Esélytelennek tűnik, hogy csupán a honvédség és a rendőrség emberei valósítsák meg a déli határra tervezett kerítés-projektet. A 175 kilométer hosszú és négy méter magas kerítést le is kell gyártatni valakivel – írja az Index. Van két hazai cég, ami járatos a határzárak kialakításában, jelenleg Türkmenisztánban dolgoznak a világ egyik legnagyobb, ezer kilométer hosszú egybefüggő vasfüggönyének felhúzásán. A megbízást márciusban a keleti nyitás sikerének könyvelte el a magyar külügy.

A két cég közül az egyiknek, az Umirsnek, két orosz tulajdonosa is van Szilágyi Zoltán mellett, Vlagyimir Savenkov és Andrej Kliujev. Utóbbi az Umirs cég elnöke, amely Oroszország meghatározó biztonságtechnikai vállalkozása, az orosz belügyminisztériumnak, a határőrségnek és a Gazpromnak is szállít.

A kérdés, hogy NATO tagország építtethet-e orosz érdekeltségű céggel olyan projekten, ami „NATO-kompatibilis” védelmet telepít. Annak ellenére, hogy a nemzetbiztonsági bizottság egyik tagja az Indexnek azt felelte, hogy ez teljességgel kizárt, a cég honlapján már szerepel a referenciák között egy magyar katonai objektum.

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
Na basszus!! Már az oroszok is ?? Mi lesz ebből?!! Azt hiszem nem csak délen lesz kerítés hanem nyugaton és északon is.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Mobil123
Na basszus!! Már az oroszok is ?? Mi lesz ebből?!! Azt hiszem nem csak délen lesz kerítés hanem nyugaton és északon is.
bencemacska
@Mobil123: Hát, nagyon valószínű, hogy az osztrák határon ellenünk épül majd "kínai fal".
Mobil123
@bencemacska: Kiharcoltuk rá az esélyt!
papa.49
Idióta, barom banda, mindenáron ,,beakarja csempészni az oroszokat az Unió területére,, akkor minek kellett őket kizavarni!!!
Anna Mária
@papa.49: Rég világos, hogy a szovjetek csak ideiglenesen hagyták el az állomáshelyüket. Kiderült, hogy Magyarország nem képes egy elnyomó hatalom nélkül létezni, nem bír mit kezdeni a rászakadt demokráciával.
bencemacska
@papa.49: Mert M.o-n mindent OV csinál, a többi csak béget!
Anna Mária
@bencemacska: Aki pedig nem, azt gátástalanul mocskolják a fideszjobbik-hívők.
F_Viktor
Nekem a cikkben az tetszik, a nagy pozitívumként a nép tudatába beleplántált keleti nyitás anyagi hasznát az oroszok aratják le.
Anna Mária
@F_Viktor: Így jár az az ország, amelyik nem akar és nem is képes az Európai Unió tagjaként az Európai Unióval együttműködni.
F_Viktor
@Anna Mária: Vagyis a magyarok a legcigányabb népsége az EU-nak?
bundi
Belegondolok a hír legújabb update je hogy az egészre csak pár hónapig lehet szükség...legalább is trócsányi erről futtat eszmét...na ja ...közel 150 000 folyóméter áron...és egyesek még bólogatnak meg tapsikolnak hozzá...
eszegfu
A keritéselemek legyártatása több hónapot vehet igénybe, majd az elhelyezése szintén... lehet, hogy mire elkészül, már nem is kell ez az "ideiglenes" kerités?!
szaboria1
@eszegfu: Aztán megint lesz egy kidobott pénz mint a Tompika beléptető rendszere.
eszegfu
@szaboria1: 8:52 Tételezzük fel, hogy valamikor megépül és kiderül, hogy nincs "népvándorlás"...tehát nincs szükség rá, lebontják...hát ez sem kevés pénz. Az az érzésem, hogy ez nemcsak ideiglenes lesz, hanem végleges...
magyarbakancs
Szeretnék választ kapni most az ország emelkedik,vagy süllyed az erkölcsi szinten?
Ez a hír maga az elmebaj.
Freewolf
Nincs népvándorlás? Kérdezzétek meg az olaszokat és a franciák, németek miért zárták le a határaikat?
bundi
@Freewolf: propeller.hu/itthon/3118329-biztonsagpolitikai-szakerto-is-kiakadt-meteres-falon?all#c1361282
gondolom hogy ne gyűrűzzenek be a magyar gazdaságról szóló statisztikák...mert azok még kártékonyabbak mint a magyarországról is érkező gazdasági (tudod 2010-ben még csak 18 000 2012 végén csak 45 000 2013 elején csak 62 000 2014 végén kb 160 000) bevándorlók
forrás
privatbankar.hu/karrier/negy-ev-alatt-negyszeresere-nott-a-nemetorszagban-dolgozo-magyarok-szama-265028
és itt:
hvg.hu/gazdasag/20150316_Majdnem_szegednyi_magyar_tavozott_Nemetor
és mint említettem...ennek illene utánaolvasnod...
és a cikk végén gondolkozz el, hogy miről is van szó...tudod hogy a szocho 96 százaléka is a nyugdíjalapba lett csatornázva...tehát amit a tb re fizettek (mert a szocho a tb jogutódja, ) az lényegében minden hónapban fel is lesz használva a nyugdíjaknál...mókás mi?
de tudom ehhez sem értesz...
bundi
@Freewolf: bocs aminek utána kellene olvasnod...
hvg.hu/gazdasag/20140913_ok_elmennek_de_mi_lesz_a_mi_nyugdijunkkal
tudod a vesszőparipáim egyike, hogy magyarországon a nyugdíjbefizetések szép lassan elfogynak...mivel aki befizetné az is elköltözik az országból...
bundi
@Freewolf: ja és nem gondolod, hogy arra a néhány hónapra amíg szükség an rá...kissé drága a méterenkénti 150 000-es ár?
"Trócsányi László igazságügyi miniszter egy parlamenti meghallgatáson beszélt a szerb-magyar határra felhúzni tervezett 4 méter magas kerítésről. Azt mondta, hogy szerinte belátható időn belül meg is szűnhet a még fel sem állított határzár.

„Most néhány hónapról van szó, amit meg kell oldani véleményem szerint. Ezt az ügyet nagyon nehéz kezelni, ráadásul azt hozzá kell tenni, hogy a vajdasági magyarok ezt örömmel fogadják.”
Később újságírók próbálták is faggatni a minisztert, hogy mennyi időre áll fel a kerítés, de ő ekkor már csak ennyit mondott:
„Ha nincs rá indok, akkor értelmetlen fenntartani.”"
forrás:
444.hu/2015/06/22/trocsanyi-szerint-csak-par-honapig-kell-a-kerites-a-szerb-hatarra/
Freewolf
@bundi: A külföldön történő munkavállalási kedvet és a hiányzó befizetéseket nem egy öntörvényű, tanulatlan massza beengedésével kell orvosolni!
bundi
@Freewolf: az öntudatlan tanulatlan massza csak a fejedben létezik...ezek akik jönnek sokszor tanultabbak értelmesebbek...mint azok akik benyalják ezt a hülye szöveget mint amit te is mantrázol...
olvasdd kik ezek...
hvg.hu/itthon/20150623_Vigyazzon_meg_elkap_valamit
és hogy miért jönnek...
index.hu/kulfold/2015/06/23/lampedusa_menekultek_riport/
te most arra vagy nagy, hogy pár száz kilóméterrel arrébb születtél?...mert másra nem lehetsz büszke...emberség? empátia? segítőkészség...na ezek amikre ne vágj fel...
a másik...te mint magyar egy tanulatlan öntudatlan masszához tartozónak érzed magad?...mert ugye azok közül akik eljönnek onnan majd mindenki alul kezdi az új választott hazájában...mosogatás, takarítás...aljamunka warehose-ban...pedig sokan diplomások...képzettek...de kell idő hogy bizonyítson az ember...és elismerjék...te meg csak így lesajnálsz mindenkit aki nem magyar...ennyi vagy te...erre vagy büszke?
és mondom olvasd el azokat a cikkeket amiket idelinkelek...tanulságos...
ja más... a kislányom tanára most ment el a sulijukból mert nem tudták megoldani a gyerekfelügyeletet...messze laktak innen...a neve mr A ...aim nek hívják zambiából jött...és nagyon jó fej volt... a gyerekek nagyon sajnálják hogy elment...ezért is ajánlanám, hogy előbb ismerkedj meg velük...beszélj, dolgozz ...és hidd el ha levehetik azt a ruhát amiben hetekig hónapokig menekülnek...és kipihenik magukat...nyugodtan...olyanok lesznek mint te vagy én...csak a bőrük színe más...ennyi...
Freewolf
@bundi: Tanulatlan, agresszív, beilleszkedni nem akaró massza a nagy része.
bundi
@Freewolf: ez olyan mint amikor egy gyerekben elpattan valami és csak hajtogatja maga elé meredve ...ismersz közülük egyet is? beszéltél velük?...ennyi vagy...nem több...
Freewolf
@bundi: Ugyan, hagyd már! Mindenféle libsi blogocskák hazudoznak a beözönlőkről! Olyan országokból jönnek, ahol nincs is oktatási rendszer. Miféle képzettségről vizionálsz ilyenkor? A terroristákról és bűnözőkről már ne is szóljunk!
bundi
@Freewolf: kedves nagyonh...lye barátom... mint említettem az elmúlt napokban többször is...többet személyesen is ismerek...itt tanítanak dolgoznak...legutoljára mr aschampong-ot mondtam talán aki a lányom tanára és töritanár volt a sulijukban...feleségemnek három munkatársa jött afrikából, nekem kettő...a feleségem diákjai közül most 5 van akik onnan jöttek...tehát...ezek nem libsiblogocskák hanem emberek a környezetemből...
titeket össze kellene zárni az isisesekklel jól ellenétek együtt és egy idő után rájönnétek mily kicsik a különbségek...náluk az megy hogy a fehérember csúnya gonosz kihasznál, a keresztények elrabolják gyerekeid feleséged és megerőszakolják megverik...nálatok ugyanez csak fordítva...és mondom a különbség csak annyi köztetek, hogy ti máshol születtetek...
Freewolf
@bundi: Mikor egyesek rázendítenek a cigányokat szidni, mindig van olyan ember, aki ismer rendes cigányt. Még én is! Ez viszont nem jelenti azt, hogy ne lenne cigány probléma!
bundi
@Freewolf: talán magyarországon nagyobb gondot okoz a fehértbűnözés a korrupció a zsarolás félelemkeltés, visszaélés mint a szír afgán vagy arabbűnözés...vagy kerítést akarsz építeni a kormányhivatalok, felcsút az országház köré ism, hogy a bűnözők ne jöhessenek ki onnan sem?
...és tudod a politikusbűnözés többe fáj nektek mint az afgán szír...vagy egyéb arab gond...
Freewolf
@bundi: Az egyik legégetőbb gond a cigánybűnözés. Épp ezért nem is lehet róla beszélni! Ők majd mutatják az irányt a betódulóknak!
bundi
@Freewolf: per pillanat pakksal épp 10 000 milliárdos kárt okozott a politikusbűnözés...és ez csak egy tétel...felélték a manyup pénzeteket az 3000 milliárd volt...közel 3-500 ezer embert üldöztek el az otthonaikból...bocsi miről is beszélünk?
Freewolf
@bundi: Arról beszélünk, hogy a betóduló massza itt fog maradni és a cigányok miuntájára beilleszkedni képtelen, eltartani való, segélyes lesz. Se a nyelvet nem beszélik, sem a kultúrájuk nem kompatibilis és követelőznek! Az általam említett Non Go Zone épp ezeket fedi le!
bundi
@Freewolf: amiket felsoroltál azokat honnan veszed...mert gondolom nem személyes tapasztalat
Freewolf
@bundi: Olvasd el a cikket! Non Go Zone!
bundi
@Freewolf: most a jobbikos cikkre gondolsz...nem mondom hogy szimpla hangulatkeltés féligazságokkal...pl a londoni whitechappeltől kb 10 percre dolgozom az nem északi rész hanem a központi ott van a st paul katedrális a tower a tower bridge...a barbican...elég nyüzsgő rész de nem egy kriminális rész...tehát ennyit erről a cikkről...a gondok inkább a déli részen vannak, vagy tottenham környékén...a magyarokkal románokkal keletiekkel meg a walthamstow leyton vonal a gáz...hackney vel egyetemben...
de ha ennyire érdekel a dolog itt utánanézhetsz
www.police.uk/metropolitan/
ez itt amit mondtál...
ha esetleg dátum is lenne, akkor talán meg lehetne találni miről is beszélsz...mert addig annyit sem ér mint lepkefing a szélben...mert ugye londonban többen élnek mint magyarországon összesen...
tehát amit kérdeztem...amiket felsoroltál honnan is vetted, mert ha jól sejtem nem személyes tapasztalat...csak valami jobbikos marhaság ...
bundi
@Freewolf: egyébként visszatérve ezekhez a népmese szintű hiedelmekre...tudtad hogy az ogre honnan származik?
www.hetek.hu/szines/200407/shrek_magyar
mondd te ettél már a héten gyereket? mészároltál le valakit?...
Freewolf
@bundi: A liberális hazudozás nem fedi el a tényeket! Az NGZ-ben nincs fehér, be sem mer menni! Ott nincs törvény, de a PC beszéd miatt nem beszélnek róla. Tessék a bevándorlás áldása!!!
bundi
@Freewolf: hülyegyerek...mondom ott dolgozom...
Freewolf
@bundi: Hülye az te vagy mókuska! Gondolom, nem éjszaka járkálsz arra. A nyócker nappal itt is épp elmegy, de ne menj be éjszaka!
bundi
@Freewolf: mindegy hagyjuk...a nagy jobboldali média biztos nem hazudik és túloz...legyen neked igazad...
Freewolf
@bundi: Népszava, Magyar Hírlap. Így tájékozódom! A Népszabi már nagyon gát, de néha az Index is játszik!
bundi
@Freewolf: gondolom ami miatt vered magad az ngz az a népszaváé...vagy a indexé?...de mint mondtam csak elsiklottál felette itt nagyobb biztonságban érzem magam mint régebben pesten...és a nagyon megbízható forrásod hitelességét csak enyhén kérdőjelezi meg az hogy sem dátum sem cím alapján nem lehet belőni amire hivatkozik...és a helyszín igaz londonban van, de nem eldugott északi sikátor, hanem a tower tate modern st paul tól nem messze lévő belső rész...és mondom, ha rákeresel londonra a google maps ben ki van írva hogy city of london...a bank of england épülete mellett na ettől kb 500 méterre van keletre a whitechappel...ennyit a hitelességről...
Freewolf
@bundi: Láttam én már minden oldali híradásban hibát. Lehet, hogy ellőttek egy helyszínt. És a többi?
bundi
speciel a környék többszintes épületekkel van beépítve tehát mint említettem a cikkben az van hogy whitechappelben megvertek egy srácot mert húst evett a ramadan idején ez kb úgy marhaság ahogy van...ha a srác nem muszlim le se szarják...amíg leytonban laktam minden este a muszlim központ előtt jöttem el ramadan idején néha éjjel jöttek ki onnan, beültek enni az éttermeikbe...amiktől nem messzire dixy chikentől a kentuckyig minden volt...ami zavargások voltak, azok a vallástól független utcai brancsok villongásai voltak...de a rendőrség ezerrel repesztett akármi történt is...volt hogy egy kisebb csapat keleteurópai kiabált a velük lévő lányokkal voltak öten hatan ...kb 5 perc és 3 járőrkocsi és 1 furgon fékezett vagy 15 rendőrrel ...kb ennyi...itt is vannak problémák...de nem több mint otthon...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.