A városvezetés és a Fővárosi Közgyűlés minden ellenkező híreszteléssel szemben rendkívül fontos feladatának tekinti azt, hogy – elsősorban szociális kérdésként – kezelje a hajléktalanság problémáját – mondta a főpolgármester szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Azzal kapcsolatban, hogy a Fővárosi Közgyűlés ülésén a hajléktalanrendelet módosításáról szóló napirend tárgyalása közben transzparensekkel tiltakozott A Város Mindenkié csoport, Tarlós István kijelentette: ebben a kérdésben hosszú ideje azt tapasztalja, hogy a közvélemény nem a valóságnak megfelelően értesül sem a történtekről, sem a városvezetés szándékáról.

Incidens a Fővárosi Közgyűlésben – Tarlós István reagált
Fotó: A Város Mindenkié Facebook

Úgy fogalmazott, hogy "kimondott rosszindulattal" lehet a hajléktalankérdés kriminalizálásának nevezni azt, hogy "a szociális vonulat mellett valóban egy rendészetinek mondható vonulatot is figyelembe" vesznek, de – mint hangsúlyozta – nem ez a szándék vezeti őket.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Lassan Tarlós is úgy jár mint a többi fideSS mameluk. Amikor kinyitja a száját mindig bajba(szégyenbe) kerül. Igaz, nem érdemtelenül. Szegény nem érti, a hajléktalan ügyben nincs sumákolás, azt aljasságnak hívják.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Akkor miért tiltották ki a hajléktalanokat sok helyről?!
gyuszka20
gyuszka20
Mint a legtöbb megoldásra váró feladat ez sem megy sem ezeknek sem azoknak.Ha valaki hülye valamihez akkor puskázzon mint iskolába.úgy is sokat utazgatnak nagyjaink hát érdeklődjenek, hogy is van más országban erre megoldás mert van az biztos.Lásd skandináv államok ,nem csak pénz kérdés hanem tettek odafigyelés és akinek ez dolga az ne az asztalnál meggebedve vegye fel a fizetését.Az a baj mindenhová csak a pénzt öntik anélkül,hogy tudnák minek.Számtalan Pl.(szociális osztály) hivatali munkatárs asztal mellett seggel már 25-30 éve fogalma sincs miért.A nadrág meg úgy feszül a seggükön mintha divatbemutatóra készülnének és a folyóson szaladgálnak magassarkú cipellőikben 8:00-16:00-ig történő kemény munkaidejükben.Sarlósnak azt kellett volna a közgyűlésben elmondani ,hogyan lesz tovább ezekkel a nem szerencsés emberekkel, nem a szoci barmot kiosztani.Erre lehet azt mondani az egyik sz.. r másik f..s.Ezeket az embereket már újra kell nevelni szigorú szabályok között mert sajnos nincs legtöbbnek már sem ,ereje sem esze,sem pénze ,sem akarata,így nehéz feladat ,de megoldható.
Lakhatás,nevelés,munka,törődés (alkohol és cigi elvonás )és megmutatni hova juthat pozitív hozzáállással
Freewolf
Aki szeretné, hogy a hajléktalanok a háza előtt sátorozzanak, sürgősen jelentkezzen! :-)))))))))
mate03
Most olvastam a Magyar nemzetben!Kerény Imre,miniszterelnöki megbízott,kijelentését!Közre adom!(Kellene egy jó kis diktatúra,börtönbe kellene zárni az írókat,és ott majd fordíthatnak idegen nyelvű irodalmat,mint annak idején,Göncz Árpád tette)!Ezek szerint Magyarországon ilyen semmi emberek,lehetnek,kormánymegbízottak!SZÉGYEN!!!
Tekla
@gyuszka20: Átnevelő táborra sincs szükségük. Egy közmunkás bérből fenntartható lakás elég volna.Mint régen az építőipari munkás szállók, minden nagy városban volt. És nem volt hajléktalan, címe volt munkája volt és kapot valami moslékot délkörül 1 ft ért.
teuton
@Freewolf: Az en lakasom elött nyugodtam satorozhatnanank! Ill. nem lenne szükseg nalunk satorozasra, mert vannak szocialis törvenyek... Azok szerint pedig minden önkormanyzatnak kötelezö hajlektalanszallast üzemeltetni. Valamint a hajlektalanok nem koldiulhatnak. DE! Jar nekik naponta kb. 3500 ft, amit a hajlektalaigazolvannyal vehetnek fel a mindenkori tartozkodasi helyükön. A hajlektalanszallo ingyenes, meleg etelt 4-500 ft.-ert kapnak, orvosi ellatasuk es a gyogyszer ingyenes. Hogy honnan van erre penz? Na gondolkozz! Valakik kevesebbet lopnak... Ja, hogy ez nem Magyarorszagon van? Hat EZ a baj...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.