Tiborcz István szerint Juhász Péter valótlan tényeket közöl, továbbá azokból valótlan tartalmú következtetéseket von le, amikor azt állítja, hogy egy olyan szlovákiai cég nyert egy tavalyi magyar közbeszerzésen, amelynek több áttételen keresztül ő is tulajdonosa. Erről Tiborcz István a Green Investments & Solutions Kft. tulajdonosaként küldött közleményt az MTI-hez.

A miniszterelnök veje az Együtt-alelnök azon kijelentésére reagált, miszerint 2014 novemberében az Országos Egészségbiztosítási Pénztár informatikai fejlesztésre kiírt pályázatát a Tiborcz István érdekeltségébe is tartozó szlovákiai Asseco Central Europe nyerte el 500 millió forintos ajánlattal. Az ellenzéki politikus szerint ugyanis a cégnek a többségi tulajdonosa a magyar Asseco Hungary Zrt., amely viszont 49 százalékban a TSDM Holding tulajdonában van. A TSDM Holding egyik tulajdonosa Martonyi János volt külügyminiszter fia, Martonyi Zoltán, a másik pedig a Green Investment Kft., "amelyikkel a különböző közvilágítási tendereken indult Tiborcz István".

Tiborcz az MTI-hez eljuttatott közleményében hangsúlyozza, hogy az ASSECO Central Europe s.a. nevű társaságban tulajdonrésszel sem közvetett, sem közvetlen módon nem rendelkezik és nem is rendelkezett.

"Figyelemmel arra, hogy a társaságban tulajdonosi, illetőleg egyéb tárgyú érdekeltséggel nem rendelkezem, így annak esetleges nyereségéből sem részesedem, így azt is határozottan visszautasítom, hogy bárminemű adóelkerüléssel összefüggésbe hoznak" – fogalmaz a dokumentumban Tiborcz István.

Egyben felhívja a figyelmet arra, hogy az általa részben birtokolt TSDM Kft. kisebbségi tulajdonos az ASSECO Hungary Zrt.-ben, amelynek többségi tulajdonosa az ASSECO Central Europe s.a. Az ASSECO Hungary Zrt. azonban semminemű közbeszerzési eljáráson nem vett részt, így a közleményben megjelölt eljárásban sem.

Végül sajnálatát fejezi ki amiatt, hogy Juhász Péter több személy személyiségi jogát is megsértette és rossz hírnevét keltette valótlan információk közlésével. Ezért ebben a körben a szükséges jogi eljárásokat még szerdán elindítja.

Ugyanakkor "tisztelettel kéri" Juhász Pétert, hogy "az ilyen politikai haszonszerzési célú közleményektől szíveskedjen tartózkodni, továbbá, mint az Egymillióan a Magyar Sajtószabadságért mozgalom tagja felelősséggel, valós és hiteles tények alapján tájékoztassa a nyilvánosságot" – fogalmaz közleményében Tiborcz István.

Az Együtt egy közleményt is eljuttatott szerdán az MTI-hez, amelyben tudatta: hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen, mert a Népszabadság információi szerint Keszthely önkormányzata szándéknyilatkozatban kötelezte magát a helyi kikötő eladására egy olyan cégnek, amely Tiborcz István érdekeltségébe tartozik.

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kakaósbögre
asszem jobb lett volna ha megmarad a falopásnál.ahhoz ért legalább.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
Ha egy kormány ennyire korrupt, hazug, azt ennyi ,,jótettel" nem lehet semlegesíteni. A helyzet pedig az, hogy a köztévés hírek messze vannak a valóságtól. Csak egy érzékletes példa a félreinformálásra. két hete a fidesz egy választást megnyert, egyet elvesztett. A köztévé a vesztést egyszerűen elfelejtette leadni. Az államadósságról, a munkanélküliségről rengeteg jó írás van a neten, a kormány állításait kevés kivétellel megcáfolják, és ha az ember nem vak, akkor nem marad kétsége mit higgyen el. Gyakorlatilag a kormány médián kívül mindenki mást mond. Ha fidesz kormányozna úgy, ahogy azt elvárja a nagy átlag, hidd el rájuk szavaznánk. Nem zsigerből, hanem tetteik alapján nem kér belőlük a valódi nagy többség. Amíg ezek vannak hatalmon, addig normális ember nem megy a politika közelébe. Ha ezek kezdenek (márpedig kezdenek) meginogni, akkor előlép az alternatíva, ez a világ rendje. Hogy jobb lesz-e, az hamar kiderül. Egy biztos: Ez így tovább nem mehet, mert hatalmas dráma lesz.
Senara
HA . Tényleg nincs köze ehhez az ügyhöz , akkor beetették Juhász Pétert aki annyira biztos volt az információba , hogy nem ellenőrizte . Elveszti a pert akkor lehet hivatkozni rá .
egyeneskifli
@ilos: Ha lenne eszed akkor körül néznél.
De te fújód a fidesznyik propagandát.
Ahogy tőletek az elvárható.
A slepnek mindent aki pedig eddig bérelték a földeket azok dögöljenek meg,ugye?
Ez a fityisz.
Ahogy látom ezt a gondolkodás módot sajnos sokan átvették.
Ja és te dicsekszel azzal,hogy van eszed és használod is?
Ha használnád nem így beszélnél.
Egyébként ez a sokadik nicked tavaszi.
ilos
@egyeneskifli: Több fenntartással fogadd a balos médiák híreit! Én is ezt teszem, ezért dicsérem az eszemet. :)
egyeneskifli
@ilos: Aha és a jobbosok tiszta igazságot közölnek?
Akkor tényleg dicsérni való az eszed.
Tényleg csak gratulálni tudok ehhez az intellektushoz és felfogáshoz.
Hajrá!!!
Csak így tovább!!!
ilos
@egyeneskifli: Kösz. Amúgy egyetlen szóval nem mondtam, hogy a jobbos jobb. :)
De ami jó, azt ismerjük el!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.