Hamarosan minden érintetthez megérkeznek az értesítések a banki elszámolás részleteiről. A számítás miatt azonban sokakat csalódás érhet, főleg akkor, ha előre számítottak egy bizonyos mennyiségű pénzre, ami visszajár nekik – írja az Origo.

Minden szerződés egyedi, ezért mindenki mást fog látni ezekben a levelekben, más lesz a tisztességtelennek minősített kamat- és költségemelés, valamint az árfolyamrés alkalmazása miatt visszajáró összeg is.

Az értesítő kézhezvételét követő 30 napig lehet panaszt benyújtani a bankoknak, ha úgy látjuk, hogy a számolás nem megfelelő. A pénzt az értesítő megküldése után 15 napon belül kell jóváírniuk az ügyfelek számláján. Elsőnek a tartozás csökken. Csak ha több jár vissza, mint a tartozás, akkor kaphatnak vissza pénzt is az ügyfelek – olvasható az Origo cikkében.

A lakáshitelek esetén már több éve középárfolyamon megy a törlesztés, így ezen szerződések esetén értelemszerűen kisebb lesz az árfolyamrés eltörlése miatti kárpótlás. De az sem mindegy például, hogy mennyivel tért el az árfolyam a középértéktől a hitel eddigi futamideje alatt.

63 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gödörben
"Ha a törlesztő megemelkedett 100%-kal és abból most engednek 20-30%-kot akkor majd tudnak fizetni???
Hatalmas kilakoltatási hullám indul majd el.A gond az amiről senki nem beszél az az,hogy a magyar jövedelmekből ezeket a törlesztőrészleteket nem lehet kinyögni. " Ez a lényeg. Hajró közmunka program! Hajrá Magyarország!
Azért kiváncsi lennék, hogy a "fejétől bűzlik" réteg saját részre megszavazott 180Ft-os végtörlesztés után még mennyit nyúltak ki most.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
gödörben
"Ha a törlesztő megemelkedett 100%-kal és abból most engednek 20-30%-kot akkor majd tudnak fizetni???
Hatalmas kilakoltatási hullám indul majd el.A gond az amiről senki nem beszél az az,hogy a magyar jövedelmekből ezeket a törlesztőrészleteket nem lehet kinyögni. " Ez a lényeg. Hajró közmunka program! Hajrá Magyarország!
Azért kiváncsi lennék, hogy a "fejétől bűzlik" réteg saját részre megszavazott 180Ft-os végtörlesztés után még mennyit nyúltak ki most.
feleselek
Valamelyik haver, netán Mészáros megalapitja az uj házkezelési igazgatóságot és állami kezelésbe veszik a lakásokat!
eszegfu
@gödörben: Én is hasonlóan meditálok erről... Aki valahogy kikinlódta az eddigi duplájára nőtt részletét, neki valóban egy kis könnyebbség lesz. Aki viszont egyáltalán nem fizette, ő nagy valószinüséggel a csökkentett részletet sem tudja kifizetni. Talán az ő bajuk a nagyobb.
gödörben
@feleselek: Nem feleselés, ötletadás, ami TILOS!!!
okina48
@feleselek: Ha túl magas lenne a lakbér ,akár vissza lehet állítani a társbérleti rendszert!Az már úgyis régen volt!
m.macskosz
@gödörben: @feleselek: Ezer éve arról vartyogok,
hogy --többek között--@eszegfu: erre megy ki a játék.
Igen, ez a cél: a feudalizmus és a hűbéri társadalom reinkarnációja.
mássalhangzó
@gödörben: Nem most! Folyamatosan! De, ami a lényeg, az akinek volt pénze, kvázi nem is kellett volna neki kölcsön, az jutalmul visszafizethette 180 forintos áron a hitelét! Ez a gazdag réteg, meg azok, akik valamit feláldoztak azért, hogy visszafizethessék, például másik hitelt vettek fel, vagy eladták potom pénzért a családi örökséget, vagy a család gatyásodott le, hogy visszafizethessék a kölcsönt ezen az áron a rövid határidőn belül. A többiek, akiken elvben úgymond segíteni akart a kormány, azok szopnak, mint a torkosborz, hisz a forint nem magától szált el, ehhez hathatós kormányzati munka kellett, no meg az a szándék, hogy a már megszerzett milliókból az átváltásoknak köszönhetően, gyorsan milliárdok legyenek a jól értesültek pénztárcáiban!
mássalhangzó
@okina48: Ez a rendszer már régóta működik, úgy nevezik hajléktalan közösség! Tudod, négy-hat-nyolc függőleges oszlopnak használt száraz ág, keresztben rá még egy-egy pár,madzaggal, tépet ronggyal, dróttal vagy fóliával összekötve, rá valami használt fólia, s kész a közösségi szállás hely! Na ez az, amit tanácsolnák kipróbálni néhány hónapra mondjuk télen mikor havazik, meg szél is van, azoknak, akik a törvényeket hozzák!
eszegfu
@Horizont: Azt meg végképpen nem lehet tudni... az ingatlanra kb. a forgalmi értékének 70-80 %-ának megfelelő hitelt adtak, igy lett jelzálog fedezet rajta. Most a forintositáskor uj szerződést kell kötni, ami nyilván magasabb mint eredendően, akkor most elég lesz az akkori fedezet?
m.macskosz
@Horizont: ma, 15:24
Nos, én közvélemény-kutató koromban jártam ilyen házbanl
Nem a XIX.században, hanem kb. húsz éve. A VIII.kerületben.
Igaz, ahol nekem kellett interjút készítenem,
átalakították a lakást, gyanítom, mások is. De nyilván nem mindenki...
m.macskosz
@Horizont: Beeeeezony! Budapesten. A XXI.század küszöbén.
Ami a devizahitelesek megmentését illeti:
az igazán rászorulók sajnos nem ússzák meg.
Ez a kormány nem az empátiájáról híres...:(
m.macskosz
@Horizont: Én kimegyek március idusán...
m.macskosz
@Horizont: Megteszem, szívesen.
Remélem, hogy meg is tehetem!
feleselek
@okina48: Igaz! Ez nem is jutott a fejembe...
Linna
@Horizont: Pontosan! Csak megerősíteni tudom. Szerintem még a magán kölcsönadók/zsarolók sem kérnek ennyi kamatot vissza. Nem is értem, miért csak őket csukják le?!
rosalinda57
@Horizont: Olvasd el a Fidesz- Kamu devizahitelről szóló cikket. A bankok jól jártak, de a deviza alapú hitelek kitalálói is.
F_Viktor
@rosalinda57: Úgy fogalmaznék, hogy a bankok nem buktak, Eltolcsy és a ge@i fityesz-maffia dőzsölhet továbbra is, a lakáscélú devizahitelesek a mentőövet továbbra is csak keresgélhetik, a szabad felhasználású- és autóvásárlás célból felvett devizahitelesek szája pedig nem ér ki a lekvárból.
rosalinda57
@Horizont: Pontosan erre.
1.) Nem beszélve arról, hogy egy szerződésnél konkretizálni kell a felvett hitel összegére eső egyéb költséget, kamatot, tehát a szerződő félnek tudnia kell, hogy adott összegre mennyit fizet vissza
2.) A kölcsön fogalma alapján tehát egy előre meghatározott pénzösszegről szól a szerződés és az nincs benne, hogy közben a bank egyoldalúan emelgeti a költségeket, kamatokat. Teheti egyébként, de csak az új szerződéseknél. Ezért jó pár embert belehúztak abba és rávették őket arra, hogy meghosszabbítsák a futamidőt, hogy még inkább nagyobbat kaszálhassanak rajtuk.
rosalinda57
@F_Viktor: Az MNB a bejelentett 136 milliárd Ft-os nyeresége nem őket illeti, hanem a devizahiteleseket, de tudva levő addig-addig törvénykeznek, amíg a teljes összeget be nem seprik maguknak.
rosalinda57
@gödörben: Így van. Viszont a saját zsebeik megtömésével foglalkoztak ahelyett, hogy odáig jutott volna a tudatuk, hogy a felvett összegre nem lehetne a "csillagos eget" kifizettetni a hitel felvevőjével. De annyira kapzsiak, hogy még rá is tettek erre is egy-két lapáttal.
rosalinda57
@m.macskosz: Nem empátia az egész, hanem a XXI.század legnagyobb pénzügyi csalása, amit a hitel felvevőkkel akarnak megfizettetni. Nem szabad hagyni ! Az Európai Bíróságon van már több száz hiteles ügye, ezért az unió demokratikus szervei a magyar viszonyokat el kezdték vizsgálni. Egy olyan hitel (kölcsön) amelynek a részletfizetése 2-4 éven át nem csökken, az nem tisztességes termék, és az ebből eredő haszon sem az, ami a bankoknál jelentkezik. Meg lehet nézni pár év adatait is, hogy mennyi nyeresége volt ebből a bankoknak. Ha megkapják a devizahitelesek a leveleket, lehet alkotmányjogi panaszt tenni az Alkotmánybíróságnál. Ismerve a "törvénykezést" valószínű elutasítják a panaszokat, de ez esetben jogorvoslatot az Európai Bíróságtól lehet kérni. Na nem véletlen, hogy az unió demokratikus szervei el kezdtek foglalkozni a magyar devizahitelesek eseteivel !
JAJMÁR
@Horizont: 17:12
Érdekes ez a hír, "nem biztos, hogy jó hír érkezik", de persze odatéve, hogy vannak kivételek, és az egészre nézve azért a megmentés az igaz.
Előre beharangozva, hogy ha majd háborognak a hitelesek, a nem hitelesek nehogymá' szolidárisak legyenek. Nehogy! Csak összefogás ne legyen, hagyjuk őket a bajban!

Előre kihúzzák a "méregfogát" a törvény utóhatásának. Megjegyzem sikerrel, mert ebben az országban a bűnbak megjelölése és felállítása mindig sikeres. Ettől sikeres ez a kormány.
eszegfu
@JAJMÁR: Azért a "megmentés" pusztán elvi részét gyakorolja a kormány a törvénnyel, a többi a bank és a hitelesek dolga lesz.
reseva
@gödörben: És azt ígérik 7 éve, hogy megoldják a deviza-problémát. Hát megoldották! Innentől már nem is panaszkodhatunk. mert törvényt is hoztak rá. Nem beszélve a kötelező átváltásról! A reményt sem adják meg, hogy valaha esetleg alacsonyabb árfolyamon fizethessük vissza. Azt gondolom, hogy ezzel a magas árfolyammal a bankokat kívánják kompenzálni, amiért a bankadóval megvágták őket. A mi pénzünkkel természetesen. Hogy bírjuk-e? Innentől már csak saját magukról szól a történet.
JAJMÁR
@eszegfu: 10:08 Ja, tényleg, így maradhat a kormány a megmentő szerepben. Minden másért a bank és a hiteles a hibás... de ugye tudjuk, hogy nem? :)
eszegfu
@JAJMÁR: De-de... az a mocskos, büdös bank a hibás... ja meg a devizahiteles, amiért nem HUF-ban vette fel.
JAJMÁR
Igen, ez ma a "lecke". Van itt pár blogoló, aki ha meglátja ezt a szót "devizahitel" akkor leírja ua. amit már ezerszer, hogyvót, mintvót, ki a hibás... mint egy elakadt lemez, gondolkodás nélkül mondja fel a leckét. Nem tudnak ettől elszakadni, annyira beléjük verték.
:-)))
Nem veszik észre, hogy ma, a jelenben, a probléma megoldásáról van szó, Ami nem jött össze ennek a kormánynak 5 év alatt sem.
reseva
@JAJMÁR: Nem írtad le a probléma megoldását! Vagy ettől, ami van, te sem tudsz jobbat?
eszegfu
@reseva: Szerintem már bocs. félreérted Jajmárt... Nem "okoskodásból", de azt próbáltuk latolgatni... a hitelesek a bankokat hibáztatják , szerintünk pedig elsősorban a kormány a hibás. Megoldottnak látják, hogy meghozták a "majd mi elszámoltatjuk a bankokat" törvényt. Igy az MNB a devizatartalékaiból eladott a hitelező bankoknak az éppen aktuális árfolyamon és hatalmasat "kaszált" rajta.
Innentől szinte természetes, hogy a bankok a hitelesekkel is ezen az árfolyamon
számolnak majd el, vagyis a "végfelhasználó", a hiteles jár megint rosszabbul. És ez nem a bankok hibája. Tehát a megoldáshoz a kormány csak elvileg járult hozzá, gya-
korlatilag pedig semmit sem, sőt még nyert is közvetve az MNB-n keresztül. Összegezve a megoldás még mindig a kormánynál lenne, ha egy "nyomott" áron adta volna el a devizát a bankoknak, akik ugyanilyen áron forintositották volna a hiteleseknek. De mint tudjuk az MNB nyereségének nagy része már nincs is meg: ingatlanokat vettek, egyetemet alapitanak, stb. Nem a devizahitelesek ellen vagyunk, hanem inkább mellettük... gondolom Jajmár nevében is.
reseva
@eszegfu: Nincs köztünk vita. Csak a tennivalóról nem hallottam, azon az elakadt lemezen. Mondjuk, egyetlen ellenzéki párt sem ígéri, hogy hatalomra kerülése esetén megpróbálja helyretenni ezt a nagy igazságtalanságot.Úgy néz ki a dolog, hogy "fátylat rá".( Persze nem gondolom, hogy Jajmár ellenzéki politikus lenne, de ha lenne jó ötlete, megoszthatná velünk is.)
reseva
@eszegfu: És még valami. Tényleg úgy gondoljátok, hogy a zömmel külföldi bankjainknak nincs saját devizájuk, vagy más devizaforrásuk, mint az MNB? Azt tényleg meg kellett vásárolniuk az MNB-től tavaly ősszel, egyszerre, és azon az árfolyamon, amit a bíróság előírt? Nagyon meg lennék lepve, ha így lenne. Meg ha így is lenne, a forintosítás csupán elszámolási művelet ebben a pillanatban a bank számára, hiszen őneki nem kell most egyszerre visszafizetnie a devizahitelt annak a banknak, ahonnan ő azt folyósításhoz felvette. Ők továbbra is a tényleges törlesztéskori árfolyamon fogják azt elszámolni, ha egyáltalán kell törleszteni.
eszegfu
@reseva: Nagyon haragos vagy, csak nem tudom miért rám? Én csak szerettem volna kicsit megvilágitani a jelenlegi helyzetet. Nem is értem..."szabadságon" voltál, amikor az MNB devizatartaékaiból értékesitett, melynek során rendkivül magas nyereségre tett szert (majd milliós nagyságrendben vásárolt ingatlanokat) és mely elvileg a költségvetés nyeresége lenne, tehát pl. hozzájárulhatott volna a kormány, a költségvetés a devizahitelesek bajának igazi megoldásához ? Azt sem hallottad, hogy a kereskedelmi bankok nem képesek "hirtelen" ennyi devizát venni a piacon? A Te "igazság érzeted"azt diktálja, hogy ez a forintositás, csak papir szerinti müvelet, pedig ez sajnos nem igy van. A devizahitel felvételekor is vásárolnia kellett a banknak devizát, holott Te nem láttál csak HUF törlesztő részleteket. De felvételkor nem egyszerre vették fel az emberek, hanem folyamatosan, tehát annyit mindig meg tudtak venni a bankok. Most minden hitel egyszerre "esedékessé" vált, mely devizát nem tudták előteremteni, ezért vették meg az MNB-től. Hidd el nagyon sajnálom, hogy csak most "lepődtél" meg. És abban a hitemben, hogy elsősorban a kormány felelős, nem tud senki sem megingatni. Az ellenzéktől sem várhatsz csodát esetleg 2018. után sem...ugyanis az MNB egyeteme, nyaralói, épületei ki tudja hova lesznek addigra...az is lehet, hogy a hirtelen nyereségből a következő években veszteség lesz, amit a költségvetésnek kell pótolni... tehát örülhetünk neki ha e miatt nem lesz uj adó...meg hát "visszamenőleges" hatállyal egyébként sem lehet megoldani jogilag.
eszegfu
@JAJMÁR: Pontosan! Itt is "nagyszerüen" dolgozott a Fidesz! Tudatosan ráuszitotta a devizahiteleseket a bankokra, mert az a főellenség! Nem ők a "taknyolásukkal"?!
eszegfu
@Horizont: Abban egyetértünk, hogy a kormány már kénytelen volt kezdeni a devizahitelekkel valamit, valóban már a szájuk szélén volt a szar. De én ugy látom, hogy a szart fosra cserélték. A bankok csak azt teszik meg, amit a törvény nekik megenged! Az is elképzelhető, hogy M.o. pénzügyi egyensulyának helyreállitása érdekében (ugye ezeket csak 1-2 évre vezetik be, ez a lényege!) bevezetett bankadó még mindig nem került "kivezetésre", azaz a mai napig is fizetik, igy ezzel a "bankelszámoltatással' adták a kompenzációt. Ezért hibáztatom a kormányt és nem a bankot elsősorban. És látod, Téged sem a kormány segitett ki! Találtál egy megoldást, vagy nevezhetem "egyoldalu szerződésmódositásnak" is, ami lehet, hogy bejön. Drukkolok!
kamazuka
Előleget adtam mégis úgy fizettem a felvett hitelösszeg dupláját,hogy a törvény által garantált plusz 1 évet is kifizettették.
Meglátjuk,hogyan számolnak!
reseva
@eszegfu: Namégegyszer. Engem sem tud megingatni senki abban a hitemben, hogy a kormány a felelős, és leginkább a kormányra vagyok haragos. Nem vagyok aktív banki szakember, az eseményeket is csak szőrmentén követem (állandó szabadságon vagyok), de azért a devizavásárlási-eladási történetről nekem más emlékeim vannak. Az árfolyam (euro) emlékezetem szerint a 2010 évi 265 Ft.ról 2014-ig folyamatosan (szakaszokban) emelkedett 310-re, az utolsó 10 Ft-ot valóban elég hirtelen, szerintem rossz gazdasági mutatók miatt ugrotta meg. Az MNB vásárlásaira pedig már legalább másfél éve emlékszem, a nyaraló vásárlás biztos hogy még a nyár előtt történt. Deviza eladásra pedig ha jól emlékszem egy alkalommal államadósság-törlesztés miatt került sor.
Az MNB-nek egyébként sincs szüksége tényleges deviza eladásra ahhoz, hogy "nyeresége" legyen. Elég, ha a a meglévő deviza-tartalékát a mindenkor hivatalos árfolyamon forintosítja, és máris növekszik a vagyona (nálunk). Jobb bankok ezt a plusz értéket tartalékolják, és ebből fedezik azt a veszteséget, ami az esetleges árfolyam-csökkenésből keletkezik. Nálunk ezt valószínűleg az állam fogja fizetni, és máris a közpénzek lenyulásznál tartunk.(Ez utóbbit TV-s műsorok több szakemberétől is hallottam, de magam is így tudom. ) Szóval, amiről vitatkozunk, az szakmai kérdés, és én már nem vagyok ezekben abszolút tájékozott, úgy ha Te az vagy, máris elnézést kérek,
kukac50
2014 karácsonyára nem lesz deviza hitel Magyarországon azt ígérte varga Mihály!
Van és lesz is uzsora kamatból tartja az államkasszát egyensúlyba Orbán!
Az autó hitel amivel a családom indult 33 000 forint volt most 83600 forintot fizetnek már 4,5 milliót vissza fizettek a 3 milliós autó árából és még 27 hónap hátra van!
Orbán gazdaság politikájának köszönhető a forint romlása, és ezzel családokat lehetetlenít el! A 33 ezret tudták vállalni de a 83600 forint két minimálbérből lehetetlen,úgy hogy gyereket nevelnek számlát fizetnek és még enni is kellene!
Ezek az emberek azok akiket Rogán nagyon dolgozó kisembereknek titulált megalázóan!
JAJMÁR
@eszegfu: 17:39 Köszönöm :) Igen, jól megértettél, egyértelműen hibáztatom a kormányt is.

@reseva: 12:38 Április elején lesz 2 éve, hogy a Propira rátaláltam, és azóta írogatok ide - azóta téma itt a devizahitel. Egyszer, majd ha jó sok időm lesz, összegyűjtöm miket hadovált össze ez a kormány "megmentés" címén ebben a 2 évben.
Aztán még azt is, hogy mennyiféle adó, illeték került bevezetésre, vagy emelkedett az ő intézkedései nyomán.

A tisztességes az lett volna, - ha már a végtörlesztés idején, azon az árfolyamon, nem tudták megoldani a többség problémáját, mert mint mindig, csak saját magukra koncentráltak -, szóval meg kellett volna mondani, hogy senki nem lesz megmentve. A sok hitegetésnek ugyanis voltak, akik hittek, és nem törlesztették a hitelüket, hogy majd állam... na ja, de az unortodox gazdaságpolitika nem foglalkozik az emberekkel. Oldja meg mindenki a maga baját úgy, ahogy tudja.
A "keményen hazudó kis emberek" pedig csak h@lyítenek tovább!

Ja, hogy az nem lett volna népszerű? Hát, ahogy vesszük! Nálam nem növekedett, végleg elfogyott a népszerűségük. Devizahiteles vagyok, nem hülye!
A devizahitel károsultjait nem magukért a károsultakért, hanem az ország gazdaságának egészéért kellett volna megoldani, és ennek számos lehetőségét mulasztotta el az Orbán kormány. Ennek a káros következményeit tapasztaljuk most.
eszegfu
@reseva: Kicsit ellentmondó álláspontodat elfogadom, Te igy látod... nincs mit hozzátennem, csak annyit: sajnálom a devizahiteleseket, miért most nekik kell "megharcolniuk" a bankokkal... frappánsan megoldotta ezzel a kormány a bankok elszámoltatását.
rosalinda57
@JAJMÁR: És az ő problémamegoldásuk sem jelent probléma megoldást, csak az MNB részére 136 milliárdos nyereséget, ami a deviza alapú hiteleseket illetne !
rosalinda57
@Horizont: Írd le a problémádat, hátha tudok neked valahogyan segíteni.
eszegfu
@rosalinda57: Sajnos ezt nem látja a legtöbb hiteles...csak mérhetetlenül dühös a
kereskedelmi bankokra.
F_Viktor
@rosalinda57: Írod:
"Az MNB a bejelentett 136 milliárd Ft-os nyeresége nem őket illeti, hanem a devizahiteleseket..."

Ezt mindenki tudja, hogy az árfolyamkülönbség IS a devizahiteleseknek jár(na), + még a kormánynak is át kellene vállalnia anyagilag is az 1/3 rész felelősséget.
Természetesen a majd 200 milliárd forint a Jegybanknál marad (Eltolcsy tébolyai fedezésére), valamint semmilyen felelősséget nem vállal Orbán kormánya.
miazavalami
nekem nincsen deviza hitelem, se autó se lakás. De van olyan rokonom , barátom akinek van, és mélyen együttérzek azokkal akik az utolsóból is de fizették az uzsorakamatot a bankoknak. nagyon kiváncsi vagyok most milyen leveleket fognak kapni.
Az én meglátásom hogy a devizásokon sok kormány, közte a gyurcsány kormány is segíthetett volna. Mikor a deviza divat lett a forinthitel olyan drága volt, hogy senkinek sem érte meg felvenni.
rosalinda57
@Horizont: Oké. Ezt csak azért ajánlottam fel, mert nem tudhattam, hogy ugyanúgy képben vagy, mint én.
rosalinda57
@F_Viktor: Az, hogy nem vállalnak felelősséget, az még nem biztos, mert muszáj lesz nekik. Az európai demokratikus intézmények ellenőrzése ugyanis elkezdődött.
Az EU sem nézi jó szemmel azt, ami itt történik.
miazavalami
@rosalinda57: Monnyuk a kormány eddig is letojta mit szól az eu.
rosalinda57
@F_Viktor : És még valami. Nézd meg légyszíves a "Büntessék szigorúan az Európa-szerte a kiszolgáltatott emberek elleni bűnelkövetőket " c. cikket.
rosalinda57
@miazavalami: Ezt nem teheti, mert elfogadta Magyarország azokat a nemzetközi egyezményeket, amikor csatlakoztunk az Unióhoz és ezek a jogszabályok erősebbek, mint a kormány által hozottak, főleg akkor, ha azok ellentétesek vele, vagy olyan dolgot akartak megrendszabályozni, amit nem lehetett volna.
miazavalami
@rosalinda57: ...vagy olyan dolgokat akartak megrendszabályozni amit nem lehetett volna. Például az alkotmány módosítása, vagy a nemtetsző tévé adók újságok kilövése? Azaz a szólásszabadság megsértése?
F_Viktor
@rosalinda57: A fityesz gránittömbös tákolmánya biztosítja nekik, hogy bármilyen kötelezettségszegési eljárásból adódó büntetésre hivatkozva új adókkal terhelhetik a Zembereket. Ezek után sz@rn@k mit mond az EU.

Elolvastam Szanyit, nem értem a devizahitelesekkel való összefüggést. :-)
JAJMÁR
@rosalinda57: 11:33 Persze, hogy nem megoldás. Már nincs jó megoldás, elszalasztották ezt a lehetőséget, - de néha már azt képzelem, hogy soha nem is gondolták komolyan - .
Megtehetik, bármit megtehetnek, és mindig lesznek, akik helyeslik,,,, mert egyet nagyon tudnak. Bármit el tudnak "adni" a szükséges támogató "tömegnek" Minél inkább megosztják az ellenkező tömeget, annál kisebb a szükséges tömeg-igény. Az eu-val szemben elmennek a falig, különösebben nem zavarja őket, hogy elindítanak egy-két kötelességszegési eljárást.
Ezzel a devizahiteles megmentős témával évek óta sikeresen manipulálnak minket. (Már akit lehet.)
JAJMÁR
@JAJMÁR: 19:02 Bármit megtehetnek = Orbán kormány.
rosalinda57
@JAJMÁR: Igazad van, én is így gondolom.
rosalinda57
@F_Viktor: A deviza alapú hitelesek teljesen kiszolgáltatott emberek azáltal, hogy megfosztották attól a jogtól őket, hogy a szerződéses jogviszonyokban ( polgári jogviszonyok ) bele "ugattak" két fél szerződésébe a Bankmentő csomaggal és a forintosításról szóló törvénnyel. Holott úgy, hogy ezek a szerződések a megkötésük pillanatától semmisek, akárhogyan is magyarázzák, hogy csak részlegesen azok "csak". A polgárjogban vagy valami semmis vagy nem az. Ők a végzett jogászok ? Mind megbuktatnám őket visszamenőlegesen !
F_Viktor
@rosalinda57: Szerintem Szanyi nem rájuk gondolt mikor kiszolgáltatott emberekről beszélt.
gödörben
@Horizont: Ez mozgatja a nyúlási lehetőséget, a zsírosbödön mellett ülést. Oszd meg és uralkodj. 100%-os siker. Majd ha borul a bili akkor ezek már nem lesznek itt röhögnek a markukba és mi hagyjuk, hogy a munkánk gyümölcsét ellopják, elkótyavetyéljék.
rosalinda57
@F_Viktor: Nemcsak a devizahitelesekre, hanem a rokkantakra, a nyugdíjasokra, a gyermeket nevelőkre, az iskolás gyermekek délután 16 óráig az iskolában tartására, a vasárnap nyitva tartó boltba járókra stb. is.
1magyar
Mitől lenne már minden szerződés egyedi??? Ezrével készítették egy sémára az átvágásokat.
Designer
@1magyar: Na, ez igaz! Minden szerződésnek egy ugyanazon szabályzatnak kell megfelelnie!
A Btk. sem térhet el az ALAPTÖRVÉNYTŐL!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.