Szent István intelmeit tette közzé Twitter-oldalán André Goodfriend, az amerikai nagykövetség budapesti ügyvivője hétfőn.

Goodfriend Twitter-oldalára posztolta, hogy ebéd közben sok más mellett Szent István Intelmeiről beszéltek – például arról, amelyik a sokféleséget dicsérte.

"A telepesek különböző országokból jönnek, tehát különböző nyelvet és szokásokat, különféle tudományt és fegyvereket hoznak magukkal, melyek mind a királyi udvart díszítik és teszik naggyá, egyben elrettentik némely idegenek arcátlanságát. Egynyelvű és egyszokású királyság gyönge és törékeny" – írta az államalapító.

Igaz, az ügyvivő konkrétan nem tért ki rá, de szinte biztos, hogy a Twitter-üzenet reakció Orbán vasárnapi szavaira. A miniszterelnök azt mondta, szerinte a gazdasági bevándorlás rossz, ezért a hazájukat gazdasági okokból otthagyóknak Magyarország nem tud menedéket nyújtani.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
Ebből csak az következik, hogy OV vagy nem ismeri a magyar történelmet - csak Szent István koronáját - vagy lesajnálja!
Mindenesetre: A. Goodfriend magáénak vallja Szent István tanait,
OV meg magának követeli Szent István javait!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bakegya
JOGOS,BÖLCS-és még magyar is.KIRÁLY:)))
oncogito
Hja, a történelmi tények csak megzavarják a nagy magyarság felemelő érzését.
Nem kellene ilyesmivel zaklatni a piros pettyes fenekű nagy magyarokat kéremszépen!
bencemacska
Ebből csak az következik, hogy OV vagy nem ismeri a magyar történelmet - csak Szent István koronáját - vagy lesajnálja!
Mindenesetre: A. Goodfriend magáénak vallja Szent István tanait,
OV meg magának követeli Szent István javait!
vonotok
Most már mindegy, hogy a bal vagy a jobboldalon állsz. Ez az emberpótlék / Orbán Viktor / Az egész magyar népre szégyent hozott nyilatkozatával. Minden írót, média, internetes oldalak állítsák szemben Orbán szavaival. Nap mint nap írjanak a hazugságairól, hogy reggel a nap úgy kezdődjön neki: Már megint hazudtam??
Desischado
Ez szép volt! Hajrá, Mr Goodfriend! orbánnak csak az kell, amit el lehet még lopni, Szent István tanaira fütyül nagy ívben!
kun
Tempora mutantur et nos mutamur in illis
soljanka
Hétfői eligazítás lehet a központban, mert fanék nagyon hallgatnak tegnap óta.
izo
@bencemacska: A. Goodfriend csak a saját országával foglalkozzon és Szent István nevét ne vegye a szájára! Főleg azután, hogy az elrabolt koronát csak több évtized után adta vissza nagy nehezen az USA!
bencemacska
@izo: De ugye nem Budapestről lopták el a koronát? Mit keresett ott ahol megtalálták?
izo
@bencemacska: Ja megtalálták érdekesen fogalmazol a hadizsákmányról.És kb 23évig kellett gondolkodni , mert nem lehetett tudni kié, ugye?
Aki Én
@soljanka: Ez nekem is feltűnt. Szerintem nem csupán eligazítás van, hanem leállították őket, mert a sok butaságukra szinte mindig kimerítő és megvilágosító választ kaptak, ami nem annyira jó az amúgy is hanyatló népszerűségüknek. A hazugságok és korrupciók kimagyarázása már nem megy nekik. A helyzet az, hogy már egy olyan tettük nincs, amit megtudnának magyarázni ostoba trollok.
kkalman
Most már nemcsak az Orbán égeti magát, van hozzá csillag-sávos segítsége is a nagy amerikai "ellenség", Andre Goodfriend személyében.
Szégyen ez a mini.elnök úgy, ahogy van. Visszavonulhatna, ha máshová nem, akkor a saját stadionjába szotyit köpködni.
verőce21
Csak nem bajusztalan ifjúságában forgatta "Jóbarát" André ilyen buzgón a magyar államalapító Intelmeit?
Strong
Ezt István egy teljesen más korszakban írta. Illetve nem is a bevándorlással lenne gondom, hanem a minőséggel és a mértéktelenséggel. Bármennyi, bármikor, bármi.
Amúgy ritkán értek egyet az Orbánnal (Győző fiával és Gáspár és Ráhel apjával), de ebben igen.
Főleg, ha az iszlám vallásúakról van szó. Ugyanis egy tótról, svábról nem hallottam, hogy fejeket vagdostak volna le. De valahogy a török, arab, stb...rizikós...
EGO
Ez találó Mr Goodfriend ( but not mine)! Csak ne felejtse el hogy a korrektség fő erény mind a mai napig, politikától függetlenül!!!

„Hogy szabadon nevezett ember igazságtalanságot senkin se merjen elkövetni, elrettentést és óvást határoztunk el: ugyanis e királyi tanácsban elrendeltük, hogy ha egy szabad ember másnak szolgálóját választja nejéül, az úr tudtával, elveszitve szabadságát, örök szolgaságba vettessék.”

Remélem érthető , mennyit ér 1000 év, na nem a dalból, bár 1000 éve hol voltak még Önök?!
soljanka
@Strong: Az igaz, hogy a bevándorlás során előfordul szemét is.
De úgy is lehet a dolgokat nézni, hogy akik életüket mentve, gyerekeik jövőjét féltve, viszontagságos körülmények között, sokszor életük kockáztatásával nekivágnak egy emberségesebb jövő reményében, azok hihetetlenül hálásak tudnak lenni a befogadó ország felé. Igyekeznek dolgozni, beilleszkedni, tehát hasznot hoznak a társadalomnak. És nem csak a munkájukkal, hanem a múltjukkal - amiből mi is tanulhatunk-, a kultúrájukkal, amivel a mienk is gazdagodhat, izgalmasabbá,kibővítheti, érdekesebbé teheti egy szubkultúra hétköznapjait.
Szerintem István erre gondolt. És ez ma is aktuális.
Strong
@soljanka: Osztom, egyetértek.

Természetesen elragadtak az érzelmeim a párizsi vérfürdő miatt, de teljesen igazad van..
evacica
@bencemacska: Orbán sokat tanulhatna Goodfriendtől, és az se ártana, ha a beszédírói és ő maga is többet foglalkozna a magyar történelmemmel, s talán kevesebb butaság hagyná el a száját, a ritkábban válna nevetség tárgyává.
mate03
@izo: Tudod barátom nem Amerika üzent hadat Magyarországnak,hanem fordítva! Ahogy minden háborúban szokás! Jaj j a legyőzötteknek!Annak örülj hogy nem a nácik vitték el,mert akkor kereshetnénk!
picike
@Desischado: menj oda ki és ott élj köztük és ott próbálj ugrálni igy te is mindennek van határa tudod
jancsik68
@izo: A koronát nem az amcsik rabolták el,hanem a fasiszta nyilas banda akartam kilopni az országból,hogy idővel Szállasit megkoronázzák!
jancsik68
Szerintem a pénzért vett állampolgárság is bevándorlás.
simmering73
@izo: Tanulj tinó...
"A Szent Koronát a II. világháború végén, 1945-ben menekítették ki az országból a Magyar Királyi Koronaőrök. Erre azért volt szükség, mert el akarták kerülni, hogy a magyar államiság első számú jelképe akár a németek, akár a szovjetek zsákmányául essen. Az ereklyét végül nem sikerült megőrizni: Pajtás Ernő ezredes, a koronaőrök parancsnoka 1945. július 27-én átadta azt az amerikaiaknak, ahonnan egy augsburgi kitérővel a 7. amerikai hadsereg főbázisára, Heidelbergbe, majd Wiesbadenbe, a műkincsgyűjtő központjukba vitték.A következő állomás Frankfurt volt 1949-ben, konkrétan a Deutsche Bank egyik fiókja, majd 1951-ben az amerikai hadsereg európai főparancsnokságára szállították a kegytárgyat. A Szent Korona ezt követően került át az amerikai kontinensre, Fort Knoxba, ahol aztán egészen 1978-ig őrizték."
www.honvedelem.hu/cikk/41793

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.