A "magyar áfacsalási ügy" miatt petícióval fordul az Európai Parlament (EP) petíciós bizottságához Vágó Gábor volt LMP-s képviselő, valamint az adóhivatal két egykori alkalmazottja, Horváth András és Vancsura István – közölte Vágó Gábor, Horváth András és Jávor Benedek.

Jávor Benedek, a PM Európai Parlamenti képviselője elmondta, Magyarországon a becslések szerint a költségvetés körülbelül évi  ezermilliárd forinttól esik el az áfacsalások miatt, európai szinten pedig évente kétszázmilliárd euró elvesztése sújtja a kormányokat. Az EU bevételei a tagállamok áfabevételeihez kötöttek, így az elmaradó áfamennyiség közvetlenül érinti az unió költségvetését. A magyar áfacsalási ügy nem pusztán tagállami probléma, abban közvetlenül érintett az EU – jelentette ki a politikus.

Jávor Benedek szerint a petíció megfelelő eszköz arra, hogy az európai intézményrendszert mozgásba hozzák, amelyik így megteheti a szükséges lépéseket.

Vágó Gábor elmondta, petíciójukban leírják, hogyan zajlott le Magyarországon a több mint másfél éve kirobbant áfacsalási botrány. Azt szeretnék elérni, hogy az EP állítson fel egy olyan bizottságot, amelyik európai szinten is ki tudja vizsgálni az áfacsalások rendszerét. Az Európai Bizottsághoz pedig azért fordulnak, hogy az kezdeményezzen konkrét vizsgálatot a magyarországi áfacsalásokkal kapcsolatban.

Kérelmezik továbbá, hogy az Európai Parlament tegyen lépéseket egy európai ügyészség felállításának érdekében, a magyar ügyészség ugyanis “nem lép”. Szeretnék, ha az Európai Parlament ösztönözze az aktívabb együttműködést a tagállamok hatóságai között és dolgozzon ki egy koherens és átfogó korrupcióellenes stratégiát.

Magyarországon azt tapasztalják, hogy a hatóságok nem a korrupciót, hanem annak bejelentőit vizsgálják – közölte Vágó Gábor.

Horváth András emlékeztetett, 15 hónapja tárta nyilvánosság elé, hogy az adóhivatal “asszisztál” a csalásokhoz, de azóta semmiféle kormányzati vizsgálatot nem folytattak az ügyben.

Az esemény végén Vágó Gábor, Horváth András és Vancsura István kamerák előtt írták alá a petíciót, amelyet még hétfőn elküldenek.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
ezt a lepest tobb mint egy evvel ezelott kellett volna megtenniuk, es nem a magyar - amugy velejeig korrupt - birosaga ele tarni, vizsgalatot kerve...

de meg mindig nem keso...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
ezt a lepest tobb mint egy evvel ezelott kellett volna megtenniuk, es nem a magyar - amugy velejeig korrupt - birosaga ele tarni, vizsgalatot kerve...

de meg mindig nem keso...
Törölt felhasználó
@karma1: Igazából mindennel azonnal az ep-hez kéne fordulni, még az apró ügyekkel is. Azért nem oda fordultak először, mert minden körülmények között úriembernek kell maradni és be kell tartani a létra fokait, még ha igazából az első pár létrafok évek óta nem is létezik...:( Ennél jobb időzítés pedig nem is lehetett volna. Ha eddig nem volt nyilvánvaló a polgárok számára, hogy kik is irányítják igazából az országot, akkor most már az... Játszhatja Simicska a jobb fej gonosz szerepét, de kinek is ül az embere az apeh élén. Viktor nem mer Simicskához érni. Próbál elpáváskodni a kevesebbet keresel de nem sérteleg meg határán, hátha megússza a "mindketten bukni" fogunk nélkül. Viszont ha Simicskáról kiderül, hogy milliárdos áfacsaló, maffiózó, akkor ő az eddigiek fényében rántja magával a gecit is:)

Eddig érzéketlen volt a társadalom az eddigi ügyekre. Viszont ha ha Viktor borul, akkor az eddigi ügyeken is népharag fog végigseperni. Az emberek sokkal-sokkal többet néztek el ezeknek, mint eddig bárkinek, mert hittek a mesében. A mese után viszont rájönnek, hogy sokkal többet néztek el mint bárkinek..:)
human
@karma1: Ahogy ziziplanet is írta, ha nem merítenek ki minden itthoni jogi lehetőséget Horváthék akkor az EP reflexből küldi vissza a petíciójukat pont arra hivatkozva, hogy nem éltek minden törvényes eszközzel az ügyben. Most több esélyük van arra, hogy az EP foglalkozzon a témával.
Papuska1
Nem értem mi köze lenne egy szuverén tagállam ügyéhez egy a nemzetek közötti laza gazdasági megállapodásnak. Nem értik egyesek, hogy az Unió nem "főnöke" Magyarországnak, hanem kiszolgálója! Miért akarnak mindenáron valakit a magyarság fölé állítani, hogy egy univerzális, nemzetektől független igazságot próbáljon meg szolgáltatni? Ilyen igazság, csak egyes internacionalista emberek fejében van. Nincs semmi a nemzetek felett! Ezt végre meg kéne érteniük azoknak is, akik a Kun Bélai eszmeiséget vallják!
Toby
Ezt már régen meg kellett volna lépni, még lehetőleg az előtt, hogy valamelyiküket "ismeretlen osztrák állampolgár" vagy rendszám nélküli traktor elgázolná egy földúton !
Sumácska sem véletlenül utalt erre az "illiberális végső megoldásra " !
Elvégre "G"isztánban élünk, vagy vegetálunk...
karma1
@human: Ez valoban igy lehet, ahogy mondod, de kepzeld el pl. azt a helyzetet is, amiben en vagyok, kicsiben.Van egy undorito kozvetlen fonoknom, aki egy klimaxos boszorkany, es ott vag ala a dolgozoknak, ahol tud, megalaz, igazsagtalan, ugy gusztustalan, ahogy van. Es kepzeld,ha nekem valakivel problemam van a munkahelyemen, HOZZA kell mennem eloszor a panaszommal, nem mashova!!! (szakszervezet nalunk nem muxik a supermarketben). Most eppen a nyari szabadsagommal szivat, eppen ott tartunk, hogy nem adja meg, nem igazolta vissza a kerelmemet. Elmentem a tulaj-fonokhoz, aki - szoban - mar megadta az 1 het fizetetlent is, de mindennek az engedelyezese ettol a boszorkanytol fugg. 22-es csapdaja, es erre sajnos nem lesz mas megoldas, minthogy kilepjek a cegtol, mert azt meg nem akarom, hogy az keruljon be a munka-recordomba, hogy 'nem vette fel a munkat idoben ", amivel magamat asom ala. Ha viszont kilepek, ok nem lesznek kotelesek visszavenni dolgozni.

Szoval nagyban ugyanez volt a helyzet szerintem Horvath urral is: ahhoz a korrupt bagazshoz kellett beadnia a feljelenteset, akikrol a tortenet szolt, - tudjuk, meg is kapta erte a rendori, birosagi vegzalast, nem pedig a korrekt ugyintezest.
karma1
@Papuska1: akkor te meg sohasem hallottal a Hagai Birosagrol? kar,...ez az intezmeny NEM az Unio resze, mar sokkal elobb letezett, mint az Europai Unio. olvasd el a @human-nak irt hsz-ben

Az unio nem fonoke es nem mumusa a sajat tagallamainak, hanem egy olyan szervezet, amelyhez minden orszag onkent csatlakozott, es ahol vannak kotelezettsegek es . ha meg nem vetted volna eszre, akkor lathatnad, hogy Magyarorszag ettol a galad tarsasagtol sokkal tobb penzt kap vissza, mint amennyit befizet, es pont ezen a penzen megy most a marakodas orban es simicska kozott...

az unios tagsaggal nemcsak elonyok jarnak, hanem kotelezettsegek is, amit orban is elfogadott, sot, nekunk is van sajat delegaltunk mindenfele unios bizottsagba. (lasd egybites agyu, avagy gyerekcsinalo dejcstompikat, navracsicsot, akit azert megsem annyira szeretnek ott, stb. )

igy az unionak van igazsagugyi szakertoi resze is, akik az unios orszagok fair mukodese folott orkodnek.
akkor most mit is ertesz?
Papuska1
@karma1: A Hágai Bíróság nem az Unió része. Mi is részesei vagyunk, de nem ilyen típusú ügyekkel foglalkozik. Azt hiszem számos dolgot nem értesz! MI is befizetünk pénzt, és valóban többet kapunk vissza, de a szolgáltatásokat nem lehet befizetett és visszakapott pénzben mérni. Jelentős értéket képvisel például stratégiai elhelyezkedésünk, különösen sokat ér a megnyitott piacunk, és sorolhatnám. Én is azt mondom, hogy több az előny, mint a hátrány, de nem csak a pénz miatt! Azt, hogy ki tudja lehívni a pénzeket az Operatív programok végrehajtása határozza meg, tehát nem pénzt, hanem célzott támogatást kapunk, és bár nálunk valósulhatnak meg, nem biztos, hogy mi kivitelezhetünk egy nagy projektet. Az Unió meghatározza a nagy projektek minimálisan (nem maximálisan) kérhető összegét. Ma még kevés magyar vállalkozó van, aki ezt a pénzt be tudja mutatni. Ezért nyertek kevesen. Egyébként a pályáztatást keményen felügyelik, és a Gyurcsányi időszakban a megnyert pénzt ugyan itthon, de főként külföldi konzorciumok tudták felhasználni. Így a megnyert pénzünk haszna kiment az országból. Ezt sikerült csökkenteni. Nem tudom jobban megmagyarázni! Ezek tények. Most sokkal több pénz marad itt és ez mindenkinek jó, Őnnek is! Vannak kötelezettségek, de ezeket eddig teljesítettük! Kevesebb az ellenünk folyó eljárás, mint például a Portugálok ellen. Senki törvényességét jobban át nem világították, mint a miénket. A többi a belpolitika exportja, amit már az Unió is kezd unni. A másik rész pedig Uniós politikai belháború. És a nemzetek ettől még önállóak, nem egy idegen ország, és hatalom részei, csak részesek egy közös érdekű szövetségben. Ez nem a Szovjetunió!
karma1
@Papuska1: ki allitotta, hogy a Hagai Birosag az Unio resze? mert en nem...
karma1
@Papuska1: ugye magad se hiszel abban, amit mondasz?
"Egyébként a pályáztatást keményen felügyelik, és a Gyurcsányi időszakban a megnyert pénzt ugyan itthon, de főként külföldi konzorciumok tudták felhasználni."

hol vannak a "kemeny felugyelet" feltetelei? kozgep, meszaros & meszaros?
hetöndöe
@karma1: Azok a rohadék konzorciumok építették a rohadék autópályákat,most meg semmi nem épül a stadionokon kívül.Hurrá!!!:-))))
Desischado
@karma1: Szorítok neked drágám! Nem tudnál a tulajjal beszélni? Vagy nem érdekli, hogy a boszorkány mit művel?! Amúgy meg igazad van, sajnos, Horváth Andráséknak meg kellett mászni a létrát, fokok nélkül is. A gond ott van, hogy már vígan tüntetik a bizonyítékokat elfelé! És sajnos, bőven van idejük rá!
Papuska1
Már hogyne ellenőriznének. Minden Uniós pénz csak közbeszerzéssel érhető el. Egyébként bizonyos előnyt a világon mindenütt élveznek az adott kormányokhoz közelebb álló cégek. Ennek van határa. Az MSZP pénztárosok is jelentős pénzből részesültek annak idején. Ezt sikerült elfelejteni! Bonyolultabb ez, mint gondolják. De bizonyos törvényszerűségeket meg kellene érteniük! Ahhoz, hogy a magyar nemzet megmaradjon és ne zavarjanak bele ebbe a világ számára is értékes hagyományba, és örökségbe idegen kultúrák, sokat kell tenni! Az eredmény egy olyan zavarost, torz és mesterséges világ lehetne, mint az USA!
Senara
Horváth András áruk utaztatásával elkövetett adócsalásról beszélt ! Lássunk csodát a kitiltási botrány után , megtáltosodott az adóhivatal és pár kisebb áruszellőztetőt megfogtak .Mehetnek pártunk a felderítési sikerekre fog hivatkozni . Hónapokkal ezelőtt talán sikert érnek el !
JAJMÁR
@Papuska1: 09:42 A magyar kultúra és hagyomány attól marad fenn, hogy ha az emberek megismerik, őrzik, és gyakorolják, és bemutatják. "Élővé" teszik.
Erre lehetőséget kell adni.
Ma egy önszerveződő civil csoportnak, legyen az tánc, irodalmi, hagyományőrző, vagy egy kis fesztivál, fennmaradni szinte lehetetlen. (Köszönjük kormány :()
Az ilyen kis csoportok működését az NCA és az Eu segítette, de hát van az a hatalom, aki még ettől is fél.

A másik: minden kultúrába "belezavartak" és folyamatosan "belezavarnak" idegen, más kultúrák, te nagyon el vagy tévedve, ha még ezt sem érted. A néphagyomány során terjedő szokás soha nem "mesterséges", pedig mindig változik, kopik és rakódik rá! (Gondolj csak a tájegységekre.)

A te szöveged eléggé "mesterséges"-nek tűnik, valaki betanította neked? Tudálékos és nagyon félrevisz!
Első körben itt kellene tartani a fiataljainkat, és megállítani a szegénység terjedését ahhoz, hogy a "nemzet" fennmaradjon, nem gondolod?
JAJMÁR
A Horváth Andráséknak nagyon drukkolok, de én azt gondolom, hogy nem fog az Eu beleavatkozni a belső ügyeinkbe, még akkor sem, ha az ÁFA csalások átívelnek az országhatárokon. Egy ilyen botrány kirobbanásának el kellett volna sodorni a regnáló hatalmat.
Az újabb sorozatos botrányok után is a kormány a helyén van, és ezen nem az eu, nem egy másik hatalom, csak mi tudnánk változtatni.
Majd ha nem a "vállatvonogató", közönyös emberek lesznek többségben, és majd ha lesz ellenzék.
mate03
@JAJMÁR: Ne foglalkozz vele!Úgy sem tudod legyőzni a demagógiát! Kár a betűért, amit rá pazarolsz!
JAJMÁR
@karma1: 21:05 Biztos vagyok benne, hogy nagyon okosan és "diplomatikusan" megoldod a saját problémádat - már jártam úgy, hogy a "rossz" emberről kiderült, hogy a magánéleti problémáit vetíti ki -, Te viszont, az írásaidból ítélve derűs ember vagy.
A Horváth András felvállalt egy olyan ügyet, aminek meg kellett volna rengetnie, netán összedöntenie a kormányt, de ehhez "tömegeknek" kellett volna nyilvánosan melléállni. De ez Magyarország, a többség várja a sültgalambot.. :(
JAJMÁR
@mate03: 10:28 Igaz, ez a 2. hsz.,, amit írok neki, de ezt már nem tudtam "elnézni", hogy ne reagáljak :)
karma1
@JAJMÁR: Dragam, Neked rontgen-szemed van,...:o)))) igen, en mindig vidam vagyok, meg a legnehezebb idoben is talaltam egyes dolgokban humort, es ez segitett at sok mindenen...A humor hianya viszont eletveszelyes dolog, mert azoknak az embereknek semmi sem szent,...Horvath Andrassal kapcsolatban is ugyanaz a meglatasunk, es csak a mi orszagunkban fordulhatott elo, hogy a baloldal egyaltalan nem ugrott erre a Zold Dossziera, es nem rengette meg vele a kozvelemenyt... sot, utana szo nelkul hagyta, hogy Horvathot vegzalja a rendorseg, hazkutatas legyen nala, es meghurcoljak... Ehhez nemcsak a fideSS szemetsege kellett, hanem a baloldal tesze-toszasaga is... Semmi mas nem maradhatott eszkoz a kezeben, csak az Unios birosaghoz fordulni... Drukkoljunk neki egyutt...
kukac50
Az unió felajánlotta a segítségét a vizsgálatokhoz küldtek volna szakértőket,de a kormányunk nem kérte. Most hátha történik valami.
Sáros az NAV első embere és Ő vizsgáltat másokat az már a pofátlanság teteje!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.