Az Index értesülései szerint rég nem tapasztalt, személyeskedésig fajult vita robbant ki a Magyar Szocialista Pártban. A paksi bővítéssel kapcsolatos stratégia miatt feszültek egymásnak állítólag a párt politikusai.

Kunhalmi Ágnes és Trippon Norbert újpesti elnök budapesti csoportja, valamint az atomot támogató Tolna megyeiek kerültek egymással szembe. A budapesti szocialisták sürgetnék a paksi bővítés leállítását, viszont ezzel szembe kerülnek saját pártjuk 25 éve hangoztatott atomlobbijával s így magával Mesterházy Attilával is.

Tudni lehet, hogy az MSZP alapvetően magát az atomenergiát támogatja. Tavaly sem az atomstop mellett lobbiztak a szocialisták, hanem népszavazást akartak kezdeményezni Paksról. A bővítés ügyében mindössze amiatt tiltakoznak, mivel Orbánék egy átláthatatlan és kockázatos szerződést írtak alá Oroszországgal.

Most azonban az MSZP budapesti csoportja változtatna a dolgon. Kunhalmi Ágnes budapesti párttanácsot hívott össze múlt csütörtökön, melyen felszólította a pártot, hogy végre álljon ki a megújuló energia mellett és mondjon nemet Paks 2-re. Kunhalminak és Trippon Norbertnek sikerült is meggyőznie a fővárosi tagokat. Ezután egy sajtótájékoztatón el is mondták, hogy a budapesti szocialisták atomstopot és a zöld gazdaság megerősítését sürgetik.

Az csak az ezután derült ki, hogy az Európai Uniónak is konkrét kifogásai vannak a paksi bővítéssel kapcsolatban.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

soljanka
Gondolom a tolna megyei szocik reménykednek egy-két lepotyogó alamizsnában az erőmű építésénél. A fővárosiak nem.
Ilyen egyszerű ez.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
soljanka
Gondolom a tolna megyei szocik reménykednek egy-két lepotyogó alamizsnában az erőmű építésénél. A fővárosiak nem.
Ilyen egyszerű ez.
Senara
A megkérdezettek 60% elutasítja a bővítést ! Hülye ellenzék ezt figyelmen kívül hagyja .Tovább játsszák a hatalmi harcukat párton belül meseházi vezetésével !( Szánalmas bagázs .
perfekt
Ezek az ellenzéki acsarkodások,duzzasztják,a már -már süllyedő kormányhajó vitorláit.Erre a hírre a forint nem igen erősödik,de a Fidesz igen!Politikai analfabétizmus!
human
Én azt veszem figyelemben, hogy a még tesztüzemben működő fúziós erőmű már képes áramot termelni és az usa-ban már fejlesztik az új technológiájú akkukat kifejezetten szélerőművekhez. Minden jel szerint aki most atomerőműbe ruház be, az az ablakon dobja ki a pénzt. Mire paks2 megépül olcsóbb és környezetbarát energia lesz a világon. Nekünk meg lesz egy drága 1000 évig sugárzó szemétkupacunk.
Hofipisti
Az MSZP jogszerű, de erkölcsi kérdésekben nem túl érzékeny elnöke, meg a spanyolra nyírt exelnök csak árt a pártnak. Jó munkával még a maradék támogatottságot is rendesen faragják. Az eredmény egyértelmű, de bizony megérdemlik.
A probléma csak az, hogy bizony szükség lenne egy tisztességes, szociálisan érzékeny, a gazdasághoz gyakorlattal értő vezetésű, a demokráciában hívő baloldali pártra, de hát ez - mármint a feltételes mód - sajnos az ország problémája, s ez nekik nem fontos. A legnagyobb baj, hogy a párt vezetésében csak olyan emberek vannak, akik soha nem dolgoztak, soha nem kellett megküzdeniük a mindennapokért, s ezzel a langyos semmitmondással is sokkal jobban éltek, mint a felső középosztály, így aztán dolgozni már képtelenek, s legnagyobb gondjuk, hogy biztosítsák maguknak - honnan máshonnan, mint a közös fazékból - továbbra is a jólétet. Van ilyen csapat még rajtuk kívül is, a nép meg vakon voksol. Magyarország jobban teljesít!
mariaberta
Imádom, hogy így imádják egymást párton belül.
wagabund
csak így tovább... nehogymá az emeszpé nyerjen valahol..most éppen Tapolcán...

inkább az atomon vitatkoznak, a helyett, hogy ott sátoroznának a bankok, vagy az mnb előtt.. hogy mielőbb sittre tegyék a lopós ismeretlen tetteseket...
...nem, az túl macerás, fárasztó, hideg van, és találkozni is kell az emberekkel...
az borzasztó...inkább az atom...amiről fingjuk sincs...de jól hangzik.
wagabund
most mongya a rádijó, hogy az unijó nem akadályozza a Paks kettőt, csak az üzemanyag beszállítót vitatták meg.
Az unijónak nem érdeke, hogy nálunk ne bővüljön az atom, főleg, ha mi fizetjük...

egy vaklárma kifújt.
nena
A fidesz köszöni...szánalmas bagázs. Csak a jobbik !
Toby
Amíg ti vitáztok kedves "bukott baloldaliak" addig a főg**i és hordája vidáman gyarapodik a közösöből !
ilos
@Senara: És vajon honnan van ez a 60 % ? Aki egy kicsit is ért az energetikához, az tudja, hogy elengedhetetlenül szükség van a viszonylag környezetkímélő atomenergiára, tehát teljesen felesleges a hozzá nem értőket ellene hangolni. Most úgy van beállítva a paksi bővítés, mint a felcsúti stadion, amit maga az ördög kénköves füstje lengi körül. Nem kellene bedőlni minden hülye politikusnak, főleg ha ellenzékből kibicelnek.
ilos
@human: A véleményed nagyon fontos, de nem győztél elég óvatosan feltételes módban fogalmazni. Biztosan lesznek újabb energiaforrások, de hogy 20-30 év múlva még szükség lesz a jól bevált atomerőművekre, az biztos. De ne vigyünk bele politikát, szerinted a finnek miért építenek ugyanolyat, mint amit mi akarunk?
human
@ilos: A finneknél gondolom mások a környezeti adottságok. Az évi napsütéses órák száma, átlagos szélsebesség mértéke nagyban befolyásolja, hogy alkalmas-e egy földrajzi terület a megújuló energiatermelésre. Nálunk ezzel nincs gond.
human
@ilos: Azon kívül Magyarországon és Finnországban is jelenleg 4 reaktor működik, de a Finn ipar a Némettel vetekszik és nagy az engergiaszükségelt. Nálunk meg ugye csak döcögő ipar van, így Paks2 felesleges áramot fog termelni drágán, hisz kölcsönből, tisztázatlan gazdasági tervvel valósítják meg.
bencemacska
@wagabund: ma, 16:09

... és baleset esetén semmi baja nem lesz se Putyinnak, se Brüsszelnek!
Német o. is bezárja az atomerőműveit, de megveszi a mi ruszki erőműben termelt áramunkat!(?)
bencemacska
@human: ma, 18:29

Hozzátéve, hogy a finneké akkorra már elavul és bezárják, mire a miénket megnyitják!
human
@bencemacska: És az ország még 30 évig nyögi az adósságot. Drága lesz az az olcsó áram.
lajospapa
Hajrá fiúk, így lesz újra kétharmad!
intrepid
@soljanka: Ekkora beruházásnál, a lepotyogó morzsák is nagyobbak. Elegük lett abból, hogy csak a pestiek lophatnak.
ilos
@human: Már megint légből kapott információkra hivatkozol. Te is tudod, hogy nálunk se több se a szél, se a napsütés, a finn ipar áramszükséglete se nagyobb, miről beszélsz? Viszont azt ők is tudják, hogy a "zöld-energia" még egy jó darabig csak dotálással életképes. Minden tiszteletem a zöldeké, de a legnagyobb hülyeségeket ők beszélik.
reseva
A tisztulás nagyon ráfér az MSZP-re. Én a megújuló energia mellet voksolnék.
Csizmás Kond
Szerintem össze kéna hasonlítani a lehetőségeket az igényeket és a különböző stratégiák mint az atom vagy a megujuló energiákból nyert hasznot és azután hőbörögni.
ilos
@Bercifiu: A gyűlölettől beszűkült agyatokból már csak erre a "seggnyalásra" futja? Ha valaki egyetért valamivel vagy szimpatikus neki valami azt ti már sommásan seggnyalásnak tartjátok? Hiszen ti is szajkóztok valamit (pl. ezt is) azzal a különbséggel, hogy nem is gondolkoztok el róla, csak fújjátok. Szánalmas brigád vagytok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.