A Demokratikus Koalíció szerint Magyarországnak nincs szüksége Orbán Viktorra, így ideje lenne előrehozni a változást.

Gréczy Zsolt, az ellenzéki párt szóvivője pénteken, Budapesten sajtótájékoztatón reagált a kormányfő ötéves kormányzást értékelő beszédére, számba véve "mi történt valójában az elmúlt öt évben".

Mint mondta, a nettó államadósság emelkedett, a GDP változása pedig 2010 és 2014 között a statisztikai hibahatáron belül volt, amellyel a környező országok mindegyikénél rosszabbul teljesített Magyarország, amelyet a hitelminősítők a bóvli kategóriában jegyeznek.

A foglalkoztatási adatokon szerinte a "vízfejjé dagasztott államigazgatás" javít, eközben a versenyszférában szintén a hibahatáron belül volt a munkában állók számának növekedése. 2014-ben hatszor annyian költöztek külföldre, mint 2009-ben, és az elmúlt öt évben ötször annyian haláloztak el, mint ahányan születtek – fűzte hozzá.

Gréczy Zsolt "megnyugtatónak" tartotta, hogy a miniszterelnök nem akarja az ország kilépését az Európai Unióból, "most, hogy ő, a családja, az összes rokon, barát már jól megtollasodott az uniós támogatásokból".

Orbánt a többi ellenzéki párt is ostorozta: a Jobbik úgy értékelte, a kormányfő beszédében beismerte a kormányzatot átszövő korrupciót és a hatalmi arroganciát, azonban ezzel öt évet késett. Az MSZP véleménye, hogy a miniszterelnök szétzilálta az országot, a kormánya kompetenciáját és egyedüli döntéshozóvá vált, míg az LMP arról beszélt: a hazai bérek mindennél árulkodóbbak, ha értékelni kell az elmúlt öt év kormányzását. A Párbeszéd Magyarországért meglátása, hogy Orbán Viktor miniszterelnök politikai hagyatéka az, hogy a magyar fiataloknak Magyarország egy kies, depressziós és jövőkép nélküli ország lett. A Magyar Liberális Párt szerint pedig "Orbán Viktor Magyarországa" nem biztosít jólétet, demokráciát és jogállamot, s ebből nem kérnek.

65 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Ilyen kártékony maffiózó diktátorokra sehol sincs igény...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Mariner1
DK ül! Nyugszik! Választás 2018-ban!!!
lampa laz
"Magyarországnak nincs szüksége Orbán Viktorra"

Ez a szöveg is megérne 1 plakátot.
Nil
@rugacs: a fidedsz is visszajött pedig elsőre is nagyon átvertek minket - jobban mint bárki más.
Olyan törvényeket amiket most alkotnak bárki képes lenne létrehozni , nem kell más hozzá csak rosszindulat és pénzéhség.
Olyan törvényeket hozni ami lehetővé teszi a tisztességes életet no azt azok az emberek tudnák megalkotni akikben van szív és lélek,no meg empátia
Jézusnak sem kellettek jogi ismeretek ahhoz hogy új szövetséget kössön az emberekkel csak az emberek ezt nem tartják be.
Mariner1
@Mirabilis:
Valamit? Mire gondolsz? Mondd ki bátran! :-))) Vagy megmaradsz a sanda célozgatásnál?
Mariner1
@Nil: Jézus vagy volt, vagy nem. Kinek igen, kinek nem. Orbánék biztos hogy vannak. Mindenkinek. Ez nagy különbség.
rizs
"Magyarországnak nincs szüksége Orbán Viktorra"

És tényleg!
Az egész világon senkinek nincs szükség egy olyan gané gazemberre, mint ovi.
ovi, te kis g*ci, veled is csak többen vagyunk!,

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.