A Demokratikus Koalíció szerint Magyarországnak nincs szüksége Orbán Viktorra, így ideje lenne előrehozni a változást.

Gréczy Zsolt, az ellenzéki párt szóvivője pénteken, Budapesten sajtótájékoztatón reagált a kormányfő ötéves kormányzást értékelő beszédére, számba véve "mi történt valójában az elmúlt öt évben".

Mint mondta, a nettó államadósság emelkedett, a GDP változása pedig 2010 és 2014 között a statisztikai hibahatáron belül volt, amellyel a környező országok mindegyikénél rosszabbul teljesített Magyarország, amelyet a hitelminősítők a bóvli kategóriában jegyeznek.

A foglalkoztatási adatokon szerinte a "vízfejjé dagasztott államigazgatás" javít, eközben a versenyszférában szintén a hibahatáron belül volt a munkában állók számának növekedése. 2014-ben hatszor annyian költöztek külföldre, mint 2009-ben, és az elmúlt öt évben ötször annyian haláloztak el, mint ahányan születtek – fűzte hozzá.

Gréczy Zsolt "megnyugtatónak" tartotta, hogy a miniszterelnök nem akarja az ország kilépését az Európai Unióból, "most, hogy ő, a családja, az összes rokon, barát már jól megtollasodott az uniós támogatásokból".

Orbánt a többi ellenzéki párt is ostorozta: a Jobbik úgy értékelte, a kormányfő beszédében beismerte a kormányzatot átszövő korrupciót és a hatalmi arroganciát, azonban ezzel öt évet késett. Az MSZP véleménye, hogy a miniszterelnök szétzilálta az országot, a kormánya kompetenciáját és egyedüli döntéshozóvá vált, míg az LMP arról beszélt: a hazai bérek mindennél árulkodóbbak, ha értékelni kell az elmúlt öt év kormányzását. A Párbeszéd Magyarországért meglátása, hogy Orbán Viktor miniszterelnök politikai hagyatéka az, hogy a magyar fiataloknak Magyarország egy kies, depressziós és jövőkép nélküli ország lett. A Magyar Liberális Párt szerint pedig "Orbán Viktor Magyarországa" nem biztosít jólétet, demokráciát és jogállamot, s ebből nem kérnek.

65 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Ilyen kártékony maffiózó diktátorokra sehol sincs igény...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
HQ
"A Demokratikus Koalíció szerint Magyarországnak nincs szüksége Orbán Viktorra, így ideje lenne előrehozni a változást."

- AKKOR CSINÁLD, BASZD MEG!!!
A POFÁZÁS KORA LEJÁRT EBBEN AZ ORSZÁGBAN!!!
MÉGIS KI KEZDJE EL, EGY BENTLAKÁSOS PORTÁS!?

GYURCSÁNY TÉGED UGYANANNYI - HA NEM TÖBB - FELELŐSSÉG TERHEL AZ ORSZÁG JELENLEGI HELYZETÉÉRT, MINT ORBÁNT.- VÁGOD, TE JÓ HELYRE NŐSÜLT MULTIMILLIOMOS KIBIC?
DUMÁLNI TUDSZ, DE CSELEKEDNI?...
MÁRPEDIG A CSELEKEDETEI ALAPJÁN ÍTÉLNEK MEG EGY EMBERT, ÉS NEM A POFÁZÁSA ALAPJÁN.

NEM CSAK ORBÁN A HIBÁS, Ő CSAK AZT, ANNYIT TESZ, AMIT MEGENGEDNEK NEKI.
Anna Mária
Minden épeszű ember tudja, hogy Orbánra nemhogy szükség nincs, de egy rettentően kártékony figura.
Ezt senki nem Gréczytől fogja megtudni, senki nem csap a homlokára, hogy jééé, tényleg!
Mi lenne, ha baloldalon nem kizárólag avas dumák mennének?
Hellcat
Ilyen kártékony maffiózó diktátorokra sehol sincs igény...
solidedge
Mint ahogy Orbánnak sincs szüksége a magyarok többségére. 1,8 millió emberrel a háta mögött vásári majmot csinál a többiből. Ez a kisebbségi demokrácia.
Anna Mária
@solidedge: Ez már rég nem demokrácia, hanem diktatúra annak ellenére, hogy vannak választások. Egyeduralkodik ez az ökör.
bakegya
Úgy tűnik urbán főmutyológusnak viszont annál nagyobb szüksége van még Magyarországra és az ő fityiss-köröszténykedéseire-van még az az EU TÁMOGATÁS AMIRE Ő ÉS A PEREPUTTY MÉG IGÉNYT TARTHAT!!!
justhpeter
Szeretném Gréczy Zsolt ismereteit egy hangyányira bővíteni, csak úgy, TIT alapon: Gyurcsány Ferencnek, a kormányzásának igen nagy része van abban, hogy az idióta Orbán 2010-ben kétharmaddal nyert. Akkor is, ha ezt a DK vagy Gyurcsány nem ismeri el. Ennek tudatában illene szerénynek és visszafogottnak lenni és maximum valami értelmes alternatívát felkínálni a választók közösségének. Majd ők döntenek.
Anna Mária
@justhpeter: Ezt a Gyurcsány imádói sem ismerik el. Ha az ember Gy. felelősségét csak megemlíti, hörgésbe kezdenek.
justhpeter
@Anna Mária: És akkor még nem beszélek a miniszterelnök-kereső casting-ról, ami a miniszterelnöki működése paródiájává vált. De mint tudjuk, a vakhit nem ismeri a realitást.
HQ
Az egész kib*szott világnak, senki emberfiának nincs szüksége egy olyan szarzsákra, mint orban "makombakom-mathorfackarshit" viktorra!!!
orbán átírta a törvényt, ami kriminalizálja és bűnözővé tesz minden becsületesen dolgozó, a jogaiért, az igazságért kiálló embert.
Máshogy: Míg a topvaj, csaló, lopó gazemberek szentek, addig a becsületesen éhbérért túldolgoztatott emberek féljenek, és húzzák be fülüket és farkukat, és essenek hasra a hatalom előtt:
Ez olyan torzítás, torzulás, amit csak egy módon lehet feloldani: Nyirkai.jóslat.
Aki érti, hallja.
Aki nem érti:

www.youtube.com/watch?v=RijB8wnJCN0
Anna Mária
@justhpeter: Hja, akkor aztán mindent bedobtak, amijük csak volt. A garázsból még a kempingbicajt is előrángatták.
JAJMÁR
Mindegy most, hogy kik, ha demokraták, és ez a céljuk, jó. Kényeskedni nincs idő. Le kell váltani ezt a kormányt - aki ezt mondja, azzal egyetértek- . Vitatkozni akkor kell majd, amikor lehet. Egy évvel ezelőtt kellett volna leváltani, de a se ez, se az, se így, se úgy, se azokkal ezt eredményezte, ami történt.
(Nem csak a pártokon múlott, a szavazókon is.)
solidedge
Sokan értetlenül állnak a miniszterelnök úr beszéde előtt. A minisztérium sajtóosztálya közleményt adott ki, hogy a miniszetelnök úr nem volt belőve. Sokáig állt a tűző napon az árthatott meg neki.
rugacs
Én mindig is mondtam, a dk az abnormális zombik gyülekezete.
Ismét jót röhögtem rajtuk...
A választásokon a futottak még kategóriát képviselték, s most egy évvel később előrehozott választásokat akarnak... :-)))
Lehet, hogy a Fidesz támogatottsága valamelyest csökkent, de az övék tutira nem nőtt.
Még mindig ott tartanak - az összes ellenzéket beleértve -, hogy leváltanák a kormányt, de hogy ki, kik alakítanának helyette - mert hogy minden másban különbözik a véleményük :-)) - ötlet sincs.
Aztán mi változna, ha más irányítana? A lényeges változáshoz 2/3 kellene, de az nem lesz. Legfeljebb az, hogy most az ellenzék vinné haza a milliárdokat, hiszen leginkább az fáj nekik, hogy azokból nem részesülnek.
De a lényeg: a kritikán kívül - amit hallgatunk 5!! éve - nem hangzott el egyetlen épkézláb ötlet arra nézve, hogy mit csinálnának másként!!
Ellenzéki oldalról egyetlen ötlet sincs, hogy hogyan lehetne a gazdasági növekedést vagy éppen a foglalkoztatást növelni!
Akkor???
Nil
@justhpeter: csak annyit- nem Gyurcsánynak, hanem a mögüle kihátráló MSZP-nek és az SZDSZ-nek volt a sikere a fidesz megválasztása.
Ha az öszödi beszéd után elindul a változás amit Gyurcsány szeretett volna, akkor ma itt sokkal jobb világ lenne
de ezt már nem lehet visszacsinálni és sajnos a nagypolitika nem is akarja - olvassátok el az emberi jogok alapnyilatkozatát- mi valósult meg belőle a nagy demokráciákban-semmi
nagyon rossz utat választott az egész világ
mariaberta
Egyetértek!!! Nem volt, nem van és nem lesz. Amen.
vitriol
@rugacs: igenis vannak jó ötletek, vannak javaslatok minden párt részéről, de a fidesz mindent lesöpör, mert egyik javaslat sem szolgálná a megszokott pénzlenyúlási manővereiket. Így pedig változás nem lesz, amíg ezek itt tipródnak
rugacs
@vitriol: Engem meg lehet győzni, ha így van. Linkelj ide légyszi azokból a remek ötletekből. Előre is kössz!
Desischado
Naná, hogy nincs! Neki van szüksége ránk, hogy legyen kit kirabolni!
dömdödöm
A Párbeszéd Magyarországért meglátása, hogy Orbán Viktor miniszterelnök politikai hagyatéka az, hogy a magyar fiataloknak Magyarország egy kies, depressziós és jövőkép nélküli ország lett. A Magyar Liberális Párt szerint pedig "Orbán Viktor Magyarországa" nem biztosít jólétet, demokráciát és jogállamot, s ebből nem kérnek.
Nem csak a fiataloknak . Ez a pontos definíció a történtekre szerintem is .
Jozefina
A DK-nak teljesen igaza van!!! Minél előbb cselekedni kell. Itt más lehetőség nincs! Gyurcsány, vagy orbán. E kettő közöl kell választani és azt kell mérlegelni, hogy melyik a rosszabb. A többi pártvezető abszolút impotens. Még a nevüket sem érdemes említeni.
Orbánnak egyetlen kihívója lehet és az Gyurcsány!!! Öt kellene minden normális embernek támogatni, aki orbánt szeretné elzavarni és felelősségre vonni azért, amit tett ez ellen az ország ellen és a magyarok ellen!!!
eszegfu
@rugacs: 20:36 A jelenlegi kormánynak sincs "épkézláb" ötlete a gazdasági növekedésre, vagy a foglalkoztatás bővitésére! Csak, ha az utóbbit nézem...szerinted az "visszavezetés a munka világába", hogy most 120 nap szabadságot(!!) kapnak a közmunkások, hátha tudnak vállalni a mezőgazdaságban alkalmi munkákat ez idő alatt?! Tudod, aki egész életében nem dolgozott a földeken, az már bocs.!, de beszarik akár 1 napos kapálás, gyomlálás, stb. munka után. Az is lehet, hogy a kulturnövényt meg sem tudja különböztetni a gaztól. És végülis a mezőgazdaság is egy szakma. Mint ahogy nem vállalhatok mondjuk müszaki rajzolói szakmát alkalmilag sem, mert nem értek hozzá.
rugacs
@eszegfu: Ez megint csak terelés, mellébeszélés!!
Feltettem egy kérdést, amire nem tudtok válaszolni. Mert nincs rá válasz!
5 éve megállás nélkül úgy kritizáltok, hogy nem tudtok rá alternatívát.
A közmunka egy jó megoldás - munkanélküli segély helyett! Van polgármester ismerősöm kis faluban, ahol örülnek a közmunkának és hétről hétre többen vesznek részt benne.
"Tudod, aki egész életében nem dolgozott a földeken, az már bocs.!, de beszarik akár 1 napos kapálás, gyomlálás, stb. munka után." Hát ez elég ciki: én városlakó 13 éves koromban, életemben először egy kertészetben dolgoztam két hétig nyári munka gyanánt. Később 14 és 15 évesen nyáron címerező-táborban dolgoztam és nem szartam be!! 16 évesen vasútépítő táborban voltam, ahol a töltést építettük, 30 fokos melegben. Ott sem szartam be, gyerekként! Te felnőttként olyan PUHÁNY vagy, hogy csak kritizálni tudsz (mert ahhoz értesz), de fizikai munkától beszarsz? Mellesleg én tanultam műszaki rajzot (műszaki végzettségem van :-) és azt a legkönnyebb megtanulni, mert csak az algebrát kell hozzá ismerni, azt meg elvileg kellett volna tanulnod még elemiben...
Vagy a lényeg a szavaidban az, hogy: "aki egész életében nem dolgozott " ??? Igen, az biztos beszarik bármilyen munkától!!!
mindenes46
Emberek ! Ilyen fideSSeSS rugacs féléket nem lehet meggyőzni ,hogy jobb lenne ha nem lenének ! De oda kell figyelni a hülyeségükre mert az eszetlenek képesek lerántani a normálisan gondolkodókat abba a mélységbe ahol ők tanyáznak !
mate03
@Nil: Végre egy reális, mindenre kitérő hozzászólás! Ismeretlenül is gratulálok!
eszegfu
@rugacs: Félreértés ne essék: én nem kritizáltalak Téged személyedben, igy kérlek Te se tedd, mert egyrészt nem ismersz, másrészt nincs jogod hozzá! Én kizárólag a témáról irtam.
Nem tartozom még Neked sem magyarázattal, de jobb, ha tudod: 14 éves korom óta dolgoztam a nyári szünetekben ugy, hogy az utolsó tanitási nap utánitól végig, az évnyitóig.
3 müszakban és fizikai munkát. Éjszakás müszak után nappal nem tudtam aludni, a fáradtságtól eleinte étvágyam sem volt, csak hányingerem. A nyári keresetemből fedeztük a saját és a testvérem uj tanévre való könyveit, füzeteit, torna cuccait, egyenköppenyeit és az őszre való cipőt, ruhát. Ennyit a puhányságomról. Egyébként kitünő tanuló voltam, sőt az érettségi bizonyitványom is jeles lett. Mellesleg lehet, hogy én nem vagyok müszaki ember, mert nem is érdekelt soha, de tudok gyorsirni, tudok jelnyelven, amit meg Te nem, mégsem "nyomtalak le" azzal, hogy az elemiben már meg kellett volna tanulnod. A "terelést" Te csinálod, mert a feltett kérdésedre kérdéssel válaszoltam, majd Te a személyemet sértegetted. Végezetül nem az ellentétes véleményed miatt, hanem a téma helyetti személyeskedéssel teszed Magad unszimpatikussá. üdvözlettel
mate03
@rugacs: Olvasd el (NIL)bejegyzését! A munkával kapcsolatban ,csak annyit kíváncsi volnék hogy a mai, és az előző években kormányzó elvtársak közül,hányan izzadtak már meg ,fizikai munkában!? Vagy egyáltalán munkában,mert szellemi munka is van,csak azt nehezebb ki pihenni! Már aki komolyan veszi amit csinál!
Grafix69
A cím helyesen ez lenne Orbán Viktornak nincs szüksége Magyarországra.
rugacs
@mindenes46: Mivel akartál te vagy bárki más meggyőzni? Visszakérdezéssel? Mellébeszéléssel? Fikázással?
Egy kérdést tettem fel az épkézláb ötletekről, alternatíváról, azóta megy a hadova, mellébeszélés!
Egyetlen egy érv nem érkezett!
Ha én eszetlen vagyok, te meg a főeszű, tégy ide példákat az alternatívákról!!! De mint főokos többet ám!!!
Az_Ember_fia
Jelenleg se a magát kormánynak valló sem a magát ellenzéknek vélelmező csürhére nincs szüksége ennek az országnak.
Olvastam valahol a neten egy érdekes észrevételt, mely szerint Hitler becsületesebb volt Orbánnál, mert ellentétben Viktorral az egész német népnek akart jót, mig a mi kormányfőnk a baráti körének!
A baráti körre volt jelző, de arra nem láttam bizonyítékot.
De valóban furcsa, hogy rettegnek a nőktől!
rugacs
@eszegfu: Talán nem vetted észre, de te kötöttél belém és nem fordítva.
Mikor válaszoltam neked, a te általad írtakat idéztem és nem kitaláltam rólad dolgokat.
Talán olvass vissza, hogy még csak nem is neked címeztem a kérdésemet. Amire persze azóta sem kaptam választ, csak fikázást: lásd mindenes46-ot! Egyébként közgázt is végeztem, meg még pár egyebet.
A témáról meg annyit, hogy szerintem sincs minden jól, jobb lenne ha súlyozottan elosztanák az úniós milliárdokat a lakosság körében, de ilyen úgy sem lesz. Másrészt változtatni csak úgy érdemes, ha van másik lehetőség. Annak semmi értelme, hogy ezt elküldöm, leváltom, aztán utána majd viszi a milliárdokat az lmp, a jobbik, a suták, a dk, meg a többi ellenzéki párttag, rokon, ismerős, barát.. Mert aki mélyszegénységben él, annak ez sem megoldás. Az országnak meg kimondottan káros az anarchia meg a fejetlenség.
Ezért kérdeztem, hol vannak az épkézláb ötletek arra, hogyan lehet a gazdaságot és a foglalkoztatottságot növelni?! Mert én ilyenről az elmúlt 5 évben nem is hallottam, csak azt a kritikát, hogy így nem jó.
Az meg hogy nem vagyok szimpatikus, hát ... valószínűleg túl fogom élni :-D
JAJMÁR
@JAJMÁR: Bocsi, a második Együtt az MSZP akart lenni, de keresd meg, ha akarod, fönt van a neten.
rugacs
@mate03: Tévedésben vagy: a politikusnak nem a fizikai munka a feladata! És általában véve kevés fizikai munkásból lesz politikus.
A politika színterén leginkább a joghoz kell érteni. Szerintem egy villanyszerelő, vagy egy kohász, vagy egy pék, vagy sorolhatnám, elég kevés jogi tudással, információval rendelkezik. Meg főleg államigazgatási ismeretekkel.
És azt sem feltételezem, hogy egy kőműves vagy egy szalagmunkás sokkal jobban el tudná irányítani az országot.
Azt azonban hiszem, hogy az ő véleményük is fontos, de főleg szakmai szempontból. És az is probléma, hogy egyes szaktárcákat olyanok vezetnek, irányítanak, akiknek halvány lila hozzáértésük sincs. Ilyennel én is nap mint nap találkozom és anyázok is rendesen miatta. Ezért újabban zaklatom a képviselőket, hogy ezeken mihamarabb változtassanak. Én is kritizáltam és belekötöttem már a kressz-be, az utak állapotába, a városüzemeltetésbe, az adóhivatal munkájába, a pályázatok kiírásába és elbírálásába, és még sok egyébbe. És zaklatom őket minden hónapban a fogadó óráikon, levélben, email-ben, meg ahogy csak tudom. És tudom, hogy nem csak én.
Ezeken a dolgokon (esetleg) így lehet változtatni, de úgy, hogy nem tetszik a rendszer és csinálok egy forradalmat, aztán majd csak lesz valahogy, az egy marhaság!!! És főleg nem old meg semmit sem, ha azok jönnek vissza, akik egyszer már átvertek minket!
Ez a véleményem, nyugodtan utálhattok érte. :-D
rugacs
@JAJMÁR: Beleolvastam. Szívesen értékelném sorról sorra. A legelsőben "web.dkp.hu/dk/dk_33_pont.pdf" alig van olyan, ami konkrét megoldás, többnyire csak arról szól, h mit szüntessen meg, mit vezessen be, de hogy miből, arra semmi, még utalás formájában sem. Ráadásul az eleje, ami az Alkotmányról szól, hát eleve nevetséges, ezt nem lehet úgy, hogy akkor eltörlöm, hiszen a demokratikus elvek miatt csak szavazással és 2/3-dal lehet rajta változtatni. Tehát ez egy vicc. :-D
A piacgazdaságra vonatkozóan meg, hogy emeljen béreket, stb. a másik marhaság. Miből?
Ja, tudom már: vegyünk fel ismét néhány ezer milliárd hitelt! Így szokta a Fletó, nem?
A "társadalmi esélyegyenlőség" tétel is nevetséges! Itt megint az, hogy hova mit fizessen még többet. A roma kérdést is felveti, azt, amit ők (mszmp, mszp) rontottak el a legjobban. Az egészségügyről már nem is beszélve. Hova is tűnt a tb alap?
De mondom, szívesen pontról pontra meg tudom cáfolni az egész írást, hogy miért marhaság.
A "moma"-ban sincs semmi konkrétum. Arról szól, mi lenne jó, min kellene változtatni, de hogy hogyan, és főleg miből, arra az írás nem tér ki.
Bajnai program detto. Álom. Ezt csinálnánk, azt csinálnánk. Oké. De hogyan? Erre sehol sem adnak választ. Ezek csak szép szavak, ígéretek. Amivel tele van a padlás (is)!
Ilyeneket én is tudok fogalmazni vagy bárki. "220 ezer új munkahelyet teremtünk" Oké, hogyan? Mi lenne az a megoldás, amivel ezt el lehet érni? Csak duma, semmi magyarázat.
Van még más is?
rugacs
@Az_Ember_fia: Hát bizony ez jó nagy marhaság! És te elhitted?
Mert mi van azokkal a német zsidókkal, akiket szintén deportáltak és kivégeztek? Nekik is csak jót akart, vagy ők nem tartoztak bele az "egész német nép"-be?
Hát tudod, sok butaságot olvastam már itt, de ez mindenen túl tesz!!! :-/
JAJMÁR
@rugacs: 11:51 Hidd el, egy más elosztással, más külpolitikával, gyorsulna a gazdaság. Jelenleg bizonyos ágazatok, szolgáltató cégek tönkretétele zajlik, a közmunkatársadalom a szegénység társadalma. Ennél még az összeszerelő munka is jóval magasabb színvonalú minden téren. A változás ott kezdődik, hogy új alapokra kell helyezni az egész rendszert.
2/3-ad ide, vagy oda, a jelenlegi Alaptörvény nélkülözi a széles néptömegek támogatását. Egy népszavazásos felhatalmazás kérdése az egész.
eszegfu
@rugacs: 11:18 Visszanéztem a hsz-met, már bocs., de én nem "beléd kötöttem", személy szerint, hanem ellentmondtam a véleményednek! Sőt olvasd vissza a Te válaszodat is! Szerintem lépjünk is tul, mert a személykedés egy pitiáner dolog. A témáról röviden: szerintem az első és legfontosabb az "igazi" munkahely teremtése lenne. Ez az egyetlen "beruházás", ami többszörösen megtérülne. Lenne az embereknek munkájuk, fizetésük, a ktv-be egyrész befolyik a munkahely adója, másrészt az emberek járulékbefizetése is több lenne, igy a ktv. bevételi oldala biztositott lenne. A kiadási oldalt pedig megfelelő "sulyozással" osztanám be. Többet adnék az olyan területekre, melyeket állandóan "meg kell menteni", pl. egészségügy, tömegközlekedés, stb., mert ugye ez a sok kiadás az előre nem látható pénzekből már nem futja. Hidd el pl. az egészségügyre szánt pénz egy "alultervezett norma" szerint történik. És ha nem telik, akkor nem épitek több stadiont - tudom, hogy ez már unalmas -- mert itt arra is kell gondolni, hogy nem elég felépiteni, azt fenn kell tartani szintén a ktv-ből, mert a belépők áraiból befolyt pénz nem elég. Pontosan, valahogy ugy kellene, mint egy családi háztartásban. Azzal nem értünk egyet, hogy ha nincs jobb, akkor nem kellene változtatni a dolgokon. Az emberi "elégedetlenség" vitte előbbre mindig is a világot.
mate03
@rugacs: Mintha azt is írtam volna hogy a szellemi munka is kemény munka csak azt nehezebb kipihenni!Az szerintem óriási hiba, hogy ezt az országot olyan jogászok vezetik,akiknek még a jogi gyakorlatuk is hiányos!A szakértelem hiánya vezetett oda hogy az államadósság még 5.év után sem csökkent,pedig vége van a gazdasági válságnak!Egyébként Orbán 2010-ben azt nyilatkozta hogy jó gazdasági kondíciókkal vettem át az ország gazdaságát!Akkor miről is beszélünk!?Mikor hazudott?Akkor vagy most!?
rugacs
@JAJMÁR: Jó, hogy mondod: éppen tavaly volt egy ilyen népszavazás. :-D
Vagy be kéne vezetni az évenkénti választást?
A példáidra meg: mindegyik kampány szöveg. Konkrétumok nélkül.
"Moma: A nyugdíjrendszer újabb reformjának a svéd modell irányába célszerű elmozdulni. "
Jó ötlet! A svédországi életszínvonal az első öt között van az eu-ban. Az átlagkereset az első 10-ben (2012-es adat). Én bevezetném, hogy mindkét esetben mi legyünk a legelsők. Csak azt nem tudom, hogyan lehetne ezt elérni... :-/ Szerintem a moma sem.
A munkahely teremtésről meg legalább annyit elárulhattak volna, hogy milyen szektorban tudna erősíteni? Ipar? Mezőgazdaság? Kereskedelem? Szolgáltatás?
220 ezer új szalagmunka? 220 ezer új krumpliszedő? 220 ezer új eladó? Jöjjön be még 22 ezer Lidl, Aldi, Penny, stb? Legyen minden sarkon egy multi? És ki fog vásárolni? Vagy 220 ezer új cipőjavító, fénymásoló, stb?
Az internet tele van álláshirdetésekkel. Key account manager, NPI Buyer, Order Handler, Sortiment Manager, Junior Transactional Buyer, Commodity Buyer, Diszponens, AME process technikus, Quick Ship - Order Management Teamlead, Production Planning & Controlling Manager, szaftosabbnál szaftosabbak. A roma felzárkóztatókat kellene ezekhez beavanzsálni! :-DD
rugacs
@mate03: Te ismered a jövőt? Tudod, mit hoz a holnap? Ha most mondasz valamit a jövőre nézve, de nem úgy fog alakulni, akkor hazudtál vagy tévedtél? Hazudni ismert dologról lehet, tévedni megjósolt ismeretlen miatt.
Van több jogász, ügyvéd ismerősöm, aki politikai útra tért. Egyikről sem merném azt állítani, nincs jogi gyakorlatuk. Esetleg hallgasd meg a Fodor Gábor (szdsz) véleményét O.V. jogi és politikai ismereteiről!
"A szakértelem hiánya vezetett oda hogy az államadósság még 5.év után sem csökkent,pedig vége van a gazdasági válságnak"
Szerinted, de leginkább azért, mert fogalmad sincs az egészről. Adósságkezelés és lift szerelés között óriási a különbség. A liftet ha megjavítod, elindítod, oszt kész. Az adósság más tészta. Ha nem fizeted, ha nem annyit fizetsz, mint kell, akkor is nő percről percre. Ha az adósság devizában van, az a legrosszabb, mert ott az árfolyam változás. 2007-ben a svájci frank 150 Ft körül volt, most a duplája. Ha 8 éve fizeted, lehet, hogy most többel tartozol, mint mikor felvetted. Ennek semmi köze a hozzánemértésnek, ez egy tiszta átverés a bankok és országok részéről. O.V. okos volt, mikor meg akarta szüntetni a deviza tartozásunkat és úgy döntött, inkább forintban legyen tartozásunk.
Magyarázhatnám tovább, de minek? Úgy sem értenéd, ez a hozzászólásodból egyértelműen kiderül. Szerintem a suszter maradjon a kaptafánál...
JAJMÁR
@rugacs: 13:12 Nem gondolkodsz, csak azon, hogyan tudnád lesajnálni és kigúnyolni mások ötleteit.
Gúnyolni lehet a mai gazdaságpolitikát is, - vicces is néha - , de ha az eredményeket komolyan figyeljük, akkor látni kell, hogy ez az emberek tömeges nyomorát okozza. Ez pedig se nem vicces, se nem jó program a jövőre nézve.
rugacs
@eszegfu: "Igazi munkahely" Hurrá, itt a nagy ötlet!!
1 millió embernek, vagy beszéljünk "csak" 220 ezerről. Milyen igazi munkahelyet lehetne csinálni ennyi embernek?
Az ipar, a mezőgazdaság, az állattenyésztés, a kereskedelem és a szolgáltatások is mind, mind egyre nagyobb mértékben automatizálva vannak. Amihez 10-20 éve 20-50 ember munkája kellett, oda mára elég 1-2. A gépeket, berendezéseket kezelni, irányítani, figyelni. A kézműipar vagy kézművesség az egyetlen, ahol az emberi munkát még nem váltották fel automatizált gépekkel. Benne van a nevében.
www.sulinet.hu/oroksegtar/data/telepulesek_ertekei/a_kunok_magyarorszagon/pages/016_kezmuipar_hagyomanyos.htm
Szerinted jó lenne, ha lenne 220 ezer új cipész? Az megoldaná a problémát?
Az előbb írtam erről JAJMÁR-nak, olvasd el ha akarod.
"Igazi munkahely" Az igazi munkahelyeket az rendszerváltozás után közvetlenül megszüntették azáltal, hogy bezárták és felszámolták a gyárakat, üzemeket, amelyek tömegeket tudtak foglalkoztatni. A tömegtermelés feltétele a piac. Az únió korlátozza, hogy mit lehet gyártani és mit lehet unión belül eladni. Úniós piacra bekerülni olyan termékkel, amit egyik vagy másik nyugati országban már készítenek - LEHETETLEN. Új piacot csak az únión kívül lehetne találni. Fejletlen iparral rendelkező országok esetében. Egyre kevesebb az ilyen. Ráadásul mivel még mindig nagy a gyarmati befolyás, az ilyen (pl. afrikai, ázsiai) országokkal üzletelni sem egyszerű. És mellette még kiszámíthatatlan is.
Ja, és momentán túltermelés van a világon. Kisebb a kereslet, mint a kínálat. Ami persze a bérekkel függ össze.
Tehát milyen téren lenne az az "igazi munkahely"? Mi az a dolog, aminek elkészítéséhez sok munkaerő, sok dolgozó kell és jól el lehet adni? Ötlet?
karma1
@Anna Mária: 17.55-re: Gyurcsanyista vagyok, de nem hulye, igy nem horgok, csak hummogok, hogy mar az is az O, Gyurcsany hibaja, hogy ezt az elmebeteget nem allitotta le a elmult 5 evben sehol, soha, mint ellenzeki politikus, es engedte szabadon garazdalkodni. Ez igenis Gyurcsany es a baloldal (vagy ellenzek) BUNE!!!
rugacs
@JAJMÁR: Nem gondolkodok? Hol volt itt ötlet?
5 éve fikázzátok a kormányt anélkül, hogy egyetlen ötlet elhangzott volna. Én nem benneteket kritizállak, tőletek az ötletet kértem csak.
De nem kaptam. Egyet sem. Álmokat írtok ide, kampány szövegeket. Azt, hogy mit változtatnátok. Engem a hogyan érdekel. Mert az a megoldás kulcsa. A hogyanra nem tudja senki a választ.
A gazdaságpolitika állása, a munkanélküliség NEM VICC! Az a vicc, hogy változtatnátok, de gőzötök sincs róla, HOGYAN! Hogy fikáztok, de ti sem tudtok jobbat.
Kinek a milyen ötletét sajnáltam le és gúnyoltam ki?
Hol volt itt ÖTLET? A főokos, aki szerint eszetlen vagyok, eltűnt. Te, aki idedobáltad hirtelen az ellenzéki kampányszövegeket, te sem, ők sem adtak ötleteket. Eszegfű kitalálta az "igazi munkahely" fogalmát, de tartalmát, konkrét leírását nem ismeri.
Most akkor miről beszéltek?
karma1
@JAJMÁR: @eszegfu: @mate03: Gyertek mar ki a csobol, hagyjatok a francba ezt a fidesz-orultet: meggyozni nem tudjatok, viszont osszevissza sertegethet Benneteket. En mar csak atugrom a hulyesegeit, es nem bosszantom magam vele!
Annyi baromsagot tud osszehordani, amennyit a partertekezleteken felcsipeget maganak.

Inkabb annak kene orulni, hogy most mar minden nap lehet olvasni egy-egy cikket Gyurcsanyrol, amint orbanozik... Vegre ugy nez ki, hogy valami megmozdul! Elojott az LMP is nehany otlettel, meg az Egyutt is... Lehet, hogyha ezek osszeadodnak, akkor valami POZITIVAN elindul.
Ne rontsatok el a napotokat egy olyannal, mint rugacs, mert Ti sokkal tobbet ertek egyutt is es egyenisegekkent is.
Kulonben is jon a nyar - remelem...:o))))
rugacs
Na, megszólalt az újzélandi csodacsatár...
Meggyőzni az embereket érvekkel lehetne, nem találgatásokkal...
Azért nem volt tavaly sem változás, meg nem lesz a jövőben sem, mert az ellenzéknek nincs egy értelmes ötlete sem a megoldásra. Ők is csak fikázni tudják a kormányt. Az embereknek ez kevés. Persze kivéve azokat, akiknek többre nincs is igénye, meg esze sem.
Igen, a mellébeszélő, ötlettelen, csak fikázni tudó emberek együtt valóban többet nyomnak - a mázsán.
A kormány meg azért marad még évtizedekig a helyén, mert az "okosok" még a probléma okát sem tudják értelmezni, nem hogy megoldást tudjanak rá találni. :-D
A liftszerelő szaki biztosan jól tudja, az életben meg nem lehet javítani egy olyan liftet, aminek a hibáját sem tudják! Főleg olyan nem, aki nem ért hozzá. Ha belenyúlkál az elektronikájába többet árthat vele, mint ami hasznot csinálna.
Bár az elektronika pont az a tudomány, amiben még a "vak tyúk is találhat szemet". Véletlenül csinálhat jót is, de erre azért elég kicsi az esély.
A politikában ez az elv nem érvényesül.
A birkanyíró maradjon a nyájnál ...
JAJMÁR
@karma1: Igazad van, persze, csak néha kicsit felbosszantom ezt a ragacsot :)
tudod, ha majd a "hogyant" érzi, nem mondhassa, hogy nem szóltunk :)))
eszegfu
@rugacs: 13:47 Nem én kezdtem el hangoztatni az 1 millió embernek a munkahely teremtést, hanem O.V. Ha pedig "tultermelés" van a világon termékekből és szolgáltatásokból, továbbá nagy a "gyarmati befolyás", akkor mi a rossz nyavajától dübörög a gazdaság, vagy mitől M.o. Európa motorja, mitől van az, hogy olyan jól áll a magyar gazdaság: elég 5 napi munka (hétvégi zárvatartással kapcsolatban ez volt az egyik indok) ?! Ezt sem én mondom, hanem O.V. Azért az igen nagy szerencse, hogy Te meg tudod a "frankót", az eszed is a helyén van... ellentétben az ellenzékkel, akiket bizony rendesen, lépten nyomon lealázol... hát ennyi, mert részemről meddő véleménycsere.
eszegfu
@karma1: 14:03 Kijöttem a csőből, jelentem!
Anna Mária
@karma1: Oxi, te hümmögsz és mosolyogsz, mert egy nagyon kedves ember vagy, ezt mindenki tudja! o)))
Én nagyon haragszom Gyurcsányra, mert gyenge volt és az mszp lustán, kényelmesen vacakolt évekig, ezzel az Orbán malmára hajtotta a vizet.
mate03
@rugacs: Lehet hogy te így érzed!Nekem más a véleményem!A suszter,meg a kaptafa,remek szöveg!Csak ha rám vonatkoztatsz,attól még te is ugyan ezt ,mondhatod magadról is!Nem hinném hogy politikáról,gazdaságról többet tudnál nálam!Nekem soha nem volt könyvelőm,megtanultam a saját káromon, hogy lehet jó könyvelést ,jó adóbevallást csinálni!
karma1
@eszegfu: Latom, Babam, ez a lenyeg, jo helyen vagy mar,...:o)))))
karma1
@Anna Mária : A pont Nalad - sajnos, ez az igazsag...:o(((
evacica
Nekem sincs meg a barátaimnak sincs Orbánra szüksége, gondolom az EU nak se, csak a talpnyalóinak, akiknek jó sok pénzt biztosít a mi pénzükből! Öröm nap,lesz, ha eltűnik a süllyesztőbe, de örökre! Ennyi kárt ennek az országnak rég tett miniszterelnök!
reseva
Szerintem, soha nem is volt rájuk szükség, de hát ők tényleg beleadtak apait-anyait, hogy a "húsos" fazék közelébe juthassanak. Most hajtani kell, hogy ott is maradhassanak, mert ott nagyon jó nekik, csak már a "tisztakezűség" mítoszára nem támaszkodhatnak. Viszont ez az eszköz a Jobbiknak még elvileg rendelkezésre áll. Jó lesz vigyázni.
Nil
@rugacs: a fidedsz is visszajött pedig elsőre is nagyon átvertek minket - obban mint b
Mariner1
DK ül! Nyugszik! Választás 2018-ban!!!
lampa laz
"Magyarországnak nincs szüksége Orbán Viktorra"

Ez a szöveg is megérne 1 plakátot.
Nil
@rugacs: a fidedsz is visszajött pedig elsőre is nagyon átvertek minket - jobban mint bárki más.
Olyan törvényeket amiket most alkotnak bárki képes lenne létrehozni , nem kell más hozzá csak rosszindulat és pénzéhség.
Olyan törvényeket hozni ami lehetővé teszi a tisztességes életet no azt azok az emberek tudnák megalkotni akikben van szív és lélek,no meg empátia
Jézusnak sem kellettek jogi ismeretek ahhoz hogy új szövetséget kössön az emberekkel csak az emberek ezt nem tartják be.
Mariner1
@Mirabilis:
Valamit? Mire gondolsz? Mondd ki bátran! :-))) Vagy megmaradsz a sanda célozgatásnál?
Mariner1
@Nil: Jézus vagy volt, vagy nem. Kinek igen, kinek nem. Orbánék biztos hogy vannak. Mindenkinek. Ez nagy különbség.
rizs
"Magyarországnak nincs szüksége Orbán Viktorra"

És tényleg!
Az egész világon senkinek nincs szükség egy olyan gané gazemberre, mint ovi.
ovi, te kis g*ci, veled is csak többen vagyunk!,

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.