Az Európai Bizottság szakbeszélgetést szervezett a márciusban Magyarország által kiadott országjelentésbe foglalt, energiapiacra vonatkozó részekkel kapcsolatban – fejtette ki cikkében a napi.hu.

A bizottságnak komoly aggályai vannak a rezsicsökkentéssel kapcsolatos intézkedések miatt, így nincs kizárva, hogy hamar elbukhat a Fidesz által piedesztálra emelt energiapolitika. A szakbeszélgetésen elmondottak alapján az elmúlt időszakot megfigyelve nem kecsegtet ez az irány semmi jóval. Az Európai Bizottság energiaügyekkel foglalkozó főigazgatóságának munkatársa azt is hozzáfűzte, hogy a rezsicsökkentés az európai szemlélet szerint részben jogsértő, így eléggé problémás a megítélése.

A jelentés külön kiemeli, hogy a belső energiapiaci joganyag alapján a hálózati díjak, valamint hálózathoz való hozzáférés részletes szabályainak megállapítása az energiahatóság feladata lenne, és egyáltalán nem nézik jó szemmel, hogy a magyar kormány minisztériumi rendeletekkel szabályozza az árakat, ahelyett, hogy azt az európai szabályok szerint a hivatal saját hatáskörében állapítaná meg. Mostanában ez különösen aktuális az ország gázpiacán zajló tevékenységek miatt.

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
@tivoli: De az EU nem tiltja meg, hogy átrendeződjenek a bérek Magyarországon:
Ki tiltja meg, hogy a hatszáz államtitkár, ötezer tanácsadó, ötszáz miniszteri lószar,
félmillió tökömtudjamilyen hivatal senkije kapjon horribilis jövedelmet!!!
Talán először a saját portánkon kéne kapirgálni!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Mint minden cselekedetük ez is beleütközik az Unió szabályok valamelyikébe!!!
Én csak azt nem értem JOG VÉGZETT PALIK, ENNYIRE SÖTÉTEK NEM LEHETNÉNEK, EZT CSAK KÉSZAKARVA LEHET ÍGY CSINÁLNI, MINDENBEN SZEMBE MENNEK AZ UNIÓS SZABÁLYOKKAL!!!
silber13
@papa.49: Lehetséges. Én inkább azt gondolnám - megerősítve a készakarva cselekvést - ahhoz hozzá adódik egy nagy adag húgyagyú hit. mely szerint nem csak a spanyolviaszt szarták ők, hanem egyenest a spanyolokat is. Dühöng benneü a féktelen kivagyiság, " wer bin ich+-ség, és a beeges csalhatatlanság képzete.
papa.49
@silber13: Véleményem szerint a hazugovicsot és népizenekarát a legkisebb mértékben se érdekli hogy mit lehet, mit nem lehet, őket csak és kizárólag a megszerezhető pénz motiválja, és ennek érdelében lexarják az Uniós törvényeket!!!
Ez én szerintem a hazugovics származásából adódó mentalitás okozza!!!
tivoli
Aszongya, hogy
"nem nézik jó szemmel, hogy a magyar kormány minisztériumi rendeletekkel szabályozza az árakat, ahelyett, hogy azt az európai szabályok szerint a hivatal saját hatáskörében állapítaná meg. "
Mi sem nézzük jó szemmel, hogy a magyar fizetések egyáltalán nem az urópai szabályok szerint alakulnak.
m.macskosz
@tivoli: De az EU nem tiltja meg, hogy átrendeződjenek a bérek Magyarországon:
Ki tiltja meg, hogy a hatszáz államtitkár, ötezer tanácsadó, ötszáz miniszteri lószar,
félmillió tökömtudjamilyen hivatal senkije kapjon horribilis jövedelmet!!!
Talán először a saját portánkon kéne kapirgálni!
miazavalami
@tivoli: @tivoli: Ha a kormány a rezsicsökkentés keretében hajlandó lenne a rá kivetett adót csökkenteni akkor nem a szolgáltatóknak kellene lenyelni a milliomosok rezsijét.
tivoli
@m.macskosz: @miazavalami: Erről csak az a véleményem, hogy távirányítású vezérlés mellett nem lehet észrevenni olyan apró dolgokat, mint a szegény népek mindennapi gondjai.
ma, 11:51@m.macskosz: Oda hasson az Eu, hogy megszűnjön ez az anomália.
ma, 11:54@miazavalami: Oda hasson az Eu, hogy megszűnjön ez az anomália.

S ha mindez megvalósul, akkor elhiszem, hogy az Eu jót akar. Addig viszont csak kekeckedők, a "kisemberek"-nek tett engedmények ellenzői. Egyetlen olyan figyelmeztetésük sem volt még, hogy a kormány ne nyúzza a saját népét a különösen magas adókkal, útdíjakkal, egyéb rendelkezésekkel.
vonotok
@papa.49: Sajnos ez a Magyar virtus. Mindig harcolni, tök mindegy ki ellen, ha kell saját magunk ellen is. Én azon csodálkozom ,hogy az EU. még nem rúgta ki Magyarországot a közösségből. Meddig tűri még Brüsszel, hogy a " Vezír " tenyerét tartja a pénzért. Majd csókolgatja Putyint.
papa.49
@vonotok: Ha ez bekövetkezik akkor nézhetünk mint hülye gyerek a moziban 1 hónap alatt padlót fog az ország minden értelemben, akkor lesz a totális csőd...
miazavalami
@tivoli: Ennek a kis országnak meg kéne már tanulni hogy a nagyok csak lábtörlőnek használják, esetleg eltapossák.
bencemacska
@tivoli: ma, 11:44

De ezzel nem azt akarod mondani, hogy a magyar fizetéseket is az EU tartja alacsonyan?

Egyébként a rezsicsökkentés a hülye nyugdíjasok szavazatának megszerzését szolgálta. Nem vették észre, hogy ezt is ők szívják meg, mert rengeteg pénz megy el a rezsicsökkentésre, amiből nekik csak morzsák jutnak - vagy annyi se - de sikerült az inflációt annyira lenyomni vele, hogy csak minimális nyugdíjemelés legyen!
vonotok
@papa.49: És ha A Fidesz és a Jobbik frakciót zárnák ki???
silber13
@vonotok: 12:17-re: Bizonyára segítene, ha dicső, harcias Vezírünket az EU kissé hosszasabban megmogyorózná, mígnem a hangja és annak terjedelme el nem érné a Pavarottis hangmagasságokat, a magas c, d, e-t sőt egyik Bellini operában a magas f-et
Csizmás Kond
szóval szerintük jogsértő ?...nab@szdmeg...
mekkelek
@tivoli: "Mi sem nézzük jó szemmel, hogy a magyar fizetések egyáltalán nem az urópai szabályok szerint alakulnak."

Akkor reklamálj a vezírnél hogy ne csak a csókosok és hûbéresei jövedelme legyen a szíve csücske...
tivoli
@miazavalami: ma, 12:20
Ha ez a kis ország lábtörlő akar lenni a nagyoknál, akkor annak is fogják használni.
bencemacska
@tivoli: ma, 12:16

A magyar munkaerő nem sokkal olcsóbb, mint a nyugati, mert a cég befizeti az államnak azt a részt amit nem a dolgozóknak ad.
No, ez kicsit bonyolultra sikeredett, de megérted így is.

Ha kiesebb a harácsolás, kevesebb a munkaerőt terhelő adó = magasabb a munkabér!
Ebbe nem szólhat bele a jelen szabályok alapján az EU. És ezt a privilégiumot féltve őrzi OV és pár populista társa!

És még egy kemény dolog: diktatúrában sokkal jobban fejlődik a gazdaság. Hogy a diktátor vonzáskörzetébe nem tartozó dolgozókkal és azok környezetével mi történik az más lapra tartozik!
tivoli
@bencemacska: ma, 12:27
Ne forgasd ki.. Én azt mondtam, hogy miért nem hat oda, hogy ne úgy legyen.
A hsz-od másik fele részigazság, mert nem a nyugdíjasok járnak jól elsősorban a rezsiügylettel, hanem a gazdagok és a nagycsaládosok.
bencemacska
@tivoli: ma, 12:47

Nem forgattam ki semmit. Azt sem értem, miből következteted ezt? Mindössze azt szerettem volna közölni, hogy a munka árának egy része a dolgozónak megy a cégektől, más része az állambácsinak.
És a kettő közti arányt nem az EU, hanem az ország határozza meg! Ha kevesebb a munkabért terhelő befizetés, több a munkabér.
Az EU szeretne ebbe beleszólni, de nem minden tagország egyezik bele!
Egyáltalán nem mondtam, hogy a nyugdíjasok járnak jól! Pont fordítva van, mert ők a nyugdíjemelésen elvesztették az a keveset is , amit rezsicsökkentés címén kaptak!!! Ezt te méltóztattál kifordítani!!!
Rózsika Hatházi
@papa.49: ma 11:49. Jogvégzett? Nézd már meg ennek a bivalyfejű rezsigladiátornak a képét. Kinézel belőle valami jogot? Max vályogot.
Rózsika Hatházi
@bencemacska: ma 11:44. Azért nem kéne lehülyézni a nyugdíjasokat. Én is az vagyok, de az életben nem szimpatizáltam a fityisszel. A vajdát még amikor fiatalabb voltam, akkor is utáltam. Az édesanyám 86 éves, de zsigerből utálja őket. Egyébként, már máshol megírtam, hogy ezzel a szolgáltatókkal csesznek ki. Válaszolt is rá egy vén fax, hogy minek keltem a rémhíreket.
simmering73
@papa.49: @vonotok: Mindkettőtöknek teljesen igaza van.
bencemacska
@Rózsika Hatházi: ma, 13:23
Elnézést, ha nem fogalmaztam elég világosan!
Nem minden nyugdíjast hülyéztem le.
Azért nem azt írtam, hogy a nyugdíjasok, mert akkor mindre vonatkozna! Én meg csak azokra vonatkoztattam a "hülye" kifejezést, akiket simán megvezet a Fidesz.(Én is nyugdíjas vagyok!)
És főleg akik ott csápolnak, mint gyerekek az OV gyűléseken!
Jó egészséget édesanyádnak!!!
Clavigo
@Rózsika Hatházi: :) :) :) :) Vazzze,,,ekének nem használnám a Hombárfejűt,,ha szántanék..:) :) :) :)
papa.49
@Rózsika Hatházi: Az említett pali nem ,,jogvégzett,, szakmunkás iskolát végzett, esztergályos, marós...Elmondták akik ismerték ez előtt, hogy milyen a pali...
KERKA
@Mobil123: Légyszives küld el a linket, ahol kiborult a bili.
Mobil123
@KERKA: Ilyet nem tudok küldeni, nem tudom az okát.
Feraj49
Figyelmeztetlek benneteket,hogy itt van egy reklám amely VIRÚS VESZÉLYES a számítógépre akiknek nincs védelme ne kattintson rá.Ez az "Abszurd benzinárak ? Mondja nemet a folyamatosan emelkedő benzinárra itt. Az itt aláhúzva.
KERKA
@Feraj49: Az a reklám azért van neked, mert rákattintottál. A google számontartja, hogy te miket nézel a számítógépeden, és olyan reklámokat küld neked, gondolván, hogy az érdekel téged.
Én egy egészségügyi portált olvasok rendszeresen, ezért aztán tele vagyok fogyókúrás, horkolós, korpás, zsírleszívás, prosztatás, bélférges, candida gombás reklámmal. 2 hétig néztem Kardashian óriási melleit, még végre sikerült végleg letiltanom. Most már csak ettől a horkolós pasitól kell valahogyan megszabadulnom.
kkalman
Orbánt nem érdekli az EU véleménye. Az sem, hogy megbüntetik az országot miatta, mert szembe megy az uniós szabályokkal. Csak az érdekli, hogy a lóvé a zsebbe, de abból minél több.
Desischado
@vonotok: Támogatom ezerrel! Bárcsak kitakarodnának a Parlamentből! El fog jönni ez a nap is egyszer, de addig mennyi kárt okoznak még?!
A rezsidumát meg eddig is csak az egy bítes birkák vették be.@Feraj49: @KERKA: Töltsétek fel az Adblock plus-t. Az garantáltan kiszűri a remklámokat.
kukac50
A kis jövedelműek és a minimálbéresek fizetését kellett volna emelni nem a rezsicsökkentést bevezetni. Mert a politikusoknak több tízezer marad a rezsi csökkentés eredményeként a kisembereknek meg pár száz forint.
Demokráciában a gazdagnak ilyen nagy kedvezményt adni a szegénynek meg ennyire kicsit embertelenség és pofátlanság,ezt a rezsibiztos is beláthatná!
KERKA
@Desischado: Köszi a tanácsot, megpróbálom a beállításokat korrigálni. Bár most újabban régi pénzekben és festményekben utazom, amióta azt nézegettem. Rohadtúl nem érdekel, de legalább nem látom Kardashian 150 cm-es óriási kebleit.:))
KERKA
@Mobil123: tgnap 20.00 Ez egy vitafórum, ahol mindenki elmondhatja a véleményét. Ha nem személyeskedő és senkire nézve nem bántó, akkor nem értem, mi a probléma.
Egy vita során az a jó, ha van ellenvélemény is. Egyébként csak bólogatunk egymásnak, ami nem viszi előre a témát.
Tivolinál nem találtam semmi semmi sértőt, vagy rágalmazót.
Juszuf
@kkalman: Mint ahogyan GYF. a MALÉV eladása után támogatta. Az EU el is intézte. Remek! Csak így tovább az ortodox úton! Magasabb árakat a kisnyugdíjasoknak! Rabszolga éhbért a dolgozóknak! Csak adósodjanak el, mert ezt érdemlik a liberális szocialisták! Nekem azért ne emeljék, majd ők kifizethetik helyettem.
miazavalami
Megkérdezhetem mit tett @tivoli: amiért kitiltották?
Nesze neked szólás szabadság!
Feraj49
@Desischado: Köszi ! Megkísérlem hátha sikerül !
Desischado
@Feraj49: @KERKA: Nagyon szivesen, örülök, ha tudtam segíteni! Ami Tivolit illeti, én sem értem, miért van kitiltva, mert biztos, hogy semmi sértőt nem mondott! Nem is olyan a stílusa!
ferii
@bencemacska: @bencemacska: Hozzáírhattad volna,hogy tisztelet a kivételnek,nem minden nyugdíjas hülye...
varrólány
@miazavalami: 17:11 Vannak akik írhatnak bárhogy bármilyen stílusban , mindig itt maradhatnak, hát ez van!
Kongo
@kukac50: Az egykulcsos adót is ezért vezették be annak idején. És a törekvés az, hogy minden adót a fogyasztás alapján szedjenek be és nem a jövedelem alapján. Lenullázzák a rendszer szolidaritási elemeit.
Kongo
Azt olvasom a gázszámlán, hogy "A rezsidíj csökkentése nélkül Önt ebben az elszámolási időszakban a következő fizetési kötelezettség terhelte volna: X Ft. A rezsidíj csökkentésének eredményeképpen az Ön megtakarítása - ebben az elszámolási időszakban: Y Ft. (Ezen összegek az Ön számlájából előzetesen levonásra kerültek.)"
Fentebb: "Fizetendő összeg: Z Ft."
Mindez narancssárga színnel ki van emelve, nehogy az öndicséret figyelmen kívül maradjon.
És szépen levezetik a számlarészletezőn, hogyan jön ki a fizetendő összeg. De sehol nincs nyoma annak, hogyan jött ki akár a megtakarítás, akár pedig a rezsicsökkentés nélküli összeg. Vagyis ezek helyére bármit lehetne írni, sokkal nagyobb összegeket is, hogy nagyobb legyen a dicsőség, mert úgyse lehet utánanézni. Lehet, hogy már élnek is evvel, és nincs is rezsicsökkentés. "Régi ár" áthúzva, "új ár" kedvezőbb. Ismerős.
miazavalami
@varrólány: Néha elgondolkodom, hogy miért olyanokat tiltanak ki akik összeszedetten, nem mocskolva mondják el a véleményüket?
varrólány
@miazavalami: 17:33 Ezt én sem , de volt ilyen máskor is valaki elkezd direkt provokatívan írni azért hogy ki tudja tiltani az illetőt.
miazavalami
@varrólány: Ő nem a törlés után rögtön lett kitiltva!
varrólány
@miazavalami: Értelek, konkrétan én nem tudom az okot ,csak hangosan gondolkodtam!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.