Meg fog épülni az M4-es, de nem autópályaként, hanem autóútként, ehhez azonban "mindent újra kell gondolni, újra kell számolni" – közölte Orbán Viktor miniszterelnök szerdai szolnoki sajtótájékoztatóján kérdésre.

Szalay Ferenc (Fidesz-KDNP) szolnoki polgármester ezt részletezve elmondta, hogy az Abony és Fegyvernek közötti, leállított útépítés "új gondolattal folytatódik tovább": ennek egyik része a szolnoki északi elkerülő, a másik a Törökszentmiklóstól Fegyvernekig tartó szakasz. Az M4-es "nem marad torzó", megépül, mégpedig ugyanazon a nyomvonalon, de más műszaki tartalommal, nem autópálya, hanem autóút lesz – fejtette ki.

Emellett megállapodás született arról, hogy legkésőbb 2019-ig Budapestet és Szolnokot négysávos autóút köti majd össze, mégpedig a "klasszikus nyomvonalon", a ferihegyi repülőtértől induló 4-es főút nyomvonalán – közölte Orbán Viktor.

Ezek mellett lesz iparipark-, sporttelep-, művésztelep- és kikötőfejlesztést, valamint a Tiszaliget fejlesztését tartalmazza. Az is szóba került, hogy az országos vízügyi irányítás Szolnokra költözzön, de erről nem zárták le a tárgyalást – mondta Orbán Viktor.

Hozzátette, azt is célul tűzték, hogy a jövőben a magyar vasút minél nagyobb számban használjon Szolnokon készülő járműveket.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Majd valamelyik haver felépíti na...mennyit is dobtak ki eddig az ablakon ez miatt amúgy? 60 milliárdot ugye? bocsánat...nem kidobták az ablakon...eltűnt a zsebükben.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
Mondhatnám ,,majd ha fagy, de a faggyal lesz ebből semmi...
human
@Hellcat: Az ócsai adósfalu, a stadionok mind azért épültek, hogy a haverok építő cégein keresztül jól megszedjék a vezetők magukat.
mate03
@papa.49: Az hogy semmi nem lesz belőle az szomorú!De a szemétség az, hogy az elkerülő út nyomvonalát úgy választották meg,hogy Lévai Anikó semmit nem érő,szikes és lápos földjei,be kerüljenek a kisajátításba! Ezen is szakítottak egy pár millát!
papa.49
@mate03: Ha emlékszel ezt írtam már 1 éve is mikor kiderült hogy hol akarják vezetni az utat, egyébiránt az Unió azt nyilatkozta nem régen, ha a most meglévő út mellett csinálják kaptak volna hozzá támogatást, tehát ez színtiszta csalás volt!!!Megsegítette a ,,rokonyokat,,!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.