A Fidesz szerdai közleményében arról ír, a szocialisták hiába próbálják hárítani a felelősséget, kormányzásuk alatt semmit nem tettek az évtizedes pénzügyi korrupció ellen, sőt törvényeikkel, a brókerek kormányzati kinevezésével segítették azt. Az is kiderült – folytatták –, hogy "a baloldal ezer szálon kötődik a Buda-Cash körüli céghálózathoz: az MSZP, a DK, az Együtt, a PM emberei ülnek ezekben a cégekben". A Fidesz-frakció a Quaestor-ügyet már a harmadik szocialista brókerbotránynak tartja.

Ezt azzal indokolták, hogy az MSZP kormányzása idején a Magyar Fejlesztési Bank 17 milliárd forint hitelt adott a Quaestor-csoportnak úgy, hogy a hitelre megfelelő fedezet sem volt. Megjegyezték továbbá, hogy "a Quaestor-csoport tulajdonosa a 2010 előtti Gyurcsány-Bajnai-kormányban jó kapcsolatokkal rendelkezett".

A kormánypárt elvárja, hogy a cégeket működtetők a személyes vagyonukkal is feleljenek a károsultak felé. A nyomozóhatóságoktól és a hamarosan felálló parlamenti vizsgálóbizottságtól pedig azt várják, hogy a bűnösök mielőbbi felelősségre vonása megtörténjen, és kiderüljön, hová lett a pénz, kik a felelősök, kik voltak a haszonélvezők. Közleményükben azt is megjegyezték, hogy az ellenzéki képviselők egyszer sem támogatták az elmúlt években a "rendcsinálást" a pénzügyi szektorban. Ehelyett támadják a Magyar Nemzeti Bankot (MNB), amely keményen fellép a korrupció ellen.

A Fidesz képviselőcsoportja hangsúlyozta: az évtizedes pénzügyi korrupcióról a megerősített jegybank rántotta le a leplet, ezzel bebizonyosodott, hogy a Fidesz-KDNP-frakció jól döntött, amikor az MNB és a pénzügyi szervezetek felügyeletének összevonása mellett tette le a voksát.

57 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bundi
@rugacs: esetleg valami cikket vagy hivatkozást arról hogy idén amikor kb 62 milliárdot tüntettek el...mi köze volt a szociknak az egészhez...
"A napilap cikke szerint a Buda-Cash vezérigazgató-helyettese, V. Péter üzletkötőként kezelt egy számlát, ami Karácsony Miklós nevén volt. Idén január végén vásárolt az ő nevében 3,3 millió darab diszkontkincstárjegyet, összesen 62 milliárd forint értékben. Az ügyletről a forrást a DRB bankcsoport ügyfeleinek pénzéből emelte le, az állampapírokat pedig egy fiktív számlára rakta a Buda-Cash brókerháznál."
tudod...a vesszőparipám... a forrás...
444.hu/2015/03/11/62-milliardja-van-a-nem-letezo-karacsony-miklosnak/
tehát kedveske...?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Bercifiu
@rugacs: Normális esetben, ha egy szervezeti változást hoznak létre, a régit le kell zárni, s a feladatokat jegyzőkönyvileg átadni. Majd az új szervezet megalkotja a saját SZMSZ - ét, s aszerint működik.
Na itt nem ez történt, a PSZÁF úgy lett átcsoportosítva, mint ha egy lapát kavicsot a másik kupacra dobnánk.
Minden állami és jelentős pozícióba a geci maradékok kerültek, minden tudás és gyakorlat nélkül. Ez lett az eredménye.
Lásd: Tankönyvkiadó, Klegelsberg intézet, stb.
Bercifiu
@Bercifiu: Ja és a boltbezárás. Senki nem tud semmit, de jobban teljesítünk.
bundi
@rugacs: látom erről a homofób vonalról nem tudsz lekattanni...mint kérdeztem ...mi bajod velük? valami lappangó emlék? nagybácsi?...esetleg a család barátja?...beszéld ki magadból nyugodtan...de tudod elég szánalmas ez a terelés...és ráadásul régebben bennem is volt egy bizonyítási vágy és feltettem olyan dolgok elérhetőségét is hogy miket csináltam...illetve miknek a szervezésében vettem részt amik az ország megítélését vitték előrébb...mint határon belül, mint kívül...kérdd el enterotól...moderától...illetve most épp szandokántól ...
de mint kértem valamivel támaszd alá amit állítasz,,,máskülönben mint fing a levegőben elszáll...ez egy fórum, bármit mondhatsz magadról...nincs lehetőség az ellenőrzésre...
Tibor43
Tárgyilagosabb lenne,ha nem csak másokra,hanem egymásra is mutogatnának...
coni
Ez olyan mint a Hagyó "nokiás doboza".
Már akkor is minden értelmes ember tudta, hogy valamiért hamisan tanúzik a korona tanú, mert ha Hagyó lopott volna is, nem nagy a valószínűsége hogy nokiás dobozban tette volna.
6 évig tartott amíg a tanú beismerte, hogy félelmében hamisan tanúzott.

Bróker ügyben ugyanez várható.
mariaberta
És mi a nyavalyát csináltatok 5 év alatt???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.