Megszűnésre ítélték az ország egyik legnevesebb egészségügyi középiskoláját, a Raoul Wallenberg Szakközépiskola és Szakiskolát, ahova közel 1100 diák jár. Bár a kormány már március 18-án eldöntötte, hogy jogutóddal megszünteti az intézményt, az iskola igazgatóját csak a hét elején tájékoztatták erről – írta az atv.hu.

Az iskola több intézménybe fog beolvadni, köztük olyanokba is, ahol teljesen más szakmákat oktatnak. Az egyiknél például kőműveseket, ácsokat és bádogosokat, míg a másiknál víz-, gáz- és fűtésszerelőket képeznek.

Az atv.hu kereste a KLIK-et az ügy kapcsán, többek közt arra voltak kíváncsiak, hogy azért szüntetik-e meg az iskolát, mert a Közszolgálati Egyetemnek van annak épületére szüksége, illetve arról is érdeklődtek, nem aggályos-e szakmailag, hogy az egészségügyi iskolát műszaki és építőipari iskolákba helyezik át.

A KLIK az alábbi választ küldte:

A kormány korábban már tárgyalt a Ludovika téri fejlesztésekről. A KLIK ezért elkezdte az érdemi egyeztetést a Raoul Wallenberg Szakközépiskola és Szakiskola jövőjével kapcsolatban, mindvégig szem előtt tartva azt a célt, hogy az oktatás zavartalan legyen, a diákok helyzete pedig rendezett maradjon. Természetesen, a cél továbbra is a diákok megfelelő szakképzése, melynek érdekében a KLIK a szükséges lépéseket megteszi, így a diákok elhelyezéséről, képzésének folytatásáról gondoskodni fog.

Az atv.hu hiába kereste a Wallenberg középiskola igazgatóját, Gavallérné Kancsal Ágnest. Ugyanis ahhoz, hogy nyilatkozzon a KLIK engedélye szükséges, ám hiába kérte ezt Gavallérné, nem adták meg neki.

A szülők elmondták a lapnak, hogy hétfőn délután az iskola fórumot tart nekik, ahol kiderül, milyen jövőbeli intézkedésekre számíthatnak.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Designer
A KLIK inkább azzal foglalkozzon hogy a tanárokat fizesse ki! Sokan még januári fizetést sem kaptak!!!
Bár a sajátjukat (960 ezer bruttó - vezetői juttatás), mindig időben (tárgyhó 3. nap) a számlájukra teszik!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Anna Mária
Azt hiszem, Magyarország jobban járna, ha vaddisznókra bízná az ügyeket.
Túrnának, tipornának meg dúlnának, de biztos nem akarnának mindent maguknak megszerezni.
Aki Én
Mindenki sír, hogy fel kell újítani a kórházakat. Most, hogy végre hatékony lépésre szánták el magukat, és a szakma nagyjait beolvasztják az egészségügybe, már nem tetszik? Így lesz az eü-nek saját kőműves brigádja. Mi a rossz ebben? Ha sikeres a fúzió, akkor talán a kőművesek, ácsok besegíthetnek egy-két műtétnél is. Nincs az a kis fúró, ami ne jönne jól. Arról nem beszélve, hogy ha kórházakra telepítenek napelemeket, akkor ki fogja kivágni a fákat?
Kár belétek az energia, nektek semmi sem jó...
Designer
A KLIK inkább azzal foglalkozzon hogy a tanárokat fizesse ki! Sokan még januári fizetést sem kaptak!!!
Bár a sajátjukat (960 ezer bruttó - vezetői juttatás), mindig időben (tárgyhó 3. nap) a számlájukra teszik!!!
human
Már láttam ilyen középiskolai összevonást. Nem működött. Az összevonás és a szétválasztás pedig nem kis költségekkel járt. Persze a pénz nem számít, mert jobban teljesítünk.
wagabund
khmm... bocsánat... szabadjon felhívnom az illetékesek figyelmét, hogy 1100 gyerek jövőjét kockáztatják egy picinykét.. ez nem beszédtéma?
egyszer ők is adófizetők lesznek, megasztán szavazni is fognak...
Anna Mária
@wagabund: MOST kell az épület! Az igazgató ugyan szeretne a gyerekekről meg a jövőjükről beszélni, de mi ezt NAGYON NEM SZERETNÉNK!
- illetékes elvtárs
KERKA
Mit számít a KLIKnek 1100 tanuló sorsa, amikor az egész egészségügy hazánkban romokban hever. Nem kell már szakképzett nővér, amikor a kórház igazgató leadja az igényét 40 fő közmunkásra. Ebből 1 takarítónő ,1 beteghordozó, 1 betegfelvételis, a többi megy osztályos nővérnek. Aranyos, nem?
Az iskolát megszüntetni avagy beolvasztani egy másik profilú intézménybe, abszolút melléfogás. Legalább azt hagyták volna, hogy a meglévő osztályok kifussanak.
human
@KERKA: Közmunkás lehet nővér? Ez komoly?
Anna Mária
@human: Iskolatitkár is lehet - most már bármi.
KERKA
@human: Tegnap egy értekezleten kihallgattam egy beszélgetést (máskor nem szoktam !!XD)
Az egyik a bírónő volt, ő talán nem téved. De nagyon is elképzelhető, hiszen van munkanélküli képzett nővér épp elég.
És most jut eszembe, hogy volt is erről szó még itt a propin is, hogy közmunkásokat alkalmaznak az egészségügybe.
Toby
"Természetesen, a cél továbbra is a diákok megfelelő szakképzése, ..."

Hát hogy a francba ne ! " Józsi nővér ! Tedd le a vakolókanalat és hiozd be az infúziós állványt, mert ultrabénás' beadás lesz...a szürke zacsiban van a nagyfröccs, a sárgában meg vizezelet, ne keverd össze...ja és az injekcíós tűkkel ne piszkáld a fogaidat...Segíts be Béla nővérnek is, aki egy palack, friss transzplantációs Unicummal vergődik ! "
vitriol
@wagabund: Amikor ezek a gyerekek szavazni fognak, addigra ez a kormány már csak rossz emlék lesz!
Anna Mária
@vitriol: Ezeknek a gyerekeknek az a nagy pechük, hogy most majd csak nagy nehézségek árán tudják elvégezni azt az iskolát, aminek a bizonyítványával nagy szeretettel várják őket Nyugat-Európában, ahonnan igen macerás szavazni.
De persze reméljük a legjobbakat.
levi
@vitriol: Még sem hiszem, hogy egykönnyen elfelejtik amikor egy egészségügyi dolgozónak tanuló majd villanyt szerel...
Január
Amennyiben a tanulókat "szétszórják" különböző iskolákban, mi lesz a szaktanárok sorsa? Hogy fogják tudni megtartani az órájukat? Bumlizni fognak a város egyik végében lévő iskolából a város másik végében lévő iskolába, hogy meg legyen a szakoktatás is, meg a tanárok óraszáma is? Így sincs elég egészségügyi dolgozó, ha ezt az iskolát megszüntetik akkor azzal több lesz?
vonotok
Meddig kell még tükrük, ezt a népgyalázást???, Mindent megcsinálhatnak ami eszükbe jut. Hogy van bőr a képükön a saját választóik elé állni. Egy cseppet sem félnek,hogy egyszer mindenért felelniük KELL !!!
kkalman
Az emberi aljasság és a világűr végtelen. Bár ez utóbbiban nem vagyok egészen biztos.
sentinel216
Hogy is mondta Orbán Tarlósnak a buszon, mikor meglátott egy külföldi kézen lévő szép palotát? - Ha kell nektek, adjatok be igényt és én csinálok hozzá egy törvényt, hogy szabályosan a tiétek legyen.
Ilyen, "hoci - nesze" módon igényelték el a középiskolások feje fölül a tanintézetüket. Maffia!
Desischado
Komolyan, én már semmin sem csodálkozom. Ha az embertelenség, a hülyeség fájna, ezek vég nélkül ordítanának! Ha megszüntetik az egészségügyi szakképzést, hogyan lesznek szakemberek?! Normális ez a banda?!
nezelodo
Nem kapott nyilatkozati engedélyt! Még jó hogy nem létrát kapott a kocsijára!
Bercifiu
Ez a Judit talán még korlátoltabb Rózsa mamánál. Gyerekkel csak akkor volt kapcsolatban, mikor csinálták. Jól mondta Hofi, átképezzük a bányászokat szövőnknek, az igaz hogy szőni nem tudnak, de a sörcsöcsük már nő.
Ennyi egészségügyi kivándorlásnál inkább növelni kéne a szakképzett dolgozók számát.
Aludttej szájú államtitkár elvtárs látott már beteget, vagy csak úgy rángatták elő az utó vizsga után,
panellproli
Na most kellene hogy a diákok, tanárok és szülők mellé az egész normális/ nem agymosott/ honpolgár teljes mellszélességgel oda álljon, ugyanis ez tényleg arról is szól, hogy lesz-e nővér aki ha betegek leszünk mi vagy a hozzátartozóink, ápolni fog-e!
És a hálapénz legalizálásuk, amivel csak meg akarják osztani a népességet, ellehetetleníteni az eü dokgozókat, és még tovább fizetőssé tenné az egészségügyet, nehogy megvalósuljon, mert akkor mindenki mehet a maszekba.
kamazuka
Az én párom nővér egy kórházban, vidéken.Jelenleg gyesen.Úgy fest vissza kell mennie dolgozni.Már nem vagyunk fiatalok.Megpróbálkozunk a második gyermekkel ,csak, hogy ne kelljen visszamennie abba az őrűltekházába.Nem elég,hogy kevés nővér van a munkahelyén,ráadásúl a vezetés, szórakozik a juttatások kifizetésével.Amit kihírdetnek ,hogy ennyit meg ennyit ekkor és ekkor,a hírekben,annak fele sem igaz.Jó ha adott év végére megérkezik.
Ebben az intézményben az ott dolgozók maguk veszik meg a fizetésükből a védőitalt ez víz.A WCpapírt a szappant,A kéztörlőt!

Emberek, szerintetek jól van ez így?
micfild
@Anna Mária: Kell az épület.
Igy van, ahogy irod... más nem számit.
Csak az, hogy kell az épület. EZ bevett szokás.. igy müködik. Mindegy mi van az épületben... iskola, kórház.. ha kell, akkor kell. és kész.
micfild
@human: Bárki lehet közmunkás.. ergo.. bármilyen munkát el lehet végeztetni közmunkában is.. Azért mert a szakképzett nővér fizetése nem túl jó, ha szakképzett nővérként van státuszban... no de ha csak közmunkásként van alkalmazva szakképzett nővérként akkor az a fizu csak 47ezer.
igy müködik a fideSSnél a teljes foglalkoztatottság, és ezért csökken a munkanélküliek száma... ja--. bocs.. az övüké nem csökken.. csak azoké akik álláskeresési járadékban - vagy miben részesülnek- mert az csak 3 hónap.
Orbánék mindig is kiválóan értettek a szócsavaráshoz.. és a narancsködösök olyan szépen be is kajálják
kukac50
A Kliket kell megszüntetni akkor fen tartható lesz az iskola abból a pénzből amiből a kliket működtetik.Orbán sok felesleges intézményre költi az állampolgárok adóját,csak azért,hogy Őt támogassák.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.