Levelet írt a kertészetek vasárnapi nyitva tartása érdekében az országgyűlési képviselőknek Megyeri Szabolcs kertész. A korlátozás enyhítését támogatja több szakmai szervezet is. A kertészeteket jelentős mértékben érinti a vasárnapi zárva tartás, ezért a törvényhozásnak egyeztetést kell kezdenie a szakma képviselőivel, hogy "korrigálják a vasárnapi korlátozásokat" – írta levelében Megyeri Szabolcs. A levélíró 10 pontban foglalta össze érveit. Ezek között szerepel, hogy a vasárnapi zárva tartás országosan több száz kertészetet, illetve több ezer fizikai munkát végző magyar családot érint több ezer alkalmazottal. Hozzátette, a legtöbb kertészeti áruda területe a termékpaletta jellegéből adódóan általában több mint 200 négyzetméter. Megyeri Szabolcs szerint "hatalmas tévedés egy kalap alá venni ezeket a speciális kereskedelmi egységeket az élelmiszer, műszaki cikk, ruha és egyéb profilú üzletekkel".

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: pbalage
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
Szép lassan jönnek elő az agyament vasárnapi zárvatartásnak a hozadékai.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
Ahogy valamelyik nap egy érdek képviseleti ember is elmondta, ezeknek mint minden másról fingjuk nincs a kereskedelemről, azt hiszik hogy a kereskedő akkor kezd hétfőn mint ő, mikor becsámpázik a boltba...
A kertészet meg pláne, nem is az egész év az 1 év, hanem jó esetben 8-9 hónap, de hát a harrachok erről mit se tudnak, de vélhetően NEM IS ÉRDEKLI ŐKET!!!
spu00
Mivel demokrácia van, tessék jelezni, hogy mi nem teszik, értelmes érvekkel győzni lehet. Nem pusmogni kell, hanem véleményezni.
pbalage
@spu00: úgy gondolod, hogy "ezeket" érdekli, ha valami nem tetszik?
karma1
@spu00: Ha ELORE megcsinalta volna a kormany a hatastanulmanyokat, akkor el sem jut a bezaras otleteig! Ezek az emberek NEM PUSMOGNAK, hanem megprobaljak eszreteriteni a nem szakemberekbol allo uralkodo osztalyt, akik egy nap alatt, a nep megkerdezese nelkul nyomnak at pentek estenkent egy-egy ujabb barom torvenyt.

Igaz, ezt nem ta'lalja'k az olyan egyszeru partkatonak ele, mint te...

Demokraciaban a kormanyok ELORELATNAK es elore kerdezik meg a nepet, nem utolag... (lasd utdij is - hasonloan elhamarkodott, hulye dontes volt, de te nyugodtan vedd csak)
Yeromos
@spu00: Milyen demokráciáról beszélsz? Hol élsz te, itt diktatúra van. Ha demokrácia lenne akkor nem akadályoznák meg például a népszavazási kezdeményezést a vasárnapi nyitva tartásról, mindenféle mondva csinált indokra hivatkozva.
nyanya001
Nagyon sok céget, üzletet érint közvetve és ennek egy
elbocsájtási hullám lesz a vége !

A kormány megint hozott egy olyan intézkedést, aminek semmi pozitív hozadéka
nincs, nem lesz csak a munkanélkülieket fogja szaporítani !

Gratulálok ennek az ember, és családbarát kormánynak !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.