Miniszteri biztosként sokan még a helyettes államtitkároknál is többet keresnek. A hvg.hu annak járt a végére, hogy kiket neveztek ki miniszteri biztosnak a kormányalakítás óta, és találtak olyan álláshalmozót is, aki még főnökénél, Lázár Jánosnál is jobban keres.

A szocialista Harangozó Tamás decemberben kérdezte meg egyenként a tárcákat, hány miniszteri biztost neveztek ki 2012 óta. Az Országgyűlés honlapjára felkerült válaszokból kiderül, hogy a 2014-es parlamenti választások óta 42 biztost neveztek ki, illetve hosszabbították meg a korábbi kinevezettek megbízatását. Alighogy átküldték a miniszterek Harangozónak a válaszukat, a Hivatalos Értesítőben újabb három kinevezésről jelent meg hír – írja a lap.

748 ezer + 997 ezer

Takács Szabolcs Ferenc a kormány egyik legsokoldalúbb hivatalnoka. Egyrészt "a Nemzetközi Holokauszt-emlékezési Szövetség 2015. évi soros elnökségi feladatainak összehangolásáért” felelős miniszteri biztosként dolgozik, de ő a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára is. A Harangozónak küldött miniszteri válaszból pedig az derül ki, hogy Takács a biztosi tevékenységéért a törvény szerinti legnagyobb összeget, 748 ezret kap, amire még rájön az államtitkári illetéke: 997 ezer forint. Ez alapján többet keres, mint a főnöke: míg Lázár tárcavezetőként és képviselőként bruttó 1,324 milliót keres, ő 1,745 milliót.

Budai Gyula is színes egyéniség. Ő most a Külgazdasági és Külügyminisztériumban dolgozik, miniszteri biztosként próbálja csökkenteni az Oroszország által az EU-s országokkal szemben elrendelt embargóból származó gazdasági károkat. Ő 748 ezer forintot keres, illetve a képviselői tiszteletdíja 30 százalékát is megkapja – olvasható a hvg.hu cikkében.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Juhász István
Budai kiválóan teljesitett, mint elszámoltatási kurmánybiztos.. Millió feljelentés, mindegyik elutasitva bűncselekmény hiánya miatt. Mindenesetre arra jók voltak ezek az esetek, hogy, mint abban a bizonyos KABÁTLOPÁSBAN, valakiket a nyilvánosság előtt gyanúba keverjenek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
eszegfu
Eddig sem nagyon tudtam, hogy mit is csinálnak a kormánybiztosok...de ezzel a listával sem lettem okosabb. Feladatok: "nemzeti ásványvagyon" van egyáltalán még?,, vagy "felszámolói névjegyzék vezetése", akkor mit csinálnak a kamarák?, vagy "frankofon ügyek" (franciául beszélő területek)... végképpen homály a munkája nekem. Én itthon a "család-fennmaradási" ügyekért vagyok felelős, kérem a kormánybiztosi kinevezésemet.
papa.49
Ebben az esetben módosítani kell a mondást ,,akinek Orbán a barátja, könnyen üdvözül,, sajna ez a mai magyar valóság...
Senara
Lézernél senki nem keres többet az alantasai közül (!) ! A dinnye kóstoló , végtermék keverő , megkapta a jussát .
Cicamama55
Akkor sem az urakra kifizetett, jobban mondva kidobott pénz a sok, hanem az 1.8%-os nyugdíj emelés? Agyatlanok!
Juhász István
Budai kiválóan teljesitett, mint elszámoltatási kurmánybiztos.. Millió feljelentés, mindegyik elutasitva bűncselekmény hiánya miatt. Mindenesetre arra jók voltak ezek az esetek, hogy, mint abban a bizonyos KABÁTLOPÁSBAN, valakiket a nyilvánosság előtt gyanúba keverjenek.
Hofipisti
Egyszerűen le vagyok döbbenve, hogy egy az antivilágban volt katonai ügyész, majd bukott, köztörvényes bűnökkel terhelt (halottak földszerződései!) ügyvédből hogyan lesz mezőgazdasági szakember (tüntetésszervező), aki ezt a szerencsétlen országot még képviseli is - netán Nyugaton. Mellékesen: nyelvismeretről sehol nem szólnak a hivatalos portálok - persze ismert a vicc a rendőr és a sok nyelvet beszélő külföldiről!
volvós
..."Budai Gyula is színes egyéniség. Ő most a Külgazdasági és Külügyminisztériumban dolgozik, miniszteri biztosként próbálja CSÖKKENTENI (!) az Oroszország által az EU-s országokkal szemben elrendelt embargóból származó gazdasági károkat. Ő 748 ezer forintot keres, illetve a képviselői tiszteletdíja 30 százalékát is megkapja – olvasható a hvg.hu cikkében..."

Basszus, efftársak, hogy a francba is van ez ???
nezelodo
Hofipisti

Lesz csodálkozás, ha majd az utókor talál olyan szerződést amit a Brezsnyevvel kötött a mi Gyulánk 2015-ben.
wagabund
lári-fári...

a lehetőség ott volt mindannyiunk kezében (vagy a marsallbot...nem tudom..) valamennyien elméláztuk a jelentkezést ezekre a posztokra...
most nyálcsorgatva olvasom az axiómát... élni tudni kell...
nem, nem, inkább... jó helyen kell lenni, jó időben...
nem, ez sem jó... talán ez: akinek Isten a barátja, annak künnyű az üdvözülés...

igen! ezaz...

talán még egy népi bölcsesség: az élet csupa cukorka... csak tudni kell szopni.(a cukrot)
KERKA
Akinek isten a barátja, könnyen üdvözül:))
nemjoezigy
@wagabund, ma, 10:39:
"a lehetőség ott volt mindannyiunk kezében (vagy a marsallbot...nem tudom..) valamennyien elméláztuk a jelentkezést ezekre a posztokra...
most nyálcsorgatva olvasom az axiómát... élni tudni kell...
nem, nem, inkább... jó helyen kell lenni, jó időben...
nem, ez sem jó... talán ez: akinek Isten a barátja, annak künnyű az üdvözülés..."

Keményen nem értek egyet veled.
Gondolom nem én vagyok az egyetlen, akinek nem lenne bőr a képén, hogy olyan jól éljek, inkább maradok az úgy éljek mint ezek a NÉPet kizsákmányoló, és ORSZÁGot tönkretevő férgek.
Tehát itt nem a jókor jó helyen, meg a nyálcsorgatás a helyes meghatározás, hanem a ki milyen ember adott helyzetben.
Ezek elbuktak előttem, mint ahogy az elődeik is akiknek az idejében a szegények száma nőtt ők meg gazdagodtak. (had ne soroljak neveket, már többször több helyen megtettem én is mások is)
Folytathatnám, de minek:-(
A cikkhez: aljasak, hazugok!
Toby
Budai anyira színes egyéniség, hogy bíróság mondta ki róla, a kishantosi földterületi perben hazudott !
Miniszteri piszkosnak' ezért alkalmas !
kukac50
Csökkenteni kellene a minisztériumban dolgozókat, minden másodikat ki kell lőni!
Ilyen sok Ingyenélőt nem tudnak a közmunkások és a minimálbérért dolgozók eltartani.
eszegfu
@nemjoezigy: Persze, első "nekifutásnak" és is hasonlókat gondoltam, mert ez lenne a könnyebb megoldás..."jókor jó helyen"... De azt gondolom, mint ahogy sokan mások is: inkább szegényebben, de becsületesen bele tudjak nézni reggelente a tükörbe.
wagabund
@nemjoezigy: 10.39 jaj neee...ez vicc volt...erre kár volt pazarolnom az időmet, meg a tiédet is.. ha komolyan vennénk amit ezek csinálnak, állandóan kés állna ki a tökünkből..amúgy sem tudjuk, mi igaz, mi nem, és ki hazudik, mit hallgatnak el...

jó, belátom elég hülye vicc, de komolyan mit írhatnék? kinek mennyi a fizetése?
a baráti juttatásokat nem is tudjuk(jobb is)

na, ez van.
mate03
@eszegfu: Ezeket az állásokat hívják só hivatalnak! Itt lehet legjobban a zavarosban halászni!
eszegfu
@mate03: Ne kicsinyeljük le őket, hiszen "halászni", főleg a zavarosban, ahhoz is kell valamiféle tehetség, vagy fizikai megfelelés...gerinctelenek rendjébe tartozik, vastag bőre van, stb.
Bercifiu
@Cicamama55: Ha nincs infláció, akkor miért emelték a nyugdíjat, hiszen az emelés mértéke ahoz van kötve.
73
Szokásos kérdésemet felteszem a fityeszes zombi rajongóknak;jól van ez így birkák?Sokat köszönhettek a maszopnak fityeszesek.Pl;hogy bezárták az OPNI-t.Mert akkor az ilyen barmok,mint buda(mindenkit feljelentő),németh(imátkozó),semlyén(nagy lovas)és persze a nagy vezírük orsós viktor már ott lennének.
Cicamama55
@Bercifiu: Akkor le a Fidesszel, mert nyugdíjat emelt?! :))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.