Meg fog épülni az M4-es, de nem autópályaként, hanem autóútként, ehhez azonban "mindent újra kell gondolni, újra kell számolni" – közölte Orbán Viktor miniszterelnök szerdai szolnoki sajtótájékoztatóján kérdésre.

Szalay Ferenc (Fidesz-KDNP) szolnoki polgármester ezt részletezve elmondta, hogy az Abony és Fegyvernek közötti, leállított útépítés "új gondolattal folytatódik tovább": ennek egyik része a szolnoki északi elkerülő, a másik a Törökszentmiklóstól Fegyvernekig tartó szakasz. Az M4-es "nem marad torzó", megépül, mégpedig ugyanazon a nyomvonalon, de más műszaki tartalommal, nem autópálya, hanem autóút lesz – fejtette ki.

Emellett megállapodás született arról, hogy legkésőbb 2019-ig Budapestet és Szolnokot négysávos autóút köti majd össze, mégpedig a "klasszikus nyomvonalon", a ferihegyi repülőtértől induló 4-es főút nyomvonalán – közölte Orbán Viktor.

Ezek mellett lesz iparipark-, sporttelep-, művésztelep- és kikötőfejlesztést, valamint a Tiszaliget fejlesztését tartalmazza. Az is szóba került, hogy az országos vízügyi irányítás Szolnokra költözzön, de erről nem zárták le a tárgyalást – mondta Orbán Viktor.

Hozzátette, azt is célul tűzték, hogy a jövőben a magyar vasút minél nagyobb számban használjon Szolnokon készülő járműveket.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Majd valamelyik haver felépíti na...mennyit is dobtak ki eddig az ablakon ez miatt amúgy? 60 milliárdot ugye? bocsánat...nem kidobták az ablakon...eltűnt a zsebükben.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
Lesz, lesz. Gumidominó Grázban, ketteske.
human
Előbb gondolkodni és utána cselekedni nem erőssége Orbánnak.
Hellcat
Majd valamelyik haver felépíti na...mennyit is dobtak ki eddig az ablakon ez miatt amúgy? 60 milliárdot ugye? bocsánat...nem kidobták az ablakon...eltűnt a zsebükben.
papa.49
Mondhatnám ,,majd ha fagy, de a faggyal lesz ebből semmi...
human
@Hellcat: Az ócsai adósfalu, a stadionok mind azért épültek, hogy a haverok építő cégein keresztül jól megszedjék a vezetők magukat.
mate03
@papa.49: Az hogy semmi nem lesz belőle az szomorú!De a szemétség az, hogy az elkerülő út nyomvonalát úgy választották meg,hogy Lévai Anikó semmit nem érő,szikes és lápos földjei,be kerüljenek a kisajátításba! Ezen is szakítottak egy pár millát!
papa.49
@mate03: Ha emlékszel ezt írtam már 1 éve is mikor kiderült hogy hol akarják vezetni az utat, egyébiránt az Unió azt nyilatkozta nem régen, ha a most meglévő út mellett csinálják kaptak volna hozzá támogatást, tehát ez színtiszta csalás volt!!!Megsegítette a ,,rokonyokat,,!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.