendezett ügyeikbe, addig gengszterék háttéralkukat kötnek a bankokkal, ezt persze eszök ágában sincs nyilvábosságra hozni, mind a két fél érdeke a kussolás !

2/ - A 2001/18 ( VI. 15.) sz. kormányhatározat tette véglegessé a devizások kálváriáját !
Ki volt akkor hatalmon ?
Na, ezért tüntetnek a gengszterkormány ellen !

3/ - Egyik sunyi szerződésben sem szerepel a Fidesz, vagy a tetves qrmány, pontosan olyan metodika alapján, mint ahogyan a 98-tól 2001-ig semmilyen írásos vagy hanganyag nem készült a kormányülésekről !
Ugye tudod miért ? Na, ezért vannak még szabadlábon ezek tetvek és vihetik véghez azt, amit 2001-ben abba hagyattak velük !
kovacs zoltan
@Toby: Ez már tetszik, győzz meg. Neten nem találtam még meg ezt a kormányhatározatot, de elolvasnám , ha segitesz.
Toby
@kovacs zoltan: Intrenet - keresőd - CD jogtár - a jogtár keresője - " 18/2001 ( VI. 15.) sz. kormányhatározat !
Toby
@kovacs zoltan: Bocsika ! A számozás helytelen, de itt van a keresett anyag. ( örexem)

"A Kormány 88/2001. (VI. 15.) - Magyar Nemzeti Bank
www.mnb.hu/Root/.../88_2001kormrend_hu.pdfTranslate this page
A Kormány rendeletei. - 7 A Kormány ^ y. 88/2001. (VI. 15.) Korm. :rendelete ' a devizáról szóló 1995. évi XCV. törvény végrehajtásáról. A Kormány a devizáról ..."
kovacs zoltan
@Toby: A parlamenti közvetitésekről, olvasd el a belinkelt cikket, és mindenki olvassa el és döntse el hány százalékban felelős Orbán, vagy a fidesz a 3-as pontban vázolt médiakorlátozásért. Mert szerintem ezért az akkori egész politikai párt hibáztatható.www.mediakutato.hu/cikk/2006_03_osz/01_parlamenti_ulesek_nyilvanossag.
Toby
@kovacs zoltan: Drága barátom ! Az Mszp kormány hozta az 1995-ös törvény sorozat keretében a devizatörvényt, de a Fidesz-gengszterkormány adta hozzá a módszertanit !

Parlamenti közvetítés!

Végignéztem amint Lézer és Rogán-lakópark magyarázta a kitiltások szégyenét!
Visszatérő érv volt a "hol a bizonyíték, az USA miért nem adja át, bizonyítékok nélkül nem ítélünk el/meg senkit", ...stb.)

Ez a szereplés a vak és iskolázatlan birkáknak szólt, ugyanis azóta már kiderült, hogy nem "fecnit" kapott a kormány, hanem egy 30 oldalas anyagot, továbbá a "fecni" a diplomácia szabályai szerint amolyan emlékeztető, ezért nem kell hitelesítő bélyegző, sem fejléc, sem külön aláírás, hisz annak már voltak előzményei , melyeket a gengszterkormány - éppen az előzmények ismeretében - pontosan ismert!

Az is kiderült, hogy 2012-ben konkrét jenki javaslatot és segítséget is kapott volna a NAV a korrupciós ügyek felderítésére és bíróság elé vitelére, de ez a gengsztereket nem érdekelte, mert akkor buknak a gyevi bíró csókosok is !

Egy törvényt, vagy alacsonyabb szintű jogi normát, annak végrehajtási és értelmezési utasítása tölt meg tartalommal ! Ez a hivatkozott kormányrendelet, amely a Fideszé ! A devizatörvény megalkotásakor az Mszp kormány vagy nem látta a buktatókat, vagy sunnyantott előre - ez azért valószínütlen, hisz nem jövőbe látó -
de még egyszer: a kormányrendelet adja meg a tartalmát a hivatkozott törvénynek !
Az pedig így sikerült, ahogy ismerjük !
kovacs zoltan
@Toby: A kormányhatározatot megtaláltam. Elolvastam azt is akkor milyen indok vezetett bevezetéséhez, és , hogy ez is egy nyitást jelentett akkoriban , és pártállástól függetlenül senki nem kritizálta, és senki nem látta következményeit, sőt az első figyelmeztetések 2004 re tehetők amikor voltak már szakemberek akik felhivták rá a figyelmet, hogy ezzel gond lehet, de komolyabb figyelmeztetések és jelek csak 2006 -ban voltak. Belinkelek egy cikket az INDEX- ből gondolom nem tartod fideszes médiának.index.hu/gazdasag/magyar/2011/10/18/ki_a_felelos_a_devizahitelezesert/
Olvasd el figyelmesen külön felhivom a figyelmed a 2006-os figyelemeztetések ellenére 2007-2008 ban a devizahitelek eszkalálódásának tényére, és azután gyülölködj.
kovacs zoltan
@Toby: és hogy egy 2001 ben hozott törvény véglegesitett valamit, amiről akkor még senki sem tudta, hogy a világgazdasági változások ezt a helyzetet teremtik. Viszont ha irsz arrol hogy a szocialiták a 8 év alatt megpróbáltak ellene tenni, de a jobb oldal kersztbe tett próbálkazásaiknak, azt feltétel nélkül elfogadom. Ennek hiányában ez a hozzászólás a 3 pontoddal egy csusztatás!!!
Toby
@kovacs zoltan: - 2007-ben már válság volt !

- Kicsit csiszold a fogalomzavarodat helyes irányba, tedd ide azt a mondatot vagy mondatrészt, amely megfelel a "gyűlölködés" kifejezésnek és megfogalmazásnak !
Ne dobálózz a szavakkal, ha nem vagy értelmükkel tisztába.

Még egyszer és utoljára ( elvégre nem a dedóban vagyunk ) : a hivatkozott kormányrfendelet ( 2001 !! ) töltötte meg tartalommal a hibás, vagy vitathatóan hibás 1995-ben hozott törvényt !
Pont !
Toby
@kovacs zoltan: Válaszaimmal kapcsolatban csak olyanokra hivatkozz, melyek tisztán és érthetően olvashatóak ergo: én írtam azokat ! Nem írtam sehol, hogy a szocik próbáltak tenni a várható következmények ellen bármit, hisz nem is számolhattak vele, vagy trehányak voltak.

Az pedig, hogy nem rendelkezel olyan ismeretekel, melyek szerint a 98-2001-es gengszterkormány kormányüléseiről a jelzett időszakban semmilyen hanganyag nem készült és ez nem véletlen, nem az én hibám ! A neten erről is találsz oldalakat a keresőd segítségével, de ha nem sértődnél meg, nem szokásom mások helyett keresni, gondolom nem tegnap ültél pc elé.
kovacs zoltan
@Toby: Azt amikor az USA besegit valahol, annak látjuk következményeit, Irak, afganisztán, libia, sziria, ukrajna. Utazz bármelyik országba és kérdezd meg mennyivel jobb nekik amióta az USA "segitett" nekik, és aztán próbált megetetni ezt a jószándék maszlagot. Mert még csak odament ahol haszna volt, és utánna még mindenütt csak rosszabb lett. Ukrajna sem kivétel , közel kerülni az oroszokhoz, palagáz, stb. Tájékozódj és akkor nem fogsz az USA val példálozni.
kovacs zoltan
Ha egy kicsit még hozzájárulatok a forumozok tisztánlátásához. A fidesz kezdeményezte az unioban a cukoruzletben a forditott afafizetés bevezetését amivel teljesen meg lehetne szüntetni ebben a szektorban az áfacsalásokat, és ezt az unio elutasitotta,na miért is , hát nem azért mert nem tartotta hatékonynak, hanem formai okok miatt FORMAI OKOK, értitek. biztos nem jól kérték
Toby
@kovacs zoltan: Hát akkor merüljünk le az USA kontra beavatkozások témakörébe:

- a felsorolt országokban még semmi nem működik igazán, a közigazgatás sem, ezért még nem is lehet "jobb" nekik, azonban valamennyi jelzett ország politikai rendszere egyértelműen elnyomó rendszerként jellemezhető.

- az tény és nem is vitatható, hogy az USA nem igazán csókolgatja a diktatúrák legenyhébb fajtáját sem, de náluk az alapvető emberi szabadságjogok azok, amiknek hívják azokat !

- Orbán is közel akar kerülni az oroszokhoz ( gáz, olaj) és ehhez képes eladósítani mindenki jövőjét ! Tehát orbán is odamegy, ahonnét haszon származik ! Nincs semmi különbség.

- Eredendően az USA-nak köszönheted azt, hogy most nem oroszul beszélsz és nem kolhozban robotolsz, de nekik köszönheti az orosz népesség is, hogy megszabadult egy brutálisan embertelen rendszertől, persze a mindennapi kapitalizmus az hozza magával az embertelen formáját is.
Jobb nincs !
Toby
@kovacs zoltan: A véleményformáláshoz konkrétan kellen ismerni a magyar előterjesztés tartalmát és a viszont válasz tartalmát is, az önmagában kevés, hogy mi ezt akartuk, ők meg nem !
"Le kell papaírozni" ahogyan a kitiltásokat is lepapírozták !
kovacs zoltan
@Toby: A felsorolt országok közül egyet jól ismerek , ukrajnát, ott is diktatura volt?
Semmivel nagyobb mint jelenleg a majdan utáni időszakban, röviden felvázolom neked a beavatkozás óta mi történt.
Megdöntötte a Janukovics kormányt, mert korrupt volt, és igaz , de a jelenlegi legalább annyira korrupt, csak
-a majdanon 100 fölött haltak meg az elmult időszakban pedig 5000 felett (ez hivatalos)
- a kormány váltás előtt 1 euror-9 hrivnya, most 1 euro-19, 8 hrivnya, az ország majdnem mindent importál, számold ki az inflációt.
- az uj demokratikus nyugati szellemű kormánynak az első tette a kisebbségi nyelvtörvény megszüntetése volt, egy polgárháboruban kinlódó országban , ami a magyar kisebbséget egyaránt érintette.
Ezek tények tájékozódj.
Toby
@kovacs zoltan: Nem akarlak már megsérteni, de mi tőrtént és miért Júlia Tyimosenkóval ?

Az ukrán belpolitika átalalulóban, változóban, tehát nagy bátorság lenne ezek alapján pálcát tőrni a nyugati demokráciák haszna, előnye fölött, az pedig eléggé blőd dolog országok belviszonyait egymáshoz hasonlítani, párhuzamot vonni. Lásd jenki beavatkozás, amelyről még az elfogulatlan mértéktartó sajtó sem állítja, hogy afganisztáni, vagy iraki méreteket öltene, az minden bizonnyal tény, hogy a CIA ott van, de mindehol ott van, ahol válság van. Megkockáztatom, az FSZB és a GRU is jelen van orosz oldalról !
kovacs zoltan
@Toby: Az USA támadja magyarországot a déli áramlat miatt, érdekes hogy ausztriát és szlovéniát miért nem támadja ők is érintettek, az északi áramlatot a németeknek biztositja a gázt, azért miért nem voltak felháborodva.
A helyzet az hogy amiota kitudják termelni a palagázt amerikaban .lassan önellátó lessz, sőt felesleges is lesszés azt milyen jó lenne ráerőltetni európára. Ja, és
kovacs zoltan
@Toby: Ahol válság van ott vannak ez igaz, mert sokszor hozzájárulnak. Most jelen esetben ukrajnáta natoba szerették volna beléptetni, amikor ez nem ment elkergetteték janukovicsot, és hozták porosenkót, több ezer áldozat árán. Megjegyzem porosenko egy pénzügyi guru mert a rendszerváltás szerény évtizedei alatt sikerült felépitenie a világ huszadik legnagyobb édesipari cégét. Ő biztos nem korrupt!
kovacs zoltan
@Toby: mi is történt Juliával, légyszives magyarázd el?
kovacs zoltan
@Toby: de megpróbálom kitalálni. Leültették szegényt koholt vádakkal ugye??
Hát igen a nyugati sajtó ezt sujkolta. Az igazság az viszont bármennyire is mártirkodott, az ukrajna számára megkötött előnytelen gázüzletből iszonyat mennyiségü pénzt profiált, és életfogytiglanra kellett volna itélni miatta, és utánna a megtört gázhercegnő eljátszotta a mártirt, de már senkit nem érdekelt.
kovacs zoltan
@Toby: És még egy dolog. Nem kell sehová bevonulni, hogy komoly károkat okozzanak. Elég felbujtónak lenni, célzott pénzekkel (norvég alap), a megfelelő embereket támogatni, az eseményeket megfelelő módon kommunikálni a megvásárolt sajtóban (udo Ulfkotte könyvét ajánlom figyelmedbe). És az országban már visszafordithatatlan ellensegeskedéseket gerjesztettek

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.