Póka László, a devizahiteles tüntetések egyik vezéralakja radikális bejegyzést tett közzé vasárnap este Facebook-oldalán. Azontúl, hogy az általa összefoglalt találkozón beszámoltak arról, milyen fizikai támadások érték a bankokat mostanában, arra is kitértek: végső esetben az erőszaktól sem riadnak vissza, ha javaik védelméről van szó.

Többek közt ez olvasható Póka posztjában:

Már többen közülünk kinyilatkoztatták, hogy nem hagyják a végrehajtónak elvenni javaikat, inkább megölik. Különböző módszerek és megoldások hangzottak el. Felvetődött, hogy az interneten könnyedén lehet fellelni fegyver és robbanószer gyártással kapcsolatos tudni valókat. Erről a témáról elég hosszasan beszéltünk, mert mindenkit roppantul érdekelt. Kiderült, hogy szakértők is vannak közöttünk, akik sok hasznos tanáccsal tudnak szolgálni, ha eljön az ideje, és szükség lesz rá. Bár ne így történjen, de mindenre fel kell készülnünk. Elsősorban természetesen a jog, és a nyomásgyakorlás fegyverével védekezünk, ameddig lehet. De ha ez nem vezet eredményre, akkor a végső esetben életbe lép az ÖNVÉDELEM minden elképzelhető formája. Egy biztos: mi meg fogjuk védeni magunkat!

Póka László gyakran szervez tüntetéseket, melyeken az ötven-száz fős létszám hétköznapokon, munkaidőben sem ritka. Ennek során már nem egyszer törtek be bankok ablakai, sőt, arra is volt példa, hogy a bank személyzetét fenyegették.

70 hozzászólásarrow_drop_down_circle

oncogito
A fő bűnösök nyugodtan végig fogják nézni, hogy a végrehajtókat megöljék - mert nekik ez sem fog számítani.
Mert az indulat rendre azt fogja sújtani, aki semmiről nem tehet. Nem beszélve az előre nem látható ártatlan áldozatokról.
Az öldöklés majd oda vezet, hogy a diktatúra kemény formát fog ölteni és akár szomszéd, vagy haragos bejelentésére, esetleg politikai ellenfél félreállítása céljából bebörtönöznek embereket a puszta gyanú miatt.
Ide vezetnek az indulatok.
Isten irgalmazzon ennek az országnak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
pokalaszlo
Megvédjük magunkat. Mert a hazaáruló kormányra nem számíthatunk. Nem csak a SeVizahiteleseket, hanem az egész országot kiszolgáltatták a pénzhatalomnak.
Mi ezt nem fogadjuk el. Te elfogadod
HAjrá!
palika
@Horizont: Ha megölnek négyet vagy tizenhatot? akkor nem olyan bátran és olyan magabiztosan mennek a másik tulajdonát elvenni!
palika
@pokalaszlo: Ha sok bátor ember lenne, nem mernék megtenni! Remélem elindul valami, mert ennek a kizsákmányolásnak már vége kell hogy legyen!!
oncogito
A fő bűnösök nyugodtan végig fogják nézni, hogy a végrehajtókat megöljék - mert nekik ez sem fog számítani.
Mert az indulat rendre azt fogja sújtani, aki semmiről nem tehet. Nem beszélve az előre nem látható ártatlan áldozatokról.
Az öldöklés majd oda vezet, hogy a diktatúra kemény formát fog ölteni és akár szomszéd, vagy haragos bejelentésére, esetleg politikai ellenfél félreállítása céljából bebörtönöznek embereket a puszta gyanú miatt.
Ide vezetnek az indulatok.
Isten irgalmazzon ennek az országnak.
papa.49
@oncogito: Jól látod a következményeket, de tudni kell azt is ez volt a cél is hogy be lehessen vezetni a diktatúrát hivatalosan, esetleg még a baráti, testvéri orosz haderőt is bevonultatja a hazugovics...
postás
@oncogito: ... és miután megtörtént az első erőszakos esemény:
Póka = Terrorista vezér
Póka szervezete = Terrorszervezet
Aki csak egy lájkot mer nyomni nekik valahol, az "alvó sejt".
Simán "felszámolhatók", akár "nemzetközi segítség" igénybevételével is. Ennek érdekében pediglen minden operatív módszer és eszköz bevethető lesz, bárkivel szemben, törvényesen.
oncogito
@postás: - és elkezdődik a kemény diktatúra. A portálok elcsendesednek, a hírek megnyugtatóak lesznek és az emberek majd egymás között óvatosan és halkan fognak beszélni.
A történelem ismétli önmagát.
1magyar
@oncogito: Igazad van a fejétől bűzlik a hal. De valahogy azért el kell kezdeni,hogy ne kerüljön mindenki az utcára!
Sztrájkolni se lehet, bankok,brókerházak lopják el a pénzt, hitelekkel vernek át... stb.
ilos
Aranka Kósa! Mégis mit kellene még tenni, hogy a hitelt felvevők befogják a szájukat? Ki a fene kényszerítette őket, hogy hitelre vegyenek szép, új lakást? És aki nem ezt tette, az is kap valamit? Vagy csak a szeme alá?
JAJMÁR
@pokalaszlo: 18:30 Megölni senkit sem szabad, és nem is oldana meg semmit! Mi több, a "felbujtót" is büntetik, ezért nem szerencsés ez a nyilatkozat. Az emberek 90 %-a nyilván nem gondolja komolyan a "végső" megoldást, de mindig van egy-két őrült, aki esetleg visszamutogathatna... A bátorság tetszik, de csak, ha ésszel jár együtt! Tudom, hogy a végső elkeseredés hozta ki ezt az írásdt, de szerintem finomítsd, minek fölöslegesen támadási felületet adni?
oncogito
@1magyar: - a "valahogy" nagyon nem mindegy. Az izomagy nem lehet célravezető!
kamazuka
Véleményem szerint,és erre van alaklamazható ötlet,minden devizahiteles egyik pillanatról a másikra nem hogy fizetőképessé tehető,de még további hitelek felvételére is alkalmas,amennyiben azon közintézmények,melyek ténykedése által elszenvedői vagyunk,új értelmezésbe,vagy más szemléletbe helyezik az adófizetőt.A rendszer köszöni szépen jól el van.
Azért ne feledjük,hogy pusztán adóbefizetés újszemléletével olyan települések is simán pályázhatnának uniós támogatásokra,melyekben ez ma színte elképzelhetetlen.Akkor eme új szemléletről nem is szólva a közhasznú munkás,a minimálbéres jövedelme hónapról hónapra emelkedhet,és fedezettel a hátamögött teheti azt.Hogy meddíg lát a rendszer és hogy meddíg akar látni,arra nyomatékos választ kaptam egy talán az ország legnagyobb biztosítótársaságának egyik topmanaggerétől.
Előfordúlhat,hogy a távolba látás tudománya,akár horvátországból,esetleg lengyelországból,mitöbb éppen oroszországból érkezik hozzánk.Éppen magyar az ötlet,de itthon senkinek sem kell.
Hogy körvonalazzam Németországi érdeklődés aktívan van jelen-Ha számolunk kivsit,akkor ezek a ma bedőlt hitelek pitiáner összegek,csak éppen azért érdekesek,mert a rendszer a maga felé pazarlóan adakozó mivolta nem engedi hogy ki tudd fizetni azt ami misem természetese elvén kézenfekvő.

Hogy világosan fogalmazzak ,nem is akármilyen tudományi egyetemmel bíró akárki miután vázolta ahelyzetet,arra döntésre jutott a dolog,hogy valamilyen mágikus akarathiány elszenvedői vagyunk.
Az egész storynak egyetlen árnyoldala van.
Olyan,hogy bedől egy bank az felejtős.
Mert vegyük észre,ennek ma reneszánszát élljük!
palika
@Horizont: A Jó isten áldjon meg téged is, de ennek a sok gyílkolásnak, amit az állam végignéz, azzal mi lesz? Például: öngyilkosság, depresszióba esett emberek, rettegett családok, kilakoltatások...stb...!!! 1990-töl fogva fogy jelentősen a Magyar, vajon miért? Mi a kurva anyjukat csinálnak ezek a rohadt politikusok? Egyet kéne karóba húzatni, majd lenne rend!!!
Desischado
El kell mindent követni a védelem érdekében, de a gyilkosság nem old meg semmit! Épp ellenkezőleg! Akkor bevezetnék a "törvényes diktatúrát", igaza van Horizontnak!
vadsanca
@pokalaszlo: Szerintem valami "humánosabb" megoldást találj ki! Mert ez nem igazán vezet jóra! Még a végén amiatt növekednek a törlesztő-részletek mert veszélyességi pótlékot követelnek a végrehajtók.
Ennek ellenére osztom véleményed a deviza-hitel károsultak miatt. Ebben nem a hitelesek a vétkesek, hanem az akkori piacgazdaság.
Talán egy megoldást tartanék biztonságosnak, ha az összes deviza-hiteles felhagyna a tőrlesztéssel. Annyi végrehajtó úgy sem lenne, hogy mindenkihez bekopogjon.
Talán belátnák a bankok is, hogy sokat elvettek. Ha valóban deviza lett volna a hitel, akkor 0,8-1,5%-os lenne a kamat, mint nyugaton.
Vizual
Nem hiszem, hogy ez a gyilkolászás jó megoldás lenne. Ez az ember pedig egy radikális és szélsőséges eleme a devizahiteleseknek, látszott a kezdetektől. Egy kis vér ontogatás után úgy is újra kezdődne a behajtás. Talán majd ha az állam igaziból lép, lesz megoldás. De ez nem ebben a rendszerben és nem erőszakosan.
papa.49
Az ,,állam,, nem igazán akar lépni,hiszen a bankok minden ellentétes hír ellenére nagyon kedvesek a hatalomnak, hiszen lenyelték a politikusok 180 Ft. végtörlesztését is, dehogy hoznak olyan törvényt ami csökkentené a bankok bevételét...
Amivel nem számol a kormány az emberek türelmének elfogyása, mert akkor bizony teljesen mindegy lesz milyen áldozatok árán bukik ez a gyülevész banda...
gödörben
@ilos: Nem kell izgulni. Mindenki megkapja a magáét elöbb utóbb. Most a hitelesek és a nyugdíjasok. Ezen réteg kicsinálása után jön a maradék (persze már folyamatban van ezen réteg tönkretétele is csak nem láttok), munkahelyek megszüntetése (ha nincs fizu és nem lopsz, akkor miből is fogsz élni ha elfogy a tartalék?), közmunka favorizálása (ebből aztán nem lehet élni, csak vegetálni. a családról pedig ne is ámodj), kell a hely azoknak akik busásan megfizetik a vízzel és élettel teli hazánkat. Persze ennek az az ára, hogy a jelenlegi lakosait kipusztítsák, elűzzék hazájukból. Na ezt kéne megakadályozni minden eszközzel. Az öldöklés nem lehet a kisemberek célja és nem vezet eredményre, mert nem ott fejti ki hatását ahol kellene. Nem beszélve arról, hogy a kisember nem született gyilkosnak, így ezért fog lelkiismereténél fogva önmaga ellen fordulni. Tehát ez nem lehet megoldás. Megoldás az összefogásban lehet, de arra még nem érett meg a helyzet, mert az oszd meg 100%-osan működik MÉG. Majd ha már mindenki érzi a negatív hatásokat és nem ilyen idétlen állásfoglalásokat közöl, hogy "Ki a fene kényszerítette őket, hogy hitelre vegyenek szép, új lakást"...stb, majd akkor. Kedves kommentelő, ha nem tudnád a bérből és fizetésből élők eddig is sok hitelt vettek igénybe, mert meg lehetett bízni a bankokban. Volt ellenőrzés volt határ. Ez most nincs. Aki szemérmetlenül ellop mindent attól miért is nem kérdezed, hogy mikor lesz már elég??? Na itt a probléma szerintem. Az élni és élni hagyni már rég nem érvényesül, csak még nem mindenki érzi.
Január
@kamazuka: "Hogy világosan fogalmazzak ,nem is akármilyen tudományi egyetemmel bíró akárki miután vázolta ahelyzetet,arra döntésre jutott a dolog,hogy valamilyen mágikus akarathiány elszenvedői vagyunk." Csak nem a HAARP-ra, chamtrailsra gondolt?
eszegfu
@vadsanca: "Talán belátnák a bankok is, hogy sokat elvettek." Nekem nem egyértelmü a bankok hibáztatása. A kormány "megmenti" a devizahiteleseket, de hogyan? Ahhoz, hogy most forintositsák a hiteleket, a keresk. bankok devizát vettek az MNB-től az éppen aktuális árfolyamon. (Az MNB pedig már költi az óriási, ezen keletkezett nyereségét.) Vagyis a kormány nem vesz részt a mentő akcióban! Nekem ez olyan, mintha én igéretet tennék, hogy minden hónapban a szomszédom ad mondjuk 1 eFt-ot egy alapitványnak. Én bizony elsősorban a kormányt, az MNB-t hibáztatom és nem a kereskedelmi bankokat.
eszegfu
@pokalaszlo: Az agresszió csak agressziót szül! Ez szerintem sem megoldás!
Január
@eszegfu: Egyértelmű a kormány felelőssége, különösen a forintunk sorozatos bedöntögetéséve - sőt a banki törvények változatlan hagyásával, amelyek lehetővé tették a bankoknak az egyoldalú szerződésmódosításokat, kamatemelést és társait - , hiszen ettől szaladt el az árfolyam annyira, hogy a hitelesek már nem képesek anyagilag követni a törlesztő részletek emelkedését.
eszegfu
@Január: Az a baj, hogy sokan nem látják: ki is az igazi felelős. A kormány egyetlen "sikeres" huzása, hogy mindig van egy ellenség, ami ellen harcolni kell. Itt a devizahitelesekkel hitették el, hogy a bankok hibásak az ő bajba kerülésükért. Azt is be kellene látni, hogy talán azért hagyta a kormány a bankok egyoldalu szerződésmódositását, stb., mivel a bankadót egyrészről visszamenőlegesen rótták ki, másfelől pedig egy "egyszeri" adóról volt szó, amit a rákövetkező évben "kivezetnek". Ezzel szemben 2010-től a mai napig létezik és az európai országok közül a legmagasabb a(GDP %-ban). Szerintem ennek az adónak a "kompenzálása" miatt "hagytak rá" mindent a bankokra, akiket most meg lehet ütni, fenyegetni.
JAJMÁR
A pénztelenség minden bajnak a forrása. A bankok is szorításban vannak.

Tegnap hoztak ide egy levelet értelmezési okból, egy banktól jött. Több oldal, felsorolva az összes lehetséges hitel, és hiteldíjak - ugyanis ápr.1-től változnak, mert a fogyasztói árindex -0,2 lett a stat.hiv.jelentése szerint - szóval ebből kell kikeresni minden adósnak, ami őrá vonatkozik. A változás 1-2 Ft. A levél végén egy mondat. Rövidítve:

gondoskodjon arról, hogy ennek az értesítésnek a kiküldéséért felszámítandó díjjal megnövelt összeg rendelkezésre álljon a folyószámláján.
Így megy ez, kéri, nem kéri, megkapja... és kifizeti.
vadsanca
@eszegfu: Elsősorban nem a bankiok a felelősek a jelenlegi helyzet kialakulásáért. Persze a kamatok tekintetében elszaladt velük a ló! Mint írtam, az akkori gazdasaági helyzet tette ezt lehetővé. Ezt használták ki ía bankok.
Ha Te is látsz lehetőséget valamiben, akkor biztos kihasználod.
Az, hogy most a kormány menteni akarja ezt az állapotot, ez egy próbálkozás. De tisztában kell lennünk a jelenlegi adottságainkal. Ezt sajnos nem veszi észre a kormány. Az igazi mentés a szerződés-kötési áron való törlesztés és a becsületes kamatok jelentenék!
eszegfu
@vadsanca: Már ne is haragudj... egy konkrétumot irjál, amivel a kormány menteni próbálja ezt az állapotot. Nehogy azt a jól hangzó mondatot irjad, amely szerint "mi elszámoltatjuk a bankokat". Minden felelősséget rátesz a bankokra! Holott ezért első sorban az MNB a felelős, akár a kamatpolitikáját nézem, akár Matolcsy gazdaság politikáját. Az "igazi mentés"-t csak a bankok tudnák biztositani.
Tehát a kormány megint hol van?! Ahogy már irtam, ha az MNB "nyomott" áron adott volna el devizát a bankoknak, akkor bizhattak volna a kisebb törlesztő részletben a hitelesek. De igy nyert az MNB (nem keveset) és ezzel a kormány is, a hitelesek vesztenek, sőt nekimennek a "szemét" keresk.bankoknak. És már bocsánat, ez nem "tisztában kell lennünk a jelenlegi adottságainkkal", mert ez nem adottság (ez nem olyan mint az ásványi kincsek, hogy van, vagy nincs)! Ez egy olyan helyzet, amit a kormány teremtett a gazdaságpolitikájával, megoldani pedig a szerződő feleknek kell.
karma1
Kedves Poka ur! Sem a felbujtassal, sem a gyilkossaggal NEM OLD MEG SEMMIT, mert azokat ugysem tudja megolni, akik ezt az egeszet keresztulnyomtak annak idejen, (Jarai Zsigmond, penzugyminiszter, fidesz, ) es akik azota is csak igergetik a megoldasokat, de a vilagon semmit sem csinalnak az igazan kisemberek erdekeben, csak a sajat csokosaikat mentik, mentettek meg...

Ne adjon alapot arra, hogy vegulis eroszakszervezeteket vessenek be a devizahitelek kivaltasaert kuzdo demonstralokkal szemben!
vadsanca
@eszegfu: Akkortájt szüksége volt az országnak devizára és ezért találták ki ezt a lehetőséget. De sajnos nem hozta a várt reményeket. Emiatt tartunk itt.
De lehet itt okolni sokakat, ez nem hoz megoldást. Ide sorolnám az EU-csatlakozást is.
Tényleg annyira jó ez nekünk, vagy csak egy szemfényvesztés? Ezért nagy árat fizettünk és majd fizetünk a jövőben is. A későbbiekben kevesebb támogatást kapunk az EU-tól.
Lehet, hogy ez lesz az igazi bukás! A klub-tagságot akkor is fizetni kell! De biztos megéri?!
Az viszont ne felejsd el, hogy a bal-oldali kormányzáskor kb. 265FT volt az EURO. Lehet nem véletlen. Most miért nem sikerül ez a jobb-oldalnak? Talán tudatosan amortizálják a forintot? És akkor most jön az, hogy a FIDESZ harapdálja a saját farkát.
karma1
@vadsanca: Mondd, ha egy olyan szervezetnek vagy a tagja onszantadbol, ahova befizetsz 100 forintot, es 160-at kapsz vissza, akkor te arra rafizetsz? Mert az Unio torvenyeit egy valoban demokratikus allamnak nem nehez betartania es a nepevel is betartatnia. Es anyagilag is jobban jarunk, mert a felzarkoztatasunk erdekeben kapunk tobb penzt az Uniobol, mint amennyit befizetunk. A baj, hogy ez a visszajuttatott penz annak ellenere nem odamegy, hogy az Unio meghatarozott celokra adja nekunk, hanem a maffia stilusu allami vezetoink, oligarchaink zsebebn landol szamolatlanul, mint pl. meszaros & meszaros , kozgep (az mar csak kapott, mint simicska-ceg),
eszegfu
@vadsanca: Elfogadom a válaszodat és nem vitázni akarok Veled. De az "akkortájt" már elmult, továbbá az országnak szüksége volt devizára... ez mennyiben befolyásolja MA azt a tényt: a kormány nem vállal részt a devizahitelesek megsegitésében. Az EU-nak szintén semmi köze ehhez a problémához. (Egyébként az, hogy a "későbbiekben kevesebb támogatást kapunk" ..."lehet, hogy ez lesz az igazi bukás"... Az lehet, hogy kevesebbet kapunk az eddigieknél, de mivel nettó befizető M.o., igy mindig többet kapunk a befizetéseinknél.) És végül bárcsak már "harapdálná a saját farkát" a Fidesz! Esze ágában sincs! Pont lesz...ja a hiteleseket!
Nyert az MNB ezen az üzleten (ami ugye az árf. diff.ból adódik) és most várja a nagy banki elszámoltatást, ahol természetesen a bank nem a zsebe ellensége, igy a devizahiteleket az MNB-től vásárolt árfolyamon fogja kiszámolni.
reseva
@vadsanca: kedves! Érdekesen kevered a dolgokat. Az elszaladt devizahiteleknek, és az Uniónak semmi közük egymáshoz. Legfeljebb annyi, hogy az Unión belül mód nyílt hitelt devizában felvenni mindenkinek, magánembernek is, méghozzá negyed akkora kamattal, mint a forint hitel volt akkor. Jól érzel rá, hogy a 265 Ft-os euró, meg a mai kényszerárfolyam, azaz 310 Ft-os euró között valami disznóságnak lennie kell "(miért nem sikerült a jobboldalnak?". Mert a gazdaság az ő kezükben zuhanó repülésbe kezdett.)
És mit kapunk mi az Uniótól? Ezt azért nem tudhatod, mert ezeket a milliárdokat, amit kapunk, és amit a gazdagabb uniós országok adnak össze, a kormány nagyon csendben saját klikkjén belül osztogatja el. Ha ez nem lenne, akkor szó sem lehetne olyan luxusépítkezésekről, mint pl. a kormány várba költözése. De a Mészáros-féle csoda disznótelepről biztos hallottál. Ezek nélkül végkép megnézhetnénk magunkat.
verőce21
Akkor gondolkodott volna a "robbantó", amikor aláírta - ész nélkül - a CHF szerződését!
verőce21
Azért remélem, 30-40 ezer "bedőlt devizahiteles" lakás április-májusban - a kilakoltatási moratórium feloldásával - megnyomja majd a lakáspiacot. Hadd tisztuljon!
Kár, hogy a végrehajtók, ügyvédek felvásárolják hamar az olcsóbb lakásokat.
vadsanca
@karma1: Jelenleg ez van. 100Ft-ért kapunk 160Ft-ot. De ez nem tart örökké! Majd amikor a 100Ft-ért csak 60Ft-ot kapunk, vagy ennél is kevesebbet akkor szerinted mi lesz?
igen, fejlesztésre és felzárkóztatásra kaptuk a támogatást, de a labdarúgó-akadémiáktól ne várjunk nyereséget. A piacgazdaságot kellet volna megreformálni, akkor a befektetett tőke visszaáramolna.
vadsanca
@verőce21: Én, a magam részéről sajnálom ezt a 30-40 ezer lakáshitelest. Ök is terveztek valamit a jövőre nézve. Szerintem ez mindenkinek jár! Nem a kocsmába és egyébb helyekre költötték a pénzüket, ezek az emberek ÉLNI akartak! De ebben az országban lehet egyáltalán? Ha nincsenek milliárdjaid, akkor nem sok esélyed van!
Légy humánusabb és ne légy kár őrvendő!
karma1
@vadsanca: Akkor kapunk majd 60- at, ha a pavatancot mar nem veszi be az unio gyomra sem, es putyin s@ggenel lesz allandoan vezerunk feje, nyelvvel elore. De azon mar senki se csodalkozzon, oruljon, hogy majd' 13 eve tobbet kaptunk a befizetesunknel, es szinte csak mi renitenskedunk es kacsintgatunk az oroszok fele. Addig kene magunkat megbecsulni az unional, amig paros labbal ki nem rugnak.
ilos
@karma1: Te olyan vagy, mint Móricka. Ez a "pávatánc" kifejezés nagyon bejött nektek, de fingod nincs, hogy mire alkalmazod. Ha tudsz még egy olyan bölcs és a magyarság érdekeit szolgáló magyar politikust mondani, mint "a pávatáncos vezér", akkor válaszolj. Ha nem, akkor maradj csendben!
vadsanca
@karma1: Kirúgástól nem tartok. de ami ennél is rosszabb a gazdasági embargó alkalmazása. Ez lesz az igazi szívás! Nem lesz piac, nem lesz bevétel. Emlékszel, az osztrákoknak már volt benne részük. 2 évig. Ők is kiakartak lépni válaszul az unióból, de rájöttek, hogy többe kerül a leves mint a hús. Ők megtehették volna. De a józan ész győzedelmeskedett a tettek felett. Nekünk mennyi az esélyünk erre?
vadsanca
@karma1: "putyin s@ggenel lesz allandoan vezerunk feje".
Látod ez kellet az országnak, köpönyeg forgató vezér! '89 -90-ben páros lábbal rúgta ki az oroszokat és a keletet. Úgy néz ki, hogy kevés memóriával rendelkezik, már ha van neki. Majd rájön, hogy egy seggel 2 lovat nem lehet megülni.
bencemacska
@vadsanca: március 2., 23:33

Annyi hiba van a gondolatmenetedben, hogy a bankok visszafizették már a devizahitelen szerzett extra hasznukat, de azt nem az adósok , hanem OV kapta!
Ő meg újra osztotta a hold-udvarnak!!!
Figyeld meg, hogy mindenen ő keres!
karma1
@ilos: A nenikedet hurrogd le, de ne engem, ha nem tetszik a bejegyzesem, ugord at, en is azt fogom tenni a jovoben.
Egyebkent te nem a temahoz szoltal egyedul engem oktatsz ki ezzel a beszolasoddal, tehat talan te huzz el innen, egyebkent se a mi oldalunkon vagy, a fidesz nepszerusiteset csinald az erre kitalalt oldalakon
ilos
@karma1: Te írtad ezeket a sorokat: "ha a pavatancot mar nem veszi be az unio gyomra sem, es putyin s@ggenel lesz allandoan vezerunk feje, nyelvvel elore." Erre reagáltam, de ez legalább annyira nem vág a témába, csak mindenről ez ugrik be, igaz? Amúgy mi az, hogy "a mi oldalunk"? Elég belterjes az biztos, hülyítitek egymást, de ha meghallgattok mást is, talán okosabbak lesztek. Na, azért erre ne vegyél mérget! :)
Aki Én
@ilos: Na várjunk már egy picit! Befogják a szájukat? Az évezred csalása történt, és be kéne, hogy fogják a szájukat? Az oké, hogy rengetegen vettek fel meggondolatlanul hiteleket, amit én magam sem értek, de ezek az emberek át lettek BASZVA!!! Ezt azért ne felejtsük el. 140-150 forinton vették fel a hitelt, ami sosem volt devizában, és menet közben kénye-kedve szerint módosítottak a bankok, majd nagy kegyesen -nálunk ez a segítség- 256,-on átváltják. + 80 %!!! Ezt egy hiteles sem gondolhatta előre, még ha meggondolatlan is volt többségük. És mi van a politikusok hiteleivel, az önkormányzatok hiteleivel? Mindenki idióta, aki nem kalkulált előre az évezred csalásával? Hol a bankok ígért elszámoltatása? És nem mellékesen a deviza törvényt a fidesz alkotta, vagyis tette lehetővé ezt a világraszóló csalást, amiben most a mellét veri, és rossz terméknek nevezi saját agyszüleményét.
Ezt a 2001. évi XCIII. törvényben engedélyezték!
Aki Én
@verőce21: Szerinted benne volt, hogy át lesz baszva?
verőce21
@Aki Én: (11:08) Benne volt maximálisan! Amit nagyon tukmálnak, annak mindig nagy-nagy cumi a vége!
(És akkor még nem is szóltam a pénzügyi ismeretekről!)
Aki Én
@gödörben: 07:25 Na látod ez a lényeg. Például @ilos elvtárs nem azt kérdezi, hogy miért asszisztál és gyárt törvényeket a kormány a nyilvánvaló kizsákmányoláshoz, hanem azt, hogy ki kényszerítette azokat, akiket átbasztak? Mintha politikusok, gazdasági ,,szakemberek" nem vettek volna fel hiteleket. Azt ugyan nem árulja el, hogy fiatalok, családban gyarapodók hogyan fejlődhetnének egyéb módon, ha nem tehetik meg önerőből. Szaporodjunk, mert elfogyunk, de ezt tegyük egy garzonban? Itt mindig az a hülye, akit átbasznak, kihasználnak, félrevezetnek, meglopnak. Soha sem az aki ezt elköveti és aki ezt pártolja és védelmezi sorstársaival szemben. Fura egy észjárás ez kérem.
Aki Én
@verőce21: 14:12 Pénzügyi ismeret? Politikusok, gazdasági szakemberek vettek fel hiteleKET! Hol volt az benne a szerződésben, hogy duplájára emelik a törlesztőt? Hitel mindig is volt, de ekkora világraszóló átbaszás még nem. Aki nem teheti meg, az hogyan fejlődhetne egyéb módon? Lopjon? A 14:19-es válaszom neked is szól. Neked is csak az átbaszott tömeg a hibás, aki elkövette és asszisztált hozzá az nem. Beszarás... Ez nem más, mintha a tolvajt védenéd a meglopottal szemben, mert attól volt mit ellopni.
Aki Én
@ilos: 21:28 Szerintem itt mindenki nyitott és várja a fidesz melletti érveket, de valahogy az istenért nem akar jönni. Szívesen látnánk már egy olyan kormánypárti embert, aki, képes elmagyarázni mint apa a fiának, hogy mi a jó ebben a kormányban. Hogy szerinted miért jó azt értem, de az nem elég meggyőző. Na most, hogy ti vagytok csak képtelenek erre, vagy nincsenek érvek a fidesz mellett, ez még kérdés (már akinek). De itt van példának ez a hír. Szerinted kizárólag az átbaszott hitelesek a felelősek. Aki ezt okozta, aki táptalajt biztosított ennek, az nem.
Aki Én
@ilos @Aki Én: 15:05 ...és azt nem hiszem, hogy családban, vagy szűk baráti körben nincs egyetlen egy hitel károsult sem.
sentinel216
@Aki Én ma, 11:07
"Az oké, hogy rengetegen vettek fel meggondolatlanul hiteleket, amit én magam sem értek, de ezek az emberek át lettek BASZVA!!! "

Nem "MEGGONDOLATLANUL" !!! Idősödő vidéki értelmiségi (pedagógus) házaspár, két - különnemű - diplomás gyereket nevelt fel kétszobás negyedik emeleti lakásban. Félretenni nem tudtak, mert amit megtakarítottak volna, elment a taníttatása, kollégiumra. Orbánék bevezették a valutahitelt, pont akkor mikor a lány férjhez ment választottjához, aki hasonló környezetből jött. A fiataloknak kellett egy lakás. A család hónapokig rágta magát a különböző megoldásokon, mire a - banki hitelkiajánló ajánlására - az akkor látszólag legelfogadhatóbb deviza hitel mellett döntöttek és vettek egy kétszobás negyedik emeleti lakást. Eleinte úgy tűnt bejött a dolog, szépen törlesztettek. Aztán a férj elvesztette a munkáját, jött a gyerek, a kamatok meg kezdtek az égig emelkedni. Most ott tartanak, hogy eladták a lakást, visszamentek a nyugdíjas szülők két szobájába, de még másfélszer annyi a tartozásuk, mint amennyit a lakásért kaptak. Egyenlőre, reménytelenül, de kitartanak egymás mellett. Van remény??? Bocs', hogy hosszúra sikerült!
ilos
@Aki Én: Már megint összehozott minket a jó sorsunk? Persze most se vagyunk közös nevezőn. A devizaalapú hitel jogi lehetőségének megalkotását szívesen akasztjátok Orbán nyakába, de hogy az lett belőle, ami, arról már senki nem tehet? Nem kellett volna megszívlelni Gyurcsányéknak (de főleg Simornak) a svájciak figyelmeztetését, hogy ekkora eladósodottságból még baj lehet? Nem lett volna ezzel semmi baj, ha csak azok vesznek fel ilyen hitelt, akik devizában kapják a jövedelmüket. De könnyen rá lehetett mindenkit beszélni (tudom nem csak a magánszemélyeket), hogy miért fizesse a forinthitel magas kamatát, amikor ilyen is van? Hogy mi szól a Fidesz mellett? Mutass még egy országot, ahol bármit is segítettek a devizahiteleseken? Itt a Fidesz felvállalta a bankokkal (és ezzel a tulajdonos országokkal) szemben a hitelesek védelmét, nehogy azt mond, hogy csak a gazdagok jártak jól! Ami a túlzott igényeket illeti, az meg mégsem lenne igazságos, hogy most ezek jobban járjanak, mint akik annak idején forinthitelt vettek fel. De azt gondolsz a Fideszről, amit akarsz, már nem akarlak meggyőzni.
verőce21
@Aki Én: (14:25) Vigyázz, mert kevered a személyeket! Pedig én nagyon pontosan, szabatosan fogalmaztam.
Tudod, mindig a vagány fogad és a buta.
Aki Én
@sentinel216: 15:10 Ez rendkívül sajnálatos, de nem egyedi eset. Viszont kiragadtál egy mondatot a hozzászólásomból, és úgy tűnhet, mintha kiforgatnád, pedig a következő mondatommal pont védem ezeket az embereket. Olvasd el a 14:19-es hozzászólásomat és láthatod a véleményem.
Ettől függetlenül azt mondom, hogy sokan vettek fel meggondolatlanul hitelt. Az a legkevesebb, hogy ha deviza hitelt veszek fel (és forintban fizetem), akkor minimum megnézem az előző évek deviza mozgását. Aki ezt megtette, az láthatta, hogy bizony a svájci frankot el kell felejteni. Vagy elmegyek egy (igazi!!) szakemberhez, és kikérem a véleményét 10-20 ezer forintért. Ezzel milliókat lehet spórolni, de mégis kevesen áldoztak erre. NA nem kókler gazdasági szakembernek hazudott palit kell találni, mert azok is vettek fel deviza hitelt szép számmal. Vicces, mikor megkérdeznek ,,szakembereket" a témában, és azzal kezdik, hogy nekik is van deviza hitelük. NA pont nem egy ilyet kellene megkérdezni, hanem olyat aki valóban ért hozzá. Eladósítod magad évtizedekre, és nem érdeklődsz előtte? Még a tv vásárlásnál is kikérem szakember tanácsát. Persze nem a Tesco műszaki osztályán, hanem ahol értenek hozzá. Meg hát nem biztos, hogy garzonból 50 milliós házba kell költözni, mint sokan tették. NA erre értem, hogy ,,meggondolatlan".
Aki Én
@ilos: 15:39 Más országokban még csak hasonló sem volt. Nálunk a bankok a kormány(ok) asszisztálásával tették amit tettek, törvényesen. És a végén, öt év ígérgetés után nem 180, hanem 256,-on zárták. Az már csak isteni szerencséjük, hogy ezt is az utolsó pillanatban tették. Ha nem szerencse mert már tudtak valamit, akkor összeesküvés. Találtam egy érdekes cikket. Nagyon vad, tán igaz sem lehet. Tudom mit fogsz mondani, de ha a Gyurcsány lenne a cikkben, akkor mi lenne??? elgondolkodtato.com/orban-fidesz-kdnp-az-aig-botranyban/

Vagy egy másik jó cikk, azt taglalja ki a hibás és miben?

vanholnap.hu/hany-deviza-es-hany-forinthiteles-van-bajban-maguknak-koszonhetik-mi-a-megoldas-tenyszeruen-a-hitelekrol/

Ha esetleg véleményezed, előtte olvasd el, szerintem ennyit megér.
Aki Én
@verőce21: 19:00 Lehet, hogy magadnak szabatos vagy, de én nem értem most mit mondasz...
sentinel216
@Aki Én:tegnap, 22:13 "Ettől függetlenül azt mondom, hogy sokan vettek fel meggondolatlanul hitelt."
Meglehet - ha racionálisan nézzük a dolgot - igazad van. De nagyon sokan - nem nyerészkedésből - hanem az általam leírt, vagy hasonló okok miatt, az élethelyzetük által kényszerítve, bízva a bankokba, reménykedve, hogy ha nem is könnyen, de végigcsinálják a dolgot, vették fel a hitelt, ami aztán megakasztotta őket az életük eltervezett folytatásában. Van akik összeszorított fogakkal kitartanak, életminőségük a béka segge alatt, vannak akik kapcsolata megromlott, házasságuk, életük tönkrement és sajnos vannak akik a végső megoldást választották, ma már nincsenek k köztünk. Van remény?
verőce21
@Aki Én: (23:02) "...Politikusok, gazdasági szakemberek vettek fel hiteleKET!" - Na ők voltak a zsiványok/vagányok! Mert megvolt a pénzük a lakásvásárláshoz, de befektetésben többet kamatozott, mint az 5-6%-os CHF. Amikor látták, hogy nagyon emelkedik a törlesztőrészlet, EUR-ra váltottak (erre 2011 novemberében volt jó lehetőség egy hónapig), majd végtörlesztettek 180-on.
Akik pedig még az ügyvédi díjat is személyi kölcsönből fizették a szerződés megkötésekor, "életük nagy üzletét" megkötve - na ők voltak a buták. Aztán álmélkodva tüntettek, hogy mi az a deviza?
(van erről egy videó a You Tube-on, mindig be szoktam kapcsolni, ha jót akarok röhögni.)
Aki Én
@sentinel216: Én is ezt mondtam. Nekik nincs remény, nem azért húzták csőbe őket, hogy most szánakozzanak.
Aki Én
@verőce21: 08:52 Nagyon sok hülye van sajnos, viszont sokaknak ez volt az egyetlen esélyük a továbblépésre. Ha valaki tud fizetni havonta 60-80 ezer forintot, az nem biztos, hogy tud fizetni 150-160 ezret. Ha nem módosít egyoldalúan a bank, akkor nem lenne ekkora gond sem.
JAJMÁR
A devizahiteles személyének a jellemzése nem oldja meg a problémát.
(Ráadásul az jellemez, aki nincs a helyében, de aki nincs a helyében, az nem értheti.)

Nem a devizahitel a fő probléma egyébként, de eltakarja a valódit. Nem a devizahitel felvétele miatt mennek tönkre az emberek, hanem a munkahelyek elvesztése, a devizához képest a forint értékének csökkenése miatt, és az ország gazdaságának teljesítése miatt.
Lehet azt harsogni, hogy most "megbüntetjük" a bankokat, de egy kormánynak nem az a dolga, hogy "büntessen" és "jutalmazzon" - amint látjuk, a jutalmazás főleg saját magára irányul -. Értelmes törvényekkel már régen korrigálhatták volna ezt a helyzetet, de ehelyett emberek százezreit sodorták a nyomorba, felelőtlenül. ŐK A FELELŐTLENEK, akikre rábíztuk az ország sorsát!
Időnként már végképp nem értem, mert olyan, mintha az lenne a cél, hogy minél több munkahely szűnjön meg. Bezárják a boltokat vasárnap, bezárják az éjjel-nappali üzleteket is éjszakára.. nem pedig nyitnak, új munkahelyeket teremtenek, lehetőségeket adnak. A kisvállalkozásokat életképtelenné teszik a rengeteg járulékfizetési kötelezettséggel, a közféra dolgozóinak pedig megtiltották a másodállást... mintha attól tartanának, hogy a családoknak sikerül boldogulni ebben az országban. Az egyetlen lehetőséget, az eu-s pénzeket pedig igyekeznek ők"elkapkodni" és saját maguk között szétosztani.
Értékes munkáért megfelelő bért kellene adni, és akkor az emberek ki tudnák fizetni amit vállaltak. Nem ez a tendencia jelenleg.
Igen, ostobák az emberek, mert ezt az ámokfutást eltűrik...
ilos
@Aki Én: Csak az első cikkbe olvastam bele, de már eleje hülyeség, Az AIG biztosító által kifizetett pénzek és a kormány bukása között olyan agyament összefüggést vezet le, hogy pártoktól függetlenül csak röhögni lehet rajta. Persze sok humoros dologról kiderül, hogy igaz, például elképzelni nem tudtam volna, hogy a zsidók beperelik a MÁV-ot, mert vasúton szállították őket Auschwitzba. Na, erre kössünk csomót!
Aki Én
@ilos: Na hát ez a MÁV-os dolog tényleg egy agyament összefüggés, ez nálam is kiverte a biztosítékot. Rengeteg hasonló van és lesz is még, az biztos. Na látod ezek azok a történetek, amikre még a zsidó emberek többségének is kikerekedik a szeme. Van egy réteg, akiknek az óriási üzlet, semmi más. Viszont ezek nem a köztünk élő hétköznapi zsidó emberek. Ők ugyan úgy áldozatai, mint mindenki aki nem részesül belőle. Sőt, az ilyenek miatt ők is hátrányosan érintettek. Sok zsidó ismerősöm van, és általában elítélik az ilyesmit, meg a palesztin történéseket. Sőt, sok neves zsidó is kiáll ezek ellen. Én nem vagyok zsidó, de semmi bajom a környezetemben élő hétköznapi zsidó emberekkel. Na meg hát zsidózunk itt rendszeresen a kormány védelmében, de a kormány, illetve a fidesz fele is zsidó.
De ilyen ,,humoros" történet például az esküvői DNS botrány is. Első blikkre sokan kételkedtek benne, nem akarták elhinni, hogy igaz, annyira valószínűtlen. Már másoltam ide véleményeket és hozzászólásokat, miként fogadták az emberek. Majd mikor kiderült, hogy bizony igaz, néma csend lett, de nem felháborodás. Azt mondták kitaláció (persze nem ezekkel a szavakkal), mert ilyet még ők sem tudtak elképzelni. Aztán tessék.
gödörben
@sentinel216: A többségi felvevőre ez a levezetés az igaz szerintem. Aki nyerészkedésből vette fel az már kiváltotta 180Ft-on és még jár neki az elszámolásból is valószínűleg, mert ezt is maguknak rendezgetik. Sőt az "új" hitelt a megemelt tőkével és a teljesíthetetlen törlesztéssel is maguknak akarják szerintem. kell a "föl" a pénzről.
verőce21
@Aki Én: (09:11) "...Ha nem módosít egyoldalúan a bank..." - de módosított a bank, Lujza!
És túlnyomóan mégis hülyék voltak a CHF-esek, mert ismereteim szerint az Euró zónába tartunk, nem a CHF-be! (Azzal fele akkora sem lett volna a baj.)
Aki Én
@verőce21: Te qrva hülye vagy fiam! Rámondod egy nagy tömegre, hogy ostoba azért, mert hitelt vett fel és átbaszták. Szerinted mindenki hülye? Tuti biztos, hogy van a családodban, vagy környezetedben deviza hiteles. Gondolom ő is egy idióta. És mi az, hogy ,,de módosított"? Feltaláltad a spanyolviaszt? Még a végén kitalálod, hogy mindenki korrekt és becsületes, csak az a sok hülye, aki boldogulni akart, na azok a hibásak kizárólag. Még egyszer: A világon mindenhol van hitel, de ekkora átbaszás csak nálunk. Nagyon ostobán általánosítasz.
verőce21
@Aki Én: (14:25) A "...qrva hülye vagy"-ot saját magadban találod meg!

Volt már itt vagy féltucat piramisjáték, botrány, meg Globex, meg MÜSZI ügy, ahol még nagyobb összegekkel is átverték a hülyéket. Akiket csak lehetett! Pedig az ügyfelek ott is csak boldogulni akartak. A pénznek már csak ilyen a természete. Meg a bankoknak és a pénzintézeteknek.
Vastag "átbaszás" csak ott lehet lakáshitellel is, ahol engedték megvalósulni, mint nálunk, 2004-2008 között! Pontosabban az "ügyes" devizahitelesek itt is a surranópályán akarták előzni a józanabbul gondolkodókat. De a hülyék soha nem tanulnak.
Te pedig véded a "cseles és furfangos" CHF hiteleseket! Szegény. Nagyon megható az aggódásod. (különösen a 15-60 milliós hitelben vergődők iránt.)
Az én rokonságomból nem kell lerágnod a körmöd senkiért emiatt. Tanuld meg fiam, az egyenes út mindig a legrövidebb!
F_Viktor
Póka, h@lye vagy, volt 4,5 éved, hogy a főbűnősöket fenyegesd meg akik szándékosan bedöntötték a forintot! Helyette időt adtál nekik, hogy lepapírozzák azokat a törvényeket amikkel áthárítják a bankokra és a hitelezőkre az anyagi felelősséget.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.