Évek óta rengeteg pénzt különítenek el a központi költségvetésből a Fekete György vezette Magyar Művészeti Akadémia kutatóintézetére – írja az Origo.

Ennek ellenére a munka még meg sem kezdődött, mivel nincsenek kutatói, az intézménynek helyet adó Hild-villa pedig üresen áll.

A Fekete György vezette Magyar Művészeti Akadémia (MMA) költségvetése jövőre a 6,6 milliárd forintot is átlépi majd. Ebből adnak 174,4 milliót a Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézetre és 143,2 milliót az intézmény székhelyének felújítására – írja az Origo.

2013 tavaszán határozták el, hogy megcsinálják és a 2014-es központi költségvetésből az MMA 109,4 milliót fordíthatott az intézet működtetésére. A 2015. évi központi költségvetésben már 174,4 millió szerepel az intézet ugyanerre, amiből 20 millió megy beruházásra, 95,3 millió személyi juttatásokra, 31,9 dologi kiadásokra – részletezi a lap.

Megkapták a Budakeszi úti Hild-villát is, ahol elvileg a kutatók dolgozhatnának, ám az üresnek tűnik. A kutatóintézetnek pedig jelenleg két munkatársa van: február 1-e óta dr. Kocsis Miklós, jogász, a Pécsi Tudományegyetem Alkotmányjogi Tanszékének adjunktusa és egy adminisztrátor munkatárs. 

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
No hazugovics, hová is tűnik el a suska, el kéne ám számolni vele, nem gondolod???
papa.49
No hazugovics, hová is tűnik el a suska, el kéne ám számolni vele, nem gondolod???
lampa laz
Nem a hajas baba györgy(ike), hanem a fidesz.
colibri
Na, ez a Fekete féle MMa, nem különben a Kerényi krónika, mind megérné a kiagyalók/támogatók vagyonelkobzását + még börtönlakatot is mindnek!
eszegfu
A kutató intézet a pénzt nyeli...mi meg a bosszuságot!
justhpeter
Egy másik jobboldali káder kifizetőhelye.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.