Példátlannak nevezte a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában, hogy a Gyurcsány Ferenc volt kormányfő érdekeltségében tartozó Altus Zrt. is részt vesz az európai uniós költések vizsgálatában.

Nincs az EU-ban példa arra, hogy egy aktív pártpolitikus olyan megbízást kapjon egy elvileg pártpolitikán felül álló uniós intézménytől, hogy "annak a kormánynak a munkáját minősítse, vizsgálja, amely vele szemben kapott választói bizalmat" – mondta Csepreghy Nándor.

"Ez példa nélküli, azt gondolom" – mondta a helyettes államtitkár, aki arról beszélt, számos uniós és magyar intézmény vizsgálja a fejlesztéseket.

Az általános áttekintésekkel az unió olyan nagy nemzetközi tanácsadó, könyvvizsgáló, auditáló cégeket bíz meg, amelyek "piaci működése és az általuk letett dokumentum hitelessége megkérdőjelezhetetlen és biztosan nem politikailag motivált" – tette hozzá.

"Ezért is nagyon érdekes, amit az Európai Unió lépett ebben az ügyben, hogy egy pártpolitikus cégére bízza a magyar fejlesztéspolitika minősítését lényegében" – közölte Csepreghy Nándor.

Megjegyezte: a cég négy alkalmazottja közül ketten korábban a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség vezetői voltak, így az előző, épp a vállalkozók túlzott bürokráciát panaszoló felvetései miatt megváltoztatott rendszer felépítői kapnak lehetőséget arra, hogy olyan képet alkossanak, "ami lényegében az Európai Bizottság álláspontja lesz".

Múlt csütörtökön jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy a kormány az Európai Bizottság illetékes hatóságaihoz fordult az Altus Zrt. másfél milliárd forintos megbízása miatt.

Lázár János tájékoztatása szerint a bizottság illetékeseitől arra várnak választ, milyen körülmények között, milyen eljárásban választották ki a céget az EU 2014 és 2020 közötti fejlesztési programjainak ellenőrzésére. Megjegyezte, hogy korábban erre nem vettek igénybe alvállalkozót, az EB munkatársai maguk végezték el ezt a munkát.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

alterego56
Kisfiam arra van példa az EU-ban hogy az adóhivatal vezetője ellenőrzi az adóhivatalt? Jó hogy nem Orbánra vagy Lázárra bízzátok, nektek az felelne meg igazán.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kakaósbögre
majd legközelebb a Mészáros&Mészáros kft végzi,ja.
Desischado
Félnek, remélem, nem ok nélkül. Gyurcsánytól amúgy is be vannak rezelve, és kiváncsian várom, milyen eredménye lesz az Altus vizsgálatának!
laszlobihari
Nem értem mi a bajuk, az Altus egy pályázaton nyert mely korrekt volt, valószinüleg ezt nem érti ez a fitymaSS banda.
világlátó
Rugózhat még ez a fiatalember egy darabig. Bár ha észre térne, előnyére válhatna. Amúgy eszes, tehetséges fiatal ember, aki megtanúlt már csaknem mindent, de azt még nem, hogy a fidesz után is van élet, az új magyar köztársaságban is szükség lesz tehetséges adminisztrátorokra, akik képesek átlátni hogy hol a szakmai tisztesség és a politikai ármány közötti mesgye.Ebben még gyakorolnia kell.
nyanya001
A műsorotokon rugózzatok 80 milliárdért
mert egy rakás szar !
feco fero
Szerintem ez az EU. s döntés teljesen rendben van! Ez által az ellenzéknek is lesz joga, lehetősége belelátni a beláthatatlanba. Ez a hatalmas nem tetszés, szaladgálás minden hova, mindenkihez, nagyon nem tetszik nekem sem. Amikor a korrupciós USA kitiltások, a NAV korrupciós magán emberi vádak, az útdíj emelések, a trafik mutyik, a termő és egyéb földek mutyija, az 5. ker. ingatlan dolgok stb. kerültek elő, miért nem szaladgáltak sehova ezek az urak. A Lőrincről, a Lajosról, nem is beszélve.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.