Nem biztos, hogy az az érdekes, amiről szó van. Lehet, hogy az a lényeg, amiről már nincs. Emlékszik még valaki, hogyan jött elő a halálbüntetés?Április 22-én halálra késeltek egy 20 éves nőt egy kaposvári trafikban. A 19 éves tettes 22 ezer forintot rabolt el az üzletből. A gyilkosság nagy felháborodást keltett, a fiatal nő értelmetlen halála sokakat megérintett. Nagyon hamar előkerült a fóliakérdés. A gyilkossági ügyből az lett, hogy a kormány magyarázkodni kényszerült, és a fideszes törvényhozók felelőtlensége napi témává vált. Úgy néz ki, hogy nem kell meghátrálni és elismerni, hogy nem lett tökéletes a trafiktörvény. Inkább beszéljenek az emberek az akasztásról, mint arról, hogy át kellett írni egy fiatal nő halála miatt az egyébként is kínos törvényt.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: Horizont
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
Gumicsontot...
Az Unióban nincs halálbüntetés! Kár Orbánnak erőlködni, Brüsszelben lexarják. Legfeljebb kibaxnak bennünket, mint macskát...
Vitathatatlan, hogy rablógyilkosoknak, pedofiloknak, pszichopata, tolvaj diktátoroknak kötélen a helyük. De, emlékezzünk a móri ügyre!
Harcolt már Unióval ez pöttyös se...ű szabadságharcos! Adómentes pálinkafőzés ügyben is milyen "eredményesen"...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
zöldszem
Gumicsontot...
Az Unióban nincs halálbüntetés! Kár Orbánnak erőlködni, Brüsszelben lexarják. Legfeljebb kibaxnak bennünket, mint macskát...
Vitathatatlan, hogy rablógyilkosoknak, pedofiloknak, pszichopata, tolvaj diktátoroknak kötélen a helyük. De, emlékezzünk a móri ügyre!
Harcolt már Unióval ez pöttyös se...ű szabadságharcos! Adómentes pálinkafőzés ügyben is milyen "eredményesen"...
Senara
Hölgyeim és uraim kimondhatnánk részben felelősek vagyunk egy fiatal borzalmas halálában .Nem tesszük inkább a halálbüntetés birkatáppal eltereljük figyelmet . Fólia nem volt kötelező DE törvényt hozzunk hogy nem kell !!! " a fránya internet !!!" Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter egy csütörtöki sajtótájékoztatón a kaposvári dohányboltban történt gyilkosságot elítélve úgy nyilatkozott, ha a rendőrségi vizsgálat azt állapítja meg, hogy lesötétített ablakú dohányboltokat több rablótámadás éri, a kormány hajlandó felülvizsgálni az álláspontját, és leszedetni a fóliát a trafikosokkal ". Bizonyíték !!
eszegfu
Nagyon igaz a cikk, különösen az utolsó bekezdés, mely szerint inkább meg kellene változtatni a trafik-törvényt. Nem tudom miért is ne lehetne akár 24 órán belül, hiszen ha sok más törvényt "személyre" is lehetett szabni, akkor ezt miért nem?!
soljanka
Ez egyértelmű volt. A gondolkodók számára.
De meg kell tartani az egy bites szavazót, meg nem ártana még pár kiábrándultat visszaterelni.
Szóval ez nem nekünk szól, de sajnos a hülyék többen vannak.
Toby
"Bizony mondom néktek..."(Ézsiás 14.12.) hogy "A Hatalmas Figyelemelterelés És Ungarische Parasztvakítás Tipikus Este Láccik Fennen Forgolódni " fedőnevű orbánc eksön fut jelenleg !
- A NAV makulátlan,
- Szíjjártó - indián nevén Hosszú Lóf@sz - is !
- A zunió elzárta a cimbik felé kiszórható pénz mennyiségének egy részét !
- Simicska kitakarította a RAM-ot ( na jó, annak csak egy töredékét !)
- Nagy bukta a "Vasárnapi csiki-csuki" amatőr játszma is !
- A kndp nevű gittegyletet pofavisszafogásra kényszerítették a menetrendszerű baromságaik miatt !
- Rendesen csökkent a juhállomány darabszáma, ( nem szopnak a barikák, plébános úr ! )
- Visszaütött a "ránk nem vonatkoznak a törvények" harrach féle őszinte kifakadás is !
- A csókos birkákon kívül szopáson van a zország, senkinek nem lett érezhetően jobb a sorsa !
- A keleti nyitogatás fedőnevű elterelő semmitmondás sem jött be !
- Ami beruházás működik, az kizárlag uniós pénzből lélegzik még ( 2020-ig ! )
- A "kormányhivatal" fedőnevű Állásteremtő és Elhelyező Csókos projekt is egy adatbázist kezelő sunyi hivatallá degradálódott ! ( fejlszetett "Kubatov-projekt " )
- Több esetben is megbukott az a patkánygyakorlat, hogy amit Brüsszel mond, az itthon másként hangzik ( lézer legutóbbi esete) azaz másként van beadagolva !
- Szinte minden társadalmi csoport elégedetlen, mert nem azt éli meg, amiről szól a mesesorozat !
"Bizony mondom néktek...a fáraó és holdudvara keresi azt a lovat, melyik hasa alá befeküdhet és annak USB-kimenetére rácsatlakozhat !" Nem megy a bót' !
verum
És most mi van a trafikok fóliázásával?
Marad a törvény?
papa.49
@verum: Semmi orbánisztánban MINDEN VÁLTOZATLAN!!!
papa.49
@Toby: Már csak őket kellene ,,eltakarítani,, végleg!!!
Toby
@verum: Majd kdnp "értelmiségi keresztényei" kiagyalják, hogy nem trafikokat, hanem a trafikban dolgozókat kell lefóliázni !
Toby
@Anna Mária: Az biztos, hogy a bírónak sem mindegy, egy pszichés teher a halálos kimondása,
Anna Mária
@Toby: Fel kellene már fogni, hogy az állam nem ölhet, és ez így van jól.
micfild
@Anna Mária: Emlékszem erre, és Nagy Zoltánra is.
:-(
papa.49
@Anna Mária: Elolvastam, és megértem a bíró aggályait, és valamilyen mértékben igazat is adok neki, DE azt is figyelembe kell venni hogy a társadalmat védeni kell az ilyen ,,dúvadaktól,, én ezért szoktam mondani aki ölt, az KIÍRTA MAGÁT A TÁRSADALOMBÓL, AZ DÚVAD, a társadalmi szabályok miért kellenének vonatkozni rájuk, hiszen ők pont AZT LÉPTÉK ÁT A CSELEKEDETÜKKEL!!!Nem értek egyet a halálbüntetéssel, de avval se hogy évek, évtizedek múlva újra köztünk grasszáljanak azok aki embert öltek és esetleg újra öljenek!!!
Nem egyszerű kérdés az biztos, nem is könnyű megválaszolni, mert ugye az áldozatnak többé nem lesz lehetősége az életbe a társadalomba visszatérni...
Viszont van az Uniónak egy direktívája miszerint NINCS HALÁLBÜNTETÉS, PONT, az hogy a hazugovics most kavarja a xart ez ügyben az a fogyatkozó ,,agyhalott bandájának,, szól, meg megpróbálja a rosszabbik táborából visszaszipkázni az eltéved bégetőit...
papa.49
@Toby: Kötelezném hogy a trafik koncessziót szerzett, vagy a családtagja állhat csak a trafikban, pillanatok alatt lenne ,,jogszabály változás,, mert mihelyt nem a más farkával kell verni a csalánt akkor az egyből csípős lesz...
Anna Mária
@papa.49: A halálbüntetés nem jelent védelmet a társadalom számára, sőt, egyfajta - nagyon komolyan veendő! - veszéllyel jár, hisz az ítéleteknél a tévedés lehetősége mindig fennáll. Egy tévesen hozott halálos ítélet nem korrigálható.

A "dúvadakat" el lehet zárni a társadalomtól életfogytig, ez éppen elegendő.
Toby
@Anna Mária: Orbánc - a geci ! - jól tudja, hogy nem járható úton galoppozik, de annyira fosik egy esetleges jobbikos nyeréstől, hogy az sem lenne csoda, ha nekiállna zsidózni !
Tudta, hogy a "magyar emberek" ráugranak a témára, de addig sem foglalkoznak a rogyadozó légvárral, a csókos pénzosztással, a bebukott rengetek "új iránnyal " mészáros & mészárossal, habony-gucci nem tanácsadóval, vagy ingyen-tanácsadóval ( kinek mi tetszik) a rogán-lakóparkkal, a TEK-milliárdos testőrséggel és idiótizmusával...stb.
Terel - a geci ! - mert akárhonnan nézzük, nem megy a szekér, amikor erőt vesz magán és becses személye megtiszteli a birkavárosokat, sőt érthetetlen szerződéseket kötöget, akkor ez csak azt jelenti, hogy baj van az akolban !
micfild
@Anna Mária: Igy van!
és ha az összes súlyosbitó körülmény fenáll, akkor legyen a börtönkörülmény is olyan.. magánzárka, kenyéren és vizen.
papa.49
@Anna Mária: Ebben igazad van még a ,,nagyon szabad társadalmakban,, is előfordul téves ítélet viszont a társadalmat csak a tényleges, valódi életfogyttal lehet megóvni ezektől a dúvadaktól...
Viszont dolgozzon a tetű, termelje meg az ellátásához szükséges javakat, ne a társadalomnak legyen plusz teher, és még egy a fogva tartás körülményeit a társadalomban élő tisztességes szegények szintjén kell tartani, nincs konditerem, nincs semmi amit egy szegény ember nem tud magának, és a családjának biztosítani...
Ezen a ponton NEM ÉRTEK EGYET AZ UNIÓS ELVÁRÁSOKKAL, MERT JELENLEG AZ ELÍTÉLT JOBBAN ÉL MINTHA KINT LENNE!!!
Anna Mária
@micfild: Én nem gondolom, hogy egy elítéltet az elzáráson kívül még kínozni is kellene. Nem civilizált dolog az, és az európai jogrendben nagyon helyesen nincs is ilyesmi.
Az elzárás borzasztó büntetés, az életfogytig tartó pedig egészen elképzelhetetlenül borzalmas.
Meg is köszönhetjük szépen a büntetésvégrehajtásban dolgozó embereknek, hogy elvállalják ezt a munkát a fél életüket a börtönökben töltve, és megvédenek bennünket a társadalomra veszélyes emberektől, akikkel napi kapcsolatban kénytelenek lenni.
Anna Mária
@papa.49: Ez csak mítosz, hogy az elítéltek jobban élnek a börtönben, mint kint.
Börtönben lenni borzalmas.
zöldszem
@Anna Mária: ma, 08:55
Ezt is írtam:
De, emlékezzünk a móri ügyre!
Az állam nem ölhet, az állampolgár igen??
Az éremnek két oldala van. A bíró, elgondolkodhatott volna, inkább az árván marad gyerekekről. Amíg halálos ítélet születhetett, egy kétszeres gyilkos, ha 100% bizonyított megérdemelte. Amúgy a lényeg, EU tagként, hazánkban jelenleg nincs érvényben a halálbüntetés.Ha, Orbán vissza akarja hozni, előbb (népszavazással) ki kell lépnünk az Unióból. Ami ugye, a mi halálos ítéletünk lenne. Abban az esetben, tök fölösleges bevezetni. Megdöglünk anélkül is. Vagy is az állam (ami újabban Orbán) végrehajtaná a halálbüntetést.
Na, most már én is megrágtam én is a gumicsontot...
Anna Mária
@papa.49: És abban is meg lehet nyugodni, hogy az életfogytosok többsége dolgozik mindaddig, amíg munkaképes. Az emberek gyakran követelik teljesen fölöslegesen a munkát, de hát az már régen megvalósult.
Anna Mária
@zöldszem: Dehogyis, az állampolgár sem ölhet, tilos. Így hát az államnak sincs megengedve a gyilkolászás.
papa.49
@Anna Mária: 09:34. re Hát kérlek szépen ha ennyire nincs visszatartó ereje a börtönnek, akkor ott jó viszonyoknak kell lennie...Egyébként meg nem voltam még elítélt, csak jártam bent börtönben dolgozni, hát az én számomra már az is elborzasztó volt a procetúra mire bemehettem...Normális ember nem kívánkozhat oda, szerintem...
Anna Mária
@papa.49: A kutatások szerint a büntetéseknek nincs valódi visszatartó ereje, és nem azért, mert börtönben lenni nagyon kellemes lenne, hanem azért, mert a bűnöző a bűnelkövetéskor nem gondol a büntetésre és azzal számol, hogy nagy eséllyel nem fog lebukni.
Visszatartó ereje annak van, ha nagyon nagy a felderítései arány, ha a bűnelkövető azzal számolhat, hogy majdnem biztosan elkapják. Ahol a rendőrség jól dolgozik, ahol a bűnmegelőzésre nagy súlyt fektetnek, ott a bűnözési statisztikák is jók.
A bűnmegelőzés nagyon fontos eszköze még a nyomor és a reménytelenség felszámolása, az, ha egy társadalom minden tagja számára lehetőséget ad a normális emberi életre.
papa.49
@Anna Mária: Akkor itt a sintérség nem igazán dolgozik jól max. a trafipax kezelésben mert itt ha bejelentesz valami kisebb bűncselekményt lexarják már elnézést a kifejezésért, kis idő múlva ,,tettes ismeretlen,, szöveggel lezárva a nyomozás...
Akkor ma az ország a bűnözők Eldorádója???
Anna Mária
@papa.49: Gondolod, hogy pl. egy Tarsoly valamikor is gondolt arra, hogy lebukik?
Nem.
Ha olyan országban gondolkodott volna bűncselekmény elkövetésén, ahol már az első kísérletnél elkapják, akkor gyorsan kiverte volna a fejéből az első kósza gondolatot.
Gondolod, hogy egy nyomorult ellopná a szomszéd tyúkját, ha olyan országban élhetne, ahol neki is van munkalehetősége, ahol úgy nő föl, hogy azt látja maga körül: mindenki dolgozhat és dolgozik, igyekszik és a lopás megvetendő dolog, na meg aztán biztosan elkapják, mert a rendőrség a legkisebb üggyel is foglalkozik?
Nem. Kétszer is meggondoná, hogy így szerezzen levesnek valót.
Anna Mária
@papa.49: Igen, bátran ki lehet jelenteni, hogy minden társadalmi rétegben, az úgynevezett "elittől" kezdve a teljesen leszakadt, jövedelem nélküli rétegekig a bűnözés egy elfogadott, a társadalomba mélyen beépült tevékenység és sajnos az elfogadottsága is nagy. A nem életellenes, nem erőszakos bűncselekményeket a köznyelv "ügyeskedésnek" nevezi.
Iszonyú gáz, hogy ilyen állapotok uralkodhatnak, de hát ugye a hal a fejétől büdösödik.
papa.49
@Anna Mária: Na ez rossz példa a Tarsoly arra nem gondolt hogy ő lesz a ,,vágó állat,, ez azért nem azonos avval aki azért akar ölni hogy szerezzen 22 ezer forintot...Amit leírtál olyan ország nem is létezik, sehol a világon, egyébiránt meg volt nekem is olyan időszak az életemben ( '93-94) mikor nem volt munkahelyem, csak 4 gyermek akinek nap, mint nap enni kellett adni, éjjel is dolgoztam amit lehetett de érdekes módon nem jutott eszembe hogy kiraboljak valakit, tehát én nem tudom elfogadni a ,,megélhetési bűnözést,, az is bűnözés...
Anna Mária
@papa.49: Oké, ha a Tarsoly szerinted rossz példa, akkor helyettesítsd be bármelyik mással.
A lényeg az, hogy a rendszer rossz, velejéig korrupt.
Megélhetési bűnözés nincs, csak bűnözés van véleményem szerint.
De az a társadalom sara is, hogy emberek teljesen leszakadnak és generációkon keresztül nem sajátítják el a normális emberi együttéléshez szükséges készségeket, ismereteket, hanem csak az erőszakot és az "az az enyém, amit megszereztem bárhogyan" életbenmaradási stratégiát látják maguk körül és tanulják meg. A társadalomnak - és természetesen elsősorban a vezetőknek - fel kell ismerniük, hogy az ilyen állapotban élő emberek, akik ma már milliónyian vannak, óriási veszélyt jelentenek az egész társadalomra. Ez ellen tenni kell különböző módokon, nem pedig csak pampogni a "megélhetési bűnözésről", meg büntetgetni. Egyiktől sem változik pozitív irányba a helyzet.
papa.49
@Anna Mária: 10:12. re Tudod engem az tud megdöbbenteni mikor látom hogy idős, szemmel láthatóan beteg ember cipeli a kezében az úz szélén összegyűjtött gallyakat hogy estére tudjon egy kis meleget csinálni, vagy mikor látom azt az embert akinek lába nincs, egy 3 kerekű kézi hajtású rokkantkocsival naponta átteker Tiszaföldvárról, Martfűre hogy az emeletes házaknál kirakott nagy kukákból próbáljon ennivalót szerezni, és ezek egyikük se tör be sehová, nem rabol ki senkit...EZÉRT NEM TUDOM ELFOGADNI AZT HOGY AZÉRT LOP, ÖL, MERT ÉHES, tudod hányan halnak meg évente a saját lakásukban éhen, fűtés nélkül, sokkal többen mint amennyit a mai csaló, hazug rendszer beismer!!!
micfild
@Anna Mária: Nem kinoznám.
Szó sincs róla.
A magánzárkában lenne ideje gondolkodni, a tettéről...mondom, ha az összes súlyosbitó körülmény fenáll...csak ebben az esetben.
Anna Mária
@papa.49: Én sem tudom elfogadni.
De értem, hogy borzasztó sokan voltak kénytelenek olyan körülmények között felnőni, hogy fogalmuk sincs arról, mi a tisztesség és becsület. Ha ilyesmit mondasz, nem is érti, miről beszélsz.
Ez az, ami borzasztóan veszélyes.
Anna Mária
@micfild: Mások pedig azt szeretnék, hogy az életfogytiglanra ítélt dolgozzon, keresse meg a fogvatartásának költségeit, hogy ne legyen a társadalom terhére.
Szerintem minden rendben az életfogyt. körül úgy, ahogy most van, a büntetésvégrehajtásban szakértők dolgoznak, rájuk kell hagyni, ami rájuk tartozik.
papa.49
@Anna Mária: Az első eset az egy idős néni a nejem kislánykora óta ismeri itt lakik az utcánkban, gyermekei meghaltak, meg elköltöztek , a nyugdíja valószínűleg kevés, senki nincs aki segítsen neki...Néha mikor tudunk mink segítünk neki, ez nem érdem...
Anna Mária
@papa.49: Igen. Sajnos nagyon sokan vannak az ilyen emberek, fillérekből tengődnek, teljesen egyedül. Muszáj rájuk figyelni, muszáj őket segíteni, nincs más megoldás. Szerintem óriási szerencsénk van, hogy mi tudunk segíteni, és nem mi szorulunk segítségre.
Az ország vezetése hallani sem akar róluk, nemhogy még egy büdös fillért adjon ki az ő támogatásukra, ápolásukra, az amúgy már megrokkant maradék egészsügük megőrzésére. Ez Magyarországon nem téma.
sokanvagyunk
Persze egy drónról kilőtt rakétával - egy utasokkal tele járgány, családostul "likvidált" emberek kivégzése, az más... és talán még el sem ítélte őket bíróság... hisz idegen állampolgár!
JAJMÁR
Hát persze, akkor felejtsük is el a "halálbüntetés" fedősztorit. Maradjunk csak az eredetinél, ki vállalja a felelősséget a trafikügy minden sikertelenségéért?
papa.49
@JAJMÁR: Egy biztos aki a most hatalmon vannak AZOK TUTI HOGY NEM!!!
JAJMÁR
@papa.49: 11:01 Nézőpont kérdése. Innen nézve DE! :)))

(Csak tudom, hogy a fenti nézőpont erősebb, egyelőre)
Anna Mária
@JAJMÁR: Egyszerűen senki, talán azon a néhány emberen kívül, akik trafiktulajdonosként lekaparták azt a rohadt fóliát.
m.macskosz
A halálbüntetés egyetlen dolog miatt aggályos,
NEM KICSIT:
amiatt, hogy politikai célokra felhasználható.
Magyarul:
tisztességtelen jogrendszerben
bűntelen embereket meg lehet gyilkolni
büntetlenül.
Ez nagyon-nagyon veszélyes ma Magyarországon (is)!
Azt azonban tudomásul kellene vennie mindenkinek,
hogy igen elhanyagolható a justizmord veszélye,
egy korrekt rendőrség, ügyészség, bíróság esetén.
Tehát: tessék abszolút tisztességes , becsületes módon
kivizsgálni, rászolgált-e valaki a halálbüntetésre!
Onnantól kezdve nincs miről beszélni.
Ne végezzék ki a gyilkosokat, --rendben van--, de ne is pátyolgassuk őket!
JAJMÁR
@Anna Mária: Az ilyen "tereléses" ügyek miatt nem hiszem el én ennek a hatalomnak már egyetlen szavát sem. Semmiben. Nincs egy igaz gondolatuk, se elveik, ők az emberiség alja.
Azt remélem, hogy ezzel, a tényeken alapuló véleményemmel nem vagyok egyedül.
bakegya
@zöldszem: állandóan feldobja a saját sza...rát-természetesen mi magyarok az ő kétharmada jogán tapsoljunk neki-de ha már nyakig benne vagyunk ...
mondjuk 18-ban már egy őrült lesz a királyunk és náci lesz a parlamentünk az se zavarjon senkit-CAKKK ADDIG KELL EGYENSÚLYOZNIA A CÖLÖP TETEJÉN(ahova mellesleg a simicskának köszönheti:feltolhatta a banda...)!!!
Na de, hogy a HALÁLBÜNTETÉSRŐL MÉRT AZ EU-VAL KELL SZABADSÁGHARCOLNUNK???-vagy tán csakkk nem előre önszorgalomból FÓLIÁZNAK MÁR A HAKOTTKÉMEK IS?
m.macskosz
@papa.49: „Anna Mária
@papa.49: Ez csak mítosz, hogy az elítéltek jobban élnek a börtönben, mint kint.
Börtönben lenni borzalmas.”
.

…és ki nem szarja le, hogy érzi magát egy gazember a sitten?!

.
Egyelőre talán inkább azokkal kellene szimpatizálni, akik korán kelnek, dolgoznak és reszketnek, hogy amikor hazatérnek a munkából épségben találják-e a családjukat, az otthonukat…
Azokat sem kérdezi már meg senki, mit éreztek, amikor 70-80 éves korukban agyonverték őket pár forintért…!
Anna Mária
@JAJMÁR: Hát ezzel bizony nem. Ketten már egészen biztos vagyunk! :)
micfild
@Anna Mária: Azzal pl pont nem értek egyet, hogy dolgozzon,
Mert mégis mit? milyen munkát adnánk neki?
máskülönben a magánzárkával lehet épp megvéded az életét. Nem biztos, hogy ha kitudodik a tette, akkor nem zsigerelik ki a rabtársak.
Összetett dolog ez sok szempontot kell figyelembe venni.
Itt volt pl a kisfiút elásó idióta hp.. pl cseppet sem lepődnék meg, ha a rabtársai meglincselnék.
Anna Mária
@micfild: Az elítéltek közül - életfogytosok is - sokan dolgoznak.
A börtönökben végzett tevékenységekről keveset tudunk, de nagy értékeket termelnek meg az elítéltek nagyon olcsón.
Mondom, a büntetésvégrehajtásban nagyon jó szakemberek dolgoznak, rájuk kell hagyni, ami rájuk tartozik. Végzik a munkájukat profi módon, nagyon nehéz körülmények között, nagyon kevés pénzért alacsony társadalmi megbecsüléssel.
Semmi értelme annak, ha ezen a témán a köznép tépi a száját ahelyett, hogy a valóban húsba vágó kérdésekkel foglalkozna.
papa.49
@m.macskosz: Ha olvastad az előzőket láthatod hogy pont ezt írtam én is ne legyen neki jobb a börtönben mint a kint becsületesen élő szegényeknek, csupán ez volna szerintem az elfogadható...
m.macskosz
@papa.49: Egyetértek, erre jött az obligát válasz annamária kartársnőtől, azért reagáltam. :)
eszegfu
@Toby: 9:02 Hát még az akasztás végrehajtójának a lelki terhe mekkora lehet?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.