Eddig tilos volt, de az uniós joghoz alkalmazkodva ezután szabad lesz az elítélteknek mobilt használni a rácsok mögött – írja a Bors. 

A készülékeket heteken belül kiosztják, az intézkedés mindenkire vonatkozik függetlenül attól, hogy ki milyen bűncselekményért tölti büntetését. Az összeg több tízmillió forintra rúghat.

A speciális alapfunkciós egyenkészülék törésálló és szétszerelhetetlen, így elvileg a raboknak nincs lehetőségük manipulálni a telefon képességeit.

Az új mobilokkal is szigorú szabályokhoz kötik a kapcsolattartást. A fogvatartottaknak re­gisztrált kapcsolattartóik vannak, akik elsősorban a rokoni körből kerülnek ki. A mobilról kizárólag a kijelölt kapcsolattartó száma hívható.

A készülék csak kimenő hívásokra kalibrált, fogadni nem tud. Akárcsak az eddigi, vonalas telefonon bonyolított beszélgetések esetében, a bv-intézet hallgatja a fogvatartottak beszélgetéseit.

Megítélésem szerint ez egy remek intézkedés, amely nemcsak az elítéltek, hanem a bv-dolgozók életét is megkönnyíti. Az elítéltek mindennapjaiban a kapcsolattartás a legfontosabb esemény. A mobiltelefon erősíti a kötődést a hozzátartozókhoz, ez megnyugtatja a fogvatartottakat. Korábban levelezéssel érintkeztek a külvilággal, s emlékszem rá, hogy hatalmas feszültségeket okozott, ha a levél nem érkezett meg időben. Nem látok kockázatnövelő tényezőt, a fogvatartottak nem bolondok, tudják, hogy a bv hallgatja a beszélgetést, nem telefonon keresztül vitatják majd meg, ha szökni szeretnének

– mondta a lapnak Dr. Végh József kriminál-pszichológus.

84 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Levendula
Guminőt nem kapnak véletlenül?
Persze hozzávaló pumpával, nehogy elfáradjon a rabok szája a fújástól... :(
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Mézike
@vizinyuszi: Ja ! Így már értem...:-)
sentinel216
@vadsanca: Csontbrigád? A rovott múltúak, akiknek mobiltelefonjuk van. :-)
verőce21
@lampa laz: Azt már korábban nem szerettük...
vadsanca
@eszegfu: Van igazság a gondolatodban! De előszőr meg kéne tanulni "számolni"! Talán akkor nem kerülne az elzárásra sor és nem kellene kedvezményeket adni az elitélteknek.
A pedofilizmus felér egy gyermek gyilkossággal. Véleményem szerint ezek az emberek a szexuális visszamaradottság miatt lettek azok. Ezalatt azt értem, hogy fiatal kamaszkorukban nem jutottak hetero szexuális élményhez, így felnőtt korban hiányzik ez az "élmény" amit pótolni szeretnének. De ez már bűncselekmény és elitélendő!!! Amíg az elkövető agyában ez nem normalizálódik, addig ez bármikor előfordulhat.
Azt viszont nem tudom még eldönteni, hogy mi lehet a kiváltó ok az azonos nemű pedofilokál. De biztos, hogy az egész dolog normál ésszel felfoghatatlan!
Egy kérdés. Mi van azokkal a hozzátartozókkal akiknél történt ilyen eset? Esetleg szóba áll még az elitéltel?
A Csontbrigádot hoztam fel példaként, de engem sem a BV nevelt -mint sokunkat- meg a civiléletre. Miért is kellerre nevelni a fogvatartottakat? Talán még sajnáljam is Öket amikor kiszabadulnak? Igazából az kell az elitéltnek, hogy megtörjön, akkor észhez tér. Kár annyi energiát beleölni a javításukra!
csa-csa
még mit nem kap ez a tetves csűrhe??!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.