Hatalmasat robbantott a svájci jegybank: feladják az 1,20-as árfolyamküszöböt – hagyják felértékelődni a frankot –, közben -0,75 százalékra vágták az irányadó kamatot.

A forint történelmi mélypontra esett a svájci frankkal, és az euróval szemben is. A frankkal szemben percek alatt 100 forintot gyengült a forint, az euróval szemben pedig történelmi mélypont alakult ki 326 forintnál.

A világ devizapiacai gyakorlatilag felrobbantak arra a hírre, hogy a svájci jegybank váratlanul feladja az 1,20-as árfolyamküszöböt, hagyja felértékelődni a frankot, de közben -0,75 százalékra vágta az irányadó kamatot.

A hírre hatalmas erősödésbe kezdett a frank a dollárral és az euróval szemben is, bő húsz százalékkal ment feljebb az árfolyam. A frank a forinttal szemben is kilőtt: hirtelen 400 forint fölé lőtt az árfolyam.

Volt olyan devizakereskedési portál, ahol 484,23 forintig ugrott el a svájci frank árfolyama. Az euróval szemben is gyengült a forint, itt meglett az újabb történelmi mélypont: 326 forintot kellett adni egy euróért. A percek alatt lezajlott hatalmas árfolyamváltozás után azonnal elkezdtek némiképp korrigálni a piacok, de még így is komoly pluszban van a frank.

A svájci jegybank lépése után negyed órával az addigi 1,2 euró/frank árfolyam 1 lett, vagyis már ugyanannyit ér az euró, mint a frank.

71 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hetöndöe
@verőce21: A gondos kormány idejében 185 ft volt a svájci frank,vagyis a kormányváltás előtt 2010-ben.:-)))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
"nyanya001
Fejenként átlagosan kétmillió forintos ajándékot kaptak."

Bizony így volt, én is ismerek ilyen családot. Nem látszottak éppenséggel rászorulónak, hiszen amikor mód volt a végtörlesztésre, besétáltak a bankjukba és kifizették a több mint tizmilla csökkentett tartozást, magukban kacarászva, hogy milyen amatőr a pénzügyi kormányzat.
Hellcat
@Meine Ehre heisst Treue: Akkor legyen az a hibás aki kitalálta a devizahitelt idehaza...A hibás ugyan az maradt így is :)
Csizmás Kond
Ez a svájcimicsoda nem is svájci.
A svájci frank már csak azért sem lehetne devizadöntögető mivel az csak egy ország valutája szemben az euróval vagy a dollárral. Az ilyen világraszóló átveréseket azok a nagy pénzhatalmak csinálják akik ugyan nem mernek a vezető devizákhoz hozzámatatni de ilyen spekuláns mellégvalutákkla kedvükre zsonglőrözhetnek.
verőce21
@hetöndöe: (23:22) Nincs mindenben igazad, mert Te osztottad meg ezeket a személyes dolgaidat velünk még kb. két éve, itt a nagy nyilvánosság előtt.
kukac50
Ilyen rossz gazdasági helyzetben ami Magyar országon van nem is csoda!
Orbán nem tesz semmit a gazdaság élénkítéséért!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.