Július 1-jén lép hatályba a szabálysértési törvénynek az a módosítása, amely szerint a magyar gépjárművel külföldön elkövetett szabálysértés esetén – az ottani hatóság megkeresésére – meg kell adni a magyar üzemben tartó adatait.

A külföldi szabálysértési hatóság – a gépjármű rendszámának és gyártmányának megküldésével – annak a személynek a járműnyilvántartásban rögzített adatait kérheti, aki a cselekmény elkövetésekor a gépjármű üzemben tartója volt. A kérelmet a magyar legfőbb ügyésznek kell küldeni, az pedig továbbítja a központi közúti közlekedési nyilvántartó szervnek. Ez utóbbi 15 napon belül megküldi a kért adatokat a legfőbb ügyésznek, ő továbbítja a megkereső külföldi hatóságnak.

A közúti nyilvántartási törvény is módosul július 1-jén. Akkortól új szervezetek is automatikusan kereshetnek a nyilvántartásban. A jogszabályban az áll, hogy a közúti közlekedés szabályainak megsértésével összefüggő közigazgatási bírságolási eljárás során – a rendőrség és a katasztrófavédelmi hatóság mellett – mások is jogosultak a nyilvántartásban való automatikus keresésre. Az új két jogosult az autópályák, autóutak és főutak használatáért fizetendő, a megtett úttal arányos díj ellenőrzésre feljogosított, valamint az úthasználati díj ellenőrzésére kijelölt szervezet.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Na végre !!! amit pl. a " magyar autósok " a Bécsböl kivezetö A4-es autópályán
müvelnek, az már elképesztö !!! Most majd sz...nak mint a torkosborz...:-))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
volvós
Na végre !!! amit pl. a " magyar autósok " a Bécsböl kivezetö A4-es autópályán
müvelnek, az már elképesztö !!! Most majd sz...nak mint a torkosborz...:-))
Anna Mária
Helyes. Lehet fizetni keményen, vagy akár úgy dönteni, hogy legalább külföldön betartják a tisztelt magyar autósok a szabályokat.
libellle
@volvós: Ez már angyon régóta érik. Ugyanis Magyarországon közlekedési kultura nem ismert. Valahol voltunk a férjemmel Magyarországon és milyen oknál fogva a GPS nem talált kapcsolatot igy nem tudtuk eldönteni jobbra vagy balra. Nem kell mondani a hátunk mögött állók par másodperc eltelte után már majdnem leszakitották a dudájukat. Jó nagy hangversenyt rendezte. Na erre a férjem csupán azt mondta " mit is mondjon az ember Magyarorszagon vagy" Ellenben amikor a nyugati utakon megbüntetik mert mint az örültek ugy közlekednek akkor szidják a rendör jó édes ... minden hozzátartozóját. Csupán akkor van a meglepetés amikor a zivil rendörök és rendörök egy része érti a káromkodásukat. A motto, már megint bemutatkozunk egy nyugati államban.
Fradigege
Elég bürokratikusnak hangzik.
"Ez utóbbi 15 napon belül megküldi a kért adatokat a legfőbb ügyésznek, ő továbbítja a megkereső külföldi hatóságnak."
És. A bűntetésvégrehajtás egy több éves procedúrába süllyed. Mi a francia AXA biztosítóval birkózunk már több, mint 3 éve. Jogerőre emelkedett az ítélet. Nyertük a pert, most még egy néhány évbe beletelik, hogy a francia végrehajtó behajtsa a pénzt, amit még utána nem tudom mikor látunk. Egyébként nem bánom, hogy bekeményítenek. Most legalább visszavesz mindenki az arcából. Nekem ott durrant el az agyam, amikor én az 52-es főúton mentem Dunaföldvárnak 90 egy néhánnyal és az oláh(román) emeletes busz elsuhant mellettem. Akkor már kicsengettem vagy 90 ezret traffipaxokra. A másik, amikor le lettem kurva anyázva a Kerepesi úton, mert 50-nel mentem, amikor 50-nel lehetett csak menni. Én már nem villogok a szembe jövőnek, ha trafit látok. Jókat kacagok, ahogyan arcoskodva lekapcsolják őket.
justhpeter
Semmi érdemi dolog nem fog történni, maximum többen fognak pénzt leszívni a magyar autósoktól. A magyar közlekedési kultúra szintje közelít a magyar politikai kultúra szintjéhez, amit alulról már nem lehet előzni. Ameddig ebben nem lesz változás csak pénzbehajtásról értelmetlen balesetekről, halálról és sérültekről lehet majd hallani.
gazdag dezső
Ez az intézkedés nagyon is helyes,és jó !!! Csak nálunk is el kellene kapni a tisztelt külföldit,és már a határnál nem kiengedni amíg nem fizeti ki a bírságot!! Persze ahol nincsen határrendészet ott ez nem lehetséges.Itt a Német,O
gazdag dezső
Itt a mémetek Osztrákok ,stb .nemzetiségek minden következmény nélkül száguldozhatnak,nem adják meg az elsőbbséget ,és így tovább !!Tisztelet a kivételeknek!
Anna Mária
@gazdag dezső: Aztán mégis milyen alapon "nem kellene kiengedni" egy külföldit? Csak úgy, mert neked az úgy tetszene?
human
Erről jut eszembe, hogy az ír gázolót kiadtuk. Börtönben van még? Rezesovával is mi újság? Tudja valaki mi újság ezekkel?
Toby
...és a hazai szabálysértő gyevi bírókkal mi a helyzet ? Lásd orbánc és a "saját lábon álló" leszármazott !
gazdag dezső
Kedves Anna Mária !! Olyan alapon gondolom,hogy a határnál nem engedik ki sem amíg ki nem fizeti a bírságot !Ez már máshol bevett gyakorlat,más országoknál. Ha lettél volna az EU-n kívül akkor tapasztaltad volna hogy mind félreállítják azokat és fizetni kell akik valamilyen szabálysértést követtek el.De ha járnál a 4 -esen ,vagy más főúton akkor látnád ,hogy a külföldi rendszámú autók száguldanak,és semmi következménye nincsen! -Mig Te ha átléped a sebességhatárt,és bemérnek súlyos bírságot fizetsz! A román elszágúldott mellettem,és a rendőr is látta hogy kétszer annyival ment mint a megengedett,és mégsem történt semmi! A kamionok rendesen átlépik a felezővonalat és ha nem vigyázol akkor totálisan ott halsz meg !Elsuhannak ,és még nekik áll feljebb ha villogsz ,hogy ne előzzön már mert itt vagy szemben !! Hát ilyenekre gondolok,ha nekem nem szabad ,akkor nekik miért,??MIÉRT NEM BÍRSÁGOLJÁK ŐKET IS?? TUDOM ! MERT SOK A RENDŐRNEK VELE AZ ADMINISZTRÁCIÓ,ÉS A HERCE HURCA!! Inkább úgy tesz,hogy nem is látja! Hát azért van Magyar országon a magyarnak kevesebb joga! Azért véleményezzük hogy ,mások is ,ha idejönnek tartsák be a nálunk levő szabályokat,és rendeleteket.A nálunk alacsony kis nyugdíjas ,beteg emberek is nagyon örülnének a napi 6000, forint jövedelmük lehetne!Az idemenekülőnek pedig ennyi jár naponta !! Évi sok százezer emberről van szó ám! Havi viszonylatban annyi mint egy nagy város lakossága! Magyarország képteln megoldani ezt a problémát! A KVÓTA CSAK EGY TÖREDÉKRE ELÉG AMIT AZ UNIO UTÓLAG AD!!
Anna Mária
@gazdag dezső: Maradjunk annyiban, hogy aki nem követett el bűncselekményt, azt ki kell engedni Magyarországról. A büntetés behajtását meg kell oldani, na meg azt is, hogy az utakon senki ne veszélyeztethessen másokat.
A menekültek 6000 forintját pedig hagyjuk: nem úgy van az, hogy minden reggel zsebbe kapnak ennyit. Az Unió fizeti a menekültek ellátásának nagy részét, nem a magyar állam. A 6000-ből kapnak fizetést a menekültügyben dolgozó magyar alkalmazottak, abból fizetik a villanyszámlát stb.
Nincs miért irigykedni a menekültekre, rettenetes helyzetben vannak.
Az idősek-betegek ellátását pedig a magyar államnak lenne kötelessége megoldani, a kormány dolga lenne velük foglalkozni.
libellle
@gazdag dezső: Ez absolut nem fedi a valóságot. Mert mint német vagy osztrák a rendörök 100x többször állitanak meg amint a magyar rendszámú autot. TAPASZTALAT. Igaz sosem birságolnak mert nincs miert de állandóan papirokat kérnek.
libellle
@gazdag dezső: Na a tisztelt külfödit nem lehet a ha´táron megállitani mert nincs olyan. Bizonyára elkerülte figyelmedet. Ellenben már volt rá példa, hogy elküldták a büntetést a cimére. Vagy az utojára bilincset tettek.
gazdag dezső
Két dolog !LIBELE-NEK Való igaz,hogy ahol nincsen határőr ott nem lehet megállítani a szabálytalanakodót,de attól még lehet büntetni,és fotózni,csak én a rendőröktől tudom ,hogy ez a gyakorlatban nem,vagy igen ritkán fordul elő,mert sok vele az adminisztráció,és hosszadalmas ügy! Éppen ezért inkább nem is veszik észre őket! Hát ez a bosszantó,hogy engem megállítanak az 5 km.-es túllépésért a Román kocsit pedig a 30-ért sem!!Én ilyenekről beszélek.
gazdag dezső
Anna Máriá-nak pedig azt mondanám,hogy én nem vitatom tovább ezt a menekültügyet,mert Te nem látod úgysem jól az egészet!! Valószínűnek tartom,hogy érdekelt lehetsz ebben a dologban!Ha valaki nem érti meg,hogy akkora feladat ez az ország számára ,hogy egyedül nem vagyunk rá képesek!És még ezután jön a nagyobbik tömeg,annyian jönnek,vagy többen mint az a község ahol átjönnek,és talán érdemes lenne megkérdezni Őket is ,hogy mi a véleményük mert így kívülről nagyon félre vagy informálva!!De nagyon ám !Én azt gondolom,hogy ha nem ismered a dolgot közelebbről akkor nem szabadna beleszólni a témába sem!!
qxy
@Toby: azok szabályosan csinálták amit csináltak, mert a szabályokat ők csinálják nem? hát de. aztakurvaszarokbele.Én is útálom őket.
Toby
@gazdag dezső: " Évi sok százezer emberről van szó ám! "
Ne mondd !
És hol van ez az évi sokszázezer ember ?
gazdag dezső
Toby-nak! Hol van az az évi több száz ezer ember ?Most hivatalos közlés szerint napi 3500--4000 emberről van szó,de ez várhatóan több fog lenni ha így nővekedik a szám ilyen ütemben. Nos 3500+4000=7500 :2 =3750 X 365 nappal=1368750 személy !!!Éves viszonylatban ha nem nő a létszám akkor is .Nos hát ez már csak matek számítás ami persze nem biztos de bőven van sokszázezer személy,és ezt már Magyarország nem tudja kezelni.Figyelje csak a napi eseményeket !Szegeden a készenléti rendőrség segítségét kellett bevetni a bevándorlók miatt !!Hát ennyire nem egyszerű dolog ez,és nem viccről van szó!!Ne is vegye senki olyan könnyen ,hogy támogatják a befogadást !!
Lepényleső
Az északiak nem kerülgetik,fizetsz,vagy itt maradsz.Egy telefon,hogy a tarifát utalják,aztán
mehetsz. A magyar rendőr előtt pedig a feneküket törülik a büntető cédulával,röhögve.
Ebből is az látszik,hogy a Magyar rendőrség,csak a Magyar ellen lép fel hatékonyan.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.