A kormány által meghirdetett "modern városok" program célja, hogy a következő években a rendelkezésre álló fejlesztési forrásokat elsősorban a helyiek döntése alapján osszák szét – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök az Eger Televíziónak adott, hétfőn sugárzott interjúban.

A miniszterelnök – aki pénteken tárgyalt Heves megye székhelyén Habis László (Fidesz-KDNP) polgármesterrel és Nyitrai Zsolt (Fidesz) országgyűlési képviselővel – kifejtette: korábban Budapesten döntötték el szakértők, hogy kinek, mire van szüksége, "ezen változtatni kell". A kormányban van "egy kis vidékies beütés", fontosnak tartják, hogy ott dőljenek el a dolgok, ahol az emberek élnek – hangsúlyozta.

Mintegy ezerkétszáz milliárd forintnyi uniós fejlesztési pénzt biztosít a kormány a megyéknek és a megyei jogú városoknak – emelte ki.

A miniszterelnök elmondta, a fejlesztések célja az, hogy 2018-ra Magyarországon elérjék a teljes foglalkoztatottságot, "minden életerős, dolgozni tudó ember" ne segélyből, hanem munkából tudja fenntartani magát és családját. Ehhez munkahelyekre van szükség, ezért azt kéri a polgármesterektől, hogy vegyék előre azokat a fejlesztési terveket, amelyek munkahelyeket hoznak létre – tette hozzá.

A kormányfő szerint kétfajta város van ma Magyarországon: az egyiket el lehet érni autópályán vagy autóúton, és az ott lakók úgy érzik, részei az ország vérkeringésének. A másik típusú város lakói azonban úgy gondolják, perifériára szorultak, mellékvonalon, az árnyékban, a fő irányoktól elvágott zugban élik életüket, és nem tudnak kitörni az elszigeteltségből – tette hozzá. Eger is ez utóbbi csoporthoz tartozik, mert bár nem teljesen elszigetelt – hiszen kiemelt turisztikai célpont –, de sok igazság van abban, hogy az ipar nem tud települni. A kormány ezért támogatja a polgármester által ismertetett fejlesztési tervet, hogy 2018-ig megépüljön az Egert az M3-assal összekötő gyorsforgalmi út, amely harmincmilliárd forintos beruházás. Egy ilyen tervnek rengeteg bürokratikus akadálya van, ezért a kabinet nemrég elfogadott egy "gyorsító csomagot", amelynek köszönhetően 2018-ra megépül a négysávos út – jelentette ki.

Orbán Viktor elmondta, hogy olyan fejlesztéseket támogatnak, amelyek később bevételt hoznak az adott városnak. Eger bevételeit átvizsgálva kiderül, hogy bár turisztikai városként könyvelik el, vannak ipari hagyományai, komoly ipari teljesítmény áll mögötte, és bevételeinek tekintélyes része a déli ipari övezetben elhelyezkedő cégektől származik. Ezért a gyorsforgalmi út és az egri vár fejlesztése mellett abban is támogatják a várost, hogy ipari övezetének területét – állami tulajdonú földterület átadásával – húsz hektárra bővítsék, és ipari parkká minősítsék – közölte.

A kabinet hangsúlyt helyez a sporttámogatásokra, a fiatalok egészségének megőrzésére – jelentette ki, hozzátéve, hogy Egerben – ahol sikeres a vízilabdacsapat és az úszószakosztályok is fejlődnek – épüljön egy nemzetközi úszó- és vízilabdaközpont mintegy hatmilliárd forintból. Egy olyan városban, ahol rengeteg gyermek sportol, nincs értelme csupán egy-két medencét építeni, "álmodjunk nagyobbat, csináljuk meg rendesen" – hangsúlyozta Orbán Viktor.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bohóc
"A miniszterelnök beszédet tart:
- Jövőre jobban fogunk élni, mint most!
Egy hang a hallgatóság soraiból:
- Magukért nem is aggódnánk, de mi lesz velünk?"
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verőce21
Az a baj, hogy ezek az életerős emberek inkább csinálnak még 10-15 gyereket, hogy a naccsalád a segílykíbül eléldegéljen. Akkor meg minek dolgozzanak? (arra itt vannak a parasztok...)
Anna Mária
Ma egyébként tüntettek a fogyatékkal élők, szeretnék, ha nem lennének teljesen elfelejtve. Nekik nem mondott semmit Orbán?
A teljes foglalkoztatottságot bizonyára úgy képzeli elérni, hogy újra bevezeti a közveszélyes munkakerülést. Egész megyék lesznek sitten, zacskót fognak ragasztani.
aremy
akivel a képen mosolyog az se kéményseprő. csak nem címeres memzeti.
nyanya001
Az életerős, meg a keményen dolgozó kisemberek...
szóval kezdődik, azaz folytatódik a süketelés a porhintés !
Észrevette, hogy kidöglött alóla a dakota ló!
JAJMÁR
Akkor a kórházban megrokkant és kirúgott embernek nem üzent.
JAJMÁR
Nem szerencsés ez a mondat sem, ahogy az "erősen dolgozó kisemberek" szlogen se járt be sikeres utat.
Valami történt, "porszem került a gépezetbe" - de nem baj. Ezért az üzenetért sokan haragosan gondolnak rá! :)
craven
rohadj meg,már csak üzengetni mersz? Állj ki magadért!
verum
Igen, azt üzente, csak dolgozzatok keményen, mert a munkátokból, az adótokból fogunk jobban élni.
Ti meg majd csak dolgozzatok keményen ezért!
bohóc
"A miniszterelnök beszédet tart:
- Jövőre jobban fogunk élni, mint most!
Egy hang a hallgatóság soraiból:
- Magukért nem is aggódnánk, de mi lesz velünk?"
Nil
Miközben a környezet szennyezésének csökkentése miatt sok évvel ezelőtt megegyeztek a világ politikusai hogy csökkenteni kell a termelést nem kicsit- nagyon- különben már az unokáinknak sem lesz élettere itt a Földön.
Erre lett kitalálva az alapjövedelem és a segély.
abban is megegyeztek a politikusok hogy segélyen tartani az embereket olcsóbb mint munkahelyeket teremteni - ami ráadásul károsítja is a környezetet.
Ehhez képest egész mást valósítanak meg- rabszolga sorsban tartanak sok-sok embert és a megfélemlítés használják céljaik eléréséhez. Csak büntetnek, de lehetőséget nem teremtenek - mondjuk megfelelő törvényekkel.
A teles foglalkoztatottságot egy módon lehet elérni- napi négy órai munka-annyi fizetésért amennyiből tisztességesen meg lehet élni:Lakni, utazni, tanulni, nyaralni, gyereket nevelni, kulturálódni, stb
Hozzáteszem az 1986-os években vezető politikusok és közgazdászok kiszámolták hogy ez lehetséges- persze nem számoltak azzal hogy a most politikusainak az Isten pénze sem elég.
És anno az is elhangzott egy konferencián- hogy a GDP alapú számolást be kell fejezni - azóta is várom - és hogy a tőzsde nem más mint egy össznépi lottójáték-országokat lehet vele pár perc alatt tönkre tenni - ugye ismertek ilyen országot? - enne ellenére ez is szépen megmaradt -Ebből csak rossz dolog fog származni ...ha nem látjátok vakok vagytok

biztos vagyok benne hogy ov kedvenc könyve a "Hajtóvadászat öregekre" volt- már az első uralma idején az alapján működött - olvassátok el
Anna Mária
A kormányban van "egy kis vidékies beütés" - mondta Orbán.
Milyen finoman fogalmazta meg, hogy kőbunkók.:)
Anna Mária
@Nil: Hú, köszi, nagyon szerettem azt a novellát, újraolvasom!
Anna Mária
@JAJMÁR: Azok nem gondolnak rá haragosan, akik az "életerős emberek" hallatán rögtön a "tespedő, gyerekeket gyártó" romákra asszociálnak, hiszen igen, helyes, dolgozzon csak az a roma!
Ja, hogy hol? :)
dömdödöm
" A kormányban van "egy kis vidékies beütés"
Az baj , hibaforrás .Virít a vezető öltözködésén ,viselkedésén ,gőgjén , kinézetén
makacsságán ,kalbásszagú ostobaságán ,taplóságán keresztül .:-((((

"minden életerős, dolgozni tudó ember" ne segélyből, hanem munkából tudja fenntartani magát és családját."
Amíg milliók azt látják hogy gyakorlatilag a semmiből minimális tudás nélkül egyesek milliárdokat képesek felhalmozni úgy hogy a Kádári hérához nagyon hasonló csókos ,barát ,rokon , pártszimpatikus jóbarátokat ,fanatizált ismerősöket hozzák bármilyen érdem nélkül helyzetbe addig itt senki sem fog dolgozni ,legalább is talán a minimumot .Aki pedig dolgozik az alulfizetettség miatt még a minimumot sem hozza . Teljes joggal szerintem !
A rákényszerítéses rabszolgapolitika ebben az országban nem működik . az emberek nem hülyék teljesen a legtöbben egyáltalán nem hülyék ,ez a bukott futbalista akár hogy hiszi azt .
Levendula
... mint a "saját lábukon" álló lánya és veje...
TASzSz
@verum: Cigányok közmunkásként 2015?!
:-)
JAJMÁR
@Anna Mária: tegnap 23:21 A nélkülöző, szegény sorban élő ember nem sokáig marad "életerős". Elfeledkezik erről a mini.úr! Ezen pedig nem javít az eü. éppen átalakítása.
Eszembe jutott, hogy kb. 2 éve, valami kötelező eü. felülvizsgálati rendszert akartak bevezetni, hogy idejében kiszűrhessék a betegséget. (Vagy azért, hogy hibáztathassák a betegségért a beteget?) Na mindegy, ideje lenne bevezetni, - lehet, hogy nem merik? - és az álla leesne, meg a hatalmas egója, hogy mennyi az életerős ember ebben az országban!
JAJMÁR
"Egy olyan városban, ahol rengeteg gyermek sportol, nincs értelme csupán egy-két medencét építeni, "álmodjunk nagyobbat, csináljuk meg rendesen" " – álmodozik a mini.elnök, bár én erre költöttem volna a stadionok helyett.
Most, a kivéreztetett országban, aránytalan áldozatokkal jár minden olyan beruházás, ami nem termeli ki magát. Persze, a gyerek egészsége mindennél fontosabb, de nem egy városé, hanem az országé!
JAJMÁR
@dömdödöm: "a kormányban van egy kis vidékies beütés" - és Felcsúton vezetődik le!
silber13
Iyen szövegheknél látomegyre inkább tanúbizonyságát annak, hogy ez a csúti Maradona bizony pattintott kőlabdéval fejelgetett!
Hellcat
A brókerbotránnyal mi a helyzet skacok? Nem ám azt is elfeledjük szépen mint a kititltottakat meg a többit...
Toby
De jópofa a főgeci !

Én is tudok ilyet: - kapálni nem szeretek, de a kaszásokat egy hétig is elnézem !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok