Tavaly év végén sem kaptak jutalmat a miniszterek, államtitkárok és azok helyettesei, viszont sokuk bújtatott, emelt fizetéshez jut – írja az Origo.

Évek óta nem osztanak jutalmat a kormányzatban. Az összesen 218 fős vezetői apparátus tagjai – Orbán Viktoron és miniszterein kívül az államtitkárok, helyettes államtitkárok és mások – tavaly év végén sem kaptak a rendes jövedelmükön felül pluszpénzt – olvasható a lap cikkében.

Sok közigazgatási államtitkár és az amúgy a rendszerváltás óta rekordszámú, összesen 99 helyettes államtitkár közül szinte mindegyik – 88 állami vezető – a jutalom elmaradása ellenére sem jár rosszul. Mint azt a Blikk kiderítette, a legtöbb miniszter ugyanis élt azzal a törvényi lehetőséggel, hogy beosztottjai alapilletményét saját hatáskörben legfeljebb 30 százalékkal megemelje.

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
@1magyar: Arányba állítva, a nyugdíjak 1.8% emelésével a 30% fizetés emelés a kutyaütőknek...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
1magyar
Még fizetést sem adnék nekik, ahol ennyi a munkanélküli szegény ember annak az országnak rossz a vezetése.
Egy cég ha selejtet termel becsődöl ha nem küldik el a rossz munkásokat.
papa.49
Én azért erre nem vennék mérget, hogy nem csurrant, cseppent a góréknak valami!!!
1magyar
@papa.49: Na, ja! Kánaán a 30 % -os fizetésemelés is nekik, hol másutt kapnak ennyit?
papa.49
@1magyar: Arányba állítva, a nyugdíjak 1.8% emelésével a 30% fizetés emelés a kutyaütőknek...
magyarbakancs
"Elmaradt a jutalomeső a kormányzatban."
Andersen meghalt vége a mesének.
Jutalom nincs csak 30%-os fizetés emelés van.
Levendula
Jutalomszitálás azért csak volt... vagy jutalomzuzmara, esetleg jutalomjégeső, jutalomzápor... ha már meteorológiai szavakkal kell jellemezni a pénzadást.
nemjoezigy
Én meg nem hiszem el.
A fideszkdnp kommunikációja a garancia a véleményemre.
Ha nem jutalom, akkor más címen de kapnak zsét, mert ezeknek abból nincsen elég, pláne, ha tudják, hogy másét veszik el. És örülnek is neki. Lásd a vagyonosodási versenyt!
Egyébként mind a hét eddigi hozzászólással egyetértek.
nemjoezigy
Engem, minket igazol a:
"Újabb milliárdokért utaznak a minisztériumok dolgozói
Ismét nettó 8,4 milliárd forint keretösszegű megállapodást kötnek az állami szervek dolgozóinak külföldi utazásai szervezésére."
Mert ugye ez is jutalom?!.
Mobil123
Teljesen mindegy minek nevezik el a "fizetésen" feleül kapott pénzt mert így is úgy is megkapják. Egyik sem fog éhen veszni.
dr. prédikátor
Év közben összelopták már a jutalmat!Minek még plusz jutalom???De gondolom fű alatt azért megkapják!!!
Cicamama55
Nem elég jutalom nekik havonta a horribilis fizetésük, sok-sok kiváltságuk, s hát a menedékjoguk rázós ügyeik elsimítására?!
bakegya
Látensen bűnöznek ezek,orbánnal az élen-az egész összeesküvéselmélet erről szól.
SAJÁT ERŐNKBŐL JÓL TARTJUK MAGUNKAT- mint ahogy a nemzet rasija megüzente- ÉS A FOGADOTT CSALÁDUNKAT IS-AKI ÉPPEN A SZABADSÁGHEGYET VESZI BE,VAGY VÁDALKUVAL SEGÍTI KI AZ APJA-VÉLETLENÜL.VAGY ÉPPEN A POTTYANTÓSÁVAL ÁTELLENBEN AKADÉMIÁT ÉPÍT ÉS EGY EGÉSZ ARÉNA SIKEREDIK KI BELŐLE.aaaaaaaaaaaaa-jaj-csakkk éhen ne haljanak ezek a szegény fidessnyikkhajok!
szandokan
@1magyar: Ha egy cég selejtet termel, ott a vezetőt kell elküldeni.
szandokan
@Horizont: "Jutalom= sikeres hatékony eredményt elérő PLUSZ munkáért jár! "
Ebben minden benne van.
szandokan
@Mobil123: Jó példa erre nálunk az egyik volt képviselő, akit nem szavaztunk be az önkormányzati választáson, hiába volt Fideszes, semmit nem ért a munkája. Ennek ellenére betették társadalmi munka címén, és ezért kap juttatást minden hónapban, és továbbra sem csinál semmit. Mondjuk mint zöldséges, továbbra is jól elvan...
Mobil123
@szandokan: Sok olyan "politikus" vagy valamilyen vezető beosztású senkiházi van akinek a munkája semmit nem ér és még is olyan beosztásban volt/van / lesz hogy megkapja a bérét és nem tehetünk ellene semmit .
Lásd Vitézi akinek mekkora pofája volt anno amikor a VEKE-nél volt , azt amikor ő lett a BKK -nál vezér lett akkor meg egy rakás szart ért és kapásból tudta a maga zsebére fordítani a pénzeket. Ahogy kihajították onnan nem lett éhező koldus hanem a setét vezír adott neki fontos feladatot. DE hát itt fontos nagy emberek volta a felmenők és mégsem lehet a kis csimbókot csak úgy az útszélén hagyni pedig jobb lenne .
bencemacska
@szandokan: Egyetértek.
Hova küldjük?
Ahonnan jött, oda nem mehet!
tivoli
@Horizont: ma, 09:48
A jutalom nem a jól végzett munka díjazása, mert arra ott van a fizetés. A jutalom a felosztható pénzösszeg olyan elosztása, amely az elosztó számára a jövőben valamilyen hasznot, előnyt biztosít. Lehet ösztönzés a további megbízások elvégzésére is.
tivoli
@Horizont: ma, 15:36
Lelkecském. Osztottál te már jutalmat valaha is? Ha igen, akkor tudnod kell, hogy igazam van.
Hogy mit nem értek rajtad? Elég sok mindent, de elég, ha te érted magadat.
tivoli
@Horizont: ma, 15:37
Szadokan ezt írta: "Ebben minden benne van."
Nem azt írta, hogy kedves Horizont, önnek a legmesszemenőbbekig és 120%-osan igaza van. :-))
tivoli
@Horizont: ma, 16:29
Annyiban már ismerhetnél, hogy amit nem tudok, abban nem okoskodok. S nem gonosz vagyok, csak objektív, amit te nem nagyon viselsz el. Kár pedig.
tivoli
@Horizont: ma, 16:30
Hátha még azt is hozzáteszem, hogy galambocskám! :-))
tivoli
@szandokan: ma, 14:18
Nem vagyunk már az átkosban. Ha valaki rosszul dolgozik, akad helyette más.
tivoli
@Horizont: ma, 16:47
Imádom, hogy mindig kiforgatod a szavaimat. Éled bennem a gyanú, hogy direkt kötekedsz.
szandokan
@tivoli: Kétségtelen, de amikor egy cég folyamatosan selejtet gyárt a dolgozók cserélgetése közepette is, akkor ott érdemes feljebb kutakodni.
szandokan
@Horizont: Igen, minden benne van, olyan értelemben, hogy egy rosszul működő egységben meg kell találni a rossz láncszemet, és azt el kell távolítani, és az mindegy, hogy egy mellék, vagy egy fő darab...
tivoli
@szandokan: ma, 17:17
Egy magánvállalkozó megengedheti magának, hogy minőségi munkaerővel dolgoztasson. Azt nem hiszem el, hogy egy termelési menedzser direkt selejtet termeltet.
szandokan
@tivoli: De igen, ha csak a látszatot akarja fenntartani, hogy abból él, ill. ha csak konkurenciaként akar működni, még ha ez nem is igazán célravezető. Ez utóbbit magam is megtapasztalhattam annál a cégnél, ahol szintén tevékenykedtem egy ideig.
tivoli
@szandokan: ma, 17:47
Ezt az üzleti szellemet nem ismerem. A konkurencia attól konkurencia, hogy jobban termel, mint riválisa.
Pénzmosodának esetleg, állami pályázatok lenyúlására. Ott viszont nem kell elküldeni a rosszul dolgozókat, elég, ha csődöt jelent kéthetente. (mondjuk ez kicsit túlzás :-)) )
szandokan
@tivoli: Pedig van ilyen, elhiheted. Amikor egy jól működő cégnél a külföldi tulajról kiderül egy és más, te pedig lépsz, akkor mindent elkövetnek, akár még selejtek árán is, hogy próbáljanak neked betenni valamilyen szinten. Volt egy ilyen osztrák társam, szóval elhiheted, nem a levegőbe beszélek. Amúgy nézed a tüntetést? Nekem szól itt a háttérben.
tivoli
@szandokan: Végül is.. De hát az már szabotázs!
Nem érdekel a tüntetést, nem bosszantom magam. A netadó ellenit néztem, az elég is lesz egy időre.
Megrendezett az egész, a rendezők bérprovokátorok, ismételten a nép van megvezetve, hogy azt higgye hogy.. Pedig dehogy.
73
2 ajándékot adnék ezeknek a majmoknak.Egy pisztolyt és egy golyót.Mert megérdemlik!
szandokan
@tivoli: Amennyiben 2018 - ig ilyen kis laza tüntetések lesznek, akkor igazad van. Tízezer ember minden tüntetésen, a számuk sem nő, és csak kiabálnak pár órán keresztül, az Mszp meg figyel a hátuk mögül...
Mobil123
@szandokan: Nem jön be semmi . Mit akartál küldeni?
Egyébként azt gondoltam magadról írtál hogy le kell cserélni a vezetőt 14:08 hsz-nél:-))))
szandokan
@Mobil123: Látom, humorodnál vagy...:-)) Engem nem kellett lecserélni, drágaságom. Egyébként Vitézy orrtúrását linkeltem be, nekem bejön (mármint a link).
Mobil123
@szandokan: Hát először is nem vagyok a "drágaságod" !!
A linkről akkor én biztos levagyok tilta mert nem jö be de ha Vitézyről szól akkor elég volt a wikipédián megnézni a pedigrét .
gibgab
@szandokan: @Mobil123: Nekem bejött így is, úgy is :DD
szandokan
@Mobil123: Jól van na, ez tényleg nem a Gyűrűk ura...:-)) Nem hinném, hogy le lennél tiltva egy linkről.
Desischado
Sajnos, azt kell mondanom, hogy Szandokannak annyiban igaza van, hogy jóval több ember kéne, hogy tüntessen, mondjuk, százezres nagyságrendű, az már jelentene valamit. De el kell kezdeni valahogy! Azért ez is több mint a semmi! bár eddig átvittek mindent, amit akartak. De lesznek egyre többen, ebben biztos vagyok! Valamint abban is, hogy ez a sáskahad, megjutalmazza magát mindenképp! Hogy a börtönrácsok mögött karácsonyoznának jövőre!
Mobil123
@szandokan: A netkapcsolat nálam is jó csak a gépem kíméletes velem és a trágya oldalaktól megmenekit. A telefonom már nem ennyire bár azon is erős a védelem.
A képről meg annyit hogy ennyit az "elit" emberek viselkedéséről.
mate03
@tivoli: A nép már 2010-óta csúnyán megvan vezetve!Csak nehogy éhség lázadás legyen,mert akkor vér folyik!Adná az isten hogy erre ne kerüljön sor!
tivoli
@mate03: ma, 09:14
Ha szigorúan tárgyilagosak akarunk lenni, '89 óta.
Azóta folyik az ország lerablása, csak mostanáig volt miből. 2010 óta meg már nemigen, ezért tűnik gyötrőbbnek.
Emlékszel, mikor Bokros bevezette a csomagját? Még örültünk is, hogy "rendbe teszi" az országot. Most is az ország "rendbe rakása" a cél, csakhogy üres zsebből nehezebb.
"Legelőin fű kövér? Használt-e a megöntözés: A pártos honfivér? S a nép, az istenadta nép, Ha oly boldog-e rajt' Mint akarom, s mint a barom, Melyet igába hajt?"
mate03
@tivoli: Csakhogy Viktorék telerakják az üres zsebeket! Igen a magukét .meg a haverokét!
Meine Ehre heisst Treue
Hogy sajnálom őket!
Pedig oly sokat tettek az országért, nagyon megérdemelték volna!
Szimba
Nincs jutalom! Mert nem érdemled meg. Érd be orbán viktor. minisztereid, államtitkárok, helyettes államtitkárok és mások az évközi mutyiból, a magyar emberek pénzéből lenyúlt jattal! Majd 2015-ben emelkedik is. De nincs jutalom!
Gyuri Géderről
Nem kell beszarni fiúk! Tavaly "Elmaradt a jutalomeső a kormányzatban"'.
Idén, lehet, hogy golyózáport kaptok.
Juhász István
Ez igy nem mehet tovább, lássuk be... Ha a kurmányunk nem találta is ŐKET jutalomra méltóaknak, MI azért gondoljunk rájuk. Javaslom, nyissunk egy bankszámlát, és ne olyan marhaságokra gyűjtsünk, mint pl. a vörösiszap károsultjainak, amit ugye... sohasem kaptak meg, hanem adakozunk az ÁLLAMI TISZTSÉGVISELŐKNEK, legyen a jutalmuk a MI, KONKRÉT ADOMÁNYUNK!!!
MERT, MEGÉRDEMLIK... hiszen, az ország jobban teljesit, a csapból is ez folyik... akkor meg minek szarozni? Akiknek ezt köszönhetjük, kapjanak, IGENIS jutalmat.. tőlönk, a NÉPTŐL... Fonal formájában. Majd megtanulnak belőle kötelet fonni, hiszen már a harcsabajszos et. is kötelet ajánlott anno... valakiknek, emlékszetek?? szóval : JUTALMAT NEKIK !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.