Lavinát indíthat el az az ítélet, ami nemrégiben született a Szegedi Ítélőtáblán – írja a Blikk.

Eddig még nem volt példa arra, hogy azért marasztalják el a rendőrséget, mert nem végezték lelkiismeretesen a munkájukat. A jeget egy alföldi asszony törte meg: a nő tanyájáról egy-egy bikát, két szamarat, öt kecskét és húsz juhot loptak el.

Az asszony hiába mondta el az őrmesternek és a körzeti megbízottnak, hogy ki lehetett a tettes, a rendőrség azt állapította meg, hogy „értékelhető nyom nem látható, a tanúkutatás, adatgyűjtés eredményre nem vezetett”.

A nő ezután tett panaszt az ügyészségen, ahol megállapították, hogy a rendőri munka felületes, késedelmes és szakszerűtlen volt.

Az Országos Rendőr-főkapitányság is kivizsgálta az ügyet. Ők is arra jutottak, hogy a rendőrök mulasztásokat követtek el.

A nő és ügyvédje ezután perelte be a rendőrséget, és kérték a másfél milliós kár megtérítését. 

A bíróság úgy döntött, hogy a rendőrök kárt okoztak a tanya tulajdonosának, és félmillió forintot ítélt meg a nőnek. A Bács-Kiskun megyei Rendőr-főkapitányság kifizette a pénzt, majd behajtották azt a két rendőrön.

Az ORFK későbbre ígért választ az ügyben.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Amennyiben minden olyan ügyet elővennének, melyeben a rendőrök hanyag munkát végeztek és ennek eredményeként a sértettek anyagi kárt szenvedtek, a rendőrség elfizethetné az éves költségvetését, mert " szolgálunk...és b***unk rá !"

A gond ott kezdődik, amikor egy orbáncot és lánykáját egyszerűen nem lehet szabs.ügyben felelősségre vonni, miközben igyanezekért egy ugar-magyar súlyos tízezreket fizet !
Talán pintérKÉM-nek most kéne tépnie a ragyás, maffiózó pofáját !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Feraj49
Szó értelmezése."Félmillióval büntették a rendőröket..." Rossz munkát végeztek és ezért "csak" félmilliót forint jutalmat kaptak,vagy félmillió forint bírságra kötelezték őket.Nem mindegy.
Toby
Amennyiben minden olyan ügyet elővennének, melyeben a rendőrök hanyag munkát végeztek és ennek eredményeként a sértettek anyagi kárt szenvedtek, a rendőrség elfizethetné az éves költségvetését, mert " szolgálunk...és b***unk rá !"

A gond ott kezdődik, amikor egy orbáncot és lánykáját egyszerűen nem lehet szabs.ügyben felelősségre vonni, miközben igyanezekért egy ugar-magyar súlyos tízezreket fizet !
Talán pintérKÉM-nek most kéne tépnie a ragyás, maffiózó pofáját !
wagabund
Jajjmár...neeee. ilyen hírt nem szabadna megjelentetni. Oda a becsület, oszt jónézünk ki...

méghogy a rendőrök nem végezték rendesen a munkájuk? ááá...itt valami hiba van a rendszerben..
mindenesetre a nő tökösen viselkedett, gratula.
nemjoezigy
Akkor ez most megint egy olyan semmilyen cikk. Miért nincs normálisan befejezve? Tudják ki a tettes, akkor miért nem szól arról is a cikk, hogy eljárás indult a tettes ellen, visszaadták az ellopott állatokat, kár térítették a károsultat.
Most úgy néz ki, -legalább is én úgy értelmezem-, hogy megbüntették a rendőröket a hanyag, felületes (talán összejátszós, a tettessel) munkáért, és ennyi.
Milyen üzenete van ennek? - Okozzunk kárt, ne nyomozzák ki a rendőrök és a lopott cucc nálunk maradhat!
Így kell jogállamot építeni fideSSes módszerrel!
Ettől lesznek gömöri, dajcs, rogán, szijjgyártó, lázár, orbán, mészáros, tiborc, stb ügyek.
Jogilag megfelelő, de erkölcsileg, becsületbélileg nem!
De -mégegyszer- ez a fideSSkdnp ideológiája.
Sziszifusz
"A sértett megmondta, hogy ki lehet a tettes."
Az nem derült ki, hogy a helyszínen intézkedő rendőrök,vagy a későbbi nyomozást végzők ellenőrizték a sértett teóriáját. Amennyiben azt elmulasztották, intézkedési kötelezettség elmulasztásával, bűncselekményt követtek el.
Nem elképzelhetetlen, azért mulasztottak mert olyan személy került volna eljárás alá, aki befolyása révén "megégethette" volna őket, vagy más okból nem akarták háborgatni.
Mielőtt a romákat hozná fel elkövetőként valaki, ez a módszer nem jellemző rájuk. Egy-két bikát még ellopnak de ennyi állat ellopása már meghaladja képességüket.
1magyar
Egyszerűbb a bicikliseket vegzálni mint a nyomokat követni egy lopás ügyben.
Mézike
na ez jó. Végre kezdhetnék már a többi védett állampolgárt is büntetni mert nem jól végzik a munkájukat!
karma1
Es ez a szegeny holgy talalt mar egy uj ha'zat maganak? Merthogy innen koltoznie kell, de nagyon gyorsan, az tuti... Leteznek meg bosszuallo rendorok is, nemcsak hanyagok...
verum
Valahol el kell kezdeni. Remélhetőleg, nem egyedi és kirívó lesz az eset.
wagabund
@karma1: 13.19... bosszúálló rendőrök? azok hogy néznek ki?

...az is benne van ám a pakliban, ha ezentúl bármi baj éri a nőt, vagy állatait, nyugodtan tehet feljelentést ismeretlen rendőrök...izé...akarom mondani ... tettesek ellen..(bocs, elírtam)..

a kifizetett pénzt pik-pak behajtják majd a részeg, kivilágítatlan, bringásokon, szabálytalan traktorosokon, no és a gyorshajtókon...sokan állnak meg forgalommal szemben is, csak eddig soha nem szóltak...most jópénzért fognak..
Főlökött
@karma1: Számomra lehetnek bosszúállóak, nem zavarnak, mert nem ott élek :) Legalább tisztáztam az önelégült parancsnokkal, ki - hol is áll a ranglétrán :) Több mint egy évembe került...

Mindezt 8 betörés után, mely mondanom sem kell, megszüntetéssel zárult mind, úgy, hogy mi saját magunk, megtaláltuk a lopott cuccokat és a yard nem foglalta le. Majd ügyészi utasításra, már akkor nem találták :)) Mily véletlen...
Más esetben, 400 kamionnyi fát úgy elszállítottak - elloptak az orruk előtt, hogy fel sem tűnt nekik, se a tarvágás, se az engedély hiánya, se a tulajdonosok szerződésének hiánya, se semmi! Jó kérdés, akkor miért is vannak ???
Miről beszélünk, amikor 13.00 órakor, a rendőrőrs mellett 6 házzal betörnek és azt sem veszik észre ? Mindezt azon idő alatt, míg a sértett az előző betörés miatti feljelentését megteszi. Nem érdekes ? Ilyen a közbiztonság :(
Egy vicces, közpénzből dotált léhűtő csapat, ami van jelenleg, de felmerül a kérdés, minek is ?!

Panaszaim kapcsán 17 db bűncselekmény 8-9 szabálysértés és apróságok /Be.-jogsértések/ megállapíthatóvá váltak, számomra bizonyíthatóan - közokiratokkal ! Szerinted milyen bosszúállástól kellene tartanom (?), mivel az általuk elkövetett cselekmények legalább 3 évig nem évülnek el ?:) Vannak olyan bűncselekmények, mely jóval meghaladják ezen időszakot :)
Szóval nem félek a helyi pettingművészek népi egyesületétől, még a bosszútól sem, mert jobban ráfaragnának, mint én. Próbálkozni lehet, de nincs - nem lenne sok értelme részükről.
m.macskosz
"A Bács-Kiskun megyei Rendőr-főkapitányság kifizette a pénzt, majd behajtották azt a két rendőrön."
Ha még egyszer azt meri mondani bárki is, hogy alulfizetettek a rendőrök...!!!
Szóval fél millát kiperkáltak a vétkes jardok? Zsebből, mi? mások meg hónapokig spórolnak egy szépséghibás keverőtárcsás mosógépre...
Na, menjetek a francba!
justhpeter
Ha minden így történt, aki az állatokat ellopta, röhög a markában, mert a bíróság kifizette.
Biztos bennem van a hiba, de amikor gyenge magam számára lefordítottam ez jött ki: kisvárosban élek, ha most este elindulok lopni az őrsön reszkethetnek a rendőrök. Igaza van Pinocsetnek mindenhol rend van, legalább is minden rendőrőrsön.
justhpeter
Tovább már nem is mertem gondolkodni. Mert ha kiderül - ne adj' Isten - , hogy Orbán, Pintér, Semjén, Varga, Kövér nem végzik jól a munkájukat mennyit is fognak fizetni ?
De tényleg: Matolcsy marhaságaiért az egész MNB-nek kell majd a fedezetet vállalni ?
A kdnp baromságaiba már bele se merek gondolni. Mert amennyit ezeknek fizetniük kell majd, abból gazdagabbak leszünk mint az egész EU.
Toby
Azt elfelejtettem az első hsz-omban megjegyezni, hogy a "közlekedési bűnöző magyar emberek" által, hatósági balfaszságok miatt megindított, majd a rendőrhatóság által bőven vesztett perek költségeit is közpénzből fizetik a jagellók - tudunk olyanról, hogy ezért felelősségre is vontak valakit a pintérségen ?
vadsanca
A rendőröknek is képviselni kell bizonyos érdekeket. Még mindig az erősebb kutya b...ik. Ez ezután is így lesz! Most véletlenül kivételt tettek, de a teljes kár így sem térült meg. Akkor miről is beszélünk?
feri57
Ennyi állatot ellopni, ez nem semmi. Tuti, hogy nem cigányok voltak, a megjegyzések is kulturáltak. Minimum kamion kellett hozzá. Minden szakszerű és törvényes jelszavuk ezúttal elmaradt, hála a károsult hölgynek. ugyanott 400 mázsa fát is elloptak tettesek nincsenek, de ha télen egy csóróbb cigány egy bicikli rőzsét szed nyomban ott a rendőrség és a jobbik, vagy a betyársereg veri szét az összes ott lakó cigányt, és masíroznak hónapokig fenyegetik őket.
mate03
@karma1: Ne hogy az derüljön ki hogy a rendőrök falaztak,míg a tolvajok loptak!
karma1
@vadsanca: Mondjuk, ha vettek volna a faradsagot, es kinyomozzak (illetve a karosult altal megjelolt szemelyhez elmennek), hogy ki volt a tettes, akkor csak az illetot be kellett volna kaszlizni, az allatokat pedig visszahajtani a holgy birtokaba, es a rendoroknek egy fityinget sem kellett volna fizetniuk, hanem megjutalmaztak volna oket a sikeres felderitesert.

De asszem, balf@szsagert ennyi bunti jar nekik, a sanyibetyaroknak...
vadsanca
@karma1: Az nem lehet, hogy b..sz..ak a rendőrök? Manapság nem sok tekintélyük van. Csak azok mennek erre a pályára akik nem szeretik a kétkezű munkát. Magyarországon csak a büntetési pénzbehajtásról szól az egész dolog. Lásd a közlekedési osztályt! Itt nem kell közvetlenül az elkövetővel személyes kapcsolatot letrehozni. Az rendörségi hivatalok meg be vannak kamerázva. Igaz ez is csak az állampolgár ellen szól. A fent nevezuett eset a későbbiekben sem lesz másként.
feri57
Most nem kéne behozni a halál büntetést?
feri57
Önfenntartó börtönbe a tolvajoknak, de előbb csukóból levágni a kezét.
vadsanca
@feri57: Persze csak az egyiket! Legalább akkor kitörölheti a s...ét!
kukac50
A keményen dolgozó kisemberektől ha lopnak az nem fontos a rendőrségnek.
karma1
@feri57: Ennyi allathoz NEM kell kamion, csak azt nem tudom, hogy a bikakkal hogy birtak - a szamaraknak nem kell sok, azok mennek, a birkak is. Tudom, mert nekunk is vannak allataink. Igaz, ha van legalabb egy angol bulldogjuk, akkor a bikak is siman jottek. Ha a rablok ismertek a holgy lefekvesi szokasait, meg a helyet, ahonnan el kell az allatokat vezetni, akkor semmi problema, 10 perc es elbandukolnak a helyszinrol. Sajnos. Ha a holgynek megvolt a sajat - itt kotelezo - farmjelolese, akkor konnyebb dolga lenne. Csak az otthoni eloirasokat nem ismerem ezzel kapcsolatban.
feri57
@karma1: Ennyi állatot elvinni, és tanú nincs senki nem látta, érdekes,
karma1
@feri57: Hidd el, tapasztalatbol beszelek, : ha EGY birka elindul, a tobbiek AZONNAL , kesedelem nelkul kovetik. Az angol bulldogtol viszont a bika tart, ha egy ilyen kutya van a kozelben, a bika is eleg jol kezelheto, GYALOG! Sokkal nehezebb azz allatokat felterelni akarmilyen jarmure, minthogy sajat labon elmenjenek egy darabig. Ezeknek az allatoknak a mozgas a leteleme, a birkak 24/7 legelnek, meg ejjel is. A szamarakat nem ismerem, mert azunk sosem volt, de kis szerencsevel azok is megoldhatok.

Viszont MINDEN allat eleg eros hangot hallat, amikor ember kerul a kozelukbe, vagyis azt nem ertem, hogy a holgy hogy nem ebredt fol, amikor elhajtottak oket? (Vagy nem volt otthon egypar orat? Azalatt tortent? )

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.