A Hajdúdorogi Metropólia megalakításával újabb szilárd pillére született meg a keresztény Magyarországnak – jelentette ki Orbán Viktor hétfőn Debrecenben, miután megállapodást írt alá Kocsis Fülöp érsek-metropolitával hétfőn Debrecenben. A kormányfő azt mondta: ez nagy szó abban az Európában, amely alapdokumentumaiban nem vállalja kétezer éves keresztény múltját.

Magyarország azonban ezt vállalja, ezért is foglaltuk az alaptörvényünkbe a kereszténység megtartó erejének elvét. Ezért is mondjuk, hogy Magyarország keresztény lesz, vagy nem lesz, ezért üdvözöljük az új metropóliát a jövő metropóliájaként

- fűzte hozzá.

Kocsis Fülöp a sajtótájékoztatón bejelentette, az önkormányzat két Petőfi téri épületet adott át ingyenes hasznosításra a főegyházmegyének, az ingatlanok felújításához, illetve a metropólia szervezetének kiépítéséhez a kormány összesen 2,3 milliárd forintos támogatást biztosít.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Magyarország megszűnik létezni, ha sokáig eteted ilyenekkel az embereket
de főleg, ha sokáig hatalmon maradsz !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
alterego56
Kiscsákó a jó apád meg az anyád jóvoltából is itt '90-ig szocializmus (komenizmus) volt kereszténység helyett. A családi háttered és a neveltetésed neked is ateista. Ki hiszi el ezt a maszlagot?
Cicamama55
Ugyan miről beszél? Azok az igazi keresztények, akik az ő "megtérése", apja pártitkársága, Kövér és Fideszes társainak baloldali kötődése idején is, de a Kádár rendszerben is már vallásos emberek voltak. Az ő kereszténysége a hatalom megszerzéséért jött létre,kizárólag csak azért, nincs abban semmi meggyőződés! Jól mérték fel a terepet Simicska tervei, számításai alapján, hogy ezt a népet hogyan lehet hasra fektetni! A KDNP tagok is csak névbitorlók, vicc ezeknek a keresztény mivolta!
Toby
Ja ! Megszünik ! Ha nem követi az Mszmp irányvonalát a fejlett demokratikus szocializmus felépítésében !
Csak be kellett helyettesíteni a volt Kisz-titkinek, nem erőltette meg magát, a vérében van !
Mézike
De félre hord a feje!
Magyarország már szűnőbe van, de nem azért mert akik kivándorolnak , nem lennének keresztények, hanem azért mert felkoppanna az álluk ha itthon ajvékolnának vasárnap a templomban. A kivándorlás elindult, és úgy tűnik a fiatalok igen nagy része látja a jövőt világosan külföldön, mig idehaza csak sötét és homály a kép.
Akik itt maradnak a nemzeti erőforrások, és az idősebb nemzedék akik míg bírnak dolgozni eltartják őket + a kormányt..., aztán ha kidőlnek ki lép a helyükre? A nemzeti erőforrások biztosan nem. De addig kialakitanak egy olyan politikát ami szerint őket a világ köteles eltartani , mer' nekik jogaik vannak ám!
kkalman
@kamazuka: Ezt mondom már én is nagyon régóta. Nagy lószar kellene nekik, nem állami támogatás.
Feraj49
OV.te pont azon vagy,hogy megszűnjön Magyarország .Vajon melyik vallási csoportnak adtad el az országot ? /persze már tudható / És még kereszténységről beszélsz.Olyan keresztény vagy min a semmilyen zsólt,meg a haragos péter.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.