A kormányzat ugye március közepével a vasárnapi zárva tartás mellett a nagy áruházláncok élelmiszer-házhozszállítását is megszüntette.

A Blikk szerint azonban maradtak olyan kiskapuk, amiket ki lehet használni. "Az éttermem eddig is több kocsival vitte ki a menüket. Miért ne szállíthatnánk a közelben lévő kisboltból – amelyik nyitva lehet – tejet, kenyeret vasárnaponként?" – mondta Gaál Géza az egyik panzió igazgatója.

"Azt sem tartom kizártnak, hogy a multik is beszállhatnak. Ami megrendelést kapnak vasárnapra a hét többi napján, azt egyszerűen átadják a szerződő kisüzletnek, mi meg szépen kiszállítjuk" – tette hozzá a cégvezető.

Kamarás Péter jogász szerint ebben kockázat nincs, ami fontos, hogy olyan üzlettel kell szerződni, amelynek a vasárnapi nyitva tartása mindenben megfelel a törvényi előírásoknak.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
"Miért ne szállíthatnánk a közelben lévő kisboltból – amelyik nyitva lehet – tejet, kenyeret vasárnaponként?" Szállíthattok, azoknak, akiknek nem számít, hogy mennyibe kerül a tej és a kenyér. Nyilván nem jótékonykodásból szállítanátok, tehát jóval többe kerülne a vevőnek a vasárnapi "vásárlás". Szóval Kőbányán, Csepelen és Pesterzsébeten azért előbb mérjétek fel az igényeket...! :)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
m.macskosz
"Miért ne szállíthatnánk a közelben lévő kisboltból – amelyik nyitva lehet – tejet, kenyeret vasárnaponként?" Szállíthattok, azoknak, akiknek nem számít, hogy mennyibe kerül a tej és a kenyér. Nyilván nem jótékonykodásból szállítanátok, tehát jóval többe kerülne a vevőnek a vasárnapi "vásárlás". Szóval Kőbányán, Csepelen és Pesterzsébeten azért előbb mérjétek fel az igényeket...! :)
eszegfu
De miért is kell állandóan "agyalnunk" hogyan kerülhetünk meg egy törvényt?! Azt gondolom: a kormány az általuk hozott törvény szerint cselekszik, de erkölcsileg mind a törvény, mind a tett csak nekik jó... az emberek pedig csak megpróbálják apró svindlikkel kisebbiteni a számukra rosszat... igaz csak egy kis időre sikerül, mert ha rájönnek, akkor módositják. Szerintem megalapozott, jó törvények kellenek, akkor még van esélye a kormánynak, hogy felnézzünk rájuk.
pbalage
Nincs mese, be kell vezetni a vasárnapi kijárási tilalmat, mert az emberek a gyurcsány kottájából akarnak játszani.
m.macskosz
@eszegfu: Az Orbán-kormányra: tehát Orbán Viktorra...csak azok néznek fel, akik rohadtul megszedték magukat ----vele együtt...a sunyi törvények/rendeletek stb.-nek köszönhetően.
Strong
Továbbra sem értem az értelmét a vasárnapi zárva tartásnak.
A kormány részéről felhozott érvek mindegyikével szemben három ellenérvet tudok mondani...
nezelodo
"eszegfu
De miért is kell állandóan "agyalnunk" hogyan kerülhetünk meg egy törvényt?!"

Azért, ha áttekintjük az eddigi törvényalkotási gyakorlatukat, nem is kell nagyon kutakodni, de szinte mindegyikben megtalálható a kiskapu, félig elhúzott riglivel, a szívükhöz közelállók számára.
Talán nem véletlen, hogy miközben zajlik a polémia a vasárnapi zárva tartásról és annak folyományairól, aközben a CBA ezerrel hirdet a regionális lapokban, az élelmiszer kiszállítási üzletágát fejlesztendő.
Hogy megéri-e így rendelni? Elmagyarázta egy igénybe vevő, feketén, fehéren bebizonyítva, hogy olcsóbb neki, mintha elautózna, rabolná saját drága idejét. Igaz akkor még nem tudta, hogy majd jön a fizetős elkerülő út adója a fővárosba is, és az még gazdaságosabbá teszi a rendelést. Igaz azt sem hirdette a Rezsiszilárd, sem a népesedéspolitikai fideszes főhazudozó, hogy a hatalmas jótéteménynek feltüntetett, a GYES alatti adómentesen végezhető munka adómentességét csöndben, a fű alatt eltörülték. hogy had sápadjon el az a szerencsétlen átba...tt kismama, amikor a söralátétjét toldozgatja május tájékán, és kijön mekkora adó lesz amit eddig nem megszorításnak tudott.
sokanvagyunk
Ahogy a kdnp-képződményt is befuvarozták a Parlamentbe...
soljanka
@Strong: "Csak" - ez azért elég hathatós érv Fidesztánban.
Erre mondj 3 ellenérvet :)
csa-csa
nem értek egyet a vasárnapi bezárással, de ebben az országban MINDEN kijátszható!!
keresztapa
Tanulságként a törvényhozásra jogosult szoclib eszmék tulajdonosainak, a hozott megszavazásra előterjesztett törvény akkor kerülhessen elfogadásra, ha
a lehetséges minden kiskapu zárva legyen. Semmilyen módosító javaslattal azt megkerülni ne lehessen. Amennyiben módosító javaslat érkezik, a törvény módosítására azt a törvényt teljes egészében meg kell szüntetni. Szokják meg, hogy a törvényt betartani kell, és nem módosítani. Vagy ezt olyan nehéz megérteni, hogy törvényhozóknak törvény hozásra megfelelő gyakorlatra és ismeretekre van szükségük! Alaptörvényileg átvizsgált legyen, és csak ezek után lehessen azt életképességénél fogva közrebocsájtani, kikerülve a módosítások tömkelegét.
papa.49
@keresztapa: Ehhez viszont ,,hozzáértő emberek,, kellenének a mostaniak csak ,,nyikhajok,,...
keresztapa
@papa.49: És tudatlanságukkal ártani tudnak a választóiknak, és nem választóiknak egyenes arányba ennek is, annak is!
papa.49
@keresztapa: De talán az jobb lenne ha nem kellene minden egyes törvény megalkotása után kismilliószor módosítani, az állampolgárnak meg kiskapukat keresgélni hogy kisebb legyen a vesztesége...
Ezért kellenének valódi hozzáértők a kormányba, mert így ez csak elkurmány...
nemjoezigy
@eszegfu ma, 08:46:
"... Szerintem megalapozott, jó törvények kellenek, akkor még van esélye a kormánynak, hogy felnézzünk rájuk."
Ez a kormány nem tud olyant csinálni, hogy felnézzünk rá, mert ha lemondana minden lopott, elharácsolt, lenyúlt anyagi és pénzbeliről, akkor sem lehetne visszacsinálni azt az anyagi, erkölcsi kárt, ami az elmúlt évek alatt bekövetkezett.
nemjoezigy
@keresztapa:
na ezzel a kijelentéssel jól beszóltál a fideszkdnpseknek: "...a törvényhozásra jogosult szoclib eszmék tulajdonosai..."
1. ezek jobboldali játék arisztokraták
2. a szoc. szerintem a dolgozók érdekét kell, hogy képviselje
3. a lib. eszmék lényege szerintem, hogy mindent szabad, ami nem sért mást és nem ütközik törvénybe.
mariaberta
Mindent elkövetnek, hogy megnehezítsék a nagy árúházak életét, és még ők sajnálkoznak.
Farizeús népség.
Desischado
Szomorú, hogy kiskapukat kell keresni a túléléshez! Mi lesz még itt ebben a szerencsétlen országban! És meddig még?!
Tekla
Mire fel ez a nagy hajcihő. Hozzánk még hétköznap sem szállitanak ki. Sőt a faluban 3.-éve még a kocsma is tönkre ment nem csak a bolt zárt be. Akinek most az alkoholizmus jut eszébe. A kocsma egy közösségi tér a falusi ember "előre megy ", aztán megbeszéli kéne segítség behordani a szénát, levágni egy disznót ,most mert kell. Stb... Meg tudja kinek van eladó kukoricája , mit vetnek mások a héten. Mikor lesz bál, foci.
mate03
@keresztapa: Azzal az alaptörvénnyel, amit már ezerszer módosítottak? Pedig állítólag beton szilárd alapokon nyugszik!
keresztapa
@mate03: Mondja az akinek munkaeszköz a kezébe még véletlenül sem került, élet tapasztalata meg az iskola padban fejeződött be, elméleti tudását, az élettapasztalat többségét felül írja.
Boszi27
@keresztapa: Kihagytad az első, alapvetően fontos dolgot!: SZAKMAILAG (tehát nem politikailag) indokolt, hatástanulmányokkal alátámasztott törvényjavaslatokat kellene előterjeszteni, elegendő időt hagyni arra, hogy a képviselők tanulmányozhassák mielőtt megszavazzák.Úgy elfogadni, hogy kiskapuk lehetőleg ne maradjanak. A gránit-szilárd Alaptörvényt nem a törvényekhez igazítani, hanem fordítva!
Boszi27
@keresztapa: Nem ismerem @mate3-at, sztem te sem. Az élettapasztalat szerzése élethosszig tart, nem fejeződik be senkinél az iskolapadban. Az elmélet a gyakorlatot megalapozza. Egyébként is a tudás hatalom: nyugi, lehet hogy ebben te ártatlan vagy! :)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.