Portik Tamással az Átlátszó készített interjút a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetben. Portik bár elég rossz állapotban van, azt mondja, arra készül, széthullanak az ellene állított vádak és kijön a börtönből.

Az Átlátszó sokszor kétkedve fogadta a férfi állításait, hiszen Portiknak érdeke fűződik hozzá, hogy minél inkább rossz színben tűntessen fel másokat, ha ez által kisebbítheti saját felelősségét. Mindenesetre Portik azt állítja: Pápa Marianne valóságos agytröszt, ő diktál Habonynak, partnere pedig mindebben Pintér Sándor. Így Portik szerint nem is Habony volt az igazán fontos, a kulcsfigura Pintér.

A fent említett szereplők között egyébként valóban lehetett kapcsolat, Pápa Marianne volt férjének, Szetlik Ferencnek az unokaöccse Habony Árpád, Szetlik és Pintér közt meg üzleti kapcsolat volt. Portik pedig azt állítja Pápa Marianne barátja volt, még a nő családjával is volt nyaralni. Ezt Pápa tagadja.

Portik az olajüzletek kapcsán azt mondja: ennél a nagyságrendű pénznél nincsenek pártszínek. Száz egységnyi haszonnál együtt mozognak. Erre példaként a szerinte az olajozást megalapozó 1993-as parlamenti törvényt hozza.

Szerinte a mostanában eljárás alá vont, a 90-es években hírhedt éjszakai figurákban és benne az a közös, hogy ők a golyófogók. Tehát ők ülnek, ha baj van, ha még nagyobb, akkor őket lövik szitává. Míg ők a haszon legfeljebb 20-30 százalékát tehették zsebre.

Portik arra a felvetésre, hogy hozzá köthető-e az online médiában a Generál Média csoport, nem akart válaszolni. Az Átlátszó vissza is kérdezett, hogy nem válaszol-e, mert a cégnek volt ingatlanbiznisze Hódmezővásárhellyel, amit akkoriban még Lázár János vezetett, de nem kaptak erre se választ.

Az Átlátszó megkereste a Portik által emlegetett személyeket. Pintér Sándor azt állítja, nem ismeri Pápa Mariannet. Habony ügyvédje szerint ügyfele semmilyen kapcsolatban nem áll Portikkal. Pápa Marianne nem reagált a megkeresésre.

Portik Tamás interjúban vall a politika és maffia kapcsolatáról

Forrás: Átlátszó.hu

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
@dömdödöm: A maffia pénzének útvonala.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kamazuka
Már látom lelki szemeim előtt a következő választás szlogenjét amint kint leng ,mint molinó az országház bejárat felett.

Bűnszövetségben az ellenzékkel!

Bármilyen nagy horderejű ügy,bármilyen hangzatos botrány,bármilyen egetverő zsiványság kerűlt reflektorfénybe,eljutott első másodfokig,évekig húzodott minden eddigí ügy,majd bizonyítottság hiányában felmentettek minden érintettet.

Még jó,hogy velem szemben,adófizető választópolgárral, a hivatalok el tudnak járni.
Azonnal, kíméletlenűl.
human
@zöldszem: Lehet, hogy élő személyről nem neveznek el utcát, de azért Vásárhelyen van egy a volt polgiról elnevezett Rapcsák utca, ami a Lázár utcában folytatódik.
Rapcsák méltó előde volt Lázárnak. Volt ott szülinapi vacsora közpénzen és földmutyi is.
Dr. Felipe
Nem csodálkoznék ha portikot is egy szép napon holtan találnák a cellájában.
lampa laz
@Dr. Felipe: ezek után amiket mondott, + pláne alig várja, hogy felakaszthassa magát.
zöldszem
@dömdödöm:ma, 16:31 Öregségemre, ááááá eddig is elvoltam foci nélkül.
zöldszem
@human: Ezek a fideszesek, olyan tejbetökök. Mindent másképp csinálnak mint kellene!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.