Bár eddig mindig azt mondták, a magyar szakemberek tudása ellensúlyozza a magyar kórházak hiányosságait, egy friss felmérés szerint ez koránt sincs így – írja a Blikk.

A EuroHope hét országra kiterjedő vizsgálata szerint hónapról hónapra egyre többen halnak meg a kórházakban. A KSH friss felmérése pedig azt mutatta, hogy 2015 első negyedévében 15 százalékkal többen hunytak el, mint egy évvel korábban ugyanekkor. 

A Magyar Kórházszövetség már három éve is azt mondta, egyetlen hazai kórház sem felel meg a betegbiztonságot garantáló minimumfeltételeknek.

A statisztikai számok a lap cikke szerint azt mutatják, hogy öt éven belül több ember hal meg gyógyintézményben összeszedett fertőzésben, mint rákban.

"Míg Európa más országaiban, például Franciaországban 4-5 beteg jut egy ápolóra, itthon ez a szám 15-20-30! Sőt! Nem ritka, hogy éjszakai műszakban egyetlen ügyeletes ápoló „felügyel" akár 60 betegre is." – mondta a FESZ elnöke, Kiss László.

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
A " kosztévére " van 80 milliárd a kórházaknak 60 milliárdos konszolidáció !
A stadionokra szintén milliárdok jutnak !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nyanya001
A " kosztévére " van 80 milliárd a kórházaknak 60 milliárdos konszolidáció !
A stadionokra szintén milliárdok jutnak !
magyarbakancs
A propaganda elöbre valóbb mint az emberek gyógyítása.
nyanya001
@magyarbakancs: Igen, a hazug propaganda !
Hellcat
Mindig azok a fránya tények tesznek keresztbe a fidesz hazug propagandájának...közben meg stadionra, köztvre...román kórházra...qrbán költözésére mennek el a milliárdok...
KERKA
megfelelő felszereltség hiányában akármilyen jól képzett orvos sem tud műteni. Hiába jó szívspecialista egy orvos, ha az osztály finanszírozása havi 2 műtétre elegendő.
A megugró fertőzések száma, valamint az elhalálozások számaránya az ellátatlanságot bizonyítják. A nagytehetségű új államtitkár hiába akarja a körzetesítéseket végrehajtani, ha nincs megfelelő számú orvos, nővér és műszerek. Röhejes, hogy egy szív, vagy agyi CT-re hónapokat kell várni.
picike
@nyanya001: élj egézsségesen ,hogy élhess !!! ez javaslatom neked is )
justhpeter
Tudom, a stadionokat emlegetni demagógia, de a stadionok sem demagóg okból hülyeségek, hanem azért mert:
- konganak az ürességtől, hiszen a foci a béka segge alatt van
- három év múlva már senki nem fogja tudni fenntartani.
Tehát a fentiek alapján gazdaságilag is jobban megéri a pénzt az egészségügyre fordítani.
eszegfu
@picike: 10:55 Ugyan nem nekem irtál... de ilyen "kategórikusan" szerintem nem lehet kijelenteni, hogy "élj egészségesen, hogy élhess". Elismerem, hogy sokkal kisebb a betegségekre a hajlam ez esetben, de mi van, aki eleve pl. szervi betegséggel született, vagy mondjuk cukorbeteg, de akár mondhatnám a daganatos betegségeket is. Ez utóbbi betegség gyanujánál az az orvos első kérdése: "volt a családban daganatos beteg". Azt meg végképpen nem "ragozom", hogy az egészséges élethez, egészséges étel, ital kellene, aminek függvénye a megfelelő kereset is. Igen, tegyünk meg mindent, amit lehet az egészségünk érdekében, de ha betegek leszünk, akkor bizony szükség van megfelelő szinvonalu egészségügyi intézményekre.
szaboria1
Vannak érdekes dolgok is két éve felújított rendelő mellékhelysége ma már úgy néz ki mintha fel sem lett volna újítva.
Yoda69
Lesz ez meg rosszabb is - sajnos.
Gondolom a fideszes G.-knek azert jut magan es luxuskorhazakra.
verum
@picike: - én is azt javaslom neked, hogy beteg ne legyél ebben az országban!
paolo006
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
verőce21
"...egyetlen hazai kórház sem felel meg a betegbiztonságot garantáló minimumfeltételeknek." - ez igaz, sajnos el kell ismerni.
Még az elmúlt években létesült új bővítések önmagukban sem!
picike
@verum: most leszek 63 éves ha Istennünk engedi köszönöm a jó kivánságodat ,csak beteg ne legyek jobban mint vagyok van már abból elég is de a kórháztól irtózom előre is,mert tudom onnét nincsen is tovább az ut csak odáig !
Mézike
A legszebb hogy kötelezik a kórházakat ha daganat gyanús esettel találkoznak 2 héten belül meg kell ejteni az MR illetve CT vizsgálatot.
Minden megyére jut egy darab MR.
CT az van több is , de vannak olyan esetek amikor nem tud tiszta képet adni. MInt nálam. Én cirka 3 hónapot vártam MR vizsgálatra. Azért ilyen sokat mert az az egy megyei gép elromlott...
Menjenek a búsba azok az ökrök akik lehetetlen , betarthatatlan törvényekkel takarózva, másra a rendesen dolgozó kisemberre hárítják a felelősséget.
agnes200
És még mindig van több, mint 20%, aki ezekre szavazna. Nyilván, mert övék a köztévé. Jól ki van találva.
Fradigege
Arra tippelek, hogy nem ezért veszik fel az 500 milliós eurós hitelt az EIB-től, hogy ezeket a problémákat enyhítsék. Fogadjunk!
szandokan
@Yoda69: Na és kik azok a Fideszes g...k? Hozod a formád mindig, amikor megszólalsz.
szandokan
@Mézike: Az állami egészségügy valóban nagyon gyenge lábakon áll.
szandokan
@paolo006: A kórházakkal már hosszú évek óta gondok vannak, nem most kezdődött. Sajnos ezen az állapoton eddig senki nem akart javítani, így marad a magánklinika azoknak, akik meg tudják fizetni. Azért próbálj kicsit cizelláltabb lenni, mert a másik ember becsmérlése nem visz előrébb.
bencemacska
Kétségbe ejtő az egészségügyi intézmények helyzete. A mi kórházunk nem régen lett felújítva, még tartja is a formáját. Ennek ellenére ebben a hónapban a házunkból két hölgy volt bent, és mindkettő fertőzést kapott. Az egyik fiatal.
( 132 lakás van a házunkban, kb 20 embert ismerek, ebből 2 kapott fertőzést. Lehet, hogy a 20 ismerősből csak 2 volt a kórházban?!) -:((((
nusika
Mikor is lesz az olimpia? ""egy budapesti olimpia megrendezéséből származó pénzeket a magyar egészségügybe tennék."" ...és addig miből ""éljen" az egészségügy?? Ez ugyan olyan dolog, amit Giró-Szász mondott a múltkór, hogy nem érdemes az egészségügyieknek felemelni a fizetésüket, mert úgy sem jönnek haza a külföldről!! Az itthoni "egészségügyi rabszolgák" nem érdemelnek nagyobb fizetést? Ők tartják a "hátukon" az egész ...Én azt mondom és javaslom, hogy csak akkor fizessék ki a csokós cégeit, ha az olimpia nyerességet hozott!!!
paolo006
@szandokan: erről kellene már leszokni, mindíg másra mutogatni. Hogy régen mi volt meg hogy volt. Öt éve regnál a ner kormány. Nem kevés idő. Az egészségügy soha nem látott mélységekben. Mondhatni katasztrófális helyzetben. Hát ezzel kellene foglalkozni nem azzal, hogy a királyt a várba költöztessék és még lehetne sorolni a sok öncélú fölösleges pénzkidobást.
paolo006
@szandokan: aki meg nem tudja a magánklinikát megfizetni az meg dögöljön meg mi? Na ez a ner hitvallás. Mi lopunk gátlástalanul ti meg dögöljetek meg. Fasza. Na ezért írtam amit írtam.
szandokan
@paolo006: Én nem mondtam ilyet, ezt már te tetted hozzá. Személy szerint akkor is magánklinikára járnék, ha jobb volna az állami egészségügy, mert egyrészt megtehetem, másrészt meg emberibb módon kezelik a beteget.
paolo006
@szandokan: fel kellene már fogni kedves maláj tigris, hogy az emberek zöme létminimum alatt él ebben a csodálatos ner világban és nincs pénzük magánklinikára. Valódi problémákra valódi megoldások kellenek. Nem a süketelés meg a terelés.
Desischado
@paolo006: Igazad van. Nekem fogpótlásra lenne szükségem, és mivel legalább 150 000 ft-ba kerülne, könnyen ki lehet találni, hogy nem lesz pótlás, mert honnan tudnék én ennyi pénzt előteremteni?! Az egészségügy meg a fidesz regnálása óta sosem látott mélységekbe zuhant! De semmi vész, ott vannak a stadionok, meg a magánklinikák, ők megtudják fizetni! a nép meg sziveskedjen felfordulni! Ők ezt gondolják!
kkalman
"Adatok bizonyítják a magyar kórházak siralmas helyzetét." Ha csak az adatok bizonyítanák! Mert az csak egy manipulálható statisztika. De sajnos ott van sok embernek a személyes tapasztalat, ami rosszabb a statisztikánál. És manipulálhatatlan.
paolo006
@Desischado: elég szomorú a helyzet. Aki nem sumákol nem bűnözik az megdögölhet. Nem kellene ebbe belenyugodni a kizsákmányolt tömegeknek.
Yoda69
@szandokan: Az hogy mire gondolsz a g. alatt az az egyeni dontesed :)
Persze koztudott hogy mik, hiszen simicska megmondta a frankot.
szaboria1
@kkalman: Egy kórházon belül is akkora eltérés van mint Makó Jeruzsálemtől. Több épület együttesnél.
Tekla
Mint most is másképp látom! a kórházak mutassanak fel teljesítményt!! Egyre kevesebb betegre egyre kevesebbet kell költeni. Ha meg a beteg több lesz akkor nem végzik jól a munkájukat. Van olyan aki rendszeresen oda jár és még sem gyógyítják meg , csak gyógyszerrel tömik. Hát ezt ne finanszírozzuk.
prime777
@szandokan: Azért akárhogy is de be kellene már látni végre,hogy ez a rendszer hírül sincsen olyan jó mint amit a propaganda bemutat vagy amit ti gondoltok róla.
Magánklinikán kezeltetné mindenki magát ha tehetné szerintem.De nem teheti.
Képzeld,hogy hogyan tudná valaki ott orvosolni a bajait mikor általánosságban elmondható,hogy a fizetések 70-90 ezer forint között vannak.
Régen sem volt ez másként egyébként.De akkor hova az a nagy "rajongás" ezért a mostani garnitúráért?
Értem én,hogy neked jól megy,de az emberek többségének nem.Hogy nem elég életképesek az emberek,hiszen mindenki a maga szerencséjének kovácsa?
Ebben is lehet valami.
Viszont nem láttam még olyan embert aki ne valami kezdeti segítség miatt lett volna tehetős.Jókor volt jó helyen és persze élt is a lehetőséggel.De a kezdeti lökést ami általában anyagi,valahogy kapta.Aztán persze sikeres lett ami már rajta múlott.
Az én példám!
Én ügyes vagyok a deviza kereskedésben,de pszichésen nem megy az egész,mert nincsen 20-25 ezer dollárom amivel már kényelmesen és könnyedén lehetne kereskedni.Amivel már nincsen stressz,és éves szinten megtudnám keresni azt a havi X összeget.
Szóval nehéz az élet.De van akinek meg minden összejön és fel sem tudja fogni,hogy mit stresszel itt sok szerencsétlen aki beírogat.
De hozzáteszem amitől a plafonon vagyok,hogy ez a banda semmivel sem jobb mint akik voltak.
Sőt!
De ezek védve vannak és istenítve miközben pofátlanul lopnak.
Az is ki van dumálva,hogy az nem olyan lopás meg hát izé,mégis legalább magyar lop a magyartól és nem a külföldinek adunk oda mindent.
Ez nem mentség!
Nem kell védeni őket körömszakadtáig.Ez olyan mintha én egy gyerekgyilkost azért védenék mert amúgy "jófej és humoros" meg voltak jó cselekedetei is az életébe.
De attól az még egy akasztófára való aki megölt egy gyereket.
Elég túlzó ez az analógia de gondolom érted mire gondolok!!!
mate03
@Desischado: Ide nem kellenek adatok! Be kell feküdni egy kórházba néhány hétre,akkor adatok nélkül is tudjuk hogy hol tart az egészség ügy!A bányász béka feljebb van!
Mézike
@szandokan: Akkor mondd meg nekem hogy Kisvárdának stadionra fütött gyeppel vagy a kórházban MR - re van szüksége?
szandokan
@prime777: Tudod, ha nem védem őket körömszakadtáig, akkor azt mondják, csak be akarom csapni megint az itt kommentelőket. Én nagy Fideszesként léptem be ide, és már nem is igazán tudnék más lenni, és nem is fogadnák el tőlem a bírálatokat. Azért neked megsúgom, az ilyen Habony, Mészáros féléket ki nem állhatom, ahogy az álszent KDNP - t is a pokolba küldeném.
szandokan
@mate03: Az kétségtelen, hogy ne kelljen max. csak egy vizsgálatra bemenni (mondjuk vérvétel), és utána jönni haza. Hosszabb időre befeküdni meg csak ha van pénzed.
mate03
@szandokan: Sajnos igazad van! Több mint 2-hónapot töltöttem az Uzsokiban,úgy hogy van rálátásom!
szandokan
@mate03: Két hónapot? Az bármilyen kórházban kemény. Mi volt veled?
mate03
@szandokan:! 35-sugárkezelés,a tokomra.Egyébként életemben nem dohányoztam!Július hetedikén kel befeküdnöm 3 napra,kontroll minta vételre.Az Mr-már nem mutat ki daganatot ,úgyhogy reménykedem!
szandokan
@mate03: Akkor reméljük a legjobbakat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.