Azzal, hogy az állam fizeti a bennragadt pénzüket, jó üzletet csináltak: több százezer forintnyi extra hozamuk is megmaradhat, amit az elmúlt években kaphattak – írja a Blikk.

A 210 milliárd forintnyi kötvénnyel elszámolni képtelen brókercég idén 6,55 százalékkal csábította ügyfeleit, de a kamat korábban magasabb volt. 2009-ben 10 százalékot adtak, tavaly 8-at. Ez alatt az idő alatt a nemzeti bank kamatcsökkentése miatt az állampapírok hozama zuhant. A korábban 7 százalék körüli kamat 3 százalék közelébe esett.

A lap azt írja, hogy az átlagosnak mondható, kétmilliósra hízott betét után közel 700 ezer forint kamatot kapott az ügyfél, míg az állampapírokra ezalatt úgy 450 ezer járt. A különbség tehát 250 ezer forint, amit az állam várhatóan szintén megtérít.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mézike
Mivel a Quaestor által elsíbolt pénzt az állam a bankokkal akarja kifizettetni, azok annak egy részét várhatóan az ügyfelekre hárítják, vagyis a csőd levét mindannyian isszuk majd. ...

nicsak ! De hamariban döntöttek. Ráadásul úgy , hogy az állam nem ki köteles kártalanítani. ... A céges kötvények olyan befektetési formák, ahol nem az állam kezeskedik a visszafizetésért, hanem egy vállalkozás, ami csődbe is mehet – magyarázta...

Értem én sok embernek bennragadt a pénze. Gondolom nem küszködnek napi gondokkal. jut nekik ez + az , még a rezsicsökkentett villanyszámlát is simán fizetik.

De kérdezem én. Ha már mi fizetünk nekik akkor nem lehetne , lehetett volna ilyen hamar kártalanítani a hitelkárosultakat is? Ugye nekik sok esetben a házuk, mindenük ráment . Igaz ez évekig tartó folyamat. Nosza! Mentsük azt akinek van, akinek nincs az ráér!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Mézike
Mivel a Quaestor által elsíbolt pénzt az állam a bankokkal akarja kifizettetni, azok annak egy részét várhatóan az ügyfelekre hárítják, vagyis a csőd levét mindannyian isszuk majd. ...

nicsak ! De hamariban döntöttek. Ráadásul úgy , hogy az állam nem ki köteles kártalanítani. ... A céges kötvények olyan befektetési formák, ahol nem az állam kezeskedik a visszafizetésért, hanem egy vállalkozás, ami csődbe is mehet – magyarázta...

Értem én sok embernek bennragadt a pénze. Gondolom nem küszködnek napi gondokkal. jut nekik ez + az , még a rezsicsökkentett villanyszámlát is simán fizetik.

De kérdezem én. Ha már mi fizetünk nekik akkor nem lehetne , lehetett volna ilyen hamar kártalanítani a hitelkárosultakat is? Ugye nekik sok esetben a házuk, mindenük ráment . Igaz ez évekig tartó folyamat. Nosza! Mentsük azt akinek van, akinek nincs az ráér!
1magyar
Az ügyfelek felvették havonta a 20%-os kamatokat a tőkéjük meg mindig bent maradt.
Lehet, hogy a tőkéjük is kifizetésre került már, csak még az állam megfejeli a kifizetést.
m.macskosz
@Mézike: Bizony, megint kibújt a szög a zsákból!
Mocskos, aljas, tetves, undorító gané a kormány!
papa.49
@Mézike: @1magyar: Nem véletlen a nagy sietség sok fütyiszes g..inek bent maradt a pénze ezért, a sietség meg az emelt végösszeg, nem a ,,Kovács István,, bent ragadt,, pénze miatt fájt a fejük a vezéréknek!!!
pbalage
már megint a becsületes emberektől lop a Főgané.
m.macskosz
@pbalage: @papa.49: @1magyar: @Mézike: No, ha összeadnánk, hány bankot konszolidált már az állam,
kiderülne, hogy minden egyes állampolgár -0-tól 99 éves korig-
már sokszorosan kifizette az alanyi jogon járó alapjövedelmet
tíz évre előre. Talán még az államadósság is csökkent volna,
ha nem a burzsoázia zsebébe vándoroltak volna milliárdok.
Strong
nekem ez így egyszerre túl sok(k)...
nemrég a magánnyugdíjamat (védte/vette) meg/el a kormány, most meg kifizetem a másik megvédett klientúra pénzét is...

remélem egyszer megtérül - és nagyot fial majd számomra...
m.macskosz
@Strong: Jó vicc volt,
kár, hogy nem tudok szívből röhögni rajta! :)
eszegfu
@1magyar: 7:48 Ahogy irod! Már 1 másik cikknél is irtam: láttam egy idősebb hölgyet, akinek
12 mill. Ft-ja volt benn, havi 200 eFt kamatot kapot, és összesen már 24 milliót "keresett", most meg várja a tőkéjének a megtéritését.
Strong
@m.macskosz: pedig tök vicces...

de azért ne vedd a szívedre...nem ér annyit az egész...
m.macskosz
@eszegfu: Bizony, rohadt nagy különbség van a kormány hozzáállásában, kit is kell megmenteni.
Azt-e, aki 5-10 milliós hitelt vett fel, mert szeretett volna családot alapítani
és azt nem az anyós, após nyakán, hanem saját otthonban,
vagy azt, aki a 10-20-100 millióját minél előnyösebben szaporítani akarta!
eszegfu
@m.macskosz: Teljesen igazad van. Tudod, ha választhattam volna, akkor inkább a deviza-
hitelesek miatti esetleges uj adókat szivesebben fizettem volna, mint a "fialtató" bagázst. Mert kétségünk ne legyen: valahol mindenki más-más arányban, de megfizeti!
m.macskosz
@eszegfu: A kezdetek kezdetétől azt mondtam, hogy a csőbe húzott devizahiteleseknek szívesen adom az adóforintjaimat, de mit ad Isten, hát nem a politikusokat mentették meg a 180 forintos végtörlesztés lehetőségével?! Én egy pohár vizet is sajnálok azoktól, akik nyerészkedésből vettek fel hitelt és rögtön zsebből perkálni tudtak. Azokat meg nem mentette meg senki, akik elvesztették mindenüket. Most sem csinált semmit a kormány, hogy a jelenlegi devizahiteleseket segítse. Az pedig, hogy emelték a kártalanítás összegét, szintén a tehetőseket pártfogolják.
szandokan
@eszegfu: Azért lássuk be, az sem egészen volt normális, aki bedőlt ennek a hatalmas kamatnak. A telhetetlenség most megbosszulta magát, a baj csak az, hogy ezeket az embereket majd nekünk kell kártalanítani.
eszegfu
@szandokan: Véleményünk megegyezik! Én is ezt mondom pontosan, ahogy 1magyarnak is irtam 10:07-kor.
bakegya
Ez egy újabb gazdasági bűncselekmény.NEM KELL MÁST ELŐHÚZNIUK A KÁROSULTAKNAK MINT AZ ALÁÍRT MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉSÜK-aztán annyi.Ha fiktív volt a papír,akkor mire fizet az ORBÁN A KÖZPÉNZ TERHÉRE???
A bíróságon majd arról számoljon be milyen jogon utasította a céget a minisztériumi pénzek kivételére-MONDVÁN MÉG IDŐBEN!!!-KÜLÖNBEN IS A KÜLÜGYESEKNEK A KIFIZETÉSE SEM ÁLLAMPAPÍR FORMÁBAN PIHENTETETT ÉS NEM IS TUDJUK HOGYAN LETT KÉZPÉNZ BELŐLE GYORSAN GYORSAN-(annnyi viszont nyilvánosságra került-a kifizetés másnapján a külügyes belügyesen hamar-hamar öngyilkolta le magát!)
A másik-aki befektetési lekötésre szerződött annak még a bukás is benne volt a pakliba,tehát nem jár neki semmi,nem hogy állami kártérítés.
QUESTOR-BÁN MINEK OKÁN CSAKKK EZT AZ EGY BEDŐLT-VAGY BEDÖNTÖTT CÉGET KÁRTALANÍTJA???
Yoda69
Ennyi erovel a budacash es a biztinsag invest karosultjait is kartalanithatnak az adofizetok. Meg mindenki mast aki a tozsden elveszti a penzet, sot azokat is akik elkaszinozzak andivajna csehoiban. A birka magyar torkan mindent le lehet tolni, meg a VIM-es dobozt is.
Dr. Felipe
@szandokan:" Azért lássuk be, az sem egészen volt normális, aki bedőlt ennek a hatalmas kamatnak. A telhetetlenség most megbosszulta magát, a baj csak az, hogy ezeket az embereket majd nekünk kell kártalanítani."

Bonbon elvtárs!

Pedig ahogy láthatod, a legjobb üzlet ma Magyarbajdzsánban hülyének lenni és milyen jól kamatozik.
Habony elvtárs is játsza a hülyegyereket és milyen jó nagy lábon megél belőle. Senki nem tudja miből van a jövedelme (persze tudjuk hogy miből, a keményen dolgozó kisemberek adójából) és a nagyobbik baj hogy a nav meg sem kérdezi tőle.
nyanya001
Az állam megtéríti a kárt... na persze, az adófizetők terhére
rohadt nagy gavallérok !
Mézike
@m.macskosz: Monnyuk nem nagyon kellett azt a szöget keresgetni. Mást nem is lehet várni egy rablóbandától akik a csórikon szedi be amit a gazdagéknak ad.
Mézike
@papa.49: A fenti macskosznak írott válaszom neked is szól.
Január
@nyanya001: Ez a kis kártérítés minden magyar állampolgárnak a kisdedtől-az aggastyánig 18 000,- Ft-jába kerül.

Kellemetlen nagyon, ha egy cég bedől és vesztesége keletkezik az embernek, de ez egy magáncég, miért gondolták a pénzüket itt elhelyezők, hogy védve vannak bármitől is, amikor a szerződésükben benne volt, hogy nem várhatnak kártérítést, ha gond adódik.

A deviza hiteleseket azzal "vigasztaták", hogy nem tartottak fegyvert a homlokukhoz, hogy felvegyék a hitelt. Csak azt felejtették el, hogy a forintot, nem a hitelesek döntötték be nap számra, hanem rajtuk kivülállóak döntöttek a forint ily leértékeléséről. Azért ez nem kevés hasznot jelentett az exportőröknek, de erről hallgat mindenki, A devizahitelesek, pedig fizettek és fizetnek még ma is jócskán.

A befektetők vajon mit gondoltak? Egyáltalán eszükbe jutott, hogy mi az a tevékenység amire 10-20% hasznot hoz, hogy a nekik beígért magas kamatot/hozamot a bróker cég állni tudja? Ez biztos, hogy nem jutott az eszükbe, csak a magas kamat volt a szemük előtt.
Most, ha kártalanítják őket ez a többi állampolgár szembeköpése, hiszen nincs ingyen ebéd - ezt a vétlenek is jócskán megfizetik.
Másrészről pedig egy etikátlan dolog... - a kormány részéről.
nyanya001
@Január: Mindent megtesznek, még az is ami törvénytelen végső soron
és így szeretnének ismét megerősödni, hiszen a szavazóbázisuk nagy részét
elveszítették, de arra nem gondolnak, hogy ezzel még többet veszítenek !
m.macskosz
@Január: "Másrészről pedig egy etikátlan dolog... - a kormány részéről."
Amint az is --finoman szólva-- etikátlan volt, hogy húsz százalékos lala és bandája döntögette be a forintot!!
human
Ha a Quaestor ügyfelein kívül más cég ügyfeleit nem akarják megmenteni akkor annak oka van.
verőce21
Előállt végül a tuti helyzet: magas hozam alacsony/nulla kockázat mellett. Egy normális világban ez elképzelhetetlen.
papa.49
@human: Az ok pózai, nagyon sok fütyiszes faxkalapnak is bent ragadt a suskája, hát azt bizony KI KELL MENTENI, BÁRMI ÁRON!!!
human
@papa.49: Én sem tudok másra gondolni. Devizahitelük is volt nekik és meg is mentették magukat az első körben.
papa.49
@human: Eljátszották a ,,végtörlesztéses,, játékot kis módosítással, de a lényeg maradt a suska kimentve...
pbalage
@szandokan: ne szórakozzál, lopasd már el magadtól a kártalanítás költségét, te kis lipótmezei Nethuszár.
És ha majd bemondja az M1, hogy "magyarisztikából" szandokan az első, akkor megeszem a kalapom.
Húzzál bele, te kis véleménytelen egyetértő. Adjál a Vikinek egy kis lóvét, úgyis van, neked ez nem téma.
szandokan
@pbalage: Na mi van, talán téged is kártalanítani kell, hogy ennyire mellre szívtad? :-))
szandokan
@Dr. Felipe: Fejezd be ezt a bonbon elvtársozást, mert nagyon kezdem unni. Ha van értelmes hozzászólásod részemre (nem szokott), akkor írd le, egyébként meg csitt...
bakegya
SKANDALUM,SKANDALUM...minden relációban.
agnes200
Szemétség. Az óvatos emberek kis hozamokért fektették be a kis pénzüket biztonságosan, és most mit látnak: hogy azok jártak jól, akik hazardíroztak. Most ezeknek a Quaestorosoknak megtérítjük az extraprofitjukat közpénzből??? Demoralizáló. Inkorrekt.
A devizahitelesek közül is csak azok jártak jól, akik gazdagok voltak és tudtak végtörleszteni.
agnes200
A devizahiteleseknek meg állandóan csak azt mondták, hogy hát, a kockázat az kockázat, meg hogy bizony a pénzügyekhez érteni kell.
Ja. Nem láttuk előre, hogy a fidesz kormányra kerül, és már két nappal később zuhanni kezd a forintárfolyam. A matolcsít meg már ne is említsem.
szandokan
@agnes200: Nem a Fidesz miatt változott a deviza. Akinek egy kicsi esze is van, az soha semmilyen hitelt nem vesz fel.
kukac50
Aki megkapta, vagy akinek át utalták a pénzt a számlájára fizesse az a kártalanítást,ne a lakosság nyakába varrják azt amihez semmi köze.Nekem az a véleményem,hogy a Fideszesekhez került a pénz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.