Miért kezdett durva gyűlöletkampányba a bevándorlással kapcsolatos ügyek kapcsán Orbán Viktor? – erre keresi a választ új jegyzetében a Nyugati fény blog.

Orbán Viktor pénteki rádióinterjújában turbófokozatra kapcsolta a bevándorló-ellenességet, melyet a Charlie Hebdo-merénylet óta pörget a kormány.

A miniszterelnök jéghideg politikai számításból nettó náci beszédmódra váltott – írja a blog szerkesztője.

"Kipécézi a társadalom egy számára ellenszenves csoportját, és mint egy harci kutya: tépi, harapja, egy másodpercig le nem száll róla."

Orbán úgy kalkulál – véli az elemző –, hogy a menekültek ellen generált gyűlöletkampánya termékeny talajra hullik a többségében idegenellenes magyar társadalomban, ő pedig két legyet üthet egy csapásra.

1.) Kifoghatja a szelet a Jobbik vitorlájából, amelynek erősödése egyre jobban aggasztja.

2.) Elterelheti a figyelmet az égig érő kormányzati korrupcióról.

"Ide jutottunk 2015-re: miközben a Jobbik egy középen álló, szerethető néppártként igyekszik eladni magát a laikus választók előtt, addig a Fidesz a legaljasabb zsigeri ösztönökre apellálva jobbikabb akar lenni a Jobbiknál. Az a Fidesz, amelyik máskor keresztény értékekről papol, most a legaljasabb módon tagadná meg a minimális segítséget is a legkiszolgáltatottabb embertársaitól."

A blog "a magyar nép békét óhajtó többsége nevében" azt követeli, hogy Orbán álljon le a náci beszéddel:

"Lehet, hogy te a keleti diktatúrákban érzed otthon magad, de mi egy toleráns és humánus Európában szeretnénk élni, amelyik segítséget nyújt az üldözötteknek."

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Anna Mária
Hogy miért uszít Orbán az idegenek ellen?
A válasz egyszerű: mert nem becsületes ember.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Anna Mária
Hogy miért uszít Orbán az idegenek ellen?
A válasz egyszerű: mert nem becsületes ember.
Anna Mária
@Mirabilis: Orbán nem alszik, csak hazudik. :)
volvós
Csak nekem hasonlatos a képen Viktor, egy 1938-1944 közti idökben hatalmon lévö német emberre, akinek félrefésült haja. középen kicsi bajusza volt , és ugy köszönt, hogy közben
a kezét vállmagasságba emelve mondta, hogy ...Heil ... Jessssszus !!!
Vagy igaz, hogy a történelem ismétli magát ??
Anna Mária
@volvós: Hitler 1933-tól 1945-ig volt hatalmon.
Orbán csak előkészíti a terepet valami hasonló őrültnek.
Toby
Orbánc -a geci ! - zsidózni, cigányozni nem mer, mert mind a két társadalmi csoportból vannak fidesznyikek, ráadásul ezekben a kérdésekben könnyen kitörheti a koszos nyakát, ha rosszul válaszol !
Mi marad ? A menekültek, akiknek döntő többsége nem is szándékozik itt letelepedni, tehát semmiféle reális veszélyt nem jelentenek sem a munkahelyekre, sem a nemzetbiztonságra !
A méregdrága TEK amúgyis csak azokat a megvezetett iszlamistákat tudja felismerni, melyeknek a mellén ott a kitűző az ISIS logóval !
Mocskos patkány - a geci ! - tereli a figyelmet a piszkos, pofátlan húzásaIkról és ezúton próbál birkákat visszacsábítani az akolba !
Mocskos gén - és fertőző gennyhalmaz !
justhpeter
Fogy a hasonló idiótákból összeverbuvált tábora, ezért megkísérel a jobbik másféle istencsapástól megzakkant táborából átcsábítani emberkéket, mert tudja a választásnál a játék az, hogy darab-darab. Előny számára, hogy ezzel a megoldással hasonló szellemi színvonalú körben maradhat továbbra is, vagyis nem lesznek megértési problémái.
papa.49
Miért próbálkozik a szélsőségekkel, egyszerű a magyarázat olyan lett a ,,tábora,, mint a havas lejtő tavasszal olvadozik!!!
Anna Mária
@justhpeter: Orbán régen eldöntötte, hogy Magyarország az ő játszótere, ő mondja meg, ki homokozhat. Ha másképp nem megy, hajlandó beengedni egészen csúnya kisfiúkat is.
Randa jeleneteknek leszünk még tanúi! :)
papa.49
@Anna Mária: Nem lenne sokkalta egyszerűbb ezt az önjelöltet kipenderíteni innen???
Anna Mária
@papa.49: Ha a kipenderítés egyszerű lenne, akkor sokkalta egyszerűbb lenne! :)
papa.49
@Anna Mária: Oda, ahová nagyon szeret járni...
Hofipisti
Ha visszaemlékszem arra, hogy 1956-ban hogy fogadtak minket a határ menti osztrák falvakban, de valójában egész utunk folyamán, elfog a keserűséggel vegyülő mélységes szégyen, hogy nekünk ilyen politikusaink, ilyen miniszterelnökünk van!
Az ordas esznék, a humánum minimumának hiánya Szeretett Vezetőnk korábbi megnyilvánulásaiban is már többször kibukott, de ez már a szégyen csúcsa.
Magyarország nem jobban teljesít, hanem mélységesen szégyelheti magát, hogy nem tud(ott) magának EMBERT választani miniszterelnöknek!
silber13
Egy velejéig gonosz ember ,egzaltált kinézetű fényképe.
Mariner1
@Anna Mária: Hogy miért uszít Orbán az idegenek ellen?
A válasz egyszerű: mert nem becsületes ember.

És hogy mi a becsület, azt persze te mondod, ti mondjátok meg. Azzal a rengeteg sok eszetekkel. :-)
Anna Mária
@Mariner1: Tisztességes, becsületes ember nem uszít senki ellen, nem korbácsolja fel a magyarok amúgy is meglévő idegenellenes érzelmeit.
Egy tisztességes ember, aki ráadásul döntéshozó, meggondolja a tetteinek a következményeit.
Igen, mi, a szabadon gondolkodó európai demokraták így gondoljuk, és ki is mondjuk.
Ha nem tetszik, akkor vitatkozz, érvelj.
Anna Mária
@Hofipisti: 1956-ban az osztrákoknak nagyon nem ment jól, egy évtizede ért véget a háború, a négyhatalmi megszállás egy évvel ezelőtt ért véget. A lakosság mégis mindent megtett a menekülő magyarokért.
Valóban óriási szégyen, hogy Magyarország ilyen aljas vezetőket választott magának és hatalomban is tartja őket.
human
A legegyszerűbb megoldás a helyes megoldás. A brókerbotrányban nyakig benne vannak. Kell egy ellenségképet kreálnia, akivel szemben védelmezőként léphet fel.
Anna Mária
@human: Addig rendben van, hogy értjük, mit miért csinál Orbán.
De tudjuk-e vajon, hogy milyen következményekkel fog járni Orbán populizmusa az országra nézve?
human
@Anna Mária: A legnagyobb baj, hogy még ők sem tudják. Csak kísérletezgetnek az országgal. Kipróbálnak valamit és ha nem működik, akkor még foltozgatják. Nincs előtanulmány, hatástanulmány, egyeztetés a szakmákkal.
Orbán jó szónok (sikeres populista), jó szervező (mityik sora), de ennyi. A kormányzásra nem készült fel.
Mariner1
@Anna Mária: "Valóban óriási szégyen, hogy Magyarország ilyen aljas vezetőket választott magának és hatalomban is tartja "

Ha nem teccik, el lehet menni. :-))

"Igen, mi, a szabadon gondolkodó európai demokraták így gondoljuk, és ki is mondjuk. Ha nem tetszik, akkor vitatkozz, érvelj."

A libák azt mondják hogy gá-gá-gá. Vitatkozzam velük? Érveljek? :-)))
Anna Mária
@human: Az nyilvánvaló, hogy semmit nem tudnak, a kormányzás meghaladja a képességeiket.
Orbán tsz-elnöki kvalitásokkal rendelkezik, de nem többel. Én még jó szónoknak sem gondolom, a viccei meg példázatai egyenesen ostobák. A gondokodása mélyen provinciális - az ország ügyeit nem látja át, a tetteinek a következményeit nem látja előre. A világ dolgaihoz, a világban zajló folyamatokhoz pedig hozzá sem tud szagolni. Nem érti a folyamatokat - ő egy vidéki, műveletlen alak, az is marad, változni, fejlődni képtelen.
Nagyon unalmas már.
Anna Mária
@Mariner1: Nem vagy képes érvelni, mert nincs hozzá elég eszed.
Bocs, el ne felejtsem: gratulálok a hatalmas nyugdíjadhoz, érdemes is büszkélkedned vele, hogy annyit kapsz évente, mint amennyibe egy lampedusai csónakázás kerülÍ! Ez aztán tényleg nem semmi!:D
Yoda69
@Mariner1:
Mit rontod itt a levegot te fideSS buzerans? Nem eleg hogy tonkretettetek az orszagot?
Menj, inkabb nyald ki orban geci segget.

(Bocsi hogy elragadtattam a magam, de ezek a tahok csak az ilyen stilusu beszedbol ertenek. Vitatkozni, ervelni keptelenek, ezert feleleges veluk normalisan beszelni.)
Logogrif
@Anna Mária:Értelmetlen a Mariner 1-félékkel csak szóbaállni is,nemhogy polemizálni!"zavaros viszonyokban a zavaros fejűekből profik lesznek..." - no persze csak a kavarásban,értelmet ott ne keress,ahol nincs!-bozo...
silber13
@Anna Mária: Hagyd a fenébe ezt a műveletlen tahót, hiszen látod csak a piszkálódás, mások becsmérlése az arspoeticaja.
aremy
@Mariner1: te szerencsétlen milyen európai gondolkodók meg
demokraták is vagytok ???mikor AZERBADGÁNT nevezitek a
a tíííí bölcsőtöknek.
Anna Mária
@silber13: @Logogrif: Igazatok van és kösz.
mariaberta
@Mariner1: hogy Te milyen bölcs vagy, és milyen jó tanácsokat tudsz adni. De még jobb akkor lenne, ha példát mutatnál és mennél azerinak, .
micfild
@Anna Mária: Orbánnak mindig kellett egy ellenség- kép, amivel hangulatot kelthet és saját magát népszerüsithette.
Volt már ellenség, a bankok, az imf, a zsidók, a gazimperialisták, a rohatdbödösbaloslibsik, no meg persze gyurcsány. Orbán mindig talál valakit, aki ellen harcolni akar.. és a megfelelő közönséget is megtalálja hozzá.
A politikája tképpen mindig is erre épült... Hol is kezdödött??? - szerintem ott, hogy - térdre csuhások--- most hol is tart.. ott, hogy a csuhások ott térdelnek elötte fejük úgy... ágyékmagasságban. - bocsánat. -
De a 25 év alatt mindig volt orbánnak ellensége.. gondoljátok csak végig az elmúlt 25 évet.
És ez a politikai láthatóan sikeres is.
Anna Mária
@micfild: Persze, ez egy ilyenfajta őrült: ellenséget keres és vívja a hülye harcait.
Az ilyen ember nem való vezetőnek.
Sajnos az állandó uszítás valamik vagy valakik ellen sok embernek bejön: nyilván mindig valaki más, vagy valami más a hibás, soha nem mi magunk.
Erre az idiotizmusra ment rá az ország.
mate03
@Hofipisti:Nem véletlen hogy Európa elfordul tőlünk! Meg is érdemeljük !Amíg ez a törpe Napóleon parancsol nekünk!
Anna Mária
@micfild: Köszi! Nagggyon jók a fiúk!!!
pbalage
@micfild: egészen értelmes szám ez, bár nem szeretem a punkot, én metálon nőttem fel (pokolgép, ossian ilyesmi), mostanában meg katie meluát szoktam hallgatni, de ez előtt a szöveg előtt megemelem a kalapom.
bakurasz
@Anna Mária: "Sajnos az állandó uszítás valamik vagy valakik ellen sok embernek bejön: nyilván mindig valaki más, vagy valami más a hibás, soha nem mi magunk."
Drága! Ez itt a pontos definíciója a fasiszta és a náci ideológia alapjának!
panellproli
A paranoiás elmebetegség jellemzője az állandó ellenség kreálás.De csak rá kell nézni erre a fizimiskára, a sátán pofája különb lehet.Zárt osztályon a helye!
silber13
@Mariner1: 22:40.re: Ki is mondta??: " Ha nem teccik, el lehet menni. :-)) "
Olybá tűnik te lennél a megnyilatkozó. Hát akkor el lehet húzni innen, sőt az országbúl is, irány a mongol puszta és a jurták! az való neked!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.