Azzal, hogy az állam fizeti a bennragadt pénzüket, jó üzletet csináltak: több százezer forintnyi extra hozamuk is megmaradhat, amit az elmúlt években kaphattak – írja a Blikk.

A 210 milliárd forintnyi kötvénnyel elszámolni képtelen brókercég idén 6,55 százalékkal csábította ügyfeleit, de a kamat korábban magasabb volt. 2009-ben 10 százalékot adtak, tavaly 8-at. Ez alatt az idő alatt a nemzeti bank kamatcsökkentése miatt az állampapírok hozama zuhant. A korábban 7 százalék körüli kamat 3 százalék közelébe esett.

A lap azt írja, hogy az átlagosnak mondható, kétmilliósra hízott betét után közel 700 ezer forint kamatot kapott az ügyfél, míg az állampapírokra ezalatt úgy 450 ezer járt. A különbség tehát 250 ezer forint, amit az állam várhatóan szintén megtérít.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mézike
Mivel a Quaestor által elsíbolt pénzt az állam a bankokkal akarja kifizettetni, azok annak egy részét várhatóan az ügyfelekre hárítják, vagyis a csőd levét mindannyian isszuk majd. ...

nicsak ! De hamariban döntöttek. Ráadásul úgy , hogy az állam nem ki köteles kártalanítani. ... A céges kötvények olyan befektetési formák, ahol nem az állam kezeskedik a visszafizetésért, hanem egy vállalkozás, ami csődbe is mehet – magyarázta...

Értem én sok embernek bennragadt a pénze. Gondolom nem küszködnek napi gondokkal. jut nekik ez + az , még a rezsicsökkentett villanyszámlát is simán fizetik.

De kérdezem én. Ha már mi fizetünk nekik akkor nem lehetne , lehetett volna ilyen hamar kártalanítani a hitelkárosultakat is? Ugye nekik sok esetben a házuk, mindenük ráment . Igaz ez évekig tartó folyamat. Nosza! Mentsük azt akinek van, akinek nincs az ráér!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bakegya
SKANDALUM,SKANDALUM...minden relációban.
agnes200
Szemétség. Az óvatos emberek kis hozamokért fektették be a kis pénzüket biztonságosan, és most mit látnak: hogy azok jártak jól, akik hazardíroztak. Most ezeknek a Quaestorosoknak megtérítjük az extraprofitjukat közpénzből??? Demoralizáló. Inkorrekt.
A devizahitelesek közül is csak azok jártak jól, akik gazdagok voltak és tudtak végtörleszteni.
agnes200
A devizahiteleseknek meg állandóan csak azt mondták, hogy hát, a kockázat az kockázat, meg hogy bizony a pénzügyekhez érteni kell.
Ja. Nem láttuk előre, hogy a fidesz kormányra kerül, és már két nappal később zuhanni kezd a forintárfolyam. A matolcsít meg már ne is említsem.
szandokan
@agnes200: Nem a Fidesz miatt változott a deviza. Akinek egy kicsi esze is van, az soha semmilyen hitelt nem vesz fel.
kukac50
Aki megkapta, vagy akinek át utalták a pénzt a számlájára fizesse az a kártalanítást,ne a lakosság nyakába varrják azt amihez semmi köze.Nekem az a véleményem,hogy a Fideszesekhez került a pénz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.