Ítéletet hozott a Győri Ítélőtábla szerdán arról, hogy a szombathelyi képviselőtestület jogszerűtlenül bontott szerződést 2012-ben a Promeddel, amely korábban ugyancsak közgyűlési döntés alapján nyerte el a városi lap kiadásának jogát – számolt be a Nyugat.hu.

A szerződésbontás oka az volt, hogy a Promed által kiadott Savaria Fórumban megjelent egy hirdetés, amely az önkormányzat véleménye szerint sértette Orbán Viktor és Simicska Lajos személyiségi jogait. A hirdetésben az állt:

Orbán Viktor és Simicska Lajos szétlopja az országot.

Az elsőfokú bíróság ítélete azért kedvezett a Promednek, mert megállapították: a szerződés felmondására ilyen okból nem kerülhetett volna sor. Csak akkor lett volna szabályos a rendkívüli felmondás, ha a megjelenések számára vagy a terjedelemre vonatkozó megállapodást szegi meg a cég, de ez az eset nem állt fent. Az ítélőtábla kitért a hirdetés szövegére is: szerintük nem sért személyiségi jogokat, belefér a politikai véleménynyilvánításba.

A perköltség kifizetése közben az adófizetők pénzén történik: az összeg másfél millió forintra rúg. Továbbá szintén ki kell fizetni a szerződés jogszerűtlen felmondása után kiszámlázott első negyedéves megbízási díjat kamatokkal együtt, ez 9,5 millió forintot jelent. Ám itt még nem érnek véget a költségek: az ítélet után a szombathelyi önkormányzatnak teljesítenie kell a szerződésben foglaltakat. Ezért a Promednek további 63 millió forintot kell kifizetni, ez a 2012. január 1-től járó támogatás a lap kiadásáért. És a továbbiakban is évente körülbelül 30 millió forinttal kell Szombathelynek hozzájárulnia a Savaria Fórum megjelenéséhez.

De a szombathelyi adófizetőknek ennél még több pénze bánhatja: a város 2013-ban egy új önkormányzati lapot indított, a Szombathelyi 7-et. A Promed ügyvédje ezzel kapcsolatban megjegyezte a Nyugat.hu-nak: ezek után döntenie kell a képviselőtestületnek, hogy mindkét lapot fizeti-e adófizetők pénzéből, vagy csak a Savaria Fórumot, amellyel erre még 2017. decemberéig szól a szerződése.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
Ha mér lehet :
Orbán Viktor és Simicska Lajos szétlopja az országot.
Orbán Viktor és Simicska Lajos szétlopja az országot.
Orbán Viktor és Simicska Lajos szétlopja az országot...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Mobil123
@istihu51: Igen és a seggétől kezdik belezni.
gödörben
@Mobil123: Vagy nincs munkahelyük, mert a vezír közmunkaprogramja miatt megszüntették.
gödörben
Ha leírható, akkor tudják! Miért is nem tesznek ellene hivatalból??? Hazaárulók!!!
Mobil123
@gödörben: Az is lehet csak ezt a vállalkozók gyöngye nem fogja fel.
wagabund
nocsak...nocsak...
a bíró nem ismeri ezeket az embereket?... vagy elfelejtettek szólni neki?...

mindenesetre bátor ember.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.