A paksi atomerőmű egyik vezetőjének autóját feltörték és elloptak onnan egy olyan laptopot és öt pendrive-ot, amely a sajtóhírek szerint paksi bővítéssel kapcsolatos adatokat tartalmazhatott. A rendőrség viszont arról tájékoztatott: az eltűnt adathordozókon nem voltak államtitoknak vagy üzleti titoknak minősülő anyagok, így az esetet nem ebből az okból minősítették kiemelt üggyé – értesült a Hír TV.

De állítólag, ha lettek is volna titkok rajtuk, akkor sem kéne aggódni. Ugyanis amennyiben illetéktelenek próbálnak megnyitni ilyen fájlokat, akkor az adatok azonnal törlődnek róluk, a merevlemez pedig újraformázza magát – közölte a paksi bővítést előkészítő társaság írásban a csatornával.

A NOL.hu-nak a Belügyminisztérium sajtófőnöke azt mondta: a rendőrség egyelőre csak a meglopott paksi vezető vallomásából tudja, hogy nem voltak titkok az eltulajdonított adathordozókon.

Ők abból indulnak ki, hogy az igazgató nyilván igazat mond, mert ha utóbb derülne ki, hogy letagadta azt, titkos anyagok is illetéktelen kezekbe kerültek, annak rá nézve súlyos következményei lennének

– írta az újság, kiemelve: "büntetőeljárásban, gondatlanságból elkövetett minősített adattal visszaélésért akár három év szabadságvesztéssel is büntethetné a bíróság".

A Hír TV egyébként úgy tudja: a rendőrök végigjárták a számítástechnikai eszközöket áruló üzleteket, mert úgy sejtették, a tolvaj túladhatott a laptopon.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Ezek már megint hülyének nézik az embereket !
Még kiderül, nem is volt fontos az a laptop , kizárólag
főzzünk süssünk receptek voltak rajta !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nyanya001
Ezek már megint hülyének nézik az embereket !
Még kiderül, nem is volt fontos az a laptop , kizárólag
főzzünk süssünk receptek voltak rajta !
Mobil123
@nyanya001: lehet ez is olyan telefononos ügy :)
nyanya001
@Mobil123: Neme tudom, de az biztos, hogy ezekre
a kecskémet se bíznám ha lenne !
Sziszifusz
Ha nem az atom adatok miatt minősítették az ügyet kiemeltté, akkor miért ??
Ha csak egy átlagos lopás ügyről van szó, akkor nem értem.
Senara
Szegény igazgatónak annyi munkája van , hogy haza kell hogy vigye .Minden erőművel kapcsolatos információval legyen az bármi , kárt okozhatnak a legrosszabbra nem gondolva , ha rossz kezekbe kerül . Az igazgató azt mondja nem , én meg nem hiszek neki .
Mobil123
@nyanya001: Hát basszus én sem . Az állatokat nagyon sajnálnám.( még akkor is ha sandri adná a meglehet élni 47.000,-ft-ból és egy kecskéből )

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.